Wall of shame #schaterlach

donderdag 5 januari 2017

Moeder natuur gaf mij enkele gekke trekjes mee - schaterlach, zo zeg ik het toch graag, klinkt zoveel beter dan zeggen dat ik een ambetant karakter heb. Zo heb ik iets met baby's, al zolang ik me kon herinneren. Ik. vind. baby's. niet. tof. Versta me niet verkeerd, elk nieuw leven wordt hier op oprecht enthousiasme onthaald. Maar steek me dat nieuw leven niet in handen, écht, je doet er mij geen plezier mee. Vraag me ook niet of ik uw baby'ke schoon vindt - nee, gerimpeld en zo - tenzij ik het compleet uit mijn eigen zeg, de kans dat ik het dan effectief meen, stijgt recht evenredig.
Los van dat mankementje, valt het wel mee en ben ik over het algemeen min of meer aangenaam in den omgang. Zéker als ik me realiseer dat je daarvoor kunt naaien, voor die kersverse wereldbewonertjes. Ha!

450-02
450-03
450-04

Toen de Khadetjes nog kersvers waren, was er nog geen naaibewustzijn. Patronen voor 'kleintjes', dat begint ten Khadetjeshuize pas bij meisjesgerief vanaf maat 92. Laat zo'n kleintjes daar dus in zwemmen. Enter Spoetniksels en haar nieuwe -gratis!- patroon, de Baby Sweater Mare, een handige trui met drukknopen op de schouder van maat 56/62 tot 80/86. Achter de schermen, woont mevrouw Spoetniksels op een boogscheut van bij mij en drong ik naaiavond-aan-mijn-keukentafel aan haar op. Hoe ik haar juist leerde kennen, ik weet het begot niet meer, maar wellicht moeide ik me weer met dingen die mij eigenlijk niet aangaan #schaterlach. Feit is dat we ondertussen al menig plezante avonden achter de rug hebben en ik daarom graag mijn nog-aan-te-scherpen-illustrator vaardigheden op haar kersverse 'ei' wou loslaten!

De reden waarom ik zo'n fan ben van haar patroontje is dat het me actie deed ondernemen... want het model van al haar schattige exemplaren, dat is Emma - yep, een van de leden van mijn hoogstpersoonlijke wall-of-shame hoekje aka geboortekaartjes waar ik nog geen actie aan koppelde. Ik tekende, corrigeerde mijn stommiteiten en sloeg daarna aan het naaien - geloof me, ik moet daar nog wel even mee doorgaan om die hoek leeg te maken #schaterlach


Dossier gemaakt: Die twee van mij, die krijg ik met de beste wil van de wereld niet meer in dit truitje gedraaid... op kraambezoek gaan met het vriendelijke verzoek of ik het kind onmiddellijk in mijn maaksel kan hullen én op foto en blog sleuren, dat leek zelfs mij wat te ver gaan. Dus klopte ik aan bij een van de resultaten van mijn blogverhaal. Het begon allemaal met 'hoe-deed-je-dat-juist-met-die-kleerkast', ging gestikt verder en zoveel jaar later loop ik - tot grote hilariteit van meneer Khadetjes - ambetant als ik haar een dag - of nacht, we delen min of meer hetzelfde slaap parcours - niet hoor.
Mijn ongelooflijk snoezige slachtoffer van dienst, heeft maat 86. Grmbl dacht ik, dat komt niet goed - het patroon hanteert dubbele maten, waarvan 80-86 de grootste is. Ik hoorde links en rechts in de testersgroep vallen dat het patroontje ruim viel, dus maakte ik maat 80-86 in de hoop dat het allemaal wel goed zou komen #schaterlach. Bij deze kan ik beamen dat het patroon ruim valt, met zelfs ietswat lange mouwen. Ideaal om er nog wat geniet van te hebben dus!

Over het maakproces kan ik bondig zijn... ik glipte er enkele dagen tussenuit met meneer Khadetjes en had bij terugkeer een nogal rebels lijf. Als in: vergeet-het-dat-jij-hier-nu-eens-een-groot-project-gaat-naaien. Zitten of liggen helpen niet in zulke gevallen; dus met een klein hartje ging ik aan het knippen met het idee het truitje in verschillende keren te assembleren. Wel kijk, het ging warempel zo vlot dat ik mezelf verbaasde en een dag en vele mini naaimomenten later een afgewerkt exemplaar de post op kon doen. Ik had het niet verwacht, want zo van dat peutergerief maken, euh... dat is toch wel klein, vind je niet? #schaterlach


Stof in 2017: 1 in  - 2 uit  (0 gekocht&verwerkt)  - #1in2uit

48 opmerkingen:

 1. Altijd geweldig om hier te komen kijken en lezen! Jij tovert een glimlach op mijn gezicht 😁 en inderdaad die baby spulletjes zijn zo klein hè. Schoon gerief trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!
   En ik maakte dan nog de grootste maat, chapeau voor de testers van de kleinste maatjes zunne!

   Verwijderen
 2. haha - dan zijn wij daarin echt wel tegengesteld! Ik vind kleine baby's zaaaalig! Hoe kleiner hoe liever! Uuuuren kan ik die in mijn armen wiegen en eraan ruiken. De eerste 6 maanden zijn voor de TOPmaanden. De nachtelijke onderbrekingen neem ik er met plezier bij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meneer Khadetjes had een heilige schrik dat ik hetzelfde ging 'zijn' met onze Khadetjes - zo vertelde hij me toch veel jaren later #schaterlach. Ik hou van kinderen, echt, maar ik vind het fijner als het persoonlijkheid wat duidelijker naar voor komt dan bij het baby zijn. Nuja, als 't dat maar is hé.

   Verwijderen
 3. Heel mooi en tof om te lezen dat ik niet de enige ben die ze geen pasgeboren baby in de armen moeten steken 😉.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Schitterend! Ik kwam er nog niet veel zulke tegen, meestal word ik behoorlijk scheef bekeken #schaterlach. Er is niets mis mee met vinden dat baby'tjes best in hun ouders armen liggen ;)

   Verwijderen
 4. Merciekes voor de link naar dat patroon! Meteen gepind! En tot nu toe had ik het ook niet zo met die kleine schreeuwerds. Maar plotsklaps is dat totaal veranderd! Totaal tot over mijn oren verliefd ben ik op dat ene meneerke. Niet te doen. Maar nu komt het! Ik ontdek hier dat ik serieus aan dementie light lijd. Ik piep nog es naar je kleerkastblog en denk "whow hoe chique deed ze dit" en toen zag ik de eerste reactie en kreeg puur een appelflauwte van 't verschieten. Ik herinner me er echt niks van... hopelijk is dit nog de light versie? Jongjongjong daar ben ik nu niet goed van. Maar dat zal je er gratis bij krijgen bij het "moeke" worden zeker:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bah neen sjoeke, dat komt van al die sport ;-)

   Verwijderen
  2. #schaterlach voor die dementie light ;)
   Dat is drie jaar Vlaamse bloggeschiedenis geleden, dat onthoudt toch geen kat - tenzij je steenezelallures hebt. Daarvoor dient Pinterest, neh.
   En slik... die jaar. Weet je wat ze ermee gedaan heeft, die poppenmoeder van mij? Ze heeft eerst alle kapstokken vernield, die kleren op een hoopje gesmeten en daar dan haar poppen boven geperst om ze vervolgens aan hun haar aan de tafelpoten vast te binden. Opvoeden? Euh... big fail als je 't mij vraagt ;)

   Verwijderen
  3. En nu het antwoord op vrouw Khadetjes... dat hierboven was uiteraard op plaagbeest Carla bedoeld ... Neen dat heeft ze toch niet echt gedaan? Ofwel zit dat in de genen...niet van baby'tjes houden! Heel erg straf in de genen dan wel... als dat echt is zou ik als maakster van al dat schoons toch een heel klein beetje "geblet" hebben... al die moeite jong! En wat deed ze met de kleerkast? :-(

   Verwijderen
  4. Oh, zij houdt wel van baby'tjes denk ik, maar 't is geen poppenmoeder. De kleerkast ziet er nog goed uit, de kleertjes werden nooit of te nooit gebruikt. De aard van het beestje zeker ;). Of een kleine nudist, dat kan ook #schaterlach

   Verwijderen
 5. Ik ben stapel stapel stapel zot van baby's en peuters en kleuters en kinderen en tieners en van dees pulleke ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gij scheve Mie ;)
   Ik sluit aan ergens halverwege de peuters #schaterlach.

   Verwijderen
 6. Reacties
  1. Ik vergat nog reclame te maken voor de binnenkant... zacht! Hemels zacht! Het is alsof je rondwandelt in een dekentje volgens mij :). Stan heeft er ook zo een - hij dacht eerst dat ik in zijn exemplaar geknipt had en was zelfs wat verontwaardigd.

   Verwijderen
  2. Zo weinig vertrouwen in zijn mama... :)

   Verwijderen
 7. Ik herken mezelf helemaal in jouw babyliefde ;-)
  Schoon sweaterke, misschien moet ik me er ook eens aan wagen, want binnenkort mogen we nog eens naar een babyborrel, en ik ben de pamperzakjes een beetje beu...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gho, het is écht goed te doen vind ik! Ik vond het zowaar zelfs plezant, want zo van die kleine kleertjes -toch in vergelijking met wat die van mij dragen!- dat is eigenlijk wel mega koddig.

   Verwijderen
 8. Ooo ik doe niks liever dan babytjes vastpakken en ik hoop dan ook snel kleinkinderen te hebben ,helaas zien mijn zonen beide twintigers dat nog niet zitten ...Ik kijk er al naar uit om daar voor te naaien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier sta ik nog érg ver af van kleinkinderen, ik kan me voorstellen dat dat dan weer anders gaat zijn! Nog even geduld daar, wie weet veranderen de zonen plots wel van gedacht ;)

   Verwijderen
 9. Prachtige versie. Ik ben helemaal verliefd op kleine baby's, die zijn precies om op te eten. maar gelukkig kwam het goed met die van jezelf 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha! Ik glimlach waarachtig met jouw bekentenis! Ook ik heb niet veel met pasgeborenen en tja, word dan ook scheef bekeken met het uiten daarvan.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind babies tof. Vooral als ik ze terug mag geven. Dat niet slapen en pampers verversen hoef ik er echt niet opnieuw bij. Maar eentje even lenen? Laat maar komen. De kans bestaat dus welvoegelijk dat ik dat Mara'ke hier ook nog eens maak. Laat ik nu toevallig 3 uitleenbare babies en peuters gedetecteerd hebben bij mijn broer en zus ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. btw zijn dat kamsnaps? Of echt in't echtige drukknopen?

   Verwijderen
  2. Bwo, elk zijn zijn hobby, voor mij hoeft het niet. De Mara is alvast een aanrader -- zelf gebruik ik echtige drukknopen, ik heb het niet zo voor plastiek #schaterlach

   Verwijderen
 12. Na drie kleine koters heb ik de baby's eventjes gehad, al doen deze pasgeboren verfrommelde wezentje me bij iedere eerste ontmoeting terug verlangen naar zo'n eigen mopsje. Vervloekte hormonen!
  Tof maakseltje voor dat kleine wezen. Moet je misschien meer doen? Ook hier weer een schoon resultaat :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief van je!
   En hier heb ik het ook helemaal gehad na drie zwangerschappen... ik laat met het veel plezier over aan een andere generatie :)

   Verwijderen
 13. Ik kan me wel nog iets herinneren over hoe het allemaal ooit begon 😃 niets van opdringerigheid aan te pas hoor! Heel erg bedankt voor alles Sarah!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een heel mooi truitje. En wat een tof verhaal om te lezen ;-) Ik snap je wel hoor ik vind die kleintjes super maar het is ook zalig dat ze nu wat meer kunnen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal wat dat betreft extreem rare kronkels hebben... voor mij hoefden 'eigen' kinderen ook niet, adopteren was voor mij een serieuze optie. Dat neemt niet weg dat ik verzot ben op mijn Khadetjes hé, 't zijn alleen die 'andere' baby's #schaterlach. Och, zolang ik er voor kan en mag naaien ben ik al lang content.

   Verwijderen
 15. Ik lig in een deuk 😂
  Maar het komt toch allemaal ooit goed, niet??
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Deal als we ooit samen op babybezoek gaan offer ik me graag op om te babyknuffelen ;)
  JE truitje is echt super leuk!!

  Dikke zoen Sarah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Perfect! Ik onthoud het voor ooit ;)
   Of ik verwijs alle kersverse mama's eerst naar hier door, krijg ik al geen pakske in mijn armen #schaterlach

   Verwijderen
 17. Zo mooi!! En ik sta ook niet te springen om kleine baby's vast te pakken hoor... behalve die van mij natuurlijk :D

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Haha, geweldig hoe je beschrijft niet veel met gerimpelde baby'tjes te hebben! Ik ben eerder het type waarvan de hormonen telkens weer op hol slaan bij het zien van kleine boelekes... Ik smelt iedere keer en zou er dan zo weer voor gaan. Gelukkig wint het verstand dan. En een zucht van verlichting bij de echtgenoot - haha. Met twee volbloed pubers in huis (17 en bijna 15) heb ik mijn handen vol genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met die op hol geslagen hormonen had ik nog efkes vergeten te melden dat het truitje heel mooi is. Meer van dat, de kleintjes en hun ouders gaan u dankbaar zijn!

   Verwijderen
  2. #schaterlach. Oh, die pubertijd, wat kijk ik daar naar uit! Die kleinste legt goed aan om er vlotjes doorheen te walsen #schaterlach. Nu, dat zien we dan wel weer!

   Verwijderen
 19. Stan is er blij mee en wij thuis hier ook. Dit zomaar te mogen vinden in de brievenbus... die stof is écht dé max zo warm, zo zacht... dikke kus voor al die jaren vriendschap, voor al die uren over en weer, voor al die schaterlachjes en het rollen met de ogen... zotjes hoe lang al en gewoon door n zelfgemaakte kleerkast. Love you! X

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Proficiat aan het jarige Khadetje x

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.