De tafel.

vrijdag 20 juli 2018

Ik besefte erg snel dat dingen maken plezant is, maar dat het zoveel fijner is/wordt als je dat niet alleen doet. Hupla, enter naaiweekends waar je met gelijkgestemde zielen leutert over vanalles en nog wat en naar huis gaat met een berg(je) maaksels. Jammer genoeg laat het werk het niet toe om véél op weekend te gaan, ik vermoed dat ze thuis ook wel eens scheef zouden kijken. Dus zocht ik naar een alternatief. Naailessen leken me maar niets (niet het meest volgzame type vrees ik, ik bleef hangen in de 'ik kan het zelf' fase #schaterlach), geen Femma lid (geen idee trouwens of er hier een groep in de buurt is), geen naaigroepjes in de buurt, ... Ik overwoog even om zelf een groep op te starten maar in het Cultureel Centrum waren ze niet bijster enthousiast en ik had geen zin in een financiële kater omdat ik per se wat naaivriendinnen uit de buurt wou. Next best thing: mijn keukentafel.

De tafel was uiteraard aanwezig, het enige wat ik moest doen was volk vinden om eraan te komen zitten. Ik woon in een stad waar ik niet opgroeide, waar ik niet bijster actief ben in het sociale leven, mensen aanspreken kon ik dus niet en een briefje in den Colruyt ophangen leek me een brug te ver. Op dat moment zag ik links en rechts aan de schoolpoort een stofje dat ik herkende. Ha! Ik had het gevonden; het nieuwe plan was naaisters opvissen aan school. Een aantal jaar later kan ik zeggen dat dat plan werkte ;), ook al zag ik heel wat dames komen en gaan, was het soms zoeken naar de juiste dag en had ik soms weinig zin, als ik de deur sluit na de laatste die vertrekt ben ik een opgeladen Duracell konijn.

592-02 Olga top Khadetjes 592-03 Olga top Khadetjes 592-04 Olga top Khadetjes
592-05 Olga top Khadetjes
592-06 Olga top Khadetjes
592-07 Olga top Khadetjes
592-08 Olga top Khadetjes

Ik pleit erg schuldig, flink doorwerken is meestal niet mijn prioriteit en vaak eindig ik de avond met slechts enkele stiksels wegens ik-babbelde-weer-veel-te-veel. Eenvoudige patronen zijn met andere woorden een aanrader als ik wèl iets gedaan wil krijgen. Enter de Olga top, een gratis patroon van Emma & Mona. Ik liet me gaan aan een lapje vrolijke tricot uit de lokale naaiwinkel en kon het patroon in maat 8j gewoon overnemen, kwestie van mijn kansen te verhogen om de top ook effectief afgewerkt te krijgen. Pluim voor mezelf - seriously, niet echt, want we hebben het over vier naden sluiten, een boordje (fout!) aanzetten en een elastiek vastnaaien - want de volgende morgen gritste dochterlief haar flamingo's onder mijn neus weg en huppelde ze weg naar het speelplein. Dat het daar plezant is, aan die tafel van ons ♥.

592-09 Olga top Khadetjes

Stof in 2018: 15 in  -  85 uit  (25 gekocht&verwerkt - 10 verkocht - 3 gekregen)  - #1in5uit

32 opmerkingen:

 1. Leuke top! En eigenlijk zou ik dat ook eens moeten doen, mijn tafel vullen met gelijkgestemden. Al moet ik denk ik eerst een grotere tafel kopen 😂. ❤️ Voor avonden waarop naaien en babbelen gecombineerd worden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan er soms wat tegenop zien (druk, moe, weinig zin, je kent dat wel) maar eigenlijk geniet ik daar heel erg van. De plek is wat je er zelf van maakt hè ;). Op een bepaald moment valt dat allemaal vanzelf op zijn plek x

   Verwijderen
 2. Wat een zalig idee! Misschien moet ik aan de schoolpoort ook eens op jacht gaan... :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een vrolijke outfit.
  Kletsen en naaien: ideale therapie.

  Ik volg al 5 jaar avondles en ik moet zeggen: volgzaam hoef je helemaal niet te zijn. ik naai lekker wat ik tof vind en dat mag... gelukkig maar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmm, misschien toch nog eens overwegen dan ;). Hoewel, nog een vaste avond erbij in de week, geen idee of ik dat gepuzzeld krijg.

   Verwijderen
 4. Zeer herkenbaar. Alleen geraak ik zelf nooit aan de schoolpoort. Ik kan me inbeelden dat het uiterst gezellig is daar aan de keukentafel. Maar ik heb niet te klagen, want door toeval ben ik in een naaigroepje beland, en daar is het ook best gezellig

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel leuk trouwens, die olga top

   Verwijderen
  2. Dank je wel!
   En als er daar een naaigroepje is, zit je goed hè. Ik zou niet weten waarom je zou moeten veranderen dan.

   Verwijderen
 5. Geweldig content met die tafel 😍 Mooie top!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gaande weg gebeurt dat hier ook steeds meer, meestal gewoon met één of andere vriendin/kennis die nog wat zelfzekerheid mist.
  Altijd gezellig!
  De laatste tijd had ik zelfs regelmatig 10 elfjes (of bijna) aan mijn naaitafel!
  Wat het shirtje/shortje betreft: super mooi combinatie, en het is blijkbaar ook heel plezant op het speelplein! Zalig, die ouderwetse gezelligheid!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij spreken om de twee weken af, wie kan komt en anders is het voor een volgende keer. Grote keukentafel, dus het maakt allemaal niet zoveel uit.
   De combinatie, wel eigenlijk was dat niet de bedoeling, ze had dat broekje nog aan en wou niet wisselen. Ze was aan het rolschaatsen in onze straat dus liet ik het maar passeren :).

   Verwijderen
 7. Niks zo leuk als samen naaien! Ik ben gezegend met een drietal naaiweekends per jaar en elke week komt er een (naai)vriendin bij mij thuis naaien. Daar geniet ik ook echt heel erg van. <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moh, elke week! Hahaha, ik vrees dat ik dat thuis niet verkocht zou krijgen ;)
   Maar als dat lukt, waarom niet hé, geniet ervan!

   Verwijderen
 8. Leuk topje! Ik ken dat van die schuine ogen omtrend weggaan! Wederhelft en kids en ikzelf vinden 1 weekend per jaar en twee dagje met vriendin eigenlijk al best veel maar het is erg leuk om met gelijkgestemde te naaien. Jammer dat je te ver weg woont om onze keukentafel eens te proberen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik mag niet klagen - en doe dat eigenlijk ook niet zunne, want naast het naaien durft er ook al een Academie en kalligrafie ons leven-na-het-werk doorkruisen en soms is het allemaal wat veel, dus ik let er zelf wel op dat het binnen de perken blijf. Misschien gelukkig maar, dat ik in een uithoek woon ;)

   Verwijderen
 9. Mooi stofje! Ik zou dat hier ook nog verkocht krijgen peis ik. Valt die Olga een beetje op maat? Ik ben ook nog steeds aan het overwegen er eentje te produceren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik maakte haar een 8j en vind die goed vallen - ze is groter dan dat hoor, maar vrij tenger en de top valt eerder ruim... een 10j ging tè zijn. Ik zou dezelfde maat aanhouden voor Lillith, gewoon doen, dit lijkt me helemaal haar ding!

   Verwijderen
 10. Ik zou graag ne keer bij u aan de naaitafel zitten. Een klein beetje om te naaien, meer om te kletsen, want naaidates eindigen bij mij meestal met evenveel stukken stof dan dat ik vertrokken ben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel kijk, als je in augustus een keer tot bij mij komt (snorry voor het kom-maar-tot-mij maar ik word opnieuw aan mijn voet geopereerd, zelf rijden zit er hier een hele tijd niet meer in), dan maak ik met plezier een tas koffie/thee/… voor je. Gil maar!

   Verwijderen
 11. Tof bloesje, Hade staat er heel mooi mee!
  En ik zou dolgraag eens plaatsnemen aan jouw naaitafel, echt jammer dat je zo ver woont! Bij mij heeft het spotten van zelfgemaakte outfits aan de schoolpoort al heel leuke babbels en samenwerkingen opgeleverd, maar ook serieus wat extra grijze haren dankzij de kostuumwerkgroep van het schoolspektakel. Niet elke naaister is een gelijkgestemde ziel. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons is er geen jaarlijks schoolspektakel, ik help wel af en toe mee met het oudercomité maar verder ben ik een grijze muis die géén engagement op zich neemt. Mijn gezondheid is zo onvoorspelbaar en ik heb er een hekel aan degene te moeten zijn waar je niet op kunt rekenen... een engagement maar wel vliegende kracht dus ;). Het zou ook niet echt iets voor mij zijn vrees ik, kostuums naaien #schaterlach

   Verwijderen
 12. Wat een leuk bloesje! Wij hebben een super-mini-naaiclubje, en naaien dus niet bij iemand thuis, wat ik op zich wel gemakkelijk vind. En samen naaien is inderdaad nog leuker dan gewoon naaien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vond ik ook het gemakkelijkst, dus toen ik aan het rondkijken was, informeerde ik daarvoor bij de gemeente... het ging een kostelijke affaire worden en in the end ging ik telkens moeten zeulen met mijn gerief én een strijkijzer en -plank en daar bedankte ik voor. Oké, ik moet wat reorganiseren bij mij thuis maar verder moet ik met niets zeulen en dat is ok wel comfortabel!

   Verwijderen
 13. Ik heb gewoon en naaimaatje gevonden op de school waar ik werk. We wonen wel een eind uit elkaar, maar wij doen gewoon naaibabbels op school (zonder machine dan). En af en toe spreken we af om een voor of namiddag te naaien in de vakantie. Of we schrijven gezellig samen in voor een maakdag bij Likebirds! Ook altijd een winner als je niet zelf voor eten moet zorgen enz.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh kijk, dat is nog beter zeg!
   --hoewel, <3 voor de dames aan mijn tafel--

   Verwijderen
 14. Zo herkenbaar!! Wij zijn al trots als de naaimachine werkelijk gebruikt werd :D Ik kan er enorm van genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. <3 voor de tafel en de fijne mensen errond

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.