Boink erop

maandag 29 april 2019

Het is altijd spannend wat het nieuwe patroon van a Closet full of Magic zal brengen want ik kan er niet langer omheen dat die Khadetjeskinderen aan een sneltempo groter worden. Met andere woorden; ik kan niet zomaar alles maken in de verwachting dat ze er enthousiast over zijn én het ook gaan dragen. Nu naai ik niet om op een stapel in de kast te blijven liggen, daar heb ik niet voldoende tijd voor. Enthousiasme hier dus, toen bleek dat er een 'gemakkelijke' broek én een sweater op het programma stonden. Ik besloot de patronen te verdelen; een voor zoonlief, het andere voor dochterlief.

653-02
653-03
653-04

Robin is een patroon met een aantal varianten; een gewone sweater, een hoodie of een cardigan. Met andere woorden, je kunt het meerdere malen gebruiken zonder dat je het gevoel krijgt hetzelfde te maken. Omdat zoonlief momenteel voldoende gewone sweaters in zijn maat heeft en niet zo vaak cardigans draagt, bleef de hoodie over #schaterlach. Ik maakte nog nooit - echt, nog nooit dus!- een kangoeroezak op een trui, logisch dat ik daarvoor koos, samen met de duimgaten en de kap. Duh, geen hoodie zonder kap, die moest gewoon gemaakt worden.

Ik ging aan de slag met een lap french terry uit een van de vorige collecties van SYAS - kei handig, de stof is even mooi maar je kunt die veelal met flinke korting kopen ;) -. Mijn kinderen zijn geweldig consequent, want ook zoonlief combineert zijn lengtemaat met een smallere breedtemaat, maat 11j in dit geval met een breedte van 10j. Ik liet me wat gaan in de details, gebruikte een strookje boordstof in de kap en herhaalde dat bij het ineen stikken van de kangoeroezak. Zoals gewoonlijk deed ik van traag-maar-gestaag tot ik aan de duimgaten kwam. Die dingen zijn niet mijn proefstuk maar het was al even geleden en ik foeterde misschien wel een klein beetje ;). Zin in gaten zonder gefoeter? Allen naar Fratsels want daar kun je een handige foto handleiding vinden!

653-05
653-06 653-07 653-08 653-09

Zoonlief kwam eerst op scherm - het kind verdient af en toe wel wat meer aandacht op mijn virtuele plek, zo simpel is dat - maar in chronologische volgorde passeerde Jasmine eerst mijn naaitafel. Zowat samen met het briefje "sportweek op school, gelieve sportieve kleding te dragen". Ben jij sportief aangelegd en heb je dito kinderen, dan grabbel je gewoon wat uit de kast. Ik mag niet meer sporten, de kinderen hebben hier tal van hobby's maar voor geen enkele is sportkleding nodig. Klein paniekske dus want er zijn gewone kleren en bijna-kapotte-aka-speel-in-de-gracht-kleren en dat is het. Jasmine zag me er i-de-aal uit voor zo'n sportweek, ik printte en knipte in een rotvaart en maakte die broek. Oh. En ik stikte er maar onmiddellijk een (Emma) trui bij, kwestie dat ze niet in een tshirt met broek zou staan ;). Bovenstukken zijn érg schaars in de kast van dochterlief. Beide in een stofje dat al lang in de voorraad woont, win win noem ik dat ♥

645-01 Jasmine broek Emma sweater Khadetjes
645-02 Jasmine broek Emma sweater Khadetjes
645-05 Jasmine broek Emma sweater Khadetjes 645-03 Jasmine broek Emma sweater Khadetjes

De broek werd al een hele tijd geleden gemaakt, maar gaat hier op en af de was in. Dat doet me vermoeden dat de omschrijving "coole en comfortabele" broek er boink op zit. Het patroon omvat drie verschillende versies waarvan dit de simpelste is; colourblocken is sowieso niet echt mijn ding en deze stof vroeg niet om extra's. Maar wie meer zoekt dan een "simpele" broek, die komt ook aan zijn trekken! Zelf vond ik de afwerking onderaan - haha, boven versleten sportschoenen, tot zover mijn pogingen om iet of wat styling te voorzien ;) - plezant, het is iets anders dan boordstof en maakt de broek onmiddellijk wat meisjesachtiger.
Over de maat; dochterlief valt volgens de maattabel in een maat 8j in de breedte, een 9j in de lengte, wat ook de combinatie is die ik maakte. Ik mag nog een keer boink erop afvinken, niet?

645-07 Jasmine broek Emma sweater Khadetjes 645-08 Jasmine broek Emma sweater Khadetjes

Stof in 2019: 13 in  -  40 uit  (10 gekocht&verwerkt - 5 verkocht - 1 gekregen)  - #1in3uit

18 opmerkingen:

 1. Mooi! En oh die stof van de broek, die vind ik oh zo prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook! Ik heb nog een flink stuk liggen - ik ging er ooit eens truien mee maken maar bon, héél blij dat de lap verwerkt is tot een broek.

   Verwijderen
 2. Echt leuke stukken! En schoon foto's, echt top!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lap zeg, ze heeft weer aan de Duracell-batterijen gezeten want ze maakt weer schoons aan een tempo dat ik het amper gelezen krijg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sneller lezen vrouw, sneller lezen #schaterlach
   Ik heb in het voorjaar twee naaiweekends gehad, dan kan een mens al eens een 'voorsprong' opbouwen. Ik heb nog twee jurken voor mezelf gemaakt denk ik. En een broek die half afgewerkt is. En en en... niet voldoende uren op een dag om alles hier op je scherm te krijgen.

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. Vind ik ook! Dat is echt wat hij het liefst draagt.
   Hoewel, ik gebruikte het patroon ook om een zomers truitje voor dochterlief te maken, en dat is dan weer helemaal meisjemeisje. Om maar te zeggen dat je er alle kanten mee uitkunt, met dit patroon - en zo heb ik ze het liefst!

   Verwijderen
 5. Prachtige foto's van mooie outfits!Jouw kinderen kunnen weer voor de dag komen ;-) allee ge weet wat ik bedoel,hé!!Toffe stofjes trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Carla, ik ben helemaal mee met wat je bedoelt ;)
   Ik ga voor dochterlief zeker nog zo'n broek maken - wellicht voor zoonlief ook -, misschien zelfs eens in een viscose stofje of zo, dan is het direct ook een 'gekledere' broek. Eens zien wat dat geeft.

   Verwijderen
 6. Tof en mooi als altijd!! Ik weet zeker als ik deze outfit (van jouw meisje) aan mijn 9 jarige laat zien, zegt ze...hebben Haha. Ze heeft ook van die Nike's (ongeveer in zelfde conditie), dus zou prima passen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doen dan!
   Ik vind het in dit stofje trouwens ook net iets mooier dan een effen, maar dat zal wel aan mijn persoonlijke smaak liggen ;)

   Verwijderen
 7. Dat madame khadetjes ongelooflijkgeweldiggoed kan naaien wist ik al. Dat ze daarbij altijd de mooiste stofkes heeft, dat wist ik ook. Maar nu overtreft de madame zichzelf! Manman wat een coole broek in die stof. Moest ik de fantastische leeftijd (en het model) van minimadammekhadetjes hebben, ze zou bij mij ook op en af in de wasmachine gaan. Hoe tof is die broek. Ik zie dat dat patroon start vanaf 2 jaar. Dat gaat hier gekocht worden! Topmodel. Dikke mercie voor de tip. Enne... hoe was de sportdag? ;-)
  Oh ja, al die lof hier over de broek wil niet zeggen dat ik jongeheerkhadetjes zijne hoodie ook niet ongelooflijk tof vind hé. De jongeheer moest eens denken dat ik een voorkeur heb voor de minimadame.
  Niet dus! Allé misschien een beetje. 't Moest maar niet zo'n "fletskont" zijn, die minimadame. Ken je dat woord eigenlijk? :-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was geen sportdag maar zelfs een sportweek (= in samenwerking met de lerarenopleiding van de vives is dat een week op verplaatsing waar ze een half dagdeel sport krijgen en het andere dagdeel gewoon les). Niet echt dochterlief haar ding, ik ben zelf absoluut niet sportief en gaf dat gen erg duidelijk door aan mijn kroost.

   Ik kan me wel iets voorstellen bij fletskont #schaterlach. Volgens mij is dat een variatn op ons "fleemtette" ;). Feit is in ieder geval dat ze érg goed weet hoe ze haar charme in de strijd moet gooien, laat het ons zo zeggen.
   -en dan grinnik ik even; ik heb nog anderhalve meter van deze stof over, wie weet krijgt ge daar wel een broek voor uzelf uit #uitgestrekengezicht #ikwilhaarmodelookwel-

   Verwijderen
 8. Bedankt voor de patroontips! Zo ga ik misschien toch nog ooit iets anders naaien dan Rocco's. Allez, voor even dan ;).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat je snel gaat moeten zijn, het patroon gaat tot twaalf jaar (ik denk dat uw kleinste toch ook ergens rond die leeftijd zit, niet?). Ik schrok in ieder geval toen ik zag dat ik voor zoonlief een 10j (breedte) en 11j moest maken. Dat is een kleine reus aan het worden!

   Verwijderen
 9. De hoodie voor Stan is echt tof (het zit 'm in de details!), maar de outfit van Hade vind ik echt top. Klasse, die broek, en toch comfortabel. Perfecte stofkeuze en combinatie met de sweater!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.