Secret Belgium binding ofte het resultaat van de Big Draw

dinsdag 12 november 2013
Ik ging de Big Draw challenge aan, maar wilde tegelijk een mooi eindresultaat.. Nogal vaak oefen ik iets in, vul halve bomen met letters om ze daarna alles in de papiermand te kieperen. Dat oefenen is nodig, maar af en toe heb ik iets om vast te pakken nodig...
In den beginne van mijn kalligrafieverslaving toonde een mede cursist me een prachtig handgebonden boekje. Zeven jaar lang nestelde die binding zich in mijn geheugen om net nu te voorschijn te piepen, dus paste ik de uitdaging wat meer aan: gebruik nu eindelijk die binding!

BD a
Binding: Secret Belgian Binding
Geef toe, de naam alleen al spreekt tot de verbeelding. Ik viel voor de eenvoud ervan, de dubbele lijnen vind ik prachtig. Ik zocht en vond snel een goede handleiding, maar kon het niet laten even eigenzinnig te zijn. In plaats van alles mooi op één lijn te laten lopen, voegde ik een kromming toe. Het resultaat bevalt me, maar ik vermoed dat het mooier zou zijn bij een bredere kaft.

BD c

De binding zelf is niet moeilijk. Waar ik er normaal gezien mijn hoofd moet bijhouden, ging dit vanzelf. Simpel weven, meer is het niet. De omstandigheden in huis waren echter... naja

BD b

Voor de trouwe supporters nam ik voor het inbinden een foto van het geheel. Aangezien ik voornamelijk potlood gebruikte, gaan veel details verloren maar je krijgt er wel min of meer een beeld van. Voor mij is het gek het geheel te zien omdat ik altijd met mijn neus dicht op het papier zat en het dicht gevouwen had om makkelijk te kunnen werken - en het niet helemaal zwart te maken door er voortdurend met mijn hand over te wrijven.

BD

Om het werk écht recht aan te doen, had ik het als leporello (vouwboekje) moeten laten. Ik had mijn zinnen echter op een boek gezet, dus is de boel ingebonden. Ondergetekende trok daarvoor speciaal naar het Stoffenspektakel, om onzichtbaar garen te kopen - was ik vergeten te kopen, en ik kon niet langer wachten. Blader jullie even mee?

BD i  BD j 

17 opmerkingen:

 1. Mooi! Leuk met die verschillende lengtes op de kaft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. een waar kunstwerk, wat een mooie herinering heb je er van gemaakt.Top

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi, mooi, mooi! Ik maak al een paar jaar leporello's met mijn leerlingen. Daarin spelen we dan met woord (poëzie) en beeld. Vorig schooljaar hebben we nog met letters gespeeld zoals Paul Klee. Jouw versie is super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is echt een mooi stuk geworden.
  Daar mag je trots op zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow... (en dat dan een paar keer achter mekaar).
  Dit is nu eens iets dat ik echt niet kan. Zou nog niet weten hoe eraan te beginnen. Bewondering, dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik catalogeer jou onder de noemer 'kunstenares' ! (en ik doe nochtans niet aan hokjesdenken !)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt knap gedaan! En heel leuk om het eindresultaat te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Met mond open kijk ik naar al dat moois... Wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dank je wel voor je hele lieve berichtje op mijn blog. Ik wou je mijn adres sturen, maar vind jouw emailadres niet (ik heb geen outlook, dus de link op je blog werkt het niet...). Laat je mij dit weten?
  Alvast heel erg bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Echt prachtig!! Dat boek is zo'n mooi aandenken!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.