Moederpunten

donderdag 10 januari 2019
Een voorbijsurfende lezer is er wellicht van overtuigd dat er ten Khadetjeshuize slechts één kind ronddwarrelt. Ik ben me bewust van het onevenwicht in de naaiselbestemmelingen maar ben tegelijk zo vrij me daar niet veel van aan te trekken omdat ik vooral maaksels van onder mijn machine sleur op vraag. Natuurlijk zijn er hopen plezante jongensmaaksels, maar het Khadetjesexemplaar is niet zot van hemdjes (exit Theo), van schone vestjes (exit Jack), dingen met een kraag (exit Billie polo en Charlie) en zo heeft hij nog wel enkele goestjes. Zucht. En zeggen dat hij nochtans een makkelijk kind is #schaterlach

620-02
620-03
620-04

Hij was niet altijd een makkelijk kind.

Als het om slapen gaat, herinner ik me nog levendig enkele wanhopige smeekbedes aan mijn baby. Zes maand oud en vastbesloten om overdag niet meer te slapen, een tekening moet daar niet bij gemaakt worden... Zoveel jaar later wordt nog steeds niet veel geslapen, enige consequente zijn de meest absurde houdingen waarin ik het kind in bed aantref. Bovenop alle bedekkingen, armen en benen in een hilarisch hoopje of juist zo ver mogelijk uiteen, in een positie van waaruit ik wellicht niet meer zou recht geraken of het toch de hele dag voelen ;). U begrijpt ondertussen ongetwijfeld de noodzaak van warm slaapgerief. Of beter; slaapgerief dat niet omhoog kan kruipen enter Wolf.
620-05

Ik lag op de loer, ik lag waarlijks op de loer tot die tienermaten van Wolf online zouden komen. Ik had het patroon namelijk al eens een maat vergroot tot 140 maar aangezien ik wist dat Sharon eraan aan het werken was, had ik weinig zin mijn tijd daarin te stoppen.

Afgelopen zomer gaf ik die exemplaren door aan het neefje.
Puppyogen bij zoonlief.
"Ik zou hem toch wel eentje voor hem maken?"
Mijn hart brak zowat - het kind vraagt quasi nooit om kleren dus kon ik zijn lieve vraag onmogelijk negeren - en ik besloot niet meer te wachten en toog naar de plaatselijke naaiwinkel om een onesiepatroon. Ik kocht iets en toen ik ermee thuiskwam - samen met deze stof, hoogstpersoonlijk door zoonlief uitgekozen #zucht - kreeg ik een berichtje "of ik de Wolf in tienermaten wou testen". Zijt maar zeker dat ik dat wou.
Het was van moetens.
620-06
620-07

M  A  A  T  |  Je ziet hier een testexemplaar (het tweede zelfs, zoonlief liet weten dat hij er méér wou, véél meer), het uiteindelijke patroon is hier en daar nog wat gewijzigd. Op basis van zijn borstomtrek en lengte maakte ik maat 146. Aangezien het kind om méér verzocht, liet ik het definitieve patroon printen, checkte nog eens zijn maten en hij bleek zowaar gegroeid. Maat 152 ligt klaar.

M  A  A  K  P  R  O  C  E  S  |  Grappig vind ik dat, dat mijn kleintje - we gaan daar niet onnozel over doen, uw eerstegeborene blijft toch altijd je kleintje, of ben ik nu te sentimenteel? - in zo'n gi-gan-tisch ding past. Ok, ik was wat enthousiast met de pijpen te verlengen maar toch. Als ik die Wolf voor mij houdt, pas ik er met een beetje - oké, en héél wat fantasie #schaterlach - moeite perfect in.
Maar ik wijk af... ik wou iets zeggen over het maakproces. Dat er eigenlijk niet al te veel te vertellen valt. De handleiding neemt je Zonen09gewijs zo bij de hand dat je een perfect afgewerkt resultaat hebt, al helemaal als je de meest basis uitvoering neemt (geen cape, geen lusjes voor de cape, geen versneden panden, geen zakken). Maakt zoonlief helemaal niets uit. Een Wolf is een Wolf en laat dat nu eens het enige zijn wat hij wil. Geef hem maar eens ongelijk ♥
620-08
| Patroon: Wolf (tienermaten, maar ook verkrijgbaar in kindermaten) van Zonen09 |

Stof in 2019: 0 in  -  4 uit  (0 gekocht&verwerkt - 0 verkocht - 0 gekregen)  - #1in4uit


+++ Ja! Ik kreeg dit patroon van Zonen09 om het testen en kreeg daarna het definitieve patroon. In het testen van patronen steek
ik best wel wat tijd en niet alle maaksels halen uw scherm. Zoals altijd vertel ik wat ronddwaalt in mijn hoofd en werktafel,
zonder dat mij dat 'gedicteerd' is. Vraag het meneer Khadetjes maar, dicteren en mevrouw Khadetjes, dat loopt gegarandeerd
fout #schaterlach. Grote fan van de Zonen09 patronen hier, erewoord! +++

27 opmerkingen:

 1. Ten eerste schoon gerief die wolf, ideaal voor acrobaten toeren in bed als je mij vraagt.
  Ten tweede ik zie uw kleintje precies groeien, zo volwassen precies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt ideaal gerief hier, hij wil niets anders meer dragen dus zie ik nog véél Wolf'kes in mijn nabije toekomst ;). En dat groeien. Zwijg. Echt. Zwijg. Ik kocht vorige week schoenen in maat 37 (!!!) en die is nog maar goed negen. Die gaat mij losjes voorbij gaan, dat kind. De vraag is alleen nog 'wanneer juist'.

   Verwijderen
 2. Ik kreeg meer dan een maand geleden het geniale idee om twee onesies te maken. Een patroon van een broekpak werd gehackt, en alle stof geknipt. Nog nooit heb ik iets zo erg verwenst. In mijn hoofd leek het perfect. In realiteit klopt dit allesbehalve. Tijd om die Wolf aan te schaffen dus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niets mis met zelf bricoleren, maar ik leerde al soms gewoon een patroon te kopen. Ik naai graag, maar voor mij is en moet dat echt ontspanning zijn. Ik maak graag eens iets moeilijker, maar naai dat met evenveel plezier van me af met wat verstand-op-nul-naaiwerkjes. Ik kan het trouwens alleen maar aanraden, dit patroon. De maattabel eens te goei bekijken en hup hup hup, gààn ;)

   Verwijderen
 3. Toch fijn, dat hij daar zo blij mee is. En zo jammer, dat je hem geen theo's meer mag maken, die vond ik altijd zo prachtig mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik plooi er voor een feest wel nog eens een Theo tussen, maar dat is altijd dubbel, omdat ik weet dat hij dat eigenlijk bijna niet zal dragen. Idem voor longsleeves. Maar hé, anderzijds, ik heb ook mijn gedacht over wat ik draag dus is het goed dat hij dat ook heeft. En wat ik maak, draagt hij wel, dus ik hou snel mijn mond!

   Verwijderen
 4. ne wolf is ne wolf, da moet geen tierlantijntjes hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bwo, ik denk dat de zakken wel eens zouden kunnen scoren. Maar kuch, met al die f*** streepjes zag ik dat hier al helemaal niet zitten!

   Verwijderen
 5. Ik ging net ook overstag voor een onesie, na jaren van weigeren wegens "spuuglelijk". Maar hé jong, zo zalig dat dat zit! En dat kruipt niet omhoog! Ik ben 100% bekeerd en dus ook fan van dit exemplaar hier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor mezelf ging ik nog niet overstag, maar na jaren tegensputteren maak ik die wel zonder morren voor zoonlief. Er liggen er nog twee geknipt en dan mag ik hem deze winter niet meer horen #schaterlach. Ik zal het patroon dan maar niet al te ver leggen voor zomerexemplaren zeker ;)

   Verwijderen
 6. Veel hartjes voor de wolf en de welp !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super mooie uitvoering en ik vind het tof dat de streepjes aan de achterkant verspringen!!Geniet ervan dat de zoon het wil dragen.Hij slaapt mijn puber in zijn ondergoed ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Waar ik ze kon laten doorlopen, heb ik dat gedaan maar het was geen doen om het overal te matchen. Streepjes jong, echt, dat zou ik zelf niet kiezen #schaterlach.
   Ik geniet met volle teugen dat hij ze nog wil dragen, ik heb van elk een exemplaar in huis; eentje die helemaal onder de dekens verstopt zit en eentje die erboven ligt. Kleding is navenant ;)

   Verwijderen
 8. Veel te mooi om alleen maar tijdens de nachtelijke uurtjes aan te doen ... ;-)
  Pracht exemplaar! Staat hem mooi. Slapen in stijl.
  Groet, Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zou doenbaar moeten zijn, hij woont erin. Als we nergens naartoe moeten, dan kost het me wel wat overredingskracht om hem eruit te krijgen ;).

   Verwijderen
 9. Ik wil ook ne wolf! Dat zet er heerlijke homewear uit! Ik heb er trouwens ooit éne gehad als volwassen vrouw herinner ik me ineens, in kleuren en met strepen op star trekwijze waardoor ik me mister spock waande als ik het aan had. Het was alleen ongemakkelijk als ik naar de wc moest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, moest ik nu nog weten wie mister Spock is #schaterlach #geenStarenietsfan
   Zoonlief heeft niet zoveel problemen als hij naar 't toilet gaat, zo wordt mij toch verteld. Jongens hebben het wat dat betreft net iets makkelijker ;).
   Als je echt zelf een exemplaar wil, stuur me eens een mailtje, ik kan je misschien wel helpen!

   Verwijderen
 10. Zalig slaapgerief voor woelende kinderen! Als je zo'n onesie ziet liggen lijken die kinderen trouwens ook nog eens 50cm groter (of dat had ik toch toen ik Giel zijn eerste onesie aan't maken was). Ik vind het ook jammer dat Giel niet zo fan is van hemdjes en ik er dus niet zo vaak maak, maar als je dan iets anders kan maken dat met veel enthousiasme onthaald wordt, dan kies je gewoon daarvoor he ;)

  En die achterzijde is zo leuk speels met die verspringende streepjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeer geen tijd te stoppen in dingen die niet voldoende gedragen worden, zo'n zonde van mijn tijd en het materiaal dat je gebruikt. Quasi alles wat gemaakt wordt, wordt hier ook effectief gedragen. Als er eens iets van tussenuit valt, probeer ik er dan iets anders mee te doen of iemand te zoeken die het wèl draagt.

   Overschot van gelijk trouwens, in zo'n onesie zien ze er inderdaad groter uit. Toen ik de eerste Wolf maakte, dacht ik echt dat die kilometers te groot zou zijn. Niet dus. Zucht. Niet.

   Verwijderen
 11. Zo tof dat hij er blij mee is! Ik was hier ook al even aan het wachten op het tienerpatroon (allez de zoon eigenlijk maar ik ook want zijn 'pikachu-onesie' mocht pas weg als er een nieuwe kwam ��). Nu vraag ik me af: heb je de sluitranden doorgestikt (van boven naar beneden bedoel ik)?
  Dat staat niet in de handleiding dus ik vermoed dat de randen voldoende op hun plaats blijven met de drukknopen?
  Gr
  Jill

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik stik geen sluitranden door, dat blijft eigenlijk prima zitten met de drukknopen alleen dus het is ook niet nodig. Ik zou het trouwens ook niet doen omdat mijn machine niet veel keuze heeft wat rekbare steken betreft (ofwel een bliksemsteek - niet mooi om te doorstikken - ofwel een meervoudige steek - vind ik zelf niet zo mooi maar meer nog; ik kan die max op 2,5 lengte zetten en dat vind ik dan weer te kort voor een zichtbaar stiksel).
   Echt blij met de tienerversie, ♥ voor zonen09, je weet waaraan je toe bent en daar hou ik van.

   Verwijderen
  2. Goed om weten dat alles ook mooi blijft zitten met enkel de drukknopen. Zo'n bliksems op je voorpand zijn inderdaad niet te verkiezen (haha). Hoewel ik wel steken heb om mooi rekbaar door te stikken, ga ik het dan wellicht ook zo laten ;-). Merciekes!

   Verwijderen
 12. Wederom prachtig . Ik blijf dat hier zo fijn vinden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh ja, een tiener-Wolf zal hier ook nog moeten volgen. Wat een zalig exemplaar, deze!
  (Lol, volgens mij zou die zoon van u het ook tof vinden als er van die elastieken aan zijn broekspijpen en onder zijn voeten mogen, zoals ik vorig jaar deed bij die van Thias. Nog minder omhoogkruipen gegarandeerd!)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Perfect match! Hier ook een jong dat niet houdt van hemden, vesten en kragen. Ik zal hem deze Wolf eens laten zien!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.