Feestjurkje

zaterdag 12 januari 2013
. by Khadetjes
Stof: Mille Fiori van bij Sjiekebiele
Patroon: variant op de basisjurk uit Stof-voor-durf-het-zelvers
Kleine meisjes vieren ook graag feest, en daar hoort een nieuw jurkje bij! Na mijn eerste poging tot een jurkje, paste ik het patroon een beetje aan voor mijn breed & groot uitgevallen 2-jarige. Ik maakte een variatie op het basisjurkje door er een dubbelzijdige flap aan toe te voegen. Speciale voornemens voor het nieuwe jaar had ik niet, behalve niet bang te zijn van die naaimachine en alles wat erbij komt kijken. Dus een paspelke voor ertussen... alleen maar oranje in de kast, dat ging echt niet, het kind leek wel een wortel. De plaatselijke stoffenwinkel kon me ook niet helpen - oh, soms wou ik dat de paspel-hemel-Soffenkamer niet zo ver was, anders zou ik er wonen. Zelf maar een poging ondernemen om een paspel te maken, en eigenlijk valt het nog wel mee. Ziet eens hoe schoon ;)
Voor het onderstuk wou ik heel graag met plooien werken. Wat speurwerk, een namiddagje zuchten en tellen en 25 varianten - oké, ik overdrijf een beetje - van het patroonloze plooirokje verder kwam deze versie onder mijn naaimachine vandaan gerold.

DSC06421 DSC06418

2 opmerkingen:

  1. dat is knap gedaan! en chapeau voor het durven combineren van patronen tot dit erg geslaagde geheel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dank je wel Leentje... ik heb nul komma nul naaiervaring, maar ik heb me voorgenomen niet bang te zijn van de machine en stofjes. Het kan maar mislukken, en dan kun je het nog altijd lostornen. Het blijft gewoon leuk hé.

      Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.