"Wat met de sardientjes?"

zondag 29 maart 2015
Hoe makkelijk ik op sommige vlakken ben in beslissen - zetel kiezen? geef me een half uurtje. Voor stof en toestanden heb ik nog véél minder lang nodig - op andere vlakken ben ik een eeuwige sibbelaar. Denk maar aan alle dingen waar ik enigszins sociaal moet voor zijn. Nieuwe mensen ontmoeten? Oh boy, doodsangsten doorsta ik!
Toen de nieuwe datum voor de Blogmeeting bekend gemaakt werd, begon het hele twijfelproces. Enkele dagen op voorhand deed ik beroep op een hulplijn die me onmiddellijk een heleboel redenen gaf om te gaan - deze ziel had er onmiddellijk evenveel om niet te gaan - maar meneer Khadetjes hakte de knoop door. "Gaan" zei hij. Wat een vent om achter u te hebben staan. Dus ik ging. En genoot. De volle 225,8km waard als je 't mij vraagt.


Samen stapten we Idealabs binnen met maar één agendapunt; babbelen. Met reeds bekende gezichten, maar evengoed met 'van-lees' tot onbekende gezichten - en stiekem het ontmoeten van een aantal idolen :). Een plezante avond, gevuld met warme madammen en tijd die veel te snel voorbij tikte.


We stapten met véél meer naar buiten dan wat we bij aankomst meebrachten - een lijst van alle sponsors kun je hier vinden, indrukwekkend als je 't mij vraagt. Er was aan iedereen gedacht bij het vullen van de goodiebags, wat leidde tot hilarische taferelen ('wat doe je met dat blauwe ding?') en heel wat oh&ahs bij het uitpakken en ronduit confisqueren van bepaalde onderdelen door de thuisblijvers deze morgen. Ik kon trouwens niet alles fotograferen maar kan je alvast vertellen dat er nog heel wat 'papieren' goodies in de zak zaten waar mijn klikvinger van gaat kriebelen!

51 opmerkingen:

 1. Uwen titel, hilarisch! Ik ben zo blij dat je kwam! Het bevestigt het beeld dat ik had, nl dat jij een madam bent met wie het goed zou klikken in real life :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben van 't zelfde gedacht, over alles. Laat ons verhuizen ;)

   Verwijderen
 2. Je hebt de inhoud van de goodie bag tof gefotografeerd! Ik hoop er de volgende keer ook naar toe te kunnen!Mooi verslagje ook ;-) misschien een raar vraagje maar hoe herkennen jullie elkaar?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci! We hadden een kaartje met onze naam en blog erop... gelukkig maar wat ik vind het niet altijd eenvoudig om het gezicht, naam en blog te koppelen!

   Verwijderen
  2. Maar wij hadden geen kaartje nodig om elkaar te herkennen hè Sarah!!! Blij je te ontmoeten...maar toch wat onwennig, zeker omdat we mekaar al meteen tegen t lijf liepen bij het binnenkomen... En daarna nog zoveel babbeltjes gedaan dat ik niet meer tot bij jou geraakt ben. Enne, jij bent toch wel mijn blogIDOOL bij uitstek en dat doet wat met mijn spontaneïteit had ik de indruk! ;))

   Verwijderen
  3. Haha, jammer maar héél verstaanbaar, dat van die spontaneïteit :)
   Ik ben blij dat wel toch heel even hebben kunnen babbelen, die uitgebreidere babbel komt er ooit wel nog. Toevallig tijd rond Hemelvaart?

   Verwijderen
 3. Je hebt helemaal voldaan aan de vraag van de organisatoren om de sponsors in beeld te brengen. Op een leuke manier! Mijn rechterwijsvinger heeft trouwens al geklikt. De 25%, niet waar...
  Heel fijn je nog eens gezien en gesproken te hebben. Dat je schrikt hebt voor sociale aangelegenheden, dat kan je heel goed verbergen! Of is de schrik over, eenmaal je er bent?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geleerd om me daarover te zetten - moest ik wel met mijn werk - maar helemaal over gaat dat eigenlijk nooit... En die 25%... daar gaat mijn stashbusting ;)

   Verwijderen
 4. Haha, de sardientjes, het enige moment dat de zaal echt stil was en luisterde :-) Het was fijn om je gesproken te hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! Ik vond het ook plezant :). Volgende keer nog wat langer graag...

   Verwijderen
 5. wij gaan op weekend nog wat tetteren moeten inhalen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. jammer ... ik had je herkend maar het was er zo druk dat ik niet tot bij jou ben geraakt om je nog eens te bestoefen met je leuke blog ....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, ik heb zoveel mensen gemist/mislopen. Ik had je graag ontmoet...

   Verwijderen
 7. Wij hebben elkaar ook duidelijk mislopen...
  Doen we het nog eens over?
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja? Ik wist dat ik die deelnemerslijst te goed had moeten bekijken... volgende keer vat ik post aan de deur peins ik ;)

   Verwijderen
 8. En groot gelijk dat je gegaan bent; vond het super jou ontmoet te hebben! Als ik ooit nog vragen heb over tassen weet ik nu wel bij wie ik moet zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij onze buurvrouw? ;). Het genoegen is volledig wederzijds... ik ben al blij dat ik niet op je bloesje kwijlde ;).

   Verwijderen
 9. en wat was er met de sardientjes? :) hier gisteren ook meer dan 200km van huis, maar dat was voor iets heel anders

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die sardientjes zijn zowat het enige wat me bijgebleven is van de sprekers, het was een hilarische reactie van een van de luisterende dames - geen idee wie -. Verder was ik niet zo flink, ik ging om te babbelen :)

   Verwijderen
  2. Het was iemand met een kookblog (of voedingsblog) en die kreeg 3 doosjes sardientjes toegestuurd, ze vroeg wat moet ik daarmee? ik heb er niet om gevraagd moet ik hier dan over bloggen? :-)
   Dat is idd hetgene wat ik ook heb onthouden :-)

   Verwijderen
 10. Super dat je er was, ik keek er naar uit om jou te ontmoeten en ben blij dat we het even konden hebben over een gemeenschappelijk talent, het creëren van kinderen "met temperament" :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een talent hebben wij toch ;)
   Blij je ontmoet te hebben!

   Verwijderen
 11. Die doodsangsten herken ik... Ik ben dan ook niet overstag gegaan.
  Misschien een volgende keer?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het grappige is dat iedereen precies wel wat nerveus en zo was :). En dat daar bij de meesten niets van te merken was. Dus graag, volgende keer beter!

   Verwijderen
 12. Achter elke vrouw staat .... goed dat je gegaan bent! Ben blij dat het dan ook nog eens ferm de moeite was! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Chance dat die van mij achter me staan! En nog meer chance, want ik mocht zelfs copiloot zijn. En babbelen, wat wil een mens nog meer ;)

   Verwijderen
 13. Tof verslagje! Ik heb je van in de verte gezien maar niet tot bij jou geraakt voor een praatje. Jammer!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik las juist dat je er ook was :). In het jurkje waar ik een hele tijd heb naar staan loeren - ahum, ik heb die stof ook -. We doen het over, afgesproken?

   Verwijderen
  2. Goed idee!! Een mini-naaiblogmeetup... Ik zie meself nog wel zoiets in gang zetten ;)

   Verwijderen
 14. Mijn stoute schoenen hebben ineens het voorstel dat ge uw angst nog eens zou overwinnen, want ik heb wel spijt dat ik er niet was om u te ontmoeten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie weet kom ik die tas wel in eigen persoon afgeven ;)

   Verwijderen
 15. Wat fijn voor jou dat je man je kon overhalen om toch te gaan.Ik zou dat niet durven.
  Ik hoor vaak dat mensen mij sociaal vinden,maar op bijeenkomsten blokkeer ik en als ik er dan niet bij ben en hoor hoe leuk het allemaal was,dan heb ik enorm spijt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ken het gevoel :). Het hielp ook enorm dat ik er niet alleen hoefde binnen te stappen!

   Verwijderen
 16. Dat had ik van u niet gedacht, ge hebt het goed kunnen verbergen. En ja, die idolen he. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 17. pakjestijd. :-) Ik ben diegene die de knoop doorhakt om het toch niet te doen. Ik kan mij niet zo goed voortbewegen in zo'n grote groep. Als je weet wat voor angst zweten ik doorstaan heb om naar dat weekend te komen vorig jaar. pffff. Nu hou ik van het gemak om jullie te kennen en dat is voldoende voor de komende jaren. misschien dat ik ooit zoiets aandurf. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind grote groepen ook angstaanjagend zunne, maar na een aantal jaar zo'n dingen georganiseerd te hebben, heb ik me daar leren over zetten. Geef mij maar ons weekend, waar je de tijd hebt om écht met elkaar te spreken en elkaar te leren kennen :). Dus tot binnenkort!

   Verwijderen
 18. Reacties
  1. Ja! En meer nog; fijne ontmoetingen, zo deugddoend...
   Hoewel ik met een ongelooflijk wrang gevoel naar die goodiebag -die ik trouwens absoluut niet vandoen heb- keek en tegelijk jouw verhaal las.

   Verwijderen
 19. Tja, na wat getwijfel besloot ik uiteindelijk om niet te gaan. Foute keuze me dunkt... misschien volgende keer?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We wonen niet zo vreselijk veraf, we kunnen altijd samen rijden ;)

   Verwijderen
  2. Lijkt me leuk, denk dat wij wel wat zouden kunnen aftetteren, 225,8km lang :-)

   Verwijderen
 20. Oh jammer da tik je dit keer gemist heb...
  Anders had ik zeer graag nog eens een babbeltje met jou geslagen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, je titel is trouwens hilarisch!
   Dat was toch echt een fantastisch moment tijdens die presentaties. ;-)

   Verwijderen
  2. Ik heb ergens wel een glimp van je opgevangen, maar door een uitgestelde actie van mezelf was je alweer weg voor ik bij je raakte ;). En ja, die sardienen, dat was hét moment van de avond -schaterlach-.

   Verwijderen
 21. De titel is blijkbaar iets voor de "insiders"??? Wat hebben sardienen met een blogmeet te maken? Ik zou het niet weten? :-)
  Fijn dat jullie er zo van genoten! Gelukkig maar want het was precies wel een eindje rijden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er was een spreker over samenwerkingen met pr bureau's en hij haalde aan dat er ook niet zo'n goede bureaus bestaan. Waarop een blogster vertelde dat ze ooit eens zomaar drie blikjes sardientjes in haar bus kreeg, zonder tekst of uitleg. Een tijdje later belde het bureau in kwestie op met de vraag "Wat met de sardientjes?" Even een hilarisch momentje :)

   Verwijderen
 22. Spijtig dat ik er niet bij kon zijn, ik had je graag nog eens teruggezien. Waar blijft die tweede blogdate?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zwijg, ik ging eens een mailtje de wereld insturen #betrapt #veeltedruk #todolijstje

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.