Khadetjes doet van 'foert'

zondag 1 mei 2016
 400-01

Het nieuwe jaar werd hier verre van zwierig ingezet. Zoals gewoonlijk liep mijn hoofd over van de ideeën, het een al gekker dan het andere, maar ergens halverwege die eerste maand deed het lijf van 'stop'. Khadetjesgewijs hebben we het niet over lieflijke, fluisterende waarschuwingen. Het omhulsel deed van foert en dik tegen mijn goesting gaf ik kronkelend forfait. De weken en maanden daarna deed ik van rust, van team wachten&hopen en verlanglijstjes terugbrengen tot de essentie. En van rondfladderende gedachten en frustratie, want geen creatieve eieren kunnen leggen, dat valt hier zwaar.

400-02 400-04

Tot mijn kinesist me zei "doe waar je gelukkig van wordt". Alle protesterende lichamelijke en innerlijke stemmen werden genegeerd en met een immense tegenzin ging ik achter mijn machine zitten, een unicum als je 't mij vraagt. Beetje bij beetje ging het met dat protesterende lijf de goede kant uit, kwam de goesting terug en in plaats van een communie outfit bij elkaar te naaien, deed ik van foert en naaide een -draagbare- testjurk voor mezelf.

400-03

De stapel losse patronen werd genegeerd, ik nam er mijn exemplaar van 200 jurken bij en grabbelde een lap uit de voorraad - die ik trouwens grondig aan het uitmesten ben #stfzktnwkst. Ooit gekocht met een jurk voor mezelf in het achterhoofd, kwam dat even goed uit dus. Ondergetekend peer(figuur) deed een welgemeende foert aan het stijladvies in het boek en koos voor een bovenstuk met vhals en een rok met plooien. Wat kan ik zeggen, rokken met wat extra lopende meters geven me altijd een zwierig gevoel ;).

400-05 400-06 400-07

Dossier gemaakt - Het protesterende lijf werd opgemeten en de maattabel leidde me naar het midden tussen maat 44 (auch, meer dan mijn confectiemaat) en 46. Mijn ego deed me afronden naar beneden, ik maakte de kleinste maat - die me gelukkig prima past. Heupsgewijs kom ik er niet, met een 44, maar omdat het rokdeel wijd genoeg is, kom ik er wel weg mee. Verder deed ik een aantal 'standaard aanpassingen' voor mijn lang uitgevallen lijf - deze zijn dus NIET nodig als je mijn lengte niet hebt ;). Boven de borstneep voegde ik 2 cm toe, aan de de lengte van het lijfje veranderde ik niets meer -  de neep zit nu prima, maar ik heb de indruk dat het lijfje iets korter mag de volgende keer. Bij de rok voegde ik uit voorzienigheid wat extra cm's naad toe, die ik wegens te zedig allemaal omzoomde.

Een eerste pasbeurt maakte me alles behalve gelukkig - nog los van het zien van de foto's van de betere jojo-versie van mezelf na enkele maanden van niet bewegen en ongelukkig zijn. De rok met plooien 'stond' op mijn lijf en was op zijn minst niet flatterend te noemen. Net klaar met het ineenstoppen van de twee jurken - ik kon het uiteraard niet laten om de jurk volledig te voeren - had ik niet veel zin om heel de boel open te tornen, wat niet mijn favoriete bezigheid is. Ik loste het uiteindelijk op door de voorziene kromming voor de heupen weg te stikken, loodrecht naar beneden. Een simpele ingreep die me onmiddellijk gelukkiger maakte. Ik probeer keihard het stemmetje 'had je maar geen foert gezegd tegen het stijladvies van het boek' te negeren en hak knopen door voor de definitieve jurk... kleursgewijs buiten de comfortzone of toch maar nestelen, wat denken jullie?

400-08

Stof in 2016: 11 in  - 44 uit  (9 gekocht&verwerkt - 0 verkocht)  - #1in4uit

68 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat je er terug bent...Ik vermoede al dat er iets schelde.Mooie jurk is het geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De zussen hadden het onlangs nog over jou... We vonden het vreemd dat we zo weinig van je zagen... Fijn je terug te zien!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een leuke jurk geworden. Wat die definitieve jurk betreft: doe waar jij je goed bij voelt.
  Fijn dat je terug bent.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Plezant om lezen zeg :). Ik twijfel nog een dag verder, meer tijd heb ik niet!

   Verwijderen
 4. We zouden allemaal wel eens vaker foert mogen zeggen. Blij je terug te lezen xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jes, khadetjes is back! Ik doe mee van de foert! Zie eens, je komt er schoon mee weg ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. -ik slik mijn woorden in en zeg gewoon- dank je wel! x

   Verwijderen
 6. Oh Sarah, ik begrijp die frustratiezinnetjes helemaal! Een hoofd vol plannen en een lijf met andere plannen, het is de hel. Dat ik niet eerder vroeg hoe het daar ging, daar moet ik nu toch even sorry voor zeggen. Maar blij met de foert, blij dat je genoot, blij dat je terugbent! Ik zou eens helemaal out of comfortzone gaan, maar ik ben dan ook een wandelende regenboog ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan ik me levendig voorstellen, dat jij me helemaal begrijpt!
   De out-of-comfortzone ligt geknipt vrouw, ik ben benieuwd - en blijf twijfelen zunne, maar allé, we zullen zien.

   Verwijderen
 7. vrouw, blij dat je nog aaneen hangt en alles :)
  Je moet al es foert zeggen, kijk zeg, wat een schoon kleed is dat! En ik ben geen peer én had hetzelfde probleem met mijn testkleed :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nogal een chance dat we hetzelfde probleem hadden hé #schaterlach.

   Verwijderen
 8. Haha, ik was toch ook al een beetje ongerust over jou en kan alleen maar hopen dat het binnenkort beter gaat! En het kleed is schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kom al een heel eind... flink blijven oefenen en hopen dat de spieren niet opnieuw in staking gaan ;)
   x

   Verwijderen
 9. Joepie je bent terug !
  Jurk doet me denken aan mijn lievelingsjurk van Just in Case: donkerblauwe stretch katoen, die de jurk wat 'doet staan'(anders kan ik het niet uitleggen, gecombineerd met lichtroze accessoires ...) of anders moet je eens inspiratie opdoen in het lookbook van Nathalie Vleesschouwer, vaak vind je er dezelfde jurk in print- en effen versie (er zit een vergelijkbaar model tussen). In elk geval zit je er 'boenk' op met model (accent op de taille) en lengte van de rok !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit stofje is inderdaad niet ideaal voor het model, maar om als draagbare testversie te dienen goed genoeg ;). Ik pas toch nog de rok aan naar een aansluitend model, ik denk dat dat beter gaat zijn voor de iets stijvere - en nogal drukke - stof. Duimen omhoog dus!

   Verwijderen
 10. Mooie foto's !!! En je bent terug ... en hoe !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dju toch Sarah! Jammer genoeg herken ik het, en het is inderdaad zeer frustrerend dat je die stromende creativiteit niet kwijt kan. Maar hey, zorg goed voor jezelf en alles komt goed! (en tijd is relatief!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik deed wat aan zelfbescherming door hier zo lang weg te blijven - hoewel het ook vreed raar en onwennig voelde. Tijd is relatief, maar de uren en minuten kunnen tellen, dat werkt hier toch ook niet op de goede manier door ;). Maar ik heb mijn lesje voorlopig wel geleerd #luisterennaarhetlijf #nietoverdrijven

   Verwijderen
 12. Fijn dat je weer in ons midden bent ;-) Mooi gemaakt,dat randje aan je hals vind ik leuk.Zorg goed voor jezelf,hé!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!
   Dat randje zat eens rondom een Mondepot bestelling en vond ik ideaal om al dat wit en zwart wat te breken :). Houdt twee keer niets in, om dat tussen buitenstof en voering te stikken zelfs.

   Verwijderen
 13. lang leve zwierende rokken, ik heb ze ook nodig, al zegt het advies iets anders. Hopelijk wil dat lijf binnenkort weer wat meer mee

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is al beter dan op weekend, traag maar zeker ;). Nu nog hopen dat het protest niet plots terug opduikt - of hoewel, misschien vinden ze dan deze keer wèl de oorzaak.

   Verwijderen
 14. We komen allemaal onszelf wel eens tegen zeker...? Ik begon je in ieder geval al een beetje te missen. De jurk staat je wel goed hoor. Voor de "echte" versie een spatje kleur?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!
   Ik zette zojuist de schaar in de "echte versie"; kleur en zelfs een glitterdraad ;)

   Verwijderen
 15. Moh wie we hier hebben! Vlaggen en wimpels seg!!! Da kleed laat ma komen ee, iets fleuriger mag het van mij (hoort wie het zegt seg, i loovvveeee black) en gij ga knalle jong! As always. Ik peinsde trouwens da gij nen outfit ineen ant steke waart vo het ganse gezin k zeg die ee et druk ... Ma zie zo Ist ook zo, alles komt goe.... Toch zegt iets mij da ge u nie hebt kunne houde ook nie ?? ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe keihard van #schaterlach, want het definitieve kleed zit zo goed als ineen en ik vind het maar niets. Een outfit voor zonlief is klaar, maar dat is ook de enige op d-day min vier. Schoon gekocht is ook niet lelijk, dus ik zie wel of ik er nog in slaag iets te maken.

   Verwijderen
 16. Fijn hier terug iets van je te lezen maar nog zo veel fijner dat het terug de goede kant op gaat! Neem je tijd, das zo belangrijk in ons jachtige leven.
  De jurk vind ik niet ja en niet nee. Wat meer kleur zou je wss wel staan?! Het model vind ik wel OK - op basis van deze foto's. En je halslijn is mooi afgewerkt, precies een King louie lookalike!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik snap je wel, dat zwart/wit/grijzige is niet mijn ding ;). Er komt meer kleur aan, beloofd!

   Verwijderen
 17. Wie we hier terughebben :-) Welcome back!
  En foert, dat moeten we allemaal wat meer zeggen - mag ik dat eens van jou leren?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ah, zo fijn om de Khadetjes-stijl terug te zien en te lezen! Tof dat je blij bent met deze jurk, ik vind 'em erg mooi. Ik zou in de comfort zone bij, inventory voor de volgende, maar ik ben dan ook nogal conservatief, wat volgens mij niet van jou gezegd kan worden. Foert?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vrouw, ik ben zo klassiek als de pest, echt #inmijnhoofdtoch. Ik stapte uit de comfortzone maar eerlijk waar, het resultaat bevalt me langs geen kanten. Nu moet ik even creatief zijn om te zien hoe ik het kan oplossen!

   Verwijderen
 19. Tof om je terug in blogland te vinden... Je kleedje vind ik meer dan geslaagd. Mooi stofje, de kleuren staan je erg mooi! En dat foert: iedereen zou dat eens wat meer moeten zeggen, maar vaak past dat niet binnen ons 'ideaal' beeld. We zouden er misschien wel gelukkiger van worden! In elk geval: blij je terug te zien/horen/lezen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!
   Foert zeggen doet zo'n deugd, alleen spijtig dat het niet altijd even makkelijk is ;).

   Verwijderen
 20. Oooh welkom terug Sarah! Ik zat te wachten ;) En wat een goeie kinesist heb jij ;) Hoera voor foert! Love the dress!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn kinesist is goud waard - hoewel ik hem op het moment zelf alles behalve dankbaar was ;). x

   Verwijderen
 21. Jaaaah daar ben je weer! Fijn! Mooie draagbare pasvorm hoor, staat prachtig! Heel mooi ook dat zwart wit, maar ben blij in de comments te zien dat voor kleur gekozen is!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik vind je klein-beetje-aangepaste-foertjurk heel mooi: zacht, rustig en eenvoudig. Hoewel het proces daarnaartoe dat blijkbaar niet was? Ik duim voor een "comeback" op je eigen tempo!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naaiprojecten voor mezelf gaan hier zelden 'rechtdoor', maar dat stoort me meestal niet - zolang ik eruit leer is het voor mij allemaal ok :).

   Verwijderen
 23. Vallen en opstaan, en je staat weer, gelukkig! Pas goed op jezelf. En als de nieuwe jurk het toch niet is voor je, dan koop je er gewoon een. Laat je niet gek maken! XX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De nieuwe jurk ligt even aan de kant, dat zal een klusje voor morgen worden vermoed ik. Geen zorgen, ik laat me niet gek worden... als het niets wordt, dan ga ik vrijdag winkelen - hoewel me dat meestal vaker frustraties oplevert en geen kleding #schaterlach

   Verwijderen
 24. Ah daar ben je weer ... en daar ben ik blij om ... ik lees je altijd graag ... en ook een mooi kleedje (zoals altijd)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ah fijn dat je er weer bent... ik begon echt al ongerust te worden. Oei een tegensputterend lijf is niet leuk maar gelukkig gaat het al wat beter. De foertjurk is mooi...heel mooi. Wat je allemaal voor aanpassingen moest doen snap ik niet zo goed... veel in ieder geval. Die kromming van de heupen recht naar beneden zou ik ook gedaan hebben ...toon je direct een pak slanker mee! Maar dit model is voor mij al helemaal niks met mijn appelmodel ...een peermodel is gezonder... minder hart -en vaataandoeningen... mocht dit een troost wezen! :-( Succes met de echte jurk maar dat komt helemaal in de sacoshe jou kennende!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wahahaha, voor die peer is gezonder dan een appel ;)
   Ik worstel nog even verder met de 'echte' jurk en anders, een schoon, groot sacoshe is ook niet lelijk zeker #schaterlach

   Verwijderen
  2. Niet lachen! Dat is echt van dat appel- of peermodel! Heb ik weer serieus pech met mijnen appel! :-(

   Verwijderen
 26. Eigenlijk dacht ik dat je met iets bezig was... een geheim project. Een tegensputterend lijf is natuurlijk minder! Maar evenals die resem alle andere bloggers hier boven ben ik ook blij je weer tegen te komen in blogland!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, en die jurk is schoon!

   Verwijderen
  2. Helaas, geen geheime projecten hier ;) - dat krijg ik er echt niet bij gepropt, in mijn routine. Of het zou het communiegerief moeten zijn, maar daar ben ik geen drie maand mee bezig geweest.

   Verwijderen
 27. Fijn, daar ben je weer! En als dit een testjurk is, kan ik niet wachten op het eindresultaat. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Joehoe daar ben je weer!!! :-)
  Blij je weer te lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat e leuk creatie terug!!! Tegen sputterend lijf... dr ken ik alles van... geniet vd dingen die je graag doet

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ook ik sluit me aan in het lijstje van de lezers die je miste! Ik ben wat aan de late kant, want ik las dat je de stof al zette in de defenitieve versie, ik kijk er al naar uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. 'Foert!' Ik ga daar mijn nieuwe lijfspreuk van maken denk ik :). Bedankt voor de inspiratie! :) .
  Zeer geslaagd kleedje, het staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Blij dat je weer helemaal "terug" zijt!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ik heb je gemist in blogland (ik zit hopeloos achter met blogs lezen, maar bij jou kom ik toch altijd kijken), ik had het er nog over met (With Love by) Eva, blij dat je terug bent!
  Ik hoop dat dat 'foert zeggen' alles in stijgende lijn brengt, gezondheid, naaigoesting ... Je bent alvast goed terug begonnen!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.