Bubble kleedje

zaterdag 8 juni 2013
Al van in het begin van mijn naaiperiode viel ik als een blok voor een bubble jurkje... Straight grain had er een heel schoontje, maar juist op dat moment haalde ze het van haar website om het te herwerken. Toen het opnieuw online kwam, schafte ik me het patroontje aan. Om het daarna aan de kant te leggen... Met de zon in volle actie haalde ik het patroontje opnieuw boven, samen met een zonnig stofje.

.
Stof: Sunny (Timeless Treasures) van bij Bambiblauw - Patroon: Bubble dress van StraightGrain
Geen gegoochel met ritsen of knoopsgaten, het jurkje sluit achteraan met een simpele knoop en een lusje. Er werd een poging gedaan om het patroon te laten doorlopen, maar ik zat blijkbaar met mijn gedachten elders. Volgende keer beter ;)

79 - Bubble dress 02

Het patroon is de duidelijkheid zelve, maar het bleek toch maar weer eens dat rimpelen niet mijn ding is. Pff, wat een gedoe - en ik slaag er altijd in om die draden kapot te trekken, ik zal net iets te ongeduldig zijn... De onderkant van het kleedje deed ik zoals het hoort, met de twee linten en dan rimpeltjes trekken. Om het rokdeel aan het bovenstukje te bevestigen, maakte ik dankbaar gebruik van haar rimpeltips (spanning en steeklengte op het maximum en de stof rimpelt vanzelf). Geen frustratie of gedoe en schoon rimpels, wat wil een mens nog meer?
Dochterlief ging het weer eens niet aan doen, maar gelukkig draaide ze bij - 't was dat of in haar onderlijveke naar de opvang.

.
'Mama, ik vind dit kleedje niet mooi'
.
'Haha, mama, dat is grappig hé'
.

11 opmerkingen:

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.