[BfL] Wanyamakes - het staartje

zaterdag 5 november 2016
434-01
Patroon: Wanyama'kes


Het exemplaar zonder rits

Erg simpel eigenlijk, dan maak je een soort van 'Mufko'. Hiervoor gebruik je dit patroondeel in plaats van patroondeel A - heb je het patroon al geprint en geen zin om het opnieuw te doen; gebruik dat patroondeel B2 (plooi de cm naadwaarde bovenaan om en leg het op de stofvouw). De rest wijst zichzelf uit.

BfLIV60
BfLIV61
BfLIV62
BfLIV63
BfLIV64
BfLIV65
BfLIV66
BfLIV67

Appliceren kun je leren

Zelf ben ik fan van appliceren, ik ben een mens van prullerijen. Overtuig jezelf dat het niet moeilijk is, veel van die dingen zitten gewoon in je hoofd. En koop vliesofix - had ik dat ooit geweten, zoveel jaren terug, dan kocht ik vast en zeker aandelen bij die firma ;).
Ik zou er heel wat over kunnen vertellen, ware het niet dat anderen mij al voorgingen, allen daarheen voor tips & trics -- zeker het stukje over hoe je draait! Ik verstevig altijd eerst mijn stof met volumevlies - beter is natuurlijk je stof opspannen in een borduurring #schaterlach - en strijk daarna met véél stoom zodat je stof weer mooi effen is.

BfLIV70
BfLIV71

Geen zin je te wagen aan appliceren? Ik sleurde een stukje Kraft-tex door mijn printer - dat vond ik eigenlijk wel spannend, het ding heeft nogal een eigen willetje - en maakte dat met een ongelooflijk klein hartje nat. Eenmaal droog stikte ik langs de rand, twee drukknopen erin en klaar... een zakje op nog geen kwartier tijd.
434-02


De walvis

Knip alle patroondelen; aangezien er geen oortjes zijn, koos ik voor patroondelen A2 en B2. Verstevig de buitenstof met volumevlies (H630). Teken de staart en de vin op je stof en knip daarna naad erbij. Zo zie je later precies waar je moet stikken. Zorg ervoor dat je beide patroondelen gespiegeld knipt.

BfLIV42
BfLIV43
BfLIV44
BfLIV45
BfLIV46
BfLIV47 BfLIV48 BfLIV49 BfLIV50 BfLIV51

11 opmerkingen:

 1. Wauw weeral mooie spullen! Maandag heb ik een vrije dag, hopelijk kan ik nog wat naaien voor het goede doel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allez, ik zal me dan toch eens moeten wagen aan dat appliqueren :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach Dat mag je altijd ook hier komen doen hé, ik heb Vliesofix bij hopen ;)

   Verwijderen
 3. ik had dat hier nog niet gezien... hoe tof zijn die seg mevrouw khadetjes... ik peins dat ons Sandy al bezig is maar ik durf niet jong straks ben ik weer vertrokken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sarah, wij ontdekten pas enkele dagen terug hoe plezant je tutorials zijn om te maken. Bij de oudste dochter is er momenteel sprake van een enorme gedrevenheid (let op, ze valt onder de noemer 'puber' dus kan dat wel heel snel weer afgelopen zijn :-) !). We zullen deze tuto dus ook eens uitvoerig bestuderen (en vliesofix aanschaffen ...). Tot wanneer mogen we onze bijdrage eigenlijk opsturen??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn om lezen is dat zeg! Ik ben erg benieuwd naar wat jullie maken! Je mag de maaksels opsturen tot 19 november, dus je hebt nog wel even tijd :). Geef maar een gil via mail en dan bezorg ik mijn adres!

   Verwijderen
 5. Deze zijn ook weeral zo tof! Ik ga dat appliqueren ook nog eens uittesten (deed ik nog nooit; foei zekers?). Patroondelen geprint, hopelijk kan ik het resultaat een dezer nog op Instagram zetten...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Iedereen heeft zo zijn favorieten, er zijn zoveel dingen die ik nog niet uitprobeerde, dus zeker geen foei #schaterlach. Ik ben alvast benieuwd naar het resultaat van je experiment, veel succes ermee!

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.