Of 't moeten niet altijd kleedjes zijn

donderdag 20 juni 2013
Als je de blog van Compagnie M nog niet kent, dan moet je zeker eens gaan piepen. Ze maakt niet alleen mooie dingen, maar ze deelt ook nog eens haar prachtige patroontjes. Ik vind ze allemaal schoon, maar tijdsmanagement en een aardig gevulde kleerkast dwongen me te kiezen. Omdat het wel eens iets anders mag zijn, ging ik voor haar playsuit.

84 - Playsuit 01
Stof: Visbokaal (Robert Kaufman) van bij Bambiblauw - Patroon: Playsuit van Compagnie M

Ik viel als een blok voor de asymmetrie van de playsuit, die dan nog eens mooi benadrukt wordt door de afwerking met met biais. Omdat ik een blauw boordje een te saaie combinatie vond, twijfelde ik tussen rood en geel. 't Zomer, 't is voor een peutermadam en 't mag wat knallen. Geel dus!

84 - Playsuit 03 

Voor de afwerking van de mouwen wordt ook biais gebruikt. Voor mij - hoe kan het ook anders, wat heb ik voor ervaring? - was dit iets nieuws. Met wat concentratie en geduld was dit drempeltje vlot genomen. Zoals Marte suggereert in haar handleiding gebruikte ik twee kleuren draad, zodat de draad enerzijds niet afsteekt tegen de biais, en ook mooi opgaat in de achtergrond van het stofje.
84 - Playsuit 04

Bij het patroon staan geen maten, alles is uitgedrukt in leeftijd. Voor mijn khadetjes is dat best lastig, omdat ze 'groter uitvallen' dan het gemiddelde. Hade is er nu 2,5 dus ging ik voor een 3 jaar. Bij het uittekenen van het patroon viel me op dat het bovenstukje aan de smalle kant ging zijn voor haar, dus dat maakte ik wat breder (die aanpassing deed ik uiteraard ook bij de broek). Waar ik echter geen rekening mee gehouden had, dat was de lengte tot aan het kruis - ik kreeg het bijna toen ik paste... Het feit dat - alle zindelijkheidstraining ten spijt - mevrouwtje nog niet zindelijk is en nog een pamper draagt helpt uiteraard ook niet.

.

84 - Playsuit 02
"O nee, daar is ze weer met haar siersteken"
Ik kon het niet laten... Toen ik moest omzomen, pakte ik mijn kaartje met siersteken en keek wat bij de visjes paste. Zeg nu zelf, die golven zijn toch vele schoner dan een recht stiksel - bij een tweejarige is het trouwens ook hoog scoren, voor mezelf zou ik het misschien niet doen. Alhoewel ;)
84 - Playsuit 06
"Poseren is best vermoeiend" - anders heeft ze geen allures zunne ;)
Het patroontje ineen stoppen was niet altijd even makkelijk, wat meer naaiervaring zou goed van pas gekomen zijn. Maar met wat gezond verstand kom je er ook. Een een extra zak komt altijd van pas hé - het patroon voorziet er maar één... mijn voorliefde om spiegelende patroondelen te knippen besliste daar echter anders over. Als ik de voorbeelden goed bekijk, dan vermoed ik dat ik bij het voorpand misschien ook wel iets mispeuterd heb - aan de halsopening te zien. Muggezifterij van de bovenste plank, want ik vind het een schitterende playsuit - ik vermoed zelfs dat jullie dergelijke naaisels wel nog zullen zien passeren! Merci Marte.

25 opmerkingen:

 1. Wow, dat heb je goed gedaan! Mooi! Ik ga alvast eens piepen op haar blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind het heel mooie gedaan, mooie patroon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat een mooie versie. Ik ga zeker voor de toekomst maattabellen voorzien want mijn meisjes zijn maar 2jaar en 4 maanden en dragen de 2 jaar nu. Echt heel mooi gedaan! Als je wil kan je de foto's op mijn Flickr zetten: http://www.flickr.com/groups/2217392@N20/ Ik zou graag een overzicht hebben van de mensen die mijn patroontjes hebben gemaakt! Marte :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Hade is vandaag 2,5 jaar... maar is wel 98 cm groot en ze weegt zo'n 15kg. Ze is dus groot, heeft een brede structuur en een bol buikje. Een maattabel erbij zou handig zijn ;) of wat meer nameten voor mezelf dan.

   Verwijderen
  2. Ik heb eigenlijk nog een vraagje: zou je het fijn vinden als ik je pakje mee in mijn post zet vandaag? Ik doe mee aan de romper series bij sewing mama raeanna en ik moet iets posten over mijn playsuitje. Maar eigenlijk kent iedereen dat al. Misschien is het wel leuk om de mensen jou versie te tonen! Wat denk je? M

   Verwijderen
  3. Graag, dat zou ik heel fijn vinden :). Ik zou het zelfs een hele eer vinden. Groetjes, Sarah-met-een-idiote-grijns-op-de-snoet

   Verwijderen
 4. Waaw zeg, ik durf daar niet aan te beginnen, maar dit exemplaar geeft me wel goesting ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hade is keischoon in haar playsuit! En de golfjes passen geweldig. Ik werkte een rokje voor mezelve ook al op die manier af, dus: geen schroom!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Supertoffe versie !!! En uw sierstiksel vind ik de max !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ewel, ik vind hem ook heel schitterend! Nog meer van dat, je dochter staat er heel goed mee! En ik vind het best wel mooi afgewerkt hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mooi, mooi, mooi gedaan! en ook praktischer dan een kleedje met onderbroeken-show...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt wel, en praktisch. En ze kan er goed in bewegen ook, een echte aanrader!

   Verwijderen
 9. Tof gedaan! Dat patroon had ik ook al gepind ...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is een leuk pak geworden! het stofje is er ook helemaal geschikt voor, speels en vrolijk. Mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Supermooi pakje! En bedankt voor de tip; Compagnie M kende ik nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat is echt een heel mooi pakje, je biais is tot in de puntjes afgewerkt en de zoom... ik had bij de foto niet eens door dat jij dat erop had gestikt. Ik dacht dat het bij het motiefje hoorde.
  Je dochter ziet er een echt schatje uit, dezelfde streken trouwens als mijn madam; ook 2,5j. 't zal bij de leeftijd horen zeker?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is eerder een duivels khadetje hoor ;)
   Ik geniet maar verlang ook wel naar een half jaartje erbij, een beetje meer 'redelijkheid' zou soms wel leuk zijn.

   Verwijderen
 13. Waw, heel leuk!
  Ik zie nergens op het patroontje welke lijntjes overeenstemmen met welke leeftijd.
  Kan dat?
  Weet jij raad?

  Els

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De maten stonden vermeld in de mail die bij het patroon zat... het gaat van 1 tot 6 jaar.

   Verwijderen
 14. Heeft er iemand nog de patronen vd playsuit? Had hem ook graag eens gemaakt, maar als ik goed gezocht heb, kan je ze niet meer verkrijgen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Marte is druk aan het werk om het patroon aan te passen, dus ik vermoed dat het binnenkort wel opnieuw beschikbaar zal zijn. Nog even geduld...

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.