Khadetklaasje doet van roze

vrijdag 6 december 2013
136-01

Die khadetjes van mij, dat zijn bij momenten vreemde kinders... Een verlanglijstje voor de Sint was er niet - als hij alleen wat picnicjes brengt, is het oké mama. Het verlanglijstje werd van bovenaf opgesteld en om de kleine poppenmoeder - zo lyrisch is het hier echt niet, die sukkelaars worden nogal vaak aan het haar 'vertransporteerd' - te soigneren, diepte de goedheiligman een schoon wit bedje uit zijn voorraadkamers.

136-02136-03

Ik was ongelooflijk blij dat die mens mij op voorhand om raad vroeg - we kennen elkaar al lang hé, enne... hij weet dat ik het niet zo voor fletsige pastellekes heb. Het bedje is prachtig, maar de inhoud... o-ver-mijn-lijk.

136-04

Bovenstaande inhoud is al véél meer naar mijn hart. De restjesbak werd doorzocht op rozige tinten - oké, roze is niet mijn ding maar als het dan toch moet, laat de kleurtjes dan maar knallen - en ons Mette kan in stijl slapen.

136-05136-06

Voor het dekentje gebruikte ik haar nieuwe aanpak; het katoentje groter snijden dan het zachte stofje. Dat stofje was in een vorig leven een ikea dekentje van broerlief. Het lag wat verloren onderin de kast en het paste helemaal bij de felle kleurtjes van mijn plannen - en het is mode om te recycleren en zo. Ik vind het een leuke manier van dekentjes maken, het enige wat mij stoort is dat het moeilijk is om de hoekjes mooi naar de hoek van de stof te laten lopen - het ligt aan mij, ik weet het, ik ben bij momenten een pietje precies. Als je de buitenstof van twee kanten moet doen passen, dan loopt die lijn niet altijd mooi diagonaal. Bij deze twee hoeken is dat gelukt, maar je wil niet weten hoelang ik daaraan geprutst heb. Iemand die mij de ultieme tip kan geven, laat maar komen!

136-07

Om het witte van het bedje wat te breken, werd het aan de buitenkant aangepakt met wat vinyl. Wat vormpjes uitsnijden in dezelfde vormen als het stofje en plakken maar. Aaah, het leven kan simpel zijn...

21 opmerkingen:

 1. Niet te doen, hoe mooi! Ik hou dus wel van roze, niet van elke tint weliswaar (had mij dat 5 jaar geleden nooit gezegd, ik zou het weggelachen hebben). De kleuren van dat dekentje vind ik dus prachtig. De herhaling van het motiefje op het bed, is ook weer te mooi voor woorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat lief :) ik volg voor de tip van hoekjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schattig mooi bedje, met dat schone beddengoed,
  leuk gedaan ;0

  Liefs Alexandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geluk dat de heilige man zo'n handige assistente heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig kon sinterklaas beroep doen op een zeer goede hulp piet, die pastelruitjes vond ik ook maar niks.
  Ik wou dat ik weer kind was,dan kwam ik zo meespelen.
  Missie geslaagd

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die Mette gaat zoet kunnen slapen, haar nieuwe beddegoed is zelfs assorti met haar haren!
  Prachtig gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat supermooi, helemaal fan hier van deze creatie. Misschien een ideetje voor jou: kom ook eens kijken bij onze adventskalender, iedere dag een nieuw idee!! (en je kan hem ook op je eigen blog plaatsen zelfs als je zou willen) http://www.samenspinsels.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo mooi zeg! Die stofjes zijn prachtig, hier liggen er ook nog wat restjes van...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Simpel, maar super schoon. Zelfs rekening houden met de smaak van de mama's. Die Sint en Pieten kunnen er wat van!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtig bedje ! En dat beddengoed : subliem !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Handig zo een ukjes ... Mooi gepimpt bedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoe tof! Er loopt er hier eentje rond aan wie ik dit niet ga laten zien...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauwie voor de knallende lakentjes en dekentje !!! Ik heb de dekentjes-tutorial nog niet zo in detail bekeken, maar zou dit je kunnen helpen voor de hoekjes ? (die hoeken leverden toch nog geen problemen op tijdens de massa-productie vorig jaar) :
  http://jochapeau.blogspot.be/2012/08/handleiding-hoe-maakt-u-zelf-een.html

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Khadetklaasje doet dat goed. Voor een kind dat al content is met 'picnicjes' is dit cadeau vast de hemel :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.