[BfL] Wanyama'kes

dinsdag 1 november 2016

De laatste weken zag ik zoveel bloggers-for-life-naaisels opduiken, dat ik het bijna spijtig vind dat ik op jullie scherm klop met het laatste naai met ons mee patroon. Want al dat enthousiasme, dat is behoorlijk hartverwarmend, dat kan ik jullie alvast zeggen! Zo stilaan ben ik ongelooflijk benieuwd hoeveel naaisels we aan het UZ Gent we zullen kunnen overhandigen.
Toen we maanden geleden in de zon op ons gemak zaten te brainstormen over hoe en wat, zat er een visioen in mijn hoofd van welke richting het uit zou kunnen gaan. Wat naai je immers voor een kind dat zich niet goed voelt? "Een pennenzak" werd ons gevraagd. Net zoals bij het vorige patroon, gaf ik er mijn eigen draai aan. Voor deze week geven we jullie de keuze tussen een klassieke pennenzak volgens het model van Oon of een vrolijk ritstasje dat evengoed als pennenzak kan dienen - #grijns, u vriendelijk aangeboden door ondergetekende.


Patroon: Wanyama'kes - klik op de naam om de pdf te zien.

Hoe begin je er het best aan? Allereerst kies je voor de basisuitvoering (in vrolijke stofjes) ofwel voor de dierenuitvoering. Zoals het woord 'basis' laat vermoeden, is dit de snélste manier om een afgewerkt product te bekomen. Heb je echter wat (stof)restjes in huis en prul je graag, laat je dan volledig gaan in een dierenuitvoering. Het patroon - ik liet me opnieuw wat gaan in "onderdelen", dus kijk misschien even na wat je wil maken voor je gaat printen - biedt 'handvaten' aan, aan jullie om ze te grijpen of om je eigen ding te doen. Vandaag krijgen jullie de handleiding voor de basisuitvoering en de 'makkelijkste' dieren, eind deze week komt er een staartje voor de wat moeilijkere dieren zoals de krokodil en de walvis. Mocht er tegen die tijd iemand zijn die liever een tasje maakt zonder rits, dan hoor ik het graag - wie weet teken ik dat dan ook nog even "snel" uit #schaterlach.

A - De basisuitvoering

BFLTIV01 BFLTIV02 BFLTIV03 BFLTIV04 BFLTIV05 BFLTIV06 BFLTIV07 BFLTIV08 BFLTIV09 BFLTIV10 BFLTIV11

B - De 'geflapte' dierenboel

Als je de volgende zin leest, zou het kunnen dat een paniekerig gevoel zich van je meester maakt. In dat geval heb ik ongelooflijk goed nieuws; het is niet nodig. Stop dat gevoel dus maar flink weg en lees nog eens ;). Bon, als je een dier met oren wil, dan moet je het gesplitste patroondeel gebruiken. Kies je voor een dier zonder oren, dan gebruik je het patroondeel voor de 'basisuitvoering'.


B1: maak alvast de achterkant

BFLTIV20
BFLTIV21
Tip: open je rits alvast, dan vergeet je het straks zeker niet -- ERG belangrijk want als alles
dicht gestikt is en je rits is niet open, dan heb je -ahum- een probleem. Doen dus!


b2: maak de gewenste uitsteeksels

BFLTIV23
BFLTIV24


b3: maak je applicaties vast

BFLTIV22


b4: werk je tasje af

BFLTIV25
BFLTIV26
BFLTIV27
BFLTIV28

Heb je nog vragen over de actie, om mezelf niet voortdurend te herhalen maakte ik een extra pagina aan. Vind je niet wat je zoekt? Geef een seintje en ik help je zo snel mogelijk verder!

Ik hoop met heel mijn hart dat jullie massaal dit patroon naaien in het kader van onze
Bloggers for Life actie. Voel je vrij om het ook daarna te gebruiken, maar doe het
uitsluitend voor eigen gebruik of om het iemand cadeau te geven. Ik stak hier uren
en uren tijd in -écht!- en wens dit patroon, deze tutorial of creaties die hieruit
ontstaan niet voor commerciële doeleinden tegen te komen. 


[Edit] Ik merk dat er links en rechts wat twijfels zijn over appliceren. Dat is dus niet moeilijk maar vraagt wel wat liefde en nauwkeurigheid. Ik gooi samen met walvis en de krokodil nog wat tips online. 

40 opmerkingen:

 1. ik geef mezelf een spreekwoordelijke shot onder mijn kont om morgen verder te naaien, ik hou het wel bij de basisversie want ik ben niet zo'n 'restjes-worden-een-mooi-diertje' persoon, dat lijkt bij mij nooit op een diertje :-p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik krijg spontaan zin om je tegen te spreken, maar met een basisversie zijn we ook al erg tevreden!

   Verwijderen
 2. Zie ik scheel of ben ik blind, maar ik zie nergens de link naar de patroontjes ... mijn oprechte excuses als ik er dwars over kijk ... :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zullen elkaar gekruist hebben, de link stond er niet onmiddellijk maar nu kun je die vinden onder de vierde foto :). Niet scheel of blind, gewoon rap #schaterlach

   Verwijderen
  2. Oef! Blij dat ik niet onder de categorie "blinde mollen" worden geklasseerd :-D

   Verwijderen
 3. OMG... geleerd van mijn tieners, sorry maar ik moet even slikken. Op Instagram al toe gezegd maar gemakkelijk gaat dit niet zijn voor me. 😊 maar gelukkig denk ik altijd, moeilijk gaat ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieverd, er is niemand die je verplicht he! Maar dit lijkt moeilijker dan het is; veel bepaal je zelf - ik denk dat als je een zorgenvreter kunt maken (check!), dat die ook lukt!

   Verwijderen
  2. Dank je wel 😉 komt goed hoor! Volgende week een dagje vrij... 🙌

   Verwijderen
 4. Mijn bewondering voor jou groeit week na week. Ongelooflijk knap wat jij allemaal doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die patroontjes hier zijn toch echt genieten. De typo, de vormgeving, de woordkeuze, de duidelijke uitleg en foto's en dan dat resultaat telkens! Als gij de mensen niet warm krijgt om te naaien kan niemand dat. Is er eigenlijk iets wat gij niet kunt? #respect

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een compliment zeg, dank je wel ♥♥. Ik hoop in ieder geval - allé, ik zie links en rechts al gebeuren! - dat heel wat mensen mee naaien.
   --En of ik iets niet kan? Oh, ik kan wel een lijstje geven, maar dat doe ik wel eens als ik je zie! #schaterlach--

   Verwijderen
 6. Dat noemen ze afsluiten met een knaller! Ik weet nog niet direct iets om te maken, ik laat het eerst wat rijpen. Intussen komt mijn blogbericht over sew-along 1-2-3 er binnen een klein halfuurtje aan... Eindelijk foto's kunnen maken, hoera!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Moh alweer zo'n topper! Ik keek al uit naar je geklop op het scherm!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het had achter de schermen nogal wat voeten in de aarde ;). Maar een nieuwe week, een nieuw begin, niet? ♥

   Verwijderen
 8. ooooh, zo mooi!!! wat een werk hebben jullie verzet zeg, met die patronen!! prachtig!! ik zou zooooo supergraag ook iets meenaaien, maar weet niet of het me gaat lukken. doeme zeg, ik was nochtans vol optimisme vooraf, en toen ik de knuffeldoekjes zag, dacht ik: dat ga ik eens rap fiksen! Maar zelfs dat is niet gelukt, enkel de halloweenkostuums zijn, net op de valreep, afgeraakt... Misschien lukt het nog, we zien wel. In elk geval een heeeeeeeeeeeeeeeel dikke dikke pluim voor jullie en voor al wie er wèl meegenaaid heeft!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!
   Ik nodig uit vrouw, ik probeer jullie enthousiast te maken, maar als het niet lukt om mee te naaien, dan vind ik jullie nog altijd even tof. Dus laat die 'doeme'gevoelens maar vliegen en geniet van uw halloweenmonstertjes - dat deed ik dat niet, neh #schaterlach

   Verwijderen
 9. Prachtig! Echt!!! Momenteel heb ik persoonlijk heel wat katten te geselen, maar ik ga zeker nog aan de slag met je patroontjes. Ik hoop dat we ze ook zelf mogen gaan afgeven in UZ Gent? (Ik leg mezelf liever geen deadlines op ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik snap het, van die katten... Maar ik denk niet dat het voor de mensen van het UZ erg fijn zal zijn als er veel mensen zelf hun maaksels gaan afgeven, met hoeveel liefde dat ook gebeurt. Het goede nieuws is dat je nog meer dan twee weken hebt, misschien lukt het je wel nog? x

   Verwijderen
  2. We doen ons uiterste best! Alles voor UZ Gent, vermits een nichtje van ons daar op kinderoncologie ook in behandeling is.

   Verwijderen
 10. Wow, wow, wow! Geweldig! Tot nu toe naaide ik niet mee (te druk, te hoge verzendkosten en andere slechte excuses) met in mijn achterhoofd de gedachte: ik koop gewoon een heel veel lootjes. Maar deze is wel echt heel heel heel geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn te horen dat ik je vastberadenheid toch even doe twijfelen ;). Je hebt nog tijd om overstag te gaan, maar heel veel lotjes kopen klinkt ook goed! x

   Verwijderen
 11. Waw, je bent geweldig, zo creatief! De vreetz'oppers blijken al een echte verslaving, dit zou ook wel eens een kanshebber kunnen zijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelf vind ik die even verslavend, dus ik hoop dat dat bij andere mensen ook goed zit #schaterlach. Laat u maar eens goed gaan ;)

   Verwijderen
 12. Oh, zo leuk weeral! En wat een werk heb je erin gestoken zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh, wat prachtig alweer! Mijn laatste vreetz'opper is nog niet klaar, of ik krijg al goesting in deze pennezakjes! Goe bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat deze ook érg verslavend zijn... bezint-eer-ge-begint dus #schaterlach

   Verwijderen
 14. Tof jong! Weeral!
  Zou het kunnen dat aan de bovenste afbeelding in de rechterbalk geen link gelinkt is?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar had je me te pakken! Ik maakte het ondertussen in orde :)

   Verwijderen
 15. Zo tof weeral! Ik sta nog een beetje achter. Na de tutdoekjes is het hier wat stilgevallen. Maar hee, ik doe nog mee he! Ik zal er eens invliegen (straks of zo).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt nog ruim twee weken de tijd om erin te vliegen, doe dus maar op je gemak!

   Verwijderen
 16. Heel tof alweer, en wat een werk, patronen maken, voorbeelden maken en straks die veiling, gelukkig lopen er soms nog eens een paar zotte madammen rond met een goed hart:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ♥ voor zotte madammen die die andere zotten volgen. Dank je wel voor al je enthousiasme en maaksels!

   Verwijderen
 17. Alweer zo leuk!! (Heb je een email gestuurd met wat logistieke vragen :-) ) XX

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh is er een versie zonder rits? Daar ben ik wel benieuwd naar. Want zit zonder "tiretten" 😄

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik maakte een extra patroondeel, maar eigenlijk is het niet nodig - je kunt evengoed patroondeel B2 gebruiken en dat bovenaan aan de stofvouw leggen om als voorkant te gebruiken.

   Verwijderen
 19. Oh supermooi Sarah !!! Ze zijn zo aanstekelijk! Ik ga er ook eentje maken!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.