Grootsheid in kleins

dinsdag 5 juni 2018


Ik groeide op in "bachten de kupe", wat me naast een sappig dialect een voorliefde voor weidsheid, platte horizonten, fietsen tussen de klaprozen en lezen-op-het-strand met de paplepel meegaf. Op een boogscheut van 'mijn stukje zee' ligt de Franse badplaats Mers-les-Bains - ohja, Westvlamingen kunnen érg ver boogschieten #schaterlach - vooral gekend van hun dijk met Belle Epoque villa's. Een wonderlijke parel en tegelijk een schone mix van mijn voorkeuren <3.


De huizen, de kleuren, de lijnen, mijn oog genoot, mijn handen probeerden een en ander vast te leggen. We dwaalden tussen de villa's, stapten naar het dorp-er-neffest, zochten vuurtorens en beklommen de kliffen. Overschot aan schoons om te ontdekken.
Mijn immobiliteit speelt -weer- op, dus ik parkeerde mijn derrière op de kiezels en genoot van twee spelende kinderen die niets meer nodig hadden dan wat op het 'strand' vonden. En ik, ik genoot van een schat aan grootsheid.

17 opmerkingen:

 1. Groot zijn in kleine dingen ... West-Vlamingen doen dat goed, al zeg ik het zelf 😉😂 Vele ❤️❤️❤️ voor plekjes waar de tijd echt lijkt stil te staan !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het soms wel een kunst, om het grootse in kleine, alledaagse dingen te zien. Ik krijg vaak de indruk dat het draait om de schoonste reis te maken, de spectaculairste dingen te ontdekken en het 'hipste' eten te verorberen in nét die ene plek. Met uw derrière in kiezels zitten, kinderen golven zien overwinnen en een stokbrood van de bakker eten, durft erbij wel eens in het niets verzinken. En toch, niets dan véél hartjes voor die plekken - of momenten, want dat kan net zo goed in uwen achtertuin, als je er maar de tijd voor neemt.

   Verwijderen
 2. oh dat stadje moet op mijn lijstje met vakantiebestemmingen! Hoe mooi daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gij moet nogal gesparteld hebben! Om toen de talenten werden uitgedeeld bij allemaal altijd op de eerste plaats te staan? Jongske toch! Is er nu iets wat jij niet kunt? Schitterende foto's! Allemaal en de tweede is helemaal mijn favoriet! Of nee misschien toch niet? Ik kan gewoon niet kiezen. Ben ook meteen dat plekje gaan opzoeken! Daar wil ik een keer naar toe. Tip voor een goeie camping in de buurt? Ge hebt wel wat teweeg gebracht. Dat gaat daar een invasie worden van Belgische blogsters deze zomer! Als ik van jou was, ik zou mijne procent gaan vragen!
  Manmanman zo schoon dat je dit in beeld bracht! En in boogschieten moet je ook heel goed zijn want dat is toch wel een serieus stukske om te schieten! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zit te gniffelen :).

   Nee, ik stond niet vooraan, verre van. Er zijn een aantal dingen waar ik aanleg voor heb, maar er zijn héél veel dingen waar ik absoluut niets van bak (met de stip op 1: fietsbanden opblazen en nagels in de muur krijgen. En ik oefende nochtans al veel #schaterlach). Ik denk ook dat het niet uitmaakt of je ergens super goed in bent of niet, zolang je het maar met je volle goesting doet.
   Ik moet toegeven dat ik aarzelde, om die foto's online te gooien - los van het feit dat ik dat normaal gezien niet doe, dat was ook al een overwinningske. Want hoe mooi ik ze ook vind, voor mij zijn ze dat vooral door de herinneringen die eraan hangen. En ze kunnen altijd wat beter gekadreed zijn, of wat anders belicht maar ik dacht "foert, ze zijn schoon zoals ze zijn".

   In het stadje zelf is er halverwege het strand en de top van de klif een mini camping (geen idee of die goed is of niet, ik ging er niet kijken). Wij huurden een appartementje op de dijk, zalig was dat! Het ligt dan misschien wel op een flinke boogscheut, maar we stonden er op een tweetal uur rijden (als we naar mijn schoonzus rijden halen we dat zelfs niet ;) ). Te doen, vinden wij. In Tréport (er vlak naast) is een station, dus wellicht geraak je er ook op die manier. Zo ontstond het stadje trouwens, als vakantiebestemming van de Parijzenaars, dus die hadden een spoorweg nodig om er te geraken.

   Verwijderen
 4. Jij bent zo'n inspirerende madam (jawel, bloos maar eens goed).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Instant vakantiegevoel bij het kijken naar je foto's. Een heel mooi klein gelukske!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige foto's, die een instant vakantiegevoel geven! Soms vraagt het een (kleine) inspanning om het mooie te zien in de kleine dingen om je heen. En als het je dan toch lukt, geeft dat inderdaad een zalig gevoel! Misschien moet ik maar eens de grootsheid van onze mooie Kempen op foto zetten... 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh dit maakt me blij,jij die je grenzen verlegd met deze foto's te tonen!Zo mooi daar.Dit zijn herinneringen die letterlijk en figuurlijk hebt ingekaderd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Amai da's daar echt erg mooi zeg! Komt op mijn uitstappenlijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, zo mooi, zo puur!!

  Ik heb de laatste jaren gemerkt dat we het vaak te ver zoeken, of zelfs in de foute dingen zoeken. Op vakantie nemen we vaak ook meer de tijd om te kijken en te genieten en komen we gemakkelijker buiten, zelfs als het weer niet meezit. Nu weet ik dat ik hier vlakbij ook prachtige plekjes vind, waar ik tot rust kan komen en genieten van het moois rond mij, de natuur, of het gezelschap... maar het gebeurt zo gemakkelijk dat we ons laten meeslepen door andere dingen dat we er niet aan toekomen.

  Mooi blogbericht! Leve de grootse kleine dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jee, wat een werkelijk schitterende fotos! X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh, wat een heerlijke foto's! En ja, die woorden van jou, die neem ik altijd met volle teugen op. #kleinegelukskes

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.