[ls2gether] "I solemnly swear"

maandag 8 januari 2018

Of ik meeging doen met goede voornemens online gooien?
Ik?

Ik en goede voornemens?
Gedoemd om te mislukken, als je 't mij vraagt. Net zoals zovelen heb ik de neiging om het op zo'n momenten nogal groots te zien en grootse dingen draaien gegarandeerd in de soep, dat geef ik je op een blaadje. Mevrouw Khadetjes stak haar hoofd dus in het zand, lekker diep.

Zoals dat bij mij dan wel vaker gebeurt, maalde de boel verder in mijn hoofd, al fietsend ;). Of ik toch niet? Misschien kon ik wel? Ewel ja, het kabbelde rustig door en ondertussen verzon ik een en ander bij elkaar #schaterlach
 1. Laat je hoofd niet zot maken - deze zet ik erg bewust bovenaan; mij achter mijn naaimachine zetten staat garant voor een leeg hoofd. Als ik naai, volg ik om die reden met veel plezier de instructies van een patroon. Niet. denken.
  Het ligt in mijn aard om vlug enthousiast te zijn en mee te gaan in allerlei plannen van anderen; ik moet erover waken dat ik mijn hoofd niet zot laat maken door medebloggers (overrompeling van nieuwe patronen/stoffen), maar ook niet door mijn eigen plannen en goestingskes. Soms heb ik een geheim dit-zou-ik-moeten-doen-(of-willen) lijstje in mijn hoofd zitten dat ik uit alle macht probeer af te werken. Een no-go voor 2018, afgesproken? - mijn halve innerlijke zelf zit érg flink te knikken op mijn rechterschouder, links zit de andere helft luidkeels te schaterlachen. Ik heb het vermoeden dat dit wel eens hét werkpuntje zal zijn ;).

 2. Realiseer je dat jouw wilde plannen mede dankzij meneer Khadetjes mogelijk zijn;
  maak die mens ook af en toe iets. Ik zet hier géén aantal op, erg bewust. Meneer Khadetjes draagt doordeweeks werkkleding waardoor hij niet zoveel kleding nodig heeft. Zes kledingstukken, dat zou eventueel wel iets zijn ;)

 3. Blijf bij je regeltje - ik vul ondertussen al enkele jaren mijn bestandje in. Niet zo plichtsbewust eigenlijk, na al die tijd is het eerder een gewoonte geworden. Ik doe dat, punt. Stof gekocht? Ik vul het in. Iets gemaakt? Ik drop het erin. De cijferfreak in mezelf kan érg genieten van hoe die dingen evolueren. Mijn voorraad is aanzienlijk, dat weet ik. Maar de voorraad groeit niet langer, dus blijf ik uit gewoonte flink mijn bestand invullen en mijn regeltje onderaan toevoegen. Wie graag eens piept, hier kun je het bestand vinden als je er zelf mee aan de slag wil gaan - erewoord; geen ingewikkelde dingen, een doodgewone, ordinaire excel.

 4. Exit planningskonijnmodus - plannen is mijn halve leven, de autist in mijzelf houdt van duidelijkheid en van 'hoe gaat dat er hier uitzien en hoe kan ik dat vastgrijpen'. Ik ga daar niet onnozel over doen, voltijds werken, gezin, huishouden, enkele hobby's; naaitijd moet hier gepland worden.
  Daar gaat het niet over... ik heb het over mijn neiging om 'stapeltjes' te maken, stof en patroon bij elkaar, ik begin links en rechts iets over te nemen -- well hello ufo stapel in wording -- en plots is daar het gevoel dat vanalles moet en dat ik gigantisch achterloop. Te gek voor woorden, dus daar doe ik niet meer aan mee - of dat ga ik toch hard proberen -; naaisel per naaisel en géén mentale lijstjes van wat-zou-ik-de-komende-maand-kunnen-maken.

 5. Neem afscheid - het kwam terloops al ter sprake, alle  'gebruik wat je hebt' ten spijt is er nog steeds sprake van een flinke voorraad stof. Uiteraard heb ik daar een niet zo genuanceerde mening over en valt daar vanalles over te zeggen, maar kort door de bocht: doe daar iets mee. Gebruik of neem afscheid maar hou niet bij om te naaien voor eventuele achterkleinkinderen. Eens benieuwd hoever ik hiermee ga geraken.

 6. Ode aan de kolder in mijn kop - ik zou mevrouw Khadetjes niet zijn als ik mezelf niet een beetje zou tegenspreken. Af en toe zit er iets in mijn hoofd dat blijft kaatsen - in het verleden leerde ik in een rotvaart kalligraferen en sneuvelden er ettelijke bomen; ik stortte me op het bakken van fondanttaarten met meerdere lagen en kwam ettelijke kilo's bij; ...
  Ik amuseerde me in het najaar met het tekenen van een patroon(tje), duwde dat in enkele handen om te testen, maakte een handleiding en sloeg toen aan het twijfelen. Vriendelijk verzoek aan mezelf; hak eens wat knopen door, wil je?
Je kwam tot hier, proficiat! Allerlei vage toestanden en toch concreet, dat vind ik er zelf van. Wat ik er ook van bak, ik hoop dat ik het komende jaar met veel plezier achter mijn naaimachine kruip. Of ik nu grenzen verleg door nieuwe stofsoorten te gebruiken of enkel sweaters ga naaien, dat zal me worst wezen. Net zoals het maken van veel of weinig dingen, daar gaat het voor mij niet over. Fijne momenten, dat wens ik mezelf en jullie toe, welkom in 2018 #schaterlach.

36 opmerkingen:

 1. Deze uitdaging liet ik nu eens volledig aan me voorbij gaan omdat ik me heb voorgenomen alleen te bloggen zonder druk en ik voelde hem al komen😇😂. Maar jouw voornemens zouden voor een groot deel de mijne kunnen zijn en dat gevoel zal ik nog wel krijgen bij het lezen van de andere blogs dus zo kan ik toch ook voornemens afvinken! Oh, zo handig dat meesurfen op de golf van een ander🤗. Het, succes met de jouwe👍

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat bij iedereen zowat het koude zweet uitbrak toen we het woord 'voornemens' zagen ;). Vandaar dat ik voor mezelf hamerde op 'doe normaal en hou het plezant'. Ik denk dat ik met mijn voornemens aan de slag kan gaan zonder er hartkloppingn van krijg, en dat lijkt me helemaal perfect #schaterlach.

   Verwijderen
 2. Een heerlijk overzicht van best haalbare stappen. Vol goede moed vooruit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohja zenne, ik ben fan van best haalbaar, mijn persoonlijke motto voor 2018 is "wees mild".

   Verwijderen
 3. Deze let's stick together liet ik aan mij voorbijgaan want ik heb maar 1 voornemen dit jaar op blogvlak, minder moeten en meer plezier.
  Maar een leuk lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zette dat er niet tussen, maar daar ga ik standaard vanuit. Als ik er geen plezier aan beleef, dan hoeft dat hier allemaal niet meer voor mij... wij maken allemaal de keuze om te naaien uit hobby, dat is iets wat we volgens mij geweldig moeten koesteren. Ons opjagen omdat we vanalles moeten (van een ander, of van onszelf), nope, daar pas ik voor.

   Verwijderen
 4. De beste is ode aan de kolder in mijne kop!! Hakken die knoop zou ik zeggen! Ik dacht meer awel ik neem me voor niks voor te nemen, dan kan het daar toch al niet misgaan ee :):)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik eruit ben! Momenteel even te veel vanalles om de laatste dingen uit te werken, maar in februari komt het, ik voel het #schaterlach

   En je voornemen niks voor te nemen... is dat zo stiekem ook al geen voornemen? ;) x

   Verwijderen
 5. Veel succes! Herkenbaar hoor :) ik ben benieuwd naar nr 6 :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan daar geweldig van genieten als ik niet de enige ben die iets denkt ;). Merci daarvoor dus.
   En puntje zeg... het komt! Nog even de tijd om alle puntjes op de i te zetten en dan schreeuw ik het van de daken.

   Verwijderen
 6. Ik ga gewoon uwe blogpost copypasten! Zo herkenbaar. Ik legde mezelf minder druk op, en lanceerde vier werkpuntjes. En dan nog wel haalbare! hahahah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ideaal toch, haalbare dingen! Ik denk dat we met z'n allen vaak te veel en te vanalles willen. Genieten van wat je doet, daar blijf ik voor gaan ♥

   Verwijderen
 7. Hele leuke lijst!
  Helemaal Khadetjesstijl ;-)
  Wat ben je mooi georganiseerd bezig, dat ga ik toch ook nog meer proberen te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe zeggen ze dat ook alweer; elk vogeltje zingt zoals het gebekt is... ik ben nu eenmaal zo'n organisatiekonijn vrees ik - helaas ook slechts op bepaalde vlakken, gho, wat zou mijn leven op wieltjes lopen mocht ik dat op alle gebied doortrekken #schaterlach. Ik hoop dat jij een systeem vindt dat voor jou werkt!

   Verwijderen
 8. Oh deze is zo herkenbaar! Ik ben blij dat ik niet de enige ben die niet in goede voornemens geloof! Vooral plezier beleven aan het naaien... Amen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Eeeeen *klik door naar stofverkoop*. Hoezo goede voornemens?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. geheel in jouw stijl, die voornemens. Ik vond het een moeilijke, maar dank zij jouw lichtend voorbeeld heb ik toch ook besloten om de stoffenvoorraad excelgewijs in de gaten te houden. Er komt zoveel tussen de mazen van het net geglipt als ik dat niet doe ... Ik moet eens zwaar ga nadenken over zo'n verkooppagina. Hier zijn de plannen niet meer in overeenkomst met "1m aub" die ik soms al een paar jaar geleden uitsprak. Voor de nakomelingen kom ik niet meer meer met dat metertje, laat staan een half. Maar afscheid nemen ... ik ben nog niet in het stadium dat ik dat vlotjes kan. Ik verkocht één stofje door en het voelt echt een beetje als een mislukking dat dat kleedje er nooit is gekomen. Dat proces heeft nog wat tijd nodig ;-)
  Uw kop niet te zot laten maken en de planningskonijn achterwege laten, dat zou er bij iedereen moeten staan denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met halve meters kan ik hier ook niet veel meer doen, en meters, die opties slinken met de dag. Zelfs anderhalve meter is al puzzelen om er iets met veel zwaai en zwier uit te maken #zucht. Los daarvan denk ik dat de tijd ook binnenkort zal aanbreken dat voor hen naaien niet meer welkom zal zijn...
   Niet dat ik al super veel verkocht, maar toch... alles wat uit gaat en op een ander liefde krijgt, is fijn meegenomen. Ik zou mezelf eens moeten vastgrabbelen om er met een veel grovere borstel door te gaan maar ik kan altijd wel redenen verzinnen waarom iets toch nog hier mag blijven ;)

   Verwijderen
 11. hahaha duidelijke lijst ... of toch niet, in elk geval enkele stevige voornemens. De ode aan de kolder in je kop vind ik het superste (misschien herken ik hem o zo goed, zou mijne man ook zeggen als hij mij zou moeten beschrijven haha)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeer mezelf in te tomen en niet te veel van de hak op de tak te springen - ik eindig daardoor al te vaak met projecten die ik start maar niet afwerk en dat wil ik wat vermijden - maar zo af en toe eens zot doen, dat moet kunnen, niet?

   Verwijderen
 12. Whahaa, ik herken de stapeltjes drang! Ik heb er inderdaad ook massa's van! Er liggen er een tiental boven klaar ;-) maar ik heb er niet zoveel problemen mee om die te negeren als ik zin heb om iets anders te maken. Ik hoop dat jouw voornemens lukken, want naaien da's gelukkig zijn, dus doen wat jij wil!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik leg die dan schoon klaar in mijn (open) kast, waardoor ik er erg veel mee geconfronteerd word. Om een of andere bizarre reden geeft mij dat druk en erg sterk het gevoel daar niet aan te kunnen voldoen, ik moet daar vanaf. Ik ga dus op zoek naar een of andere middenweg tussen voorzichtig, niet dwingend plannen maken. Zoiets #schaterlach

   Verwijderen
 13. heerlijke lijst... ben al benieuwd naar sommigen... succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Originele voornemens en superleuk geschreven deze post van jou! Heb ik graag gelezen ;-) Vooral puntje 2 vind ik echt top!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vatte de koe bij de horens, of de stof met de schaar of zoiets en mijn allereerste maaksel van dit jaar was iets voor meneer Khadetjes. Als dat niet flink is #schaterlach

   Verwijderen
 15. Amai dat zouden de mijne kunnen zijn ... Zoo herkenbaar!
  Als we maar plezier beleven aan onze hobby, dan is 't goed ;-)

  Weeral een superleuke post :-D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik durf met de hand op mijn hart beweren dat ik er érg veel plezier aan beleef. Mocht dat niet zo zijn, ik stop er onmiddellijk mee.

   Wat de herkenbaarheid betreft; ik denk dat we met z'n allen - creatieve zielen - gewoon heel hard op elkaar lijken, niet? Allemaal op zoek om zoveel mogelijk van wat we graag doen in 24h te stoppen ;).

   Verwijderen
 16. hihi, ik kijk uit naar een blogpost in juli om te zien hoe het met de goede voornemens staat :-) :-)
  Nu serieus, knap dat je ze stelt en gewoon genieten van die maak je hoofd leeg-naai-tijd.
  Als je niet alleen afscheid wil nemen van je stofjes maar ook van je mooie creaties omdat je dochter weer meters gegroeid is, wil ik het afscheid wel verzachten :-) :-)
  Zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat lief dat je me wil helpen! Helaas voor jou heb ik een vriendin waar zowat de integrale kleerkast van mijn kinderen naartoe gaat :). <3 voor maaksels een tweede leven geven!

   Enne juli, wel, daar kijk ik nu ook naar uit sè, volgens mij gaat dat vonken geven #schaterlach

   Verwijderen
 17. Van het moment je punt 1 helemaal onder controle hebt ben je een heel eind... geloof me! Succes met je goede voornemens, veel naaiplezier en ook de kracht om los te laten en te genieten van wat is.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heel leuk en ontspannend om te lezen... Ik moest even hardop lachen bij het bijhouden van stoffen voor eventuele achterkleinkinderen! Herkenbaar! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.