Mind dat ruggetje ♥

vrijdag 29 december 2017

Ergens vlak na de start van het nieuwe jaar stond ik in de stoffenwinkel. Ondertussen is dat al zo lang geleden dat ik uiteraard niet meer weet waarom, maar de boodschap is "ik zag een héél schoon stukje tule". Ik was niet de enige, we stonden er met twee naar te staren en we waren allebei overtuigd van 'dit kopen we'. Wat ermee aan te vangen, dat was een ander paar mouwen dat nog moest gebreid worden #schaterlach. In ieder geval, het schreeuwde "communiemateriaal" naar me, dus ik was gehoorzaam en kocht een meter - en dan maar onmiddellijk bijpassende stof om er een outfit uit te maken.

530-02

Daar stond ik dan, met mijn twee lappekes stof toen Lotte me vroeg of ik een feeststofje kon gebruiken. Ik hoef niet te zeggen dat ik mijn aankopen vlug weg moffelde en volmondig 'ja' zei op die vraag. Daar bleven ze trouwens liggen, tot ik opnieuw een verzoekje kreeg - een dringend deze keer ;) en er nauwelijks tijd was om stoffenwinkels af te schuimen. Gelukkig maar, want zo herinnerde ik me perfect feestgeriefmateriaal!

530-03
530-04 530-06 530-05

Er rolde hier al enkele Just Knot It versies van onder mijn naaimachine, grote fan van die knoop, dat zijn we hier! De feestversie is er eentje zonder knoop, maar met een o zo mooi piepend bloot ruggetje. Pérfect voor lentedagen en eerste zonnestralen als je 't mij vraagt. Dochterlief denkt er hier anders over en catalogiseerde dit als 'de jurk die 2018 ingaat'. Niets wat wat thermisch ondergoed niet kan oplossen, denk ik dan ;).

530-08
530-09
530-10


M  A  A  T  |  Volgens de maattabel mag ik voor dochterlief nog steeds een 122 maken. Ik moet eerlijk zijn en ben de eerste om toe te geven dat ik dat advies aan mijn laars lapte en dus een maat 128 maakte - wat je er dus ook aan zien, rond haar taille valt de jurk eerder ruim.

M  A  A  K  P  R  O  C  E  S  |  Deze versie naait zowaar nog vlotter dan de versie met de knoop. Om het geheel nog een extra feestelijke toets mee te geven, rammelde ik in mijn bak paspel en ik vond een zilveren stukje - helaas net te weinig om ook de armsgaten mee af te werken, maar hé, ik had een deadline dus je hoort mij niet klagen. Ik verwerkte de tule en de basisstof samen en verwenste die bloemachtige dingen want ik vond werkelijk overal kleine stukjes terug ;).

Vraag me niet welke stof ik gebruikte, ik weet het werkelijk niet - het is ook behoorlijk moeilijk te fotograferen, zo blijkt. Het schittert. Het kreukt. Het is wat stijf. Zoiets #schaterlach
Ideaal voor de rok met plooien, die daardoor sowieso wat wijder staat. Om die nog wat breder te laten uitstaan, knipte ik de voeringsrok zo'n 20cm korter. Ik knipte stroken tule van diezelfde breedte en rimpelde die aan de rok. Maar liefst zo'n 4,5 meter ging daaraan, wat ervoor zorgt dat de rok heerlijk breed uitstaat. Dochterlief is klaar om het jaar feestelijk in te zetten, denk je niet?

530-11

Stof in 2017: 33 in  - 150 uit  (29 gekocht&verwerkt - 17 verkocht - 8 gekregen)  - #1in4uit

26 opmerkingen:

 1. Dat zal nogal een feestelijk stap naar 2018 worden! Geweldig mooi gemaakt en gelukkig is het warm want dat thermisch ondergoed zie ik niet zitten. Of juist wel zie je dat zitten! Laat de wervelwind maar veel shaken vanavond dan heeft ze het direct warm! Een pracht van een ouderjaarsavond straks en alle goeds voor 2018!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh wauw, deze is feestwaardig en uiteraard moet die vanavond gedragen worden, mama toch 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je dochter zet 2018 met stijl in!!Prachtige jurk heb je gemaakt.Super mooie stofjes en foto's trouwens.Dat het nieuwe jaar meer van dit mag brengen,een betere gezondheid en veel lachplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel x
   Ik ben alvast benieuwd wat 2018 me zal brengen, ik kan niet zeggen dat ik super gecharmeerd ben van hoe vorig jaar liep #schaterlach. Maar hè, lachen doen we zonder twijfel!

   Verwijderen
 4. Zo feestelijk! Mooi! Een patroon dat ik in 2018 ook wil proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!
   Zeker doen, ik vind dit een erg plezant jurkje om te maken.

   Verwijderen
 5. Oh ik ben fan, ze deed al haar communie zeker? Heel mooi, die tule en ook iets vernieuwends, dit soort stofje zak ik nog niet eerder.
  Is die basisstof niet een soort gecoat linnen?
  Geniet van je dochter vanavond, ze is werkelijk een prinsesje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De communies zijn hier even voorbij - gelukkig maar ;). Geen idee wat die basisstof zou kunnen zijn; ik gok op een of andere katoensatijn door hoe het aanvoelt (rekt ook licht) maar dat is een gok in het wilde weg. Het heeft alvast geen linnenstructuur (denk ik). Ze staat er goed mee, dat is even al wat belangrijk is #schaterlach

   Verwijderen
 6. Reacties
  1. Dank je wel! Laat ons zeggen dat ze in ieder geval erg goed weet wat ze wil.

   Verwijderen
 7. Amai, die straalde alleszins gisterenavond, zoveel is duidelijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. *staart naar de plooien* : waaaaw dat is tof om die zo vast te stikken!
  Het was me nooit eerder opgevallen dat die zo mooi zijn. Puntje extra voor mevrouw Khadetjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, ik denk niet dat ik daar origineel in ben, ik gok dat ik dat ooit eens bij Riet (Leven met Liv) zelf zag ;). Maar ik vind het ook zo schoon <3

   Verwijderen
 9. Dat ben ik wel zeker! En dat driehoekje op de plooien <3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik herhaal: jij kan er nogal wat van! Zo ontzettend mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. details.... ja, madam Khadetjes deed het weer!
  Een zalig jurkje jammer dat ze dit jaar haar communie niet meer moet doen? Geen trouw in het vooruitzicht want dit zou een perfect outfit zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ♥ details
   Communie of niet, ik heb een sterk vermoeden dat dit jurk gedragen zal worden, we zullen zelf wel voor een gelegenheid zorgen ;).

   Verwijderen
 12. Oh prachtig!! De kleine Tamara zou willen leven in dit jurkje!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mocht het een andere kleur zijn (roze gaat mij niet af), ik zou er zelf ook in wonen!

   Verwijderen
 13. Lol voor de complete seizoensnegeerderij. Gotta love her. Gotta love you too, dankjewel, alweder!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Seizoenen? Wie laat zich daar nu door tegenhouden #schaterlach
   En met plezier; alweder ♥

   Verwijderen
 14. Oh die rug, prachtig! Ik heb het patroontje nog niet, maar je hebt me overtuigd! Nu twijfel ik alleen nog tussen digitaal en op papier, heeft het digitale bestand een functie om maat per maat te printen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het patroontje zowieso een aanrader; ook mét de knoop. Ik merk dat dochterlief het graag en veel uit de kast haalt, dus ik vermoed dat het ook makkelijk moet zitten.

   Het digitale bestand heeft inderdaad een print-per-maat functie maar euh... het papieren patroon is oh zo mooi!

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.