Raak

zondag 1 april 2018


Kinderen kunnen zo schoon vatten waar mijn weinig flexibele geest veel moeite mee heeft. Dat gaat zowel op voor de 'zwaardere' dingen des levens - ik denk maar even aan dat rauwe afscheid van enkele maanden geleden dat bij de volwassenen in het Khadetjeshuis nog steeds erg rauw is, terwijl de jonge veulens dat makkelijker een plek geven - als de luchtigere ;). Het was weer raak, met haar opmerking "gewoon plakken mama".



"Dat plakken" sloeg op mijn noeste inspanningen met een van de DIY pakketten van Lotte Martens. Het is geen geheim dat ik fan ben van het werk van Lotte. Zeefdrukken, daar loer ik al jaren naar - dat zeefdrukken begon hier trouwens met een vriendin die van zeefdrukken haar beroep maakte en ondergetekende letteramateur een en ander liet drukken. Zàlig, als je al het juiste gerief ter beschikking hebt!

Mooie ontwerpen op stof, tja, als je de kat bij de melk zet, vreet die zichzelf een indigestie. Gelijkaardig scenario in het Khadetjeshuis. Ik kocht al heel wat van die mooie stoffen - zette nog maar in een paar de schaar - en koester die. Net als de pakketten... (gewoon) schoon om naar te kijken. Hamsteraar verzamelaar als ik ben, blijft het meestal bij dat kijken. Zonde natuurlijk, dus zette ik de schaar in een lapje leer-met-print oftwel Canna fake leather Rose Copper Han. Een zacht en makkelijk te verwerken nepleer met zeefdruk.


Toen het pakket voor het eerst in mijn handen belandde, was het plan een broche-voor-op-de-winterjas-die-wellicht-in-de-winter-van-2019-gemaakt-zal-worden. Ondertussen is de nood aan een winterjas niet meer zo hoog -kuch kuch-, dus broedde ik op een ander plan. Grote gemene deler; ingewikkeld. Ik kwam op tijd bij zinnen, knipte een eenvoudige patroon, streek vliesofix op het beest en hopla, een héél schonen pennenzak. Terwijl ik mijn eigen werk zat te bewonderen - zonder zwans, die dingen moeten ook gebeuren - kwam dochterlief langs en na een hoop gegil van "voor mij" en "zo schoon" flapte ze er doodleuk uit "dus zo doe je dat, gewoon plakken". Ik hield de diepe zucht net binnen en beaamde het grote geheim achter mijn naaikunsten. Gewoon plakken begot. Gewoon plakken.


Omdat plakken natuurlijk niet zoveel voorstelt, plakte ik er nog maar eentje. En dan nog eentje. Bij die laatste gooide ik er ook wat gekleurde stiksels tegenaan om te constateren dat ik daar niet avontuurlijk genoeg voor ben - zij brachten het er wèl goed vanaf. Less is more, wat mij betreft.
Anyway, grote fan van hoe je iets geweldig simpels zonder veel werk kunt omtoveren in iets plezants. Zin om zelf aan de slag te gaan met wat van dit plezant bedrukte nepleer? Ik heb nog een stuk over en gooi het in de lucht - laat hier je naam achter en ik laat vrijdag weten waar ik het naartoe stuur.





Stof in 2018: 1 in  -  27 uit  (10 gekocht&verwerkt - 0 verkocht - 0 gekregen)  - #1in17uit

28 opmerkingen:

  1. Oooh wauw, wat leuk! Ik zou hier ook wel leuke pennenzakjes mee willen maken ��

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schoon dat gewoon plakken! Ik die graag mee voor dat stukje, dat zou ik dan ook mooi in mijn kast leggen, er geregeld over aaien en uiteindelijk gewoon plakken 😉

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ewel, ik dacht 'ik kan dat nu in mijn kast leggen, het af en toe aaien en bekijken en wellicht ooit eens gebruiken' of ik kan er NU iemand anders blij mee maken - die het hopelijk ooit durft gebruiken ;). Ik ben alvast benieuwd naar wat ze ooit gaan worden x

      Verwijderen
  3. Wat een leuk idee! Ik waag een gokje voor het restje :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oeh!!! 😍😍😍 zooooo mooi!
    Ik doe heel graag mee.
    Groetjes Mariska Post

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha ja zo simpel kan het zijn, gewoon plakken ; ) Ik doe graag mee

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Weer zo grappig geschreven :-) you made my day! Twolittlesweetpeas

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heel mooi en leuk! Ik waag graag m'n kans.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Waarheden en kindermonden, soms lig ik plat en soms steil achterover, van die bloedjes van mij.
    Ik ding graag mee naar jou 'restje'!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heel leuk gedaan! Daarom waag ik ook graag mijn kans.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh wauw, leuk zeg... ik doe graaaaaag mee...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. De waarheid komt uit een kindermond 😂
    Ik doe niet mee want ik zou zo'n kostbaar stofje toch alleen maar verprutsen 🙈

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bwo, dat zou ik niet durven zeggen ;). Knippen dat heb je volgens mij onder de knie, vliesofix opstrijken zal ook wel nog lukken en met naald en draad ben je véél handiger - en nauwkeuriger - dan ik x

      Verwijderen
  12. Plak mij er maar bij. Dat bovenste prentje intrigeert me mateloos, wat IS dat nu toch ??? xxx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een eekhoorn. Mijn fotografietalenten zijn ontoereikend voor glitterend gerief ;).

      Verwijderen
    2. Aha ! Nu zie ik het, super zeg, bomen en bosdiertjes, da's perfect in het kwadraat !

      Verwijderen
  13. Schoon! Ik probeer tegenwoordig ook meer te gebruiken in plaats van alleen maar te verzamelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dat biedt perspectieven voor een stukje kunstleer dat ik ook nog in de kast heb liggen. Ik dacht er nog niet aan omdat in een leuke vormpje te knippen.. en borduren erop, jeetje wat een inspiratie opeens. Dat rupsje van jouw restje vraagt trouwens duidelijk om een geborduurd harig ruggetje! Ik zou het restje met liefde omarmen en mogelijk ook weer verwerken, maar zoals ik al schreef, ik heb ook nog een ander stukje van dat mooie kunstleer liggen, hoewel ze vast ook mooi samen gaan...

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Schoon geplakt joh! En natuurlijk wil ik dat ook eens proberen, klinkt als haalbare kaart 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hahahaha, zo zalig, het leven kan soms simpel zijn :) En mooi zeg!!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Knippen en plakken, ik doe dat graag!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Geweldig uw knutselwerkjes!
    Ik vind het alleen ferm spijtig dat ik niet helemaal tot beneden van mijn bloglovin feed geraakt ben vorige week ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.