Gesukkel alom

vrijdag 7 februari 2014
Die kinnekes Cloots toch met hun uitdaging hé. Ik ben er precies een beetje te diep op aan 't ingaan... Diepe, diepe zucht. Normaal slaag ik er schoontjes in om project per project af te werken, maar tegenwoordig is het hier grote soep. In mijn hoofd, dus ook op de werktafel, de graad van chaos stijgt recht evenredig tussen die twee...
Ik ben cursussen aan het voorbereiden, letterontwerpen aan het maken, 6 kaften tegelijk aan het maken, een dottie aan het afwerken, een verrassing aan het voorbereiden, een tas aan het lostornen, stof aan het prepareren voor een Louisa, een patroon aan het aanpassen, een handtas voor mijn moeder aan het maken, ... Dat is wat nu op mijn werktafel ligt, mijn hoofd zit nog voller ;).

DSCF0723 sn

Voor een geheim projectje denk ik geen stof te hebben - lol, nee, ik heb dat niet met mijn kleerkast, alleen met mijn stoffenkast. Ik stak veel tijd in een handgemaakt cadeau, dat achtloos aan de kant gezwiereld werd. Ik ben gestopt met suiker eten, wat een ieniemienie weerslag heeft op mijn humeur. En alsof dat niet genoeg is, komt er niets concreets vanop die tafel. De krul krijg ik daarvan. Dus dacht ik - trouwe lezers mogen denken 'o nee, hier gaan we weer' - een simpel kleedje te maken. Een echt simpel deze keer; een gewoon a-lijntje met een kraagje, nog eens eentje voor dat petekindje.

160-01
Stof: Pivoine turquoise (Petit Pan) van bij Sjiekebiele - Stof kraagje: Rain in Grass (Timeless Treasures)
Patroon: Jurkje met Peter Pan kraag van de Droomfabriek
Ik slaagde er wonderwel in foutloos te knippen en volgde blind de instructies om het kleedje te stikken. Mijn gezond verstand protesteerde, maar dictatorke als ik ben, werd ieder protest de kop in. Bij hoe de kraag afgewerkt wordt met de rits haakte ik af. Maar toen volgde een enorme keersukkel. Oh boy, de volgende keer ga ik toch strijken of iets nuttigs doen. Ik klikte de handleiding uit, nam het tornmes en een goei tas thee erbij en gebruikte mijn gezond verstand. Daarvoor hebben we dat toch gekregen nietwaar?

160-02 160-03

En zie, het kleedje geraakte af, het gesukkel is verdwenen en in plaats daarvan straalt het lente en schoon weer uit - schrijf ik onder een moddervette, grijzige hemel. Ik maakte nog vlug een flocklabel met de maat, zodat niet meer moet vergeleken worden om te weten welke maat het zou kunnen zijn. Nu maar hopen dat ze het kleedje niet ontgroeid is voor de eerste zonnestralen tevoorschijn piepen!

Oh... en hoe mijn huis eruit ziet? Met twee niet-gediplomeerde kampenbouwers in huis is het hier een schoon zicht. O-ve-ral in huis vind je de gekste combinaties met stoelen, dekens, kussens, ... Nesteldrang is hun ook niet vreemd. Hun halve hebben en houden zeulen ze rond in een wasmand, praktisch zunne... Dus heel speciaal voor de kinnekes Cloots, bij momenten ziet het er hier niet uit. Een huis zoals in een boekske, daar streef ik niet naar, geen botten breken is hier prioriteit nummer 1 ;). Ik wacht een ongelooflijk genant moment af, en dan neem ik een foto, erewoord.

29 opmerkingen:

 1. Goed idee dat label! Ik zag ze ook al met jouw naam in. Maar hoe kan je dat zo fijn uitsnijden? Met de hand?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik pleit schuldig... ik heb een machine die dat voor me doet - met de hand zou ik ze onmogelijk zo klein kunnen snijden.

   Verwijderen
  2. Oké, dan weet ik dat ik het niet moet proberen om het met de hand te doen :-)

   Verwijderen
 2. Je hoeft geen foto te nemen hoor. Ik kan me dat heel goed herinneren. Eigenlijk een zalige tijd als ik er nu op terugkijk. Geniet van je kinderrommel voor je het weet draag je oordopjes om de luide muziek wat te dempen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Of kruipen ze met hun laptop in de zetel met een hoofdtelefoon op hun oren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik kijk uit na uwe foto he... of naar uw genanste moment :) Dacht khadetjes die ga ne gouden tip geven maar blijkbaar bent ge op het clootskespad beland vo de moment :) Nie getreurd ook da kan plezant zijn... ennne... schoon kleedje en precies leuke projectjes die lopen.. Enjoy !!! en ne merci om ons te promote :))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan, ik vind het een ongelooflijk leutige uitdaging ;)

   Verwijderen
 5. Mooi jurkje en de kaften zien er ook veelbelovend uit.
  Kleine kinderen en rommel maken,ja ik weet dat nog ...plezante tijd. Nu is het huiswerk maken,studeren,blokken. Veel spelen is er niet meer bij,wij kijken alvast uit naar de krokusvakantie.

  Ik zal dit weekend is kijken en fotokes trekken wat er hier nog ligt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. awel, ik vind het mooi :) en zeg me hoe heb je het keerprobleem opgelost want de laatste keer heb ik ook op die handleiding gevloekt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lol... de handleiding niet volgen ;). Je mag de zijkanten niet dicht stikken of je zit met een probleem. Zolang je dat niet doet, lukt alles prima!

   Verwijderen
 7. Amai, hoe groot is uw werktafel Sarah? ;) Het kleedje vind ik zeer mooi. Succes met de rest!!

  groetjes,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb twee bureau's en een kast die ik kan vol leggen, en als je een beetje stapelt ;)

   Verwijderen
 8. Zoveel moois! Welke papier gebruikte je voor de kaften? En die handleiding ... Ik las ze door en moest toch ook wel een paar keer fronsen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is papier van Bindewerk (gekocht bij De Banier, maar ik zag dat Huisje Creatief ze ook in haar winkeltje heeft)

   Verwijderen
 9. het ergste van die hele uitleg vond ik 'gestopt met suiker eten'... the horror! :)
  zou ik niet kunnen hoor, respect!
  en een heel mooi kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geweldig om te lezen.. Hahaha....ik zou u ne keer bezig willen zien... Zoveel chaos en toch zoveel moois tevoorschijn toveren!!! Het is een kunst op zich!!!! De chaos, zowel in t hoofd als op de werktafel, is mij niet vreemd... Alleen ben ik niet zo productief als jij :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 11. kon ik maar effen een vlieg zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Veel te herkenbaar... Wel 5 onafgewerkte projecten, geen kussens en meubilair maar auto's en van dat pijnlijk klein speelgoed, suikerstop was onmogelijk te volgen,...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een snoes van een jurkje heb je gemaakt en wat superhandig de maat van dat flockspul...Geen gepriel om zo'n klein maatlabeltje er in te prutsen c.q. zonder iets erin voor de dame te hangen of ze er al in past c.q. niet meer in past.

  Groetjes, Collie

  P.S. ik ben dus gelukkig niet de enige met zo'n werveltafel c.q. wervelhersenpan :D

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Te veel uitdagingen in een keer, ik zeg het u, geen suiker meer en geen stoffen meer. Afkickverschijnselen dus. Ach chaos is het hier af en toe ook (de man des huizes zou af en toe vervangen door altijd) maar dat kleedje is toch maar weer om door een ringetje te halen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk kleedje! En weet je wat ik doe wanneer ik op een moeilijk punt terecht ben gekomen en even iets extra's nodig heb (zoals jij een goei tas thee erbij neemt), wel dan is het tijd voor een pretkoffie :-) ! Das een goei tas koffie met een goei scheut Amaretto of Chocoladejenever erin, mmm! Misschien drink je geen koffie, maar bij thee is vast ook wel een of andere lekker pret-combinatie te vinden ;-) ! Dat helpt/troost mij vaak :-) !
  En wie gooit er achteloos met handgemaakte cadeau's?? Dikke foei :-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 16. een perfect voorbeeld van hoe simpele dingen prachtig kunnen zijn! supermooi stofje, heerlijk kleedje! en die chaos in je hoofd waait wel weer over, trek het je maar niet teveel aan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel herkenbaar...moest dan ook erg gniffelen bij jouw tekst ;.)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk jurkje! Maar geen suiker... hoe doe je dat?! Getuigt van ruggengraat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lol... gewoon niet meer eten ;) En de eerste dagen ook niet in huis halen.
   Uiteraard gaat dat de ene dag al wat beter dan de andere!

   Verwijderen
 19. En ik dacht meteen : dat schoon petit panneke ligt hier in mijn zetel !

  BeantwoordenVerwijderen
 20. ik moet die uitdaging es bezien, want dat lijkt me op het lijf geschreven! genant veel rommel in huis? Check! Zoeken waar de zetel nu weer stond? Oh, onder die berg poppen, knuffels en dekens? Check!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zwijg, 't is dat ik weet waar de zetel staat anders zou ik 'm ook niet terugvinden. 'k Heb ze nu gisteren wel een 'huis' helpen maken waar al hun rommel in kan, dus ik hoop deze avond een plekje te hebben zonder een ware volksverhuizing ;)

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.