[Stik Belgique] Tegendraads

maandag 22 oktober 2018

Zonder twijfel heb je over de grenzen erg veel patronen van tassen en aanverwanten maar aangezien het nog steeds oktober is, zet ik speciaal mijn bril-met-kleppen op en kijk ik rond me. Wat een geweldig inventieve dames zijn er op tassengebied te vinden. Met het spiksplinternieuwe "Mijn tas 2" op de teller, hebben Elisanna en Fynn ondertussen hun pluimen-in-de-tassenontwerperij verdiend. En in dat ene zinnetje ga ik geweldig voorbij aan de zuster van, die mij elke - maar dan ook écht élke keer opnieuw - weet te verbazen met een combinatie van eenvoud en ingeniositeit, altijd er boink op wat mij betreft. Naast het ontwerpen van patronen heb je nog een hele rits dames die telkens opnieuw een tas van onder hun naaimachine tevoorschijn toveren die tot in de puntjes af is en waardoor ik vaak een duwtje in de rug krijg om zelf wat vaker een tas te gaan naaien.

Maar ik zou mevrouw Khadetjes niet zijn mocht ik niet een beetje tegendraads doen (vandaag). We gaan daar niet onnozel over doen, eenieder die mij in 't echte leven kent, weet dat ik niet altijd van de makkelijkste soort ben #schaterlach. Ik ging dus niet aan de slag met een tassenpatroon van eerder genoemde dames. Nope.


Ik viste voor de gelegenheid een patroon van op mijn harde schijf. Zo een exemplaar, met véél enthousiasme in de winkelmand geklikt tot ik zag wat ik allemaal moest knippen #schaterlach. Hoe graag ik ook naai, bij momenten geraak ik wat ontmoedigd door van die lijsten. Met als gevolg dat het patroon ergens verstopt raakte in de digitale toestanden. Kenners herkennen wellicht het Rozy patroon van Serial Bagmakers. Meestal denk ik niet zoveel na over wat ik maak, ik maak gewoon waar ik zin in heb. Maar - ten eerste, zoals dochterlief zo schoon zou zeggen - toen ik onlangs mijn portefeuille uit mijn handtas diepte, kon ik niet meer zeggen wat de oorspronkelijke kleur eigenlijk was en als maakster is dat eigenlijk gewoon schaamtelijk. Tijd voor vervanging dus, iets als vijf nà twaalf.

-dochterlief rolt ondertussen stilaan met haar ogen en zegt ietwat ongeduldig "ten tweede"- Onlangs las ik een paar patronen van Serial Bagmakers na en ik vond het eigenlijk wat ambetanterig dat ik nog geen enkel patroon van haar maakte, want hoewel de naam het anders doet vermoeden, is de dame achter Serial Bagmakers een Vlaamse dame - die dan nog eens een geweldig gevoel voor humor heeft, maar dat heeft uiteraard niets van doen met haar tassenontwerpcapaciteiten. Aangezien #stikbelgique het uitgelezen moment is om het talent van eigen bodem in de kijker te zetten, wou ik het spotlicht eens op haar richten.


Ik zong mijn liedje al vaker vrees ik, dus mocht je nu met je ogen rollen, vergeef me alsjeblief. Maar ik zag in dit moment dé gelegenheid om de schaar te zetten in een DIY lapje van Lotte Martens - toen die collectie gelanceerd werd, passeerde ik Gent en sprong ik in de Stoffenkamer binnen om er wat te kopen ;). Zoals de zelfkant van mijn voeringsstof het zo schoon zegt "life should not only be lived, it should be celebrated". Waarom je mooie stoffen koesteren als je ze kunt gebruiken om je leven wat extra glans te geven?

Ik zette - ietwat gierig, ik heb nog een stuk over voor een volgend project ;) - de schaar in het nepleer en ging aan de slag met de te-knippen-lijst. Ik merkte al snel dat ik de eerste keer toen ik het patroon bekeek iets te snel met mijn ogen gerold had - dochterlief heeft het van geen vreemden - en knipte in een sneltempo alle benodigdheden. De handleiding is zo uitgebreid dat je bij de hand genomen wordt om het tot een goed einde te brengen. Ik moet eerlijk zijn, bij het zien van wat exemplaren op het net en de kniplijst (veel stukken, remember) vreesde ik dat ik héél wat uren zoet zou zijn. Dit is geen project dat je op een uurtje maakt, maar ik zat er toch minder lang aan dan ik op voorhand had durven inschatten. Ik stikte er lustig op los en voor ik het wist had ik een bijna afgewerkte portefeuille - ik liet meneer Khadetjes de schroeven van de sluiting indraaien omdat ik net iets te dicht tegen mijn deadline plakte #whatsnew #schaterlach

Het is nog wat wennen aan alle glitter - ik ben niet zo'n glittermeisje ;) - maar ik ben ongelooflijk blij met mijn Rozy en kan mezelf wel voor het hoofd slaan dat ik het patroon zo lang op mijn harde schijf heb laten verstoffen.
Ik ben ook niet zo'n bedelmeisje, maar ik trok mijn stoute schoenen aan en polste of ik eventueel een van mijn lezers een plezier kan doen. En dat mocht! Ik mag van Anne twee lespakketten weggeven (een Rozy, die ik maakte, en een Cottonwood). Voor wie nu de wenkbrauwen de lucht in laat gaan; een lespakket omvat een digitaal patroon en daarnaast - en dat is in Vlaanderen toch wel uniek vind ik - een ongelooflijk uitgebreide videoles. Ik vis dingen graag uit, maar in dit lespakket zit voor elke stap van het patroon een aparte video; is iets je niet helemaal duidelijk, of is het een techniek die je nog nooit probeerde, pluis de handleiding uit of - nog makkelijker dus - kijk naar de video waar Anne je toont hoe je het best aanpakt. Een aanrader als je 't mij vraagt!
Als je graag meedingt voor zo'n lespakket, geef dan uiterlijk op 28 oktober in je reactie je voorkeur aan - Rozy of Cottonwood -, dan gooi ik je naam in de juiste pot.

[edit] Er is nog meer... van Lotte mag ik ook een DIY pakket weggeven. De winnaar kan zelf een pakket uit de -nieuwe- collectie kiezen. Aangezien ik mijn pakket al een tijd geleden kocht, is exact dezelfde print niet meer te verkrijgen - het 'nadeel' van een handgeprinte limited-edition te zijn - maar je kunt er wel een spiksplinternieuwe print in dezelfde kleuren terug vinden.
Kun je niet naaien of heb je geen zin om een tas te maken? Ideaal, want naast het feit dat het lapje ongelooflijk mooi is om te kijken, zit er ook een patroon bij om een mandje of een plantenhouder mee te maken zonder dat er een naaimachine bij komt kijken. Zelfde spelregels; laat uiterlijk 28 oktober een reactie na en wie weet komt een van de wondermooie pakketten jouw richting uit ♥.

♥ voor alle duidelijkheid ♥
Er zijn drie dingen te winnen, twee lespakketten en een DIY pakket.
Gooi je naam in de lespakket pot en laat weten of je liever met Rozy of een Cottonwood gaat lopen.
Daarnaast maak je ook kans op een DIY pakket naar keuze. Geef in de reactie aan of je graag een lespakket wint, en/of een DIY pakket. Of niets, dat is uiteraard ook helemaal ok.


| Patroon: Rozy van Serial Bagmakers | Stof: Lines Rose (Lotte Martens) van bij de Stoffenkamer |
| Sluiting: Rozy sluiting brons van K-bas | Versteviging: geen op het nepleer (was reeds met vilt verstevigd), verder zoals het patroon voorschrijft een combinatie van H250 + Decovil light |
#ls2gether ofwel Let's sti(c)k together is een initiatief van Flaflinko waarbij wie dat graag wil rond eenzelfde thema werkt.
De hele maand oktober doen we van "Stik Belgique" en naaien we met patronen/stoffen/... van eigen bodem.
83 opmerkingen:

 1. Mooi! Het is een portefeuille die voor mij te weinig plaats zou bieden, maar ernaar kijken doe ik wel graag. Ik ben totaal geen tassennaaister en laat je give-away dan ook aan me voorbijgaan - ik ben ervan overtuigd dat je wel genoeg gegadigden zult vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kon zonder problemen alles uit mijn oude exemplaar in dit exemplaar stoppen - maar ik gebruik wel al enkele jaren een app voor zowat alle klantenkaarten die ik heb. Mocht je het patroon graag zien, er is ook een ROXY, dat is dit patroon (dat volgens mij ruimer is dan je denkt) maar met een extra tussenschot. Ik naai graag eens met je mee hoor ;)

   Verwijderen
  2. Oh ja, die Roxy ziet er al eerder uit wat ik gewend ben te gebruiken - maar die zit niet in je give-away hé. Zelfs met die app vind ik dat er nog veel in mijn portefeuille zit... Awel ja, wie weet moet ik daarvan eens een plan maken voor een volgende naaidate.

   Verwijderen
  3. Haha, ik zwierelde buiten vrouw, véél buiten. Alle dingen die je maar 1 keer gebruikt, daar zeg ik op voorhand nee tegen, de rest in een app en wat niet in de app kan zit in een doosje in het handschoenkastje.

   Verwijderen
 2. Prachtig.Ik ding graag mee .Wie niet waagt niet wint : voorkeur gaat naar Rozy please

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat is een mooie portefeuille! dat beetje glitter mag wel in de donkere dagen die voor de deur staan: lichtjes in de duisternis. Zou hier goed van pas komen :-)
  Ik wil wel meedingen naar een patroon en dan liefst de Cottonwood. Je kan nooit genoeg handtassen hebben!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die bling helpt ook voor mijn favoriete bezigheid; mijn portefeuille ergens verkeerd leggen en niet meer terugvinden #schaterlach. Dat zal moeilijk worden vanaf nu.
   Veel succes met het patroontje, wie weet!

   Verwijderen
 4. Ik ben wel fan van uw nieuwe “bling bling” portefeuille. Ik zie de dochter eerder ermee gaan lopen, dan met haar ogen te rollen nu. 😂

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had het nooit gedacht - want ik dacht eerst voor een véél neutralere buitenstof te gaan wegens ik-ben-echt-niet-zo-into-glitter - maar ik ben geweldige fan. Je ziet, stoefen kan ik als ze beste, maar het is écht zo. Blij met mijn maaksel, ook al is het maar een kleine portefeuille - dochterlief zag 'm nog niet trouwens, denk ik, want het zou wel kunnen dat ze ermee aan de haal gaat, hoewel, stoppen met ogen rollen zie ik haar nog niet zo snel doen.

   Verwijderen
 5. Als ik de portefeuille zo zie, ben ik stiekem jaloers... Wat zou ik er graag zo'n mooie in mijn bezit hebben. Ik zou hem natuurlijk zelf kunnen maken, maar ik vrees dat hij te klein gaat zijn voor mijn omvangrijke verzameling kaarten. Ja, ik heb zo'n app voor klantenkaarten, maar heb toch nog steeds een hoop plastieken of papieren exemplaren. Ik zou hem dus eens moeten testen voor ik eraan begin. Wanneer lopen wij elkaar binnenkort eens tegen het lijf? Om maar te zeggen: ik vind hem prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vrees dat wij elkaar niet zo snel tegen het lijf zullen lopen, niet dat ik dat niet wil maar iets met andere kanten van het land ;). Wie weet loopt er wel een Rozy in jouw buurt, ik hoop het alvast want zelf ben ik erg tevreden met mijn exemplaar!

   Verwijderen
  2. Als je van het Antwerpse bent dan kan ik je perfect een rozy en een Roxy tonenb ;-) De Rozy zit in mijn eigen handtas en de Rozy haal ik wel uit de stapel.

   Verwijderen
  3. Kan ik nog meedingen naar het pakket van de Rozy?

   Verwijderen
 6. Een prachtige portefeuille! Ik hou van de kleur. Maar zelf ben ik meer voorstander van een portemonnee, zo eentje die je wat wijder kan opentrekken. Dus ik ding graag mee voor de Cottonwood tas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Heidi, ik ben zelf ook fan van de kleur. Dit patroon heeft trouwens een groter broertje/zusje, de Roxy waar -nog- meer in past dan in dit exemplaar. Maar ik gooi je naam mee in de Cottonwood pot!

   Verwijderen
 7. Heel mooi! Maar ik ben meer een tassen-madam. Ik waag dan ook graag mijn kans voor de Cottonwood :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Elk zijn specialisme, gelukkig kun je hier alle kanten mee uit ;)
   Mocht je hier deze week nog eens komen terugkijken, ik mag nog een DIY pakket van Lotte Martens weggeven, gooi ik je naam hiervoor ook in de strijd?

   Verwijderen
 8. Oh, ik volg een opleiding marokijnbewerker. Die cottonwood zou ik de max vinden in echt leder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohja, ik denk ook dat dat érg mooi zou zijn!

   Verwijderen
  2. Wel opletten: de instructies van de cottonwood zijn niet geschikt voor leder. De oorspronkelijke tas was in leder, maar we hebben dus alles herwerkt en herschreven om hem te kunnen maken in stof. Uiteraard kan je de stofdelen gebruiken, maar de instructies dus niet.

   Verwijderen
 9. Vette actie, zou mijn 13-jarige zeggen! Verliefd op deze glitter-rozy 🖤. Bijkomend voordeel: minder gezoek in uw tas 😉. Inderdaad wist ik niet dat dit een Vlaamse is, weer wat geleerd! Ik kon niet kiezen tussen Lotte en Roxy, maar de gierige Hollander in mij liet financiële overwegingen prevaleren. Een hartelijke uitnodiging voor zo'n DIY-pakket in huize Plus 2is 5!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier vinden ze alles nog "cool", ze moeten duidelijk nog wat groeien ;).
   Ik gooi je voor Rozy én Lotte in de pot, het goede nieuws is dat je niet moet kiezen, je mag/kan voor beide meedoen.

   Verwijderen
 10. Stijlvol! Ik ding graag mee om ook een versie van de Rozy te kunnen maken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, het is precies chiquer dan ik gewoon ben, ik voel me ineens een echte madam - wat dat dan ook moge zijn ;)

   Verwijderen
 11. Een prachtig exemplaar! Hier ligt de Roxy al enkele maanden klaar, ondertussen zijn alle onderdelen geknipt en verstevigd maar ik zal een naaiweekend nodig hebben denk ik ;) De Rozy wil ik toch ook eens maken, dus ik doe graag mee aan de give away.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk echt dat alle stukken knippen het grootste werk of de grootste drempel is, want het stikken gaat eigenlijk erg vlot. Mocht je er niet uit raken, dan kan ik je echt de videoklas aanraden - ok, die is niet gratis, maar zo hard de moeite waard omdat alles er stap voor stap duidelijk getoond wordt. Veel succes ermee!

   Verwijderen
  2. als je het patroon gekocht hebt, dan is de videoklas wel gratis ;-) er zit nl een couponcode in ;-) Heb je nog het oude digitale patroon, dan heb je 80% korting voor de videoklas.

   Verwijderen
 12. Het was de afgelopen weken allemaal niet zo tof, en ik vind dat ik nu wel iets moois voor mezelf mag maken (waarom vinden moeders toch steeds dat hun kinderen mooie dingen moeten hebben om dan zelf met versleten spullen rond te lopen 🙄). Ik doe héél graag mee voor een diy pakket!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh maar dat snap ik nu eens helemaal sè, ik kan er ook wat van, om eerst de kinderen helemaal van vanalles te voorzien en dan pas aan mezelf te denken - gelukkig ga ik daar ook meer en meer tegenin ;). Ik wens je alvast veel succes!

   Verwijderen
 13. Wauw zo mooi! België heeft inderdaad enorm goede tassenmakers waar ik me heel graag door laat inspireren. Jou portemonnee kan je nu met trots bovenhalen!
  Ik wil wel winnen natuurlijk. Een voorkeur voor cotton wood (omdat ik de Roxy al heb). En Lotte Martens... Dat is gewoon een heldin! Daar wil ik zeker iets van winnen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Naaien en handtassennaaien, dat zijn twee verschillende dingen. Massa’s respect voor tassennaaisters! En een portefeuille? Hoe cool is dat? Daar heb je dagelijks geniet van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Justine, ik kan je verzekeren dat het enige dat moeilijk is bij Rozy, dat is het juist knippen. Nadien zijn het enkel rechte lijnen naaien.

   Verwijderen
  2. In mijn hoofd is dat allemaal hetzelfde omdat ik in mijn "begindagen" vooral tassen maakte. Kleding of tassen, behoorlijk inwisselbaar als je het mij vraagt ;). Maar ik probeer hier vooral zèlf de kleerkasten (van ons alle vier) te vullen, dan blijft er niet zoveel tijd meer over voor tassen - en geef nu zelf toe, je kunt wel een paar tassen gebruiken, maar op den duur heb je er ook wel genoeg. Een portefeuille is trouwens het ideale instapding, want dat is erg goed te doen om te maken... ik zou dat eens een kans geven ;)

   Verwijderen
 15. Om mijn schamel exemplaar van een "geldbeugel" te vervangen. Echt... zou ik hier een foto kunnen neerzetten. Denk dat iedereen me zot verklaard dat dit gebruikt wordt. Alle type portefeuilles die je in de winkel vindt zijn totaal niet mijn ding. Daarom dat ik reeds jaar en dag gebruik maak van mn schamel ding. Maar een roxy, dat zou pas mooi zijn. Eindelijk een indeling die nuttig is... laat dan nog de stof van Lotte Martens spreken en ik ben verliefd. ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt érg herkenbaar (er was een magneet gaan lopen bij mij #schaterlach en het leer was kleur 'onbestemd' geworden) dus ik wens jou van harte een Rozy toe!

   Verwijderen
 16. Ooh, ik ben fan van de glitters! Ik kocht dit weekend een nieuwe portefeuille, dus je mag me in de pot van Cottonwood stoppen. Zo'n DIY pakketje van Lotte Maertens kan me trouwens ook bekoren ��

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik zat te kirren van plezier bij het lezen en viel bijna van mijn stoel van opwinding toen ik je weggever las! Ik doe éééééééél graag mee voor de cottonwood. (Die Rozy krijg ik nooit schoontjes afgewerkt).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gooi je met veel plezier in de pot - haha voor die Rozy afwerking, ik vind het goed te doen, maar ik hou wel van details en stiksels die helemaal kloppen (ik gebruik daar trouwens mijn blinde zoomvoetje voor, zo kun je perfect op enkele mm van de rand stikken en al de rest zit weggewerkt). Zo'n enthousiasme is fijn <3

   Verwijderen
 18. Waauw, je weet me telkens te verrassen. Ik hou wel van een beetje blingbling, dit kan me zeker bekoren. Ik had er trouwens geen idee van dat dit een Belgisch patroon is. Tassen maakte ik intussen al genoeg, maar aan die portefeuille durfde ik nog niet te beginnen. Dus ja, ik wil meedingen naar dat patroontje en zo mijn angsten overwinnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om lezen dat ik je nog kan verrassen, ik vind mezelf soms zo voorspelbaar als de pest ;).
   Rozy ziet er gesofisticeerd uit, maar is eigenlijk erg makkelijk om te maken als je een beetje precies bent. De handleiding is goed, mocht je vastzitten zijn er video's per stap (maar echt hé, je hoeft niet eens alles te bekijken), het enige 'klusje' is het knipwerk maar dat is even doorbijten en de rest volgt vanzelf. Ik wens het je dus van harte toe, dat patroon.

   Verwijderen
 19. echt schoon gerief jong! Tegendraads zijn geeft precies wel mooie resultaten. Ik moet precies ook eens op cursus komen bij u voor het maken van foto's want foto's zonder personen op, dat marcheert hier precies zo goed niet ;-).
  Aangezien ik elke keer ik ergens zo'n rozy zie verschijnen tegen mezelf zeg dat ik dat ook zelf moet durven maken, doe ik graag mee voor dat lessenpakket. En uiteraard ook voor het DIY pakketje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deelname genoteerd!
   Ik vond het vooral stom van mezelf dat ik dat patroontje zo lang heb laten liggen. Ik kocht het ooit - wellicht na het zien van An (Jace did It) haar prachtige versies - maar dacht altijd dat het superlang zou duren om die ook effectief te maken. Je bent er wel even aan bezig, maar al bij al helemaal niet zo lang als ik dacht. Aanrader dus, dit patroon.

   En dingen fotograferen zonder mensen... oh my. Ik beloofde een dagje zee aan de rest van het Khadetjeshuis maar "moest dit nog even afwerken". Dus ik maakte me klaar terwijl meneer Khadetjes de schroeven indraaide, ik kreeg welgeteld vijf minuten de tijd om foto's te nemen en moest daarna de auto in huppelen (nog steeds met een kruk, vandaar het huppelen) dus veel kan ik je niet leren vrees ik #schaterlach. Ik was al lang blij dat er bruikbare foto's tussen zaten.

   Verwijderen
 20. Een prachtige portefeuille... Ik heb hem al heel lang op het oog en twijfel net zoals bovenstaanders of hij wel groot genoeg gaat zijn... Ik wou toch mijn kans wagen, maar o-oow, toen googlede ik de Cottonwood en ik veranderde meteen van gedacht: die zou ik héééél graag winnen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mocht je het patroon echt prachtig vinden en graag willen maken, dan kun je altijd bij de RoXy terecht, dat is het grotere broertje/zusje. Maar hé, ik kom niet tussen jou en een Cottonwood crush te staan ;).

   Verwijderen
 21. Petje af. Wat een mooie portefeuille. Zo mooi gemaakt en prachtige kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Zo knap, tot nu toe me nog nooit aan een tassen of portefeuille gewaagd. Mijn portefeuille mag best vervangen worden door een Roxy, heb zelfs nog interessante restjes daarvoor liggen. Maar een Lotte Martens DIY, daar ben ik evenzeer fan van!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Een prachtige portefeuille! Ik ben meestal ook niet zo bling-bling minded, maar dit exemplaar zou hier toch ook mogen schitteren, hoor! Ik zou het patroontje/lespakket dan ook heel graag winnen. Mijn hart maakt efkes een tweede sprongetje als ik aan het Lotte Martens diy-pakketje denk. Voor beide waag ik dan ook graag mijn kans.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is genoteerd! Niets mis met een beetje bling - en dit is écht bling bling zunne -, er zijn al redenen genoeg om somber te zijn ;). Veel succes!

   Verwijderen
 24. Mooi! Ik waagde me eerder al eens aan een patroontje van Compagnie M en doe nu graag mee voor een DIY pakket.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wauw, wat mooi gemaakt zeg! Het ziet er zo gecompliceerd uit zo'n portefeuille. Ik zou het patroon graag winnen, kan ik zelf ook eens een kans wagen ;) Ik ding ook graag mee voor het DIY-pakket, prachtige stoffen zitten daarin zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Genoteerd! Ik beaam dat het er gecompliceerd uit ziet, maar in werkelijkheid valt het erg goed mee. Het is zo mooi stap voor stap omschreven dat je voor je 't weet een portefeuille hebt.

   Verwijderen
 26. Ik ben net begonnen met naaien en was super trots op mijn eerste zelfgemaakte tas. Vandaar dat ik graag nu meeding voor de rozy, dan kan ik mijn zelfgemaakte portefeuille vervoeren in mijn zelfgemaakte tas!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Waw! Mijn instant reactie op Instagram toen ik de portemonnee zag verschijnen. I like a lot!
  Vlug gaan piepen op je blog en de crush ging niet over, integendeel :-)
  Ik doe graag mee voor het patroon Rozy én het DIY-pakket. Kwestie van op voldoende paarden te wedden :-) En op 29 oktober ben ik jarig, misschien heb ik geluk en win ik een verjaardagscadeau.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zat breed, onnozel te glimlachen met je enthousiasme, zo fijn om lezen! We delen trouwens onze geboortedag ;)

   Verwijderen
 28. Interesse voor Rozy en Cottonwood heb ik niet echt wegens... euh.. ik weet hoe ik ze moet maken ;-) LOL Maar Lotte Martens... dat is iets compleet anders ... oh ja!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach gij scheef geval ;)
   Maar ik volg je liefde voor de stoffen van Lotte hélemaal. Ik mag zelf ook niet te veel naar die pakketten kijken of ik laat me -weer- gaan ♥

   Verwijderen
 29. Waauwie! I like your bling bling wallet! Echt een pareltje! Ik doe graag mee. Met het DIY pakket zou ik zelf aan de slag kunnen maar een lesje daar zeg ik geen nee tegen, ik ben er zeker van dat ik nog steeds veel kan bijleren ;-). Ik ben vooral van de Rozy.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wauw! Die Rozy is zo mooi! Graag zou ik dit patroon winnen :) Als beginner kan je geen patroontjes genoeg hebben en als ik zo een leuk resultaat zie, beginnen mijn handen al te kriebelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Knap is die Rozy! Wat zou ik deze graag winnen , zou een leuk kerstcadeau voor mezelf zijn 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Zoooo mooi. En hij staat al lang op mijn verlanglijstje. Ik ding graag mee naar een DIY pakketje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Mooi! Ik ding graag mee voor de Cottonwood, laat ik nu een tijdje terug een mooie lap leer hebben gekocht...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blijkbaar (zie hier ergens boven de reactie van Anne, de ontwerpster van het patroon) moet je voor leer blijkbaar wel een en ander veranderen aan de instructies, maar dat zal zichzelf vermoedelijk wel uitwijzen. Ik gun je het patroon in ieder geval van harte, en meer nog de naaitijd, want dat wil zeggen dat jij die vieze beestjes in je lijf een lesje leert x

   Verwijderen
 34. Super mooi maar doe mij maar de cottonwood. Ben nogal van het praktische type ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik ook, voor mij is de Rozy een perfecte match ;)
   Maar de boodschap kwam luid en duidelijk over; de Cottonwood pot zal het zijn!

   Verwijderen
 35. Oh zo mooi! Ik doe graag mee voor een DIY pakket :)

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ik maakte een tijdje geleden de roxy en ben net zo’n fan van als jou! De uitgebreide videotutorial is idd uniek in ons Belgenlandje.
  Moest ik er als winnaar uitkomen had ik graag het diy pakket gewonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet altijd aan van die -pokkedure!- Craftsy lessen denken, maar dat is hier nog niet zo wijd verspreid natuurlijk. Ik gooi je in de pot van het stofpakket!

   Verwijderen
 37. Ik vind het echt straf dat je zo lang over een portemonnee doet, ik koester de mijne die je voor me maakte, maar binnenkort verhuizen de kaartjes en de luttele centen. Ik doe graag mee voor de cottonwood, want mijn sjakosse heeft ook wel haar beste tijd gehad ondertussen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik vond twee jaar niet zo erg lang, maar dat zal blijkbaar aan mij liggen ;)
   Héél fijn te lezen dat er nog een exemplaar naar jou ging - en dat je het koestert ♥ -, ik was wat vergeten waar ze toen overal terecht gekomen zijn.

   Verwijderen
 38. Een prachtexemplaar, Sarah! Ik hou wel van een beetje glitter �� En zoals altijd zo netjes afgewerkt!
  Zo'n DIY-pakketje zie ik ook wel zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel An!
   Dat kan ik geloven, ik ben ook grote fan van die pakketjes ♥

   Verwijderen
 39. Ik maakte ze meteen en is nog altijd in gebruik! Een superportefeuille en in jouw uitvoering echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Ik vind elke prijs wel leuk :)
  Kiezen is verliezen en gezien ik wil winnen kies ik niet en laat ik jou beslissen waarmee je mij blij maakt :-p
  Ik ben in tegenstelling tot mijn dochters ook geen glittermeisje maar vind jouw creatie absoluut de max!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Oooh wat een prachtige portefeuille Sarah! Ik doe graag mee voor de Rozy en het DIY-pakket. De naaitijd gaat meestal naar zaken voor de kinderen, daar moet ik eens wat verandering in brengen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Wat een prachtige Rozy!! Zelfs de binnenkant mag gezien worden!! Ik doe graag mee voor het DIY pakket. En als ik meer dan 1x in de pot mag, dan ook graag voor de Cottonwood (#durftevragen)...

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Zo'n nuchtere schrijfstijl daar hou ik wel van, zeker in combinatie met een toets humor!
  Die cottonwood intrigeert me.
  En wie kan er nee zeggen tegen een DIY pakket van Lotte!;

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Op de valreep wil ik nog meedoen voor de Cottonwood. Een lederen versie zie ik wel zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Eerlijk is eerlijk: ik heb heus wel het hele blogbericht gelezen, maar het enige dat is blijven hangen zijn de mooie woorden in de eerste paragraaf. En jouw zin voor perfectie.

  Want ik moet An bijtreden; dit is weer zo netjes afgewerkt! Dit kan gerust uit een couture atelier in Parijs komen. Parfait!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.