[BfL] Een deftige madam

maandag 5 december 2016


Als de bloggers-for-life machine aan het rollen gaat, is een van de eerste dingen op het programma het zoeken van een goed doel. Er zijn zoveel organisaties, mensen, verenigingen om te steunen, maar wij zoeken een doel waarmee we zélf een klik hebben. Eerlijkheidshalve - je bent een luie trees of je bent het niet - laat ik Annelies het harde werk doen en zeg ik "ja" of "nee". Toen Altijd Vrouw op tafel lag, moest ik niet nadenken...

want net zoals bij de meeste mensen, zijn we ten Khadetjeshuize al enkele ervaringen 'rijker'. Schoonzus Khadetje is ondertussen een veteraan te noemen op dat front. Het afgelopen jaar bracht mezelf lichamelijk best wat ellende, maar het zorgde er ook voor - en hoe fout het ook klinkt, daar kan ik alleen maar dankbaar voor zijn - voor een compleet andere en diepere band met diezelfde schoonzus. Een verstaan waar woorden overbodig zijn en het besef dat je soms niet anders kunt doen dan er simpelweg te zijn.

436-02
436-03
436-04
436-05

Ik had zoveel plannen voor een veilingsstuk; een kledingsstuk voor dames, iets voor kinderen, misschien zelfs iets voor heren, op maat en in stof naar keuze, en ga zo maar door ... in het licht van bovenstaande verhaal gaf ik toe aan mijn voorliefde voor accessoires aka schoenen en sjakosjen. Met het maken van dit tasje herinnerde ik mijn allereerste crush en werden alle andere plannen - en geloof me, zoals steeds waren die met véél en ambitieus - aan de kant gezwierd en deed ik van 'doe wat je graag doet'. Want soms is een plezante handtas hét juiste masker voor die dag of datgene wat je nodig hebt om je zelfvertrouwen een halve graad op te vijzelen. En iedere deftige madam heeft een schoon sjakosj #schaterlach.


436-06

Ik twijfelde even over "eenvoud siert" maar toen bedacht ik dat de feestdagen voor de deur staan. En dat het best wel dat ietsje meer mocht zijn. Enter glitter. En enter een ecologisch verantwoord croco exemplaar - toegeven, mijn vingers kriebelden om de schaar in dat kurkleer te zetten. Ik zocht en vond een patroon van een tasje dat ik zo zou kopen als ik het in de etalage zou zien staan. Mooi en volstrekt nutteloos als je een lastdier-voor-elke-dag zoekt. Maar nét datgene wat je zoekt om op een feestje te stralen, als je het mij vraagt.

437-01
437-02

Het patroon kreeg de geweldige naam BXK-09 mee en werd getekend door L&Z patterns. Ik nodig jullie uit om eens te gaan kijken, ze hebben er erg mooie patronen voor wie graag met leer aan de slag gaat MAAR het is wel interessant om weten dat je ook enkel het patroon krijgt en geen handleiding. Heb je ervaring met het maken van tassen? Dan kom je er wel met gezond boerenverstand! Zonder zou ik er niet aan beginnen - ja, je mag je een voorstelling maken van een hele rits krachttermen en dat linken aan mijnenzelven. Ik was not amused, amai nog niet ;). Aangezien ze me dan toch in de diepe zee gooiden, wijzigde ik links en rechts nog een en ander aan de tas. Eerste punt op het menu was de versteviging - zij werken immers met van dat superdik leer dat mijn machine niet gestikt krijgt -, het tweede was de binnenkant, ik wou dat die er aan de binnenkant even mooi als aan de buitenkant uit zag. Enter nog meer -subtiele- glitter. Beide tassen kregen een draaglint dat nog aan te passen valt aan de grootte van de winnaar :).

437-03
437-04
437-05
437-06

Ik maakte zoals je ziet niet een maar twee exemplaren - niet iedereen ziet graag hetzelfde, ik wou wat keuze voorschotelen - en laat de keuze van de te winnen tas aan de winnaar. Zie je graag het vilten exemplaar? Prima, het kan het jouwe worden. Heb je het meer voor de eigentijdse cognac uitvoering? Prima, die kan ook de jouwe worden :).

| 32 | Khadetjes | 33 | Soft Cactus | 34 | de Zuster van | 35 | Lily & Woody | 36 | Paspelpoezen |
| 37 | de Zussen | 38 | de kinnekes Cloots | 39 | 128 | 40 | Petite bout de Chou | 41 | Babarum | 42 | Vlijtig Liesje |

Zoals je in het overzicht kunt zien, gaven 10 medebloggers evenzeer het beste van zichzelf. Of je nu zelf naait of niet, je moet weten dat het best wel beangstigend is om iets voor een ander te maken. Ik ben altijd nogal picky als het gaat over afwerking, maar iets dat richting een andere ontvanger gaat, doet dat gevoel lichtelijk exploderen. Alleen al daarom verdienen deze tien madammen een dikke pluim - dat denk ik even goed over alle madammen die je de voorbije weken hier zag passeren!! Ik wil je dus vragen om hen een bezoekje te brengen en -eventueel- wat lotjes in je mandje te gooien.

Maak je graag kans op deze handtas? De volledige spelregels kun je hier nog eens nalezen; je komt mee in de pot om te winnen als je voor vrijdag virtuele lotjes koopt voor €2/stuk. Hiervoor moet je onderstaand formulier invullen en overschrijven op het rekeningnummer van de actie: BE69.3770.2596.1378 met vermelding 32 - je naam & voornaam - aantal lotjes. Op 18 december schreeuwen we van de daken wie wat gewonnen heeft, net op tijd om het veilingsstuk nog onder je kerstboom te leggen.

437-07

28 opmerkingen:

 1. Whow... het cognackleurig exemplaar! Ja echt de max! Gij zijt ne krak... ik weet het nu zeker... er is het voorbije weekend hard over uw naaikunsten (en vooral dan ook nog de snelheid ervan) gestoeft! Hebde uw oorkes niet voelen "tuten"... maar 't waren goei roddels! Heel goei! :-) Gooi nen hoop blogmadammen bijeen en er wordt getaterd over vanalles en nog wa... zonder ophouden! Succes nog met de lotjes... ik hoop nu toch echt iets te winnen...Spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het blijkt dat ik pokkedoof ben! Je weekend klinkt alvast als een heerlijk weekend en ik duim voor winst, bij mij of op een ander!
   --zelf kan ik heel moeilijk kiezen tussen die twee tassen, ik vind ze allebei erg mooi, elk op hun eigen. Ik ben eens benieuwd welke er de deur uitgaat!--

   Verwijderen
 2. 'Professor in de tassenkunde', gedoctoreerd in de 'music for life'logistiek en een eretitel voor het schrijven van een essay 'sewingtutorials for all ages'. Dikke proficiat, wat een CV!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wahahaha, die eerste titel schuif ik met véél plezier naar anderen die deze week meenaaiden. Maar je woorden deden me eens goed lachen en verwarmden mijn hart ♥

   Verwijderen
 3. Ik weet waar mijn lotjes van deze week naar toe gaan ;-)
  Echt pracht exemplaren en ben jaloers op jouw tassenkennis!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag ze al passeren ♥. Jaloers zijn hoeft niet, iedereen kan dit mits wat oefenen #volgendnaaiweekend?

   Verwijderen
 4. Doen wat je graag doet, dat is waar het om draait en genieten - met grote G - van elke dag!
  Deze tassen zijn werkelijk prachtig! Kiezen is altijd een beetje verliezen (waarom zijn die allebei zo mooi?!), al zal ik mij de koningin te rijk voelen als ik deze kan scoren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een lieve woorden!
   Ik snap heel goed dat je niet kunt kiezen, ik kan het zelf ook niet #schaterlach. Dus doe ik maar wat vals en laat ik jullie kiezen ;)

   Verwijderen
 5. vrouw ik blijf het herhalen eh: JIJ bent een TOPWIJF! de beste partner in crime die ik me kan wensen! Die dan nog es een sjakos maakte die perfect past bij mijn outfit voor de feestdagen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Reacties
  1. Dat was de eerste... daar was ik ook compleet tot over mijn oren verliefd op. En toen maakte ik het kurkleren exemplaar en wist ik het niet meer ;)

   Verwijderen
 7. Oh, Sarah, wat een pareltjes! Ik weet niet of ik wel wil winnen, want ik ga niet kunnen kiezen ;-) Tussen al het georganiseer er nog wat naai- en puzzelwerk tussen gooien, petje af, echt waar! (An)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ik wens het je alvast toe!
   --en ik snap het, ik kan ook niet kiezen--

   Verwijderen
 8. Oh W A W !!! Nu ik de mijne weggeef wil ik deze wel in de plaats winnen !!!! ZO chique !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ee na zag ik da croco exemplaar dus pas vandaag ee... shame on me ma kom ik moe nog lotjes kope... komt slum!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik deed ook nog niet genoeg van 'publiciteit', de stamp in mijn derrière kwam aan, ik schiet in actie. Alhoewel, voor jouw kansen zou ik dat beter niet doen zeker #schaterlach

   Verwijderen
 10. Ik kan geloven dat er wat gevloek aan het handleidingzoeken te pas kwam, maar het resultaat ziet er wel superperfect uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. oh wauw Sarah, ik werd verliefd en ben blij dat ik aan het einde van deze mega K*Kweek nog de pc opengooi want aaah ik zou echt spijt gehad hebben dat ik niet meedeed voor deze... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat ik toch nog voor een blij gevoel kon zorgen! ♥

   Verwijderen
 12. Zo verliefd op je tassen! Zou ik zo stout mogen zijn om te vragen hoe je de tas gevoerd hebt? ik zie geen doorstikte naden? Bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal niet stout -- ik heb een vijfjarige in huis, 'stout' catalogiseer ik net iets anders #schaterlach.
   Mijn plan van aanpak: katoen(en voering) iets groter dan het afgewerkte patroondeel zodat ik waar nodig (bijvoorbeeld de bovenkanten van de tas) de naad naar binnen kon vouwen. Dan een groot stuk vliesofix om vast te maken aan het buitenste patroondeel. De voering zit dus enerzijds vast met de vliesofix (krijg je er van zijn leven niet meer af) en anderzijds is het aan de zijkanten meegestikt in de rondingen.
   Ik hoop dat je wat kunt volgen, als je meer info nodig hebt, mail maar!

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.