Gesmolten brein #schaterlach³

zaterdag 5 augustus 2017


Ik schuif de schuld integraal van me af en kijk in de richting van Juffra Toertjes als aanstichtster van alle kwaad. Zij ontwierp namelijk - samen met haar zus - een ongelooflijk schattig speelpakje dat ook als badpak kan dienen. Er gingen maar liefst een dozijn bellen rinkelen in mijn hoofd... ik lees namelijk al jaren erg geïnteresseerd mee over zwemgerief, maar zelf doen, ho maar, geen haar op datzelfde hoofd dat eraan dacht dat zèlf te doen - laat staan voor mezelf. Maar allé, een mens kan al eens van gedacht veranderen, dus deed ik eens zot; zoals zo vaak ging ik voor dochterlief van start vooraleer mijn eigen rondingen in de strijd te gooien - dan hebben we het nog niet eens over die eigen rondingen online te gooien, geloof me vrij als ik zeg dat dat een uitdaging van een totaal ander formaat is.

500-02

Een badpak maken doe je natuurlijk niet zomaar - misschien doe jij dat wel, maar hier gaat er altijd wat voorbereiding- en opzoekingswerk aan vooraf. Het ging wat gelijktijdig, het zoeken naar stof en naar een patroon dat ik plezant vond. Het was nogal een zoektocht, op beide fronten... voor het patroon koos ik na véél vijven en zessen voor de Soma Swimsuit van Papercut Patterns. Nog niet helemaal wat ik voor ogen had, maar ondertussen heb ik een inspiratiebord vol gerief waarmee ik nog jaren weg kan #schaterlach.

Stofgewijs moet je niet echt in België zijn... mits wat moeite kun je in een aantal winkels wel een aantal - al dan niet mottige - effen kleuren vinden. Wil je echter graag iets met een print, dan wens ik je veel succes om dat dicht bij huis - of zelfs bij onze noorderburen - te vinden. Er zijn een aantal plekken, maar ik vond niets naar mijn goesting - en ja, ik geef het grif toe, ik ben wellicht wat picky. Ik bestelde voor de eerste keer bij Spoonflower, best wel spannend vond ik dat eigenlijk, je hoort er immers zoveel dingen over. Over hun sportwear lycra ben ik zelf erg tevreden, het badpakje van dochterlief werd al véél gebruikt - in chloorwater, volle zon in combinatie met liters zonnecrème - en ziet er nog steeds perfect uit. Ik voelde een aantal andere zwembadstoffen en moet wel zeggen dat er veel verschillen in zijn. De stof van Spoonflower is prijzig, maar is ook van goede kwaliteit en verwerkt makkelijk, niet onbelangrijk. Als je zelf op zoek gaat; je zoekt spandex (in de volksmond vaak lycra genoemd, maar dat is eigenlijk een merknaam) die langs 4 zijden uiterst rekbaar is.
Zelf ben ik geen Libertyfan, maar voor wie eens wil avonturieren in badkleding, hier moet je zijn #schaterlach

500-03

Naast de stof heb je als volwassene nog wel een aantal dingen nodig, ik denk maar aan voering - doorkijk aan het zwembad, nee dank u - allerhande exotische fournituren als zwempakelastiek, ringetjes, sluitingen en ga zo maar door. Opnieuw van alles waarvoor je beter niet in België woont. Quasi onvindbaar, ik zeg het u.
Ik ben geen mega groen meisje - dat klinkt precies alsof ik dat iets vies vind, maar euh, ik doe écht wel mijn best - maar gewone elastiek gebruiken was geen optie; dat werkt misschien als je enkel een teen in het water dipt en slechts een zomer in je kleding past, maar op lange termijn is dat niet duurzaam en hangt je broek na enkele rondjes op je enkels. Ik zwem graag en veel, dus dat ding moet wel even meegaan. Na wat rondspeuren bestelde ik bij Kantje Boord - waar ze trouwens een ongelooflijk goede service hebben! Het is een winkel gespecialiseerd in lingeriebenodigdheden, dus je kunt er bijna alles vinden wat je nodig zou kunnen hebben om zwemgerief te maken - inclusief voering, ook al kun je daar in principe ook je buitenstof voor gebruiken.

500-04
500-05
500-06

M  A  A  T  |  Na zorgvuldig opmeten en vergelijken met zwemgerief waar ik min of meer in pas, koos ik voor het bovenstuk maat L en voor het onderstuk maat XL. Het was nogal een gedoe, want euh, een mens wil er toch wel in passen, dus tekende ik eerst uit voorzorg een cm bij, deed er weer eentje af, maar in the end maakte ik zoals voorzien, een 'correcte' L bovenaan en een XL als onderstuk. Als ik de maattabel tot op de letter zou volgen, had ik een XXL moeten maken - die is er niet, vandaar die cm die ik erbij deed - maar toen ik provisoir stikte, bleek het véél te ruim te zijn. Hoewel ik voor mijn bovenlijf de maattabel kon volgen, bleek bij het passen ook de top te groot te zijn. Om maar te zeggen dat het patroon eerder ruim valt en je best wel eens doorpast vooraleer af te werken.

M  A  A  K  P  R  O  C  E  S  |  Er is helemaal niets mis met de handleiding, je komt er wel maar hier spreekt een rotverwende Vlaming - ik denk uiteraard aan al die goede en uitgebreide fotohandleidingen die wij hier gewoon zijn. Mocht je zin hebben om er zelf aan te beginnen en bovenstaande woorden maakten je wat bang, op de blog van Papercut zelf is er een uitgebreide sewalong die alle stappen uitvoerig documenteert (broek - zwempak - bikini 1 - biais en bandjes maken - bikini 2).

Nu, voor ik het goed en wel wist, zat het onderstuk in elkaar, ik maakte de mid rise pant maar gezien mijn grootte voegde ik 2 extra cm toe bovenaan, niet echt een overbodige luxe, zo bleek bij het passen #bollepoepenhebbenvéélpleknodig. Ik bevestigde de buitenstof en de voering aan elkaar, past eens en had een mini inzinking wegens zo erg niet flatterend - de ijdeltuit in mezelf had het ook wel wat moeilijk met de gigantische afmetingen van het onding. Ik zette mijn bedenkingen opzij, nam de extra toegevoegde centimeters terug in en amuseerde me geweldig - kuch kuch - met het bevestigen van de zwempakelastiek en het netjes maken van de boorden. Ik blijf erbij, elastiek is niet mijn ding en dat zal het wellicht ook nooit worden - meer daarover zodadelijk ;). Hoewel het droog paste, vond ik het in het water toch weer nét iets te los, wat betekent dat de elastiek niet correct bevestigd was - ik stikte die er wel goed in, maar spande niet voldoende aan, ik vind het eerlijk waar een bijzonder moeilijke evenwichtsoefening, die elastiek goed stikken.

500-07
500-08

Wat het bovenstuk betreft, daar zuchtte ik nogal op. Ik moet wel zeggen dat ik dat vooral mezelf aandeed, het patroon is nogal straight forward; een lapje buitenstof en eentje in voeringsstof en that's it. Euh excuseer? Ik heb geen giga boezem maar daar zag ik mezelf toch niet mee wegkomen... ik neusde wat rond en besloot tot het volgende; buitenstof, voering, nog een extra voering én een vulling die ik eruit kan halen mocht ik dat willen. Ik paste en opnieuw had ik hetzelfde voor, te groot - als het 'droog' al te groot is, mag je er vanuit gaan dat het in het water helemaal niet goed komt! Ik nam langs weerzijden 7mm weg maar het had net iets meer mogen zijn - bleek na het dragen in het water.
Ik volgde de handleiding bijna volledig, enkel bij het doorstikken van het middenstuk deed ik eigenzinnig en stikte ik de andere kant op.Ik was een eeuwigheid zoet met het uitdunnen van naden -eigen schuld dikke bult, extra lapjes stof, remember-, was niet zo gelukkig met hoe de handleiding het voorstelt maar hé, ik maakte een bikini. En gij nu.

Oh... ik koos voor lusjes op verschillende plekken en maakte afneembare bandjes die ik op verschillende manieren kan bevestigen. Dat leek mij net iets handiger dan alles vaststikken om dan uiteindelijk niet content te zijn van de plek waar ze zitten ;). Dankzij wat antislip -wahaha, het woord alleen al- blijft alles ook prima zitten als je even aan je kinderen kunt ontsnappen om te lezen ;)

500-09

C  O  N  T  E  N  T  ?  |  Als er iets is dat je moet lezen, is het wel dit... ja! Ik ben content! Het gevoel van zo'n weinig verhullende dingen te maken én er blij mee te zijn, dat is groots. Los daarvan heb ik wel enkele bedenkingen... #schaterlach

Na uitgebreide zwem- en plonspartijen ben ik er nog meer van overtuigd dat het maken van zwemkleding een métier is - eentje waar ik alvast -nog- geen flauw benul van heb. Vooral dat is de reden waarom ik bij een herhaling van dit kunstje zal kiezen voor een patronenmerk dat hierin thuis is. Ja, ik ben groot, ja, ik moet quasi alle patronen aanpassen, maar ervan uitgaat dat rondingen goed uitkomen in twee flutsige lapjes lycra, daar bedank ik de volgende keer voor. Ik bén blij met dit maaksel maar er zijn nog heel wat probeerversies en aanpassingen nodig vooraleer dit mijn favoriete -passende- stuk zal worden.

Ik zag versies die werkelijk stunning zijn, zover wil ik met mijn exemplaar niet gaan. Hoewel ik verzot ben op de stof, komt deze geen beetje tot zijn recht in dit model, mijn fout dus ;). Los daarvan zijn er een aantal dingen die ik niet goed kreeg of waar ik niet enthousiast over ben. Nu kan ik bijvoorbeeld niet verstaan dat ik voor een patroon koos waar 'iedereen' boezemsgewijs maar in moet passen, of je nu een A of een E cup hebt... Onzin natuurlijk. En dat heb ik geweten ook... niet dat er accidentjes voorgevallen zijn maar ondanks mijn verstevigingsactiviteiten zat de top gewoon niet goed. Punt. Iets met wat meer ondersteuning of beugels jong, dat heb ik blijkbaar van doen. Maar vraag me niet hoe ik dat in dit model gefixt krijg... ik weet alleszins waarover ik de komende wintermaanden mag mediteren ;). Net zoals die onderste boord, die er bij mij alles behalve uitziet als bij de dame of de foto #schaterlach #dielengte. Of die uitsnijding van het onderstuk, waar mijn dijen zich toch niet in willen voegen. Nuja, ik daag je uit eens voor jezelf aan de slag te gaan, daar foto's van te maken, die dan te selecteren én toch tevreden te zijn.

500-10

Ik ben me er érg goed van bewust dat mijn lijf niet overeenstemt met dat van de meeste dames die zwemkleding aanprijzen. Geloof me vrij, het was niet mijn ultieme wens hier zo weinig verhuld op het net te komen piepen #schaterlach #understatementofthedecade. Maar we hebben het hier over een maaksel, en als dat zomaar voor een achtergrond hangt te hangen, dan zegt dat helemaal niets. Meer nog, hoe geloofwaardig ben ik als ik zeg dat ik ondanks alles mijn lijf graag zie en er dan voor kies jullie een hoopje lycra zonder inhoud te tonen? Bij deze, hoewel mijn gewicht een absoluut hoogtepunt bereikte - of eerder dieptreurig dieptepunt, het hangt er maar vanaf hoe je het bekijkt #schaterlach - zwier ik mijnenzelven behoorlijk schaars gekleed voor uw neus, zonder enige verontschuldiging voor wallen en kwabben... ♥ mijn lijf.

500-11
| Stof: Half circles black ink (Heleen van den Thillart via Spoonflower) gecombineerd met effen zwarte
lycra van Wild van Stof  | Patroon: Soma swimsuit - Bikini top var. 2 en mid rise pant - van Papercut Patterns  |


Stof in 2017: 23 in  - 87 uit  (11 gekocht&verwerkt - 14 verkocht - 7 gekregen)  - #1in3uit

110 opmerkingen:

 1. Mijn oneindige bewondering, zowel voor het stuk op zich (echt waar dat doe ik je niet na) als de foto's. Poseren in mijn sportsetje (voor zij die heel goeie effen stoffen zoeken die hebben we wel in België, printjes idd niet) vond ik al een drempel over

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het stuk op zich dat was goed te doen ;). Ik kan het wel wat bloemrijk omschrijven en zo maar eigenlijk houdt zwemgerief niet zoveel in - de versteviging/ondersteuning ervan daarentegen #schaterlach. Het poseren, dat vond ik niet zo plezant, en het selecteren van de foto's duurde ook een eeuwigheid deze keer ;). Maar hé, dit hebben we dan ook alweer gehad hé.

   Verwijderen
 2. Wauw! Prachtige vrouw. Ontzettend veel respect voor je durf om foto's in zwemkledij te tonen. Ik denk dat er weinig vrouwen zijn die tevreden zijn over foto's in zwemkledij. Het staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Topwijf! Zonder meer! En die bikini vind ik best wel mooi, maar als vrouw gezegend met een stel koplampen die de zwaartekracht behoorlijk tarten, heb ook ik nood aan heel wat ondersteuning om er ietwat treffelijk uit te zien. Ik ben nog op zoek naar het ideale zwemgerief voor mij. Laat staan dat ik het zelf kan maken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik val nog niet in die categorie maar laat ons het erop houden dat ik je snap! Ik vond het in ieder geval wel plezant om te doen en in the end ook nog draagbaar.

   Verwijderen
 4. Wauw. Ik vind dat dus écht een mooie bikini en vooral een straffe en schone blogpost. Respect. En schoon, echt waar. En ook: ik begin hier dus niet aan. Voorlopig. Ik laat jou nog eerst wat verder zoeken 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ge zijt moedig, op alle vlakken. Nen bikini naaien, ik zou er nog niet over nadenken. Maar gij doet da gewoon én poseert er dan nog fantastisch mee! Chapeau zelle, mooi gemaakt, eentje waar ge fier op moogt zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, zo mooi! Je staat er - echt waar - supergoed mee! Ik deel dezelfde frustraties over toenemend gewicht (zonder snoep- of andere vreetbuien) en rondingen die niet op zijn plaats zitten, maar jij hebt tenminste de moed om je daarover te zetten. Echt knap!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!
   Gho, ik ga niet zeggen dat ik nooit eens onzeker ben over mijn lichaam, maar ziek zijn - of beter pijn hebben - doet me daar ondertussen toch anders over denken. Ja, ik let niet altijd zo flink op mijn eten waardoor er wat kilo's bijkomen maar door allerlei medicijnen vliegen de kilo's er soms gewoon aan en dat is soms wel slikken. Maar hé, uiteindelijk doet mijn lijf het toch maar weer elke dag, en dat mag ook eens in de bloemen gezet worden!

   Verwijderen
 7. Ik ben overdonderd door de foto's van jouw mooie bikini, tof stofje gekozen. Knap dat je dit doet, ik doe je dat niet na, het poseren niet maar het maken van een bikini ook niet. Hier vergaart de naaimachine tegenwoordig het verkeerde soort stof ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kiezen was nog zoiets, je hebt gewoon te veel keuze ;). Ik bestelde een meter dus heb ik nu nog gigantisch veel over om nog eens iets te proberen.
   En naaimachines en stof, die tijd komt wel weer!

   Verwijderen
 8. Sarah toch! Ik kan alleen maar hartjes jouw richting uit sturen! Zowel voor wat je fabriceerde als voor jou, met je lijf hier zo open en bloot! Chapeau! Je ziet er fantastisch uit!!!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!
   Het had wat voeten in de aarde, dat publiceren vond ik deze keer niet zo evident maar kijk, dat heb ik nu ook eens gehad ;)

   Verwijderen
 9. Wauw, gij schoon vrouwke :-) ! Wat een lef dat je hier toont, dat kunnen we alleen maar toejuichen. Wreed schone bikini op een heel eerlijk lichaam, dat je hier -terecht zonder verontschuldigingen- toont #heelveelhartjes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mohow. Zo mooi . Jij naait iets en heel vlaanderen is onmiddellijk wakker bij het zien van je prachtige vrouwelijke naaisels. Veel respect want ik vond poseren in mijn schaarse slaaptenue al een uitdaging voor mezelf want iets bloter voor de lens staat ik echter nooit. (Gelukkig maar )
  Jij daagt hierbij heel vlaanderen uit om een bikini te naaien. .. Ben jij je daar bewust van? #schaterlach

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Poseren was in dit geval ook een uitdaging... maar toen bedacht ik dat ik al de hele week zo rondliep en dat het dus eigenlijk onnozel was er nu plots belachelijk over te gaan doen - haha, van de Russische dames aan het zwembad kon ik best wel nog iets leren zunne #schaterlach.
   Voor een uitdaging is het wellicht al wat laat, niet? Maar euh, graag! Wie weet leer ik datgene waarnaar ik op zoek ben!

   Verwijderen
 11. Awel, dikke pluim! Da's een pracht van een bikini. En superbedankt om je speurwerk hier te delen. Ik ben zelf ook al menigmaal op zoek gegaan naar (mooie,kwalitatieve) badpakkenstof, maar kwam steeds terug van een kale reis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zwijg... die ene webshop, dat is dus nog ALTIJD niet in orde! Ja, je kunt er mooie dingen vinden maar ik bestel er in ieder geval nooit meer. Geef mij maar Spoonflower, misschien wel iets duurder, maar geen onverwachte wendingen in het verhaal.

   Verwijderen
 12. Prachtig! Lekker zwemmen ook!

  Dat zit heel mooi en stoer èn terecht dat je het toont.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Serieus onder de indruk van jouw maaksel hoor, ik doe het je niet na!
  En daarbovenop vind ik dat je een prachtlijf hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw, het is de dag van het zelfgemaakt zwemgerief ;-) Respect voor jouw bikini en durf! Echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Maar HOE MOOI IS DAT?! Werkelijk héél knap gedaan en wat staat het je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wow.. ge hebt mij ook omver geblazen !

  wat een prachtig lijf ! en wat een portie moed ..

  ik heb al vaak gedacht.. ne bikini, ik wil ne jaarcursus "zwempak kledij" stikken om die éne perfecte bikini voor mezelf te kunnen fabriceren.. want om al die reden die jij hier vermeld , begin ik er alleen gewoon niet aan.. dus nogmaals chappeau !!  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zonder overdrijven denk ik dat zo'n jaarcursus een strak plan is! Bij mijn bestelling van Kantjeboord zat een folder, ik was in de verleiding gebracht (gelukkig is het voor mij véél te ver) maar het was vreselijk duur. Misschien zijn er wel goede Crafsycursussen? Ik ga alvast eens op zoek, want iets op je lijf maken, dat heeft bij mij toch wel de voorkeur boven kant-en-klaar - want uiteraard zit ik daar vaak ook met dezelfde pasproblemen.

   Verwijderen
 17. Waauw Sarah. Wat een portie moed heb jij, om dit te maken en nog es ervoor te poseren :) Echt knap van je! Ik heb vooral nood aan een push up, niet voor hangende dingetjes, maar wel om toch iets te kunnen showen :P Zo'n bovenstukje zou dus helaas niets voor mij zijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach wel kijk, daar zijn die extra kilo's dan weer goed voor ;). Misschien moet je toch eens googlen op het patroon want er zijn écht mooie exemplaren van dames met andere borstpartijen.

   Verwijderen
 18. pfffff ( moet klinken als gefluit tussen mijn tanden) voor zowel die bikini als jij als jouw (alweer) hilarisch tekstje...waawie!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. "En gij nu." Ja, wat kan ik daarop zeggen? Jij deed wat het afgelopen jaar al meermaals door mijn hoofd speelde maar wat ik altijd klasseerde als "te veel flubberstof. Te veel patroonaanpassingen. Te veel bloot lijf op de blog." enzovoort enzovoort. Duizendmaal wauw, voor zoveel moed in alle naai- en blogopzichten! De print is er eentje die ik uit de rekken zou halen, het model staat je geweldig, en die mm-tjes te groot, well, you still did a great job. Er zouden meer "echte vrouwen" moeten zijn om zwemkleding aan te prijzen! Ik stel jou alvast kandidaat bij het modellenbureau ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die lycra van Spoonflower is écht geen flubberstof, ik voelde al ander gerief, geloof me vrij. Ik kocht de effen zwarte stof bij de Soldeur, dat is ook mooie kwaliteit (ik zag die nu online opduiken bij Madeline ook trouwens).

   Ik deelde al je bedenkingen, écht. En het publiceren was niet van eenzelfde aard als anders, om maar nog niet te spreken van het poseren of selecteren van de foto's. Maar dan bedacht ik dat het gewoon te onnozel is om over te spreken, niet? Had je me dit twee jaar geleden gevraagd of gezegd, ik had je waarschijnlijk uitgelachen maar nu ben ik -meestal toch- blij met mezelf, dankbaar voor iedere goede dag of voor alle processen die ervoor zorgen dat alles toch maar blijft werken of draaien. Ik vermoed dat jij dat wel snapt --maar euh, dat modellenbureau hoeft nu ook weer niet #schaterlach--

   Verwijderen
 20. Een échte vrouw, juist gezegd Eva! Prachtig, duizend vuistjes voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Die middag op de speelplaats, toen je vertelde over je bikiniplannen en ik vroeg, al lachend,: komt daar dan een foto van op de blog. Geen haar op mijn hoofd die toen dacht dat ik weken later naar die bikinifoto zou zitten staren. Ja, ik geloofde in je kunnen om dat naaiproject tot een goed einde te brengen. Ja, ik weet dat je je eigen ding doet en weinig aantrekt van wat de mensen denken of zeggen. En ja, je ziet er goed uit, dus dat lijf mocht zeker getoond worden. Ik denk dat ik voor mezelf de vraag had beantwoord :) Doen wat jij in deze post doet, dat zit er dit leven niet in (ik heb zelfs geen bikini).

  Ik treed de bovenstaande reacties bij en ik denk dat je nu veel vrouwen jaloers hebt gemaakt: voor je durf om in bikini te poseren en om je lichaam te tonen zoals het is (ik zou wel willen ruilen ;)). Ik ben benieuwd wat je hiermee in gang zet en wie de volgende zal zijn om zijn (zelfgemaakte) bikini te tonen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die middag op de speelplaats was ik nog niet klaar voor een plek op de blog ;). Het was vooral gewoon doen en niet al te veel denken - anders had het nog niet online gestaan!

   Ik ben geen voortrekker van weet ik veel wat allemaal, dat wil ik ook niet zijn. Maar ik geloof wel in goed in je vel zitten en blij zijn met wie/wat je bent, en dat is iets wat ik het afgelopen jaar leerde. Tuurlijk zie ik ook wel iets wat kan/mag veranderen, maar dat maakt me niet meer ongelukkig. Dus vrouw, ga een bikini kopen ;) - of we maken er eentje samen, ik weet ondertussen alvast waar we op moeten letten #schaterlach!

   Verwijderen
 22. Jij bent een prachtige en bewonderswaardige vrouw. Ten eerste ben je er in geslaagd om zelf zwemkleding te maken en ten tweede heb je het lef om die te tonen op jouw blog. Heel mooie bikini.
  Groetjes, Elke

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Knap! Een dikke pluim voor je bikini en foto's. En eerlijj hier durf ik enkel van dromen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "dromen durven doen"
   Toen ik piep was, was dat het thema van een of andere leesweek. Cliché en al, maar soms moet je gewoon doen en minder denken.

   Verwijderen
 24. Reacties
  1. Dank je wel!
   --en fijn je hier nog eens te ontmoeten, ik hoop dat alles goed gaat met je!--

   Verwijderen
 25. vrouw, je zit voor eeuwig en altijd in mn hart jong <3 Je maakte gewoon een bikini voor jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Amai! Ik vind dat een heel mooie bikini, op het zicht hé, want alles wat je beschrijft over al dan niet draagcomfort zie je natuurlijk niet op de foto's. Ik zou dat zelf niet durven, zo zonder bandjes aan het bovenstuk. (alhoewel: vroeger lag en zwom ik als het enigszins kan monokini, durf ik in tijden van sociale media overal niet meer met mijn allesbehalve IG-waardig lijf) . En dat zelf maken al helemaal niet!
  Enne, ik wil best ruilen met je lijf zenne! Ge ziet er echt goed uit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zolang die droog is, is alles ok. In het water om wat te plonzen kan het zonder bandjes, bij zwemmen en glijbanen moet ik de bandjes wel vastmaken of het zou niet goedkomen #schaterlach. Er zit een reep antislip bovenaan waardoor het niet afzakt en om boek te lezen op een strandstoel is dat muurvast zunne!

   Dank je wel voor je lieve woorden... als ik op IG kijk ben ik ook niet zo 'waardig' maar ik besloot er vierkant mijn voeten aan te vegen. --Grappig trouwens, volgens mij onderschat iedereen mijn werkelijke gewicht (dat niet zo gezond is) omdat het overal zit-- Dat waardig zijn zit volgens mij ook tussen uw oren, niet?
   --en nu besef ik dat het misschien wel opvalt dat ik een thesis schreef over lichaamsbeelden en dat ik daar soms wel eens een boompje zou over willen opzetten ;)--

   Verwijderen
 27. Eerst en vooral bravo dat je dit durft! Dat is zeker niet vanzelfsprekend. De bikini vind ik heel geslaagd! Mooie stoffencombi. Het staat je heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Madam khadetjes ne sta vree goe aan u lijf jong, ook da ge da lint daar af kunt doen om alle parten te laten bruinen das ook ne grote pro. K vin em zeker geslaagd zo op 't zicht, de ander akkefietjes geloof ik op u woord!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wou ik echt, dat lint dat je er op verschillende manieren kunt aan doen - toevallig overleefde slechts 1 manier de selectie, maar er zijn ook haakjes op de 'normale' plek, dus ik kan wat combineren naar nood en goesting ;).
   Ondanks alle akkefietjes hier ook tevreden zunne, nooit gedacht dat ik dit ook echt ging doen!

   Verwijderen
 29. Aùmai, Sarah, respect! Een pracht van een bikini in de mooiste print, dat doe ik je van z'n leven niet na. En wat je lijf betreft: niks mis mee! En dat zeg ik niet zomaar, rondingen zijn schoon en imperfecties hebben we allemaal. Ik wou dat ik het bovenstuk van een bikini zo schoon gevuld kreeg als jij! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zat ik ook te denken se van dat bovenstuk ...

   Verwijderen
  2. Ik vond de print kiezen erg moeilijk, er is zoveel keuze bij die ontwerpen... ik was op zwart-wit aan het kijken en vanaf 't moment dat ik deze zag wist ik het! Ineens was het makkelijk ;)
   En merci ♥

   Verwijderen
  3. Het zijn eigenlijk gewoon ook zwarte borstjes op een witte achtergrond he :-)
   En graag gedaan. x

   Verwijderen
 30. Wow, gij doet veel dingen die ik niet durf: badkledij maken, ze dragen, ermee op de foto en ermee gaan zwemmen. Kdenk niet dat ik ooit zover uit mijn comfortzone geraak. Eeuwig respect!(of had ik dat al niet voor u?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat eerste is nochthans goed te doen, dat tweede, daar sta ik ook niet echt bij stil... dat derde; hardest part of the job vrouw. Ik ben een mini waterrat, ik ga minstens twee keer per week zwemmen - hoewel ik voor het pure baantjestrekken toch een badpak verkies ;). Maar dat volgt, ik ben nog in de onderzoekende fase wat dat betreft; ik twijfel nog steeds tussen opnieuw avonturieren met een of ander patroon dat ik gegarandeerd mag aanpassen -oh the joy of being big ;)- of een versleten exemplaar uiteen halen.

   Verwijderen
 31. Laat ik je eens iets verklappen. Elk jaar opnieuw schuim ik verschillende websites af en kan ik mijn ogen maar niet afhouden van zoveel mooie badpak en bikini exemplaren (en laat ons even heel duidelijk zijn, dat van jou zou zeker ook op mijn verlanglijstje komen), en af en toe laat ik me verleiden en koop dan weer een nieuwe bikini ... om in de lade te leggen. Want ik draag dat dus niet, he ! :-) en je kunt me ook geen plezier doen met zwembadbezoekjes, ook niet op reis. Of zoals ik deze week nog bij Sylvia zei, ik zie me geen badpak maken voor mezelf, en ook geen bikini én toch zit ik hier zo vol bewondering te kijken naar jouw kunde en jouw prachtige bikini ! Chapeau !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar allé Jo! Ik zou zeggen 'doe dat aan' of misschien beter 'koop dat niet' ;). Ik kan het me moeilijk voorstellen, dat ik niet in/op het water zou zitten, al helemaal niet op reis. Dat is zelfs een van de grootste vereisten waarop wij een vakantiebestemming kiezen - blijkbaar is dat toch een gen dat je doorgeeft #schaterlach.

   Verwijderen
 32. Ik durfde spoonflower nog niet aan, verhalen over verwassen stofjes, maar goed om te lezen dat badstof dus wel kan. Ik zocht me al suf naar leuke badstofjes dus bedankt voor de tip. Ik sluit me voor de rest bij al het bovenstaande aan, helemaal top zowel uw naaisel als uzelf!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met andere stoffen heb ik geen ervaring - ook wat schrik na veel horrorverhalen - maar van de (sport)lycra ben ik dus wel tevreden! Want uiteindelijk zijn dat toch stoffen die tegen een stootje moeten kunnen.

   Af en toe vind je wel een webshop met een plezant(er) aanbod hoor, maar het is flink zoeken en vaak is er niet zoveel keuze - en dan moet het natuurlijk lukken dat je het graag ziet ;).

   Verwijderen
 33. 1000 x respect voor deze blogpost.
  Prachtige dame ben jij !

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Oh, Sarah! Niets dan respect! Eerst en vooral voor je maaksel (de weg die je hebt afgelegd, is niet echt overtuigend om er ooit zelf aan te beginnen, maar het resultaat mag er meer dan zijn)! En ook voor je lef om je lijf op de foto te zetten, ik zie alleen maar een prachtige vrouw, chapeau!
  By the way, Olu van Manel Prints bevestigde ook al dat de lycra van Spoonflower wel te vertrouwen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wohooww!! Knap!! Ik vind het supergeslaagd!! Goed dat je picky bent geweest, want ik vind de stof voor een badpak/bikini net even belangrijk als voor een ander kledingstuk. Het moet mooi zijn! En dit stofje vind ik super!!


  Een tijdje geleden ging ik op zoek naar badpakstof omdat ik mocht testen, maar ik heb die test uiteindelijk laten passeren omdat ik niet snel genoeg aan een mooi stofje zou geraken (en eerder gezegd, ook uit schrik dat ik niet met die stof zou kunnen werken en ik het benauwd kreeg bij het idee dat foto's van mij op de website van de ontwerpster gebruikt konden worden).

  Ik ga er een drietal seizoenen over nadenken en zien of ik het toch ook niet eens zou wagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond - en bestelde - nog een stofje waarin ik mezelf wel zag paraderen #schaterlach maar dat leidde tot een horrorstory die nog steeds niet opgelost is. Wie weet, ooit ;). Ik moet zeggen - nee, geen aandelen of procentjes - dat het bij Spoonflower écht vlot gaat, ik denk dat het op een viertal dagen bij mij was. Motiflow staat als volgende op de verlanglijst om eens uit te proberen.
   Ik ben alvast benieuwd naar het resultaat van drie seizoenen sudderen... ik stel voor het gewoon te doen!

   Verwijderen
 36. Dat is pas stoer. En bikini maken en erin poseren. Je bent een kei met groot talent! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach
   Bij stoere madammen denk ik aan van die heavy gevallen met tattoos all over en zo ;). Maar ik slik in, glimlach en stuur je gewoon veel hartjes terug ♥

   Verwijderen
 37. Oh, waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaw, wat zie je er knap uit in je zelfgemaakte bikini!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Echt dus he! Ik ben jaloers ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat houd je tegen #schaterlach

   Verwijderen
  2. goei vraag ;-) misschien doe ik het wel eens... ik google eens om te zoeken naar bikinibovenstukken voor dubbeltjes ;-))

   Verwijderen
 38. Oh, Sarah, waw! Wat een mooie bikini! Ik herinner me nog gesprekken tijdens een workshop over afvallen en onzekerheid en hier sta je gewoon te blinken in bikini. En hé: je hebt een heel mooi lijf, als je het mij vraagt! Echt waar! (An)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties

  1. En juist! Dat was nog aan het begin van alle miserie, ongelooflijk wat een weg ik het afgelopen jaar gegaan ben :).

   Verwijderen
 39. Straffe madam, gij, op alle vlakken! Ik herinner mij precies nog vaag mijn eigen weggesmeten bh en pas voorlopig dus voor alles wat met ondergoed te maken heeft. Banana moon doet dat prima :-) Maar gij doet me toch enigzin twijfelen, en dat op zich is al een geweldige verdienste! En dan nog effe die rondingen op t net zwieren, jep, you rock! (en echt, niks mis mee!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben niet aan het lachen maar ik herinner me dat kapotgeknipte ding. En ik weet héél goed dat ik toen ook dacht - of zelfs zei - dat ik me daar ook nooit of te nooit ging aan wagen. Of hoe jezelf te relativeren ;)
   Maar in uw geval vrouw, gewoon doen, dat komt helemaal goed, dat maken of dat kopen #schaterlach

   Verwijderen
 40. respect!
  zwemgerief maken, ik zie het mij echt nog niet direct doen. En al zeker niet voor mezelf. Sterk staaltje doorzettingsvermogen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat maken viel op zich nog mee, dat publiceren daarentegen #schaterlach

   Verwijderen
 41. Ik vind stunning anders de enige correcte term. En je doet wat je karakter eigen is: wie het je moeilijk maakt, ontneemt jou nooit de moed, maar krijgt een portie memorabele kordaatheid geserveerd. Zo ook met dat mooie lijf van jou. Het rammelt soms zo met je voeten, en krijgt een voetstuk op je blog in ruil. Zalige move. Daar heeft het niet van terug. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 42. # zotte doos! Ik vind dit super gelukt, versta van geen kanten hoe je erin slaagt zo'n goed passend exemplaar te maken, je stof is geweldig... Komt niet tot zijn recht? Maar toch wel jong! Hoedje af voor jou! Wat zeg ik? Heulveulhoedjesaf! Alleen al op het idee komen om voor jezelf badkledij te maken... echt een zotte doos ben je! Maar wel eentje die al verstand heeft van den métier! Daar zijn we hier met een hele hoop zeker van! Knap staaltje naaiwerk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ♥ voor die heulveulhoedjes, gij scheve Mie ;)
   Haha, ik ben er zelf niet zo overtuigd van, van dat métierding... dit is onontgonnen terrein en dat voel ik langs alle kanten ;). Maar zo blijven we bezig natuurlijk, bijleren is fijn!

   Verwijderen
 43. Nu zou ik hier ook moeten zeggen hoe fantastisch het is om in je prachtige bikini (Hoe krijg je het toch zo mooi in elkaar?!) te poseren, maar eigenlijk zou dat helemaal niet zo'n prestatie horen te zijn. Het zou eigenlijk perfect normaal moeten zijn dat een perfect normale vrouw zich in bikini kan tonen zonder dat daar een applaus aan vast hangt. Een man die zich in zwembroek vertoont is geheel normaal, doet een vrouw dit dan is dat 'dapper' en 'bewonderenswaardig'. Op dat vlak hebben we nog veel werk aan de winkel denk ik.

  En dat gezegd zijnde, moet ook ik toegeven dat ik, hoe stom ik het ook vind, op die manier denk. Met veel bewondering en een steek jaloezie zat ik te kijken naar jouw bikinifoto's. Want wat zou ik graag jouw moed hebben om me in badkleding te vertonen. Zeker als je weet dat ik vorige week tien minuten in mijn auto voor het zwembad ben blijven zitten omdat ik er zo tegenop zag om in badpak rond te lopen. Uiteindelijk ben ik gewoon terug naar huis gereden.

  Dus Sarah, hoewel het geen lof zou moeten verdienen krijg je van mij toch een staande ovatie! You go girl!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Couldn't agree more! Ik was al lang op zoek naar een reactie als deze terwijl ik doorlas, want ja, ik lees en herlees niet alleen de posts, maar ook alle reacties. Maar ik dwaal af.
   Helemaal akkoord dus, behalve met niet in het zwembad geraken, dat lukt me gelukkig wel.

   Verwijderen
  2. Overschot van gelijk, het hoort helemaal niet zo'n prestatie te zijn. Maar van langs alle kanten wordt ons een beeld opgedrongen van 'zo hoort je lichaam te zijn' dat je soms al verdraaid sterk in je schoenen moet staan om daartegenin te gaan, al helemaal met zo weinig kleren om het lijf. Ik vond mezelf lang te groot, te dik en ga zo maar door. Ik ben de eerste om toe te geven dat ik te veel weeg, maar een lijf dat niet functioneert zoals het zou moeten leerde me ook dat min of meer te omarmen. Uiteindelijk is dat hetgene wat ik aan mijn dochter wil doorgeven; iedereen heeft wel iets wat hij/zij graag anders zou zien, maar dat mag je niet tegenhouden om je eigen lijf niet graag te zien.

   Ik schaam me niet om me in badpak te vertonen -- ik ga een/twee keer per week zwemmen (moet voor mijn spierpijn), dus ik sta daar zelfs niet bij stil. Ik vind het jammer om te horen dat dat voor jou wel een drempel is... dus de volgende keer, verstand op nul en spring in dat zwembad. The funny part is dat je enkel van uw hokje naar het zwembad moet lopen en voor de rest van de tijd ben je 'verstopt' ;). Gewoon doen vrouw ♥!

   Verwijderen
  3. Voor mij is er ook nog wel een verschil om op foto te staan op een blog of gewoon een bikini aan te doen ;-). Mijn reactie ging toch wel vooral over het eerste hoor. Als één van onze wederhelften hier in een zwembroekje zou komen poseren, dan denk ik dat er ook wel wat reacties zouden komen, niet ;-))

   Verwijderen
 44. Vrouw, niks dan respect! Ik vind je er geweldig uitzien

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Wow! Prachtig! Echt alles: bikini, lijf, vrouw, mens! De bikini ziet er geweldig uit! Makkelijk is badkleding niet, maar zo ontzettend dankbaar! Ik ging je al voor met badkleding en weet sindsdien dat ik echt nooit weer een badkleding wil kopen. De frustratie over wie daar nu ooit wel in gaat passen, echt?...wie? Ik niet... Enkel een vakantie boven de zongrens heeft me dit jaar tegengehouden. Maar volgend jaar doe ik je na! Met een xs/A bovenkant en een M/L onderkant! Helemaal nu ik weet dat Spoonflower goede kwaliteit levert. Veel stof heb je toch niet nodig... ;)
  En nogmaals: wow!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, veel stof kruipt daar inderdaad niet in!
   En ik wist dat je me voorging met uwen Bombshell ;), ik zag behoorlijk wat zwemgerief de voorbije maanden. Blij dat iemand me 'snapt' want net zoals bij gewone kleding is op maat gewoon geweldig... bij mij is het verschil tussen onder- en bovenlijf niet zo groot, maar dat compenseer ik dan weer met mijn lengte waardoor alles veel kleiner uitvalt dan de bedoeling is. En dat vind ik dan weer niet de bedoeling #schaterlach

   Verwijderen
 46. Hi, ik kijk al reikhalzend uit naar het moment waarop ik kan komen lezen over je ervaringen om een badpak te maken. En ik ben vast niet de enige *grijns*.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach
   Ik snap je wel, enig ramptoerisme is mij ook niet vreemd ;). Nu, je zult toch nog wel even geduld moeten uitoefenen vrees ik, ik kocht mezelf pas een nieuw exemplaar - en ondertussen blijf ik zoeken en twijfelen tussen patroon kopen en gewoon zelf tekenen aan de hand van een versleten badpak. Maar het komt, ooit!

   Verwijderen
 47. Wat een project, pff. Maar "you did it!!" Mooi zeg! En de stof is ook zo leuk, stijlvol! Petje af!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen ik stof aan het zoeken was, zonk de moed me al vlug in de schoenen, quasi niets naar mijn goesting te vinden... Spoonflower biedt wel soelaas maar daar is het zoeken naar een speld in een hooiberg (vind ik toch, zoveel moois te zien en waar of hoe begin je eraan?). Maar toen ik dit ontwerp zag wist ik het gewoon, je kunt je niet voorstellen hoe opgelucht ik was toen de stof ook effectief zo was - want dat is toch ook altijd een spannend momentje #schaterlach

   Verwijderen
 48. Prachtige bikini !! En toffe foto's, chapeau dat je het toch maar deed !! Absoluut niks mis met je "lijf". Dat ze zo maar eens wat meer modellen gebruiken om zwemkledij aan te prijzen...

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Prachtige bikini! En ik heb ontzettend veel bewondering voor je dat je foto's in bikini op je blog smijt. (Ik krijg al de kriebels als ik foto's van mezelf in een bloes op mijn blog zet; heel wat kledij die ik voor mezelf maak geraakt zelfs niet op de blog) De foto's zijn prachtig! En je lijf mag zeker gezien worden in die bikini.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ewel, ik vind ook dat meneer Khadetjes dat goed deed, die foto's nemen. Hadden ze er anders uit gezien, ging ik misschien nooit online geraakt zijn ;).

   Verwijderen
 50. Wat dapper om dit te maken én te showen! Enne, het eindresultaat mag er wezen, zowel de bikini als het lijf hoor. Puike prestatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 51. How zeker, wat een geweldig zwemgerief! En eindeloze bewondering voor jouw talent en lef! Het werden prachtige foto's van een knap lijf.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Fwiet fwiet! Prachtig zeg, het patroon, de stof, de afwerking! En chapeau voor de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.