Vestimentair loslaten

maandag 15 juli 2013
Zoonlief werd 4, dat vertelde ik je al... Het kind is zot van treinen (om vast te pakken) en robotten (voor al de rest), dus het stond vast dat er iets met robotten moest gemaakt worden. Ik spotte een aantal mooie stofjes, maar twijfelde te lang met bestellen en ofwel zou de stof hier niet meer op tijd geraken ofwel was mijn favoriete webwinkel met het mooie stofje met verlof. Naja, geen problemen die met wat creativiteit niet op te lossen waren.
Veel creativiteit kwam er echter niet aan te pas, want toevallig kwam ik een robothemdje tegen. Gemaakt en al. Nu maak ik wel graag dingen, maar als ik het kan kopen en 't is schoon dan haal ik mijn machien niet boven. Dus ik kocht het hemdje en droomde er een broekske onder. Zo eentje uit dit boek bijvoorbeeld...

94 - Boardwalk 01
Stof: rode gabardine van bij Koekepeertje - Patroon: Boardwalk uit Homemade Mini Couture
Wat tijdmanagement betrof liet ik een aantal steekjes vallen. Eigenlijk had het broekje al tijden geleden klaar moeten zijn, toch zeker voor de verjaardag, maar er kwam altijd wel iets tussen - of ik liet er altijd nog een projectje tussen piepen. Dus op de dag van het feest begon ik 's morgens vroeg met het overtekenen van het patroon, stof te knippen en te stikken. Zo een beetje druk heb ik wel nodig om te functioneren, misschien ken je dat wel ;)

4s

Zeg nu zelf, dat rode broekje met het hemdje erbij, 't ging af geweest zijn ;).
Maar hoe meer naden ik dicht maakte, hoe meer bij mij 't besef kwam dat de gekozen maat te klein ging zijn. Het broekje was om 5 voor twaalf klaar (letterlijk dan), een snelle pasbeurt bevestigde de vermoedens... bouwvakkers**** en zeer schoon aanpassend aan de billen van mijn stevige peuterman. Ik kon het kind moeilijk broekloos laten rondlopen - hoewel hij waarschijnlijk geen bezwaar ging gehad hebben. Mijn blik viel op de stapel nog-te-repareren, ik pakte de schoonste jeans die er lag, sneed met de kartelschaar de pijpen af - boven de kapotte knieën - en deed het manneke zijn broek aan. Vestimentair loslaten, zo noemen ze dat ;)

94 - Boardwalk 02
Voor wie 'de maat' wil bepalen... Ik maakte voor mijn jongenskhadet een 4 jaar (hij werd er nu vier, en draagt normaal
gezien een 110 'vanonder'). Het had niet echt een maat groter moeten zijn, maar ik had wèl de tailleband breder moeten
maken of het model op zich wat hoger snijden zodat je de onderste-foto-taferelen niet krijgt ;)
94 - Boardwalk 03 94 - Boardwalk 04

15 opmerkingen:

 1. Lol, en zo jammer van dat mooie broekje...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Och, geen probleem, nummerke twee heeft de pech kleiner te zijn, dus het broekje haar poep sieren denk ik ;)

   Verwijderen
 2. Ahh en het was zo'n leuk broekske!
  Had jij de Jacob nou ook al eens in korte versie gemaakt? Want dat wil ik gaan doen, maar ik zou 'm graag eens zien in 't kort en ik kan dat precies nergens vinden...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik pleit behoorlijk schuldig, die ligt hier geknipt klaar - ik had stof tekort. Ondertussen is de stof aangekocht, maar het ligt nog te liggen. Ik heb er wel een zien passeren... hilde@home denk ik.
   Een gratis bemoeiingske: ik heb kindjes met rondingen (buik en poep) - als ik bij de Jacob geen bredere tailleband maak, dan is het van dat bouwvakkersgedoe.

   Verwijderen
  2. Thanks! Die van jou is ongetwijfeld eerder af dan die van mij. Ik wil trouwens toch een wintershort maken, dus heb nog even. Goed om te weten van dat bouwvakkersdecolleté. Ieuww.

   Verwijderen
 3. Leuke knappe broek, vallen die maatjes dan kleiner in dat boek?
  En een heel schoon hemdje (ligt hier ook in de kast)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. geweldig verhaal Sarah! Ik kan me voorstellen dat die afgeknipte jeans hem ook fantastisch stond om te feesten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha, zo herkenbaar. Duizend en één plannen, maar o zo weinig tijd! Gelukkig duurt de zomervakantie nog lang en kan ik mijn plannen nog uitvoeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo grappig ... want ik heb hier net het omgekeerde probleem met mijn smallekes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. van een beetje tijdsdruk gesproken :-) Ik heb dat ook wel nodig, maar op naaivlak weet ik dan vanmezelf dat ik tekortkom want dat kan ik nog niet snel genoeg.
  Toch een kei schoon broekske! (ik had hier laatst zowat hetzelfde, maar het valt mss nog te gebruiken als we uit de pampers zijn. Ook hier eentje met de nodige rondingen)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooie broek, wel jammer dat hij te klein is. Maar de volgende eigenaar zal er ook wel blij mee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi resultaat, jammer dat ie te klein is! Mooi hemdje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha, ik moet toch wel glimlachen bij je verhaal hoor. En dat van dat uitstellen, héél herkenbaar.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.