Mijn favorietje ♥

woensdag 14 juni 2017

Je hebt soorten van kinderen - en van moeders ook, bedenk ik me net. Van beide exemplaren wonen er ten Khadetjeshuize geen mega voorzichtige gevallen. Met dat in het achterhoofd maakte ik een goed gevulde wasdraad shortjes. Hoewel katoentjes de stofjes zijn waar ik toch in zo'n 75% van de gevallen naar grijp, was er geen haar op mijn hoofd dat in die richting dacht. Canvas, daar dacht ik aan, maar dan van de soepelvallende en aangenaam-om-dragen soort. En stevig, erg stevig - denk ik er dan maar automatisch bij.

491-02
491-03

Tijdens het naaien van de shortjes, werd gaandeweg een kleurschema geboren, kwestie dat het allemaal een beetje bij elkaar zou passen op het moment waarop alle kinderbillen samengebracht werden voor de foto's. Denk "schoon, sober en stijlvol" en plots, out of the blue zat mijn hoofd vol gebladerte en gevogelte. Ik keek lief en verontschuldigend naar mijn compagnon en gaf vol gas - gelukkig wel links en rechts met een stofje dat in de voorraad te vinden was #schaterlach.

Van de opties die het patroon heeft, ben ik zelf het meest fan van de versie met split met beleg - zijnde dus ook de optie die je hier ziet. Voor zowel de binnenkant van de tailleband als voor het beleg, werkte ik met een van mijn favoriete stofjes. Omdat ik het contrast tussen de twee kleuren zo mooi vind, werd het beleg van de broekspijpen voorzichtig over de stiknaad gerold waardoor je een paspeleffect krijgt.

491-04
491-05
491-06
491-07
491-08

Het moest wat vooruit gaan dus kreeg het kind geen steekzakken wèl twee achterzakken die ik met veel liefde en overgave maakte. Het verschil tussen zichtbare zelfmaak en zelfkoop zit 'm nogal vaak in onnozele details... voor mij betekent dat dat een broek rivetten moet hebben. Op quasi elk gekocht exemplaar in huis zitten van die dingen, dus dat moest erop. Je hoort me al komen zeker? Ondanks al mijn onverschrokkenheid ben ik stiekem wat bang van die dingen - ja, zelfs met van die geweldige steuntjes-in-de-rug

Helaas is hier geen spindelmachine te bespeuren - I wish, maar euh, bij ons in de naaiwinkel hebben ze die wel, mocht je jezelf er niet over kunnen zetten om het zelf te doen, naaiwinkel-to-the-rescue - en leren werken met hamer en slagstempel, wel, dat zag ik eerlijk gezegd zelf niet goedkomen. Luiewijvengerief dan maar; de stempels die bijgeleverd worden, die passen perfect in de vario tang van Prym. Gaatje prikken, die stempels - metalen dingetjes - in je tang klikken en tjaka, een short met rivetten en al. En zonder al te veel moeite eigenlijk, ook niet onbelangrijk.

491-09 491-10
491-11

Je kunt een kind natuurlijk moeilijk in haar blootje op fotoshoot meesleuren... achter mijn keuze van belegstofje - van de short - zat zelfs een plan, toen al droomde ik van dit bloesje in dit stofje. Heel erg eventueel had ik geen tijd meer om dat tijdig te maken, vandaar dat ik de avond voor de shoot eventueel wat last had van een paniekaanval toen ik plan b wou ineen rammen op de lock; het. ding. werkte. niet.
Niet!!

Terwijl ik als een kip zonder kop rond rende om vanalles klaar te zetten, gilde ik naar meneer Khadetjes "dat hij het moest oplossen". Mijn redder in nood zette zich achter het ding en murmelde een en ander over hoe-zet-ik-dat-aan, zit-de-stekker-wel-in en hoe-zie-je-dat-die-aanligt. Vervolgens trapte hij op de pedaal en het ding schoot in actie. Zucht. Kieken zonder kop, ik zei het toch al - na vier jaar trouwe dienst begaf het lampje het waardoor in mijn hoofd een volledig rampenplan van start ging, zonder te checken of het toestel kapot was of dat er eventueel een ander probleem was #schaterlach. Ik zweer het je, weinig momenten waarop ik meneer Khadetjes liever zag dan toen ;).

491-12
| Stof short: Botanical leaves | Stof bloesje: Crêpe Indian Flame (Lucy has a secret)
| Patroon short: Skip the rope (Mind the Whale) | Patroon bloes: Mini Suzon (République du Chiffon) |


Dossier gemaakt: voor de short vertrek je van de heupomtrek, waarmee dochterlief juist op de kantelmaat tussen een 122 en een 128 zit. Ik vertaal het even, in principe kon ik een 122 maken, die zou perfect passen maar ik koos voor een 128 - die haar uiteraard ook past, en wellicht zelfs volgende zomer ook nog ;). Gewoon een kwestie van de elastiek dit jaar wat meer aan te spannen, that's it.

Dochterlief heeft een borstomtrek van 64cm, volgens de maattabel van République du Chiffon moest ik een 8j maken, wat ik ook deed. Ik volgde de handleiding bijna volledig... enkel de biais aan de armen zette ik er zichtbaar aan in plaats van die weg te stikken. Dat zou ik een volgende keer trouwens opnieuw zo doen - duh, met een biaisvoet is dat écht de makkelijkste manier van werken - maar dan haal ik er wel de naadwaarde weg want nu is het net gepast. Ik zoomde trouwens ook niet maar maakte een smalle rolzoom.
Het bloesje is niet moeilijk om te maken maar er kruipt wel wat tijd in. Er lagen erg mooie knoopjes klaar om te sluiten, maar toen viel mijn blik op de voorraad metalen drukknopen en daar zag ik precies de goede tint. U herinnert zich mijn eerste zinnen - iets van geduldig en voorzichtig?-? Fijn, dan hoef ik niets meer te zeggen x

491-13 491-14 491-15 491-16
Stof in 201718 in  - 74 uit  (8 gekocht&verwerkt - 14 verkocht - 7 gekregen)  - #1in4uit

48 opmerkingen:

 1. Prachtig! Ik zou het wel honderd keer kunnen zeggen, maar, wees gerust, dat zal ik niet doen. Allé, één keertje dan nog: prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Het lag al even klaar, maar werd altijd op de lange baan geschoven. Niet zo into-froezels twijfelde ik daar nog wat over ;). Maar de jongedame is overtuigd, ik eigenlijk ook ♥

   Verwijderen
 3. oh, dat is echt een keimooi bloesje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo schoon en wat staat dat kind van jou mooi met oranje! Ik krijg al de bibber van al je drukknopen en rivetten... dat lukt mij gegarandeerd niet! Druk ik er scheef in, op de foute plek of weet ik veel wat er allemaal nog zou kunnen mislopen. Ik ben jaloers op jouw ijver! Hier geraakt momenteel niks af. En daar word ik zo moe van... van al die onaffe chaos! Hup aan het werk vandaag, mieke! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kind van mij komt met érg veel kleur weg vind ik ;).
   En liefje, met die Vario tang kun je bijna niet missen, je moet dat gewoon dicht doen. Echt.
   Euh... over ijver gesproken, ik sorteerde vorige week eens mijn rommelkotje - aka het stukje van de kast waar alle onafgewerkte projecten mooi op een stapeltje liggen. Ik telde tot tien en stopte toen #hierdusvanhetzelfde. Maar hé, ik gaf mezelf de zomer om die aan te pakken, wedstrijdje om ter eerst?

   Verwijderen
 5. hier heb ik maar één woord voor WAUW! die combinatie is echt super en die details op dat shortje, zo koop je ze niet in de winkel!
  ik hoop dat het kind niet te snel groeit want dit is schoon, heel schoon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel ♥ - Ik denk wel dat ze volgend jaar nog in de short zal passen, het bloesje, daar vrees ik voor. Maar hé, nog voldoende stof aanwezig om het kunstje desnoods nog tien keer te herhalen ;)

   Verwijderen
 6. Ik hoop toch dat jullie trouwdag ook in de reeks "momenten dat je hem nooit liever zag" valt ;-) Verder: oranje en groen zijn echt niet mijn kleuren, maar dit is zò schoon! Topcombi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ja, maar 1- die trouwdag is al érg lang geleden en compleet van een andere orde en 2- ik was misschien ietwat hysterisch omdat mijn plannen -euh- doorkruist werden door een machine die het niet wou doen #schaterlach.
   Ik weet dat het stofje oranje lijkt, maar zelf bekijk ik het niet als oranje, grappig.

   Verwijderen
 7. Die foto waar ze recht in de lens kijkt ! Daar zie je wel minder van haar coole outfit, maar die foto is zooooo goed !!!! Dat grote kleintje staat met alles, zelfs met oranje-dat-geen-oranje-is ! Adopteert ge mij niet? Dan krijg ik ook keicoole outfits die passen en lekker eten en een goede opvoeding enal .... Kus !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel lieveke
   Hahaha, en gij zijt hier van harte welkom maar ik weet het zo niet of dat wel allemaal in orde komt - dat lekker eten wellicht wel maar die - keicoole outfits en goede opvoeding #schaterlach

   Verwijderen
 8. Whahahaha, dat van die lock en meneer K, ik moest zooo lachen!
  Keitoffe short, hip bloesje, tja... what's not to like!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Schitterend, zowel dit geheel of foto als het verhaal erachter. Ik krijg altijd het gevoel dat jouw leven zo heerlijk gestoord lijkt bij momenten maar dat beeld ik me vast in hé 😉
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach Het zou wel kunnen dat je je dat voorstelt. Heel eventueel zou het ook kunnen dat ik gewoon (heerlijk) gestoord ben #schaterlach.

   Verwijderen
 10. Oh, zo'n schone outfit!! Knappe details, fijne kleurencombi en natuurlijk een prachtig kind :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat favorietengehalte dat snap ik. Die print is hot, combineert mooi en het randje is een mooie eyecatcher. Top! Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel mooi! Dat combineert echt geweldig die kleuren! Helaas heb ik een haat/liefde met oranje. Prachtige kkeur die hier altijd het risico meedraagt dat je er uitziet als een liefhebber van het koningshuis of voetbalsupporter....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Allez jong, met rivetten en al ...
  Prachtige outfit!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoe doe je het toch altijd? Zo perfect gematcht, die stoffen. Ik zou nooit ofte nooit voor die kleur kiezen, maar waw, ik vind die hier dus echt wel geslaagd.
  En jouw verhaal van je overlock en je wederhelft, wahaha, ik zie dat zo voor mij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb graag dingen in de kast die bij verschillende dingen passen... en euh, misschien heb ik toevallig ook wel een ruime voorraad waar ik in kan snuisteren ;)

   Verwijderen
 15. Zo'n schoon setje weeral! <3 Ik bewonder uw last minute ijver toch ook, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dan toonde ik het nog niet eens, ze droeg het nochtans al veel, dat thsirtje!

   Verwijderen
 16. Oh neen, dat lockverhaal ... heb jij misschien een vlieg naar ons gestuurd om alles even te registreren ? (zulke scenario's passeerden hier ook al :-))
  Maar zo schoon zeg !!! Absoluut !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!
   hahaha, en ik wist het hé, dat die dingen op een ander ook gebeuren #schaterlach

   Verwijderen
 17. Wat een pracht van een outfit en wat naai je mooi! Al die details in de zakken, wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. O wat een mooi setje! En de details, zo mooi beide!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Prachtige short en bloesje, heerlijke foto's en zo leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dat is een schone tenue. Die spring-in -tveld zal dat nooit meer willen uit doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bwo, ik denk dat het kind naar die stapel shortjes kijkt en denkt "geef mij maar een jurkje" #schaterlach

   Verwijderen
 21. Zo tof!! Dat oranje detail aan de short maakt het echt een complete outfit!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. oooooooooooh!! Ik moet keihard lachen met dat verhaal van dat lampje!! Ik zal u bekennen dat ik met mijn nieuwe tweedehands overlock naar de naaiwinkel ben gegaan omdat ik er zeker van was dat er iets mis was (ja, zelfs op de blog verkondigd en al!) en toen bleek dat ik de draadgeleiders (die stangen vanachter, geen idee wat de juiste naam is...) niet ver genoeg had uitgetrokken... euh... oeps... :-S anyway, niet verderzeggen he ;-) Ik ben in elk geval keikeihard fan van de hele outfit! Tot in de details!! Die rivetten, ik krijg er rillingen van van eraan te denken, maar je hebt zo een groot gelijk: dat staat zoveel schoner! En dat bloesje, ooooh, geweldig!! topoutfit als je 't mij vraagt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wahahahaha, ik snap u zo helemaal en het zou me ook kunnen overkomen, dat is ondertussen wel duidelijk zeker?
   Die rivetten, eerlijk waar - ik blijf dat precies zeggen maar dat is omdat het ook gewoon zo is -, twee keer niets aan, al helemaal niet met zo'n variotang #neeikhebgeenaandelen

   Verwijderen
 23. Enorm mooie outfit! Weeral fantastisch met details gespeeld! En hoe tof dat er echte liefde aan te pas is gekomen. �� Lang leve de rustige mannen hand soms ��

  BeantwoordenVerwijderen
 24. ik versta je helemaal waarom dit je favorietje is <3

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.