Khadetjes doet van dubbel #3

zondag 30 november 2014
Hoewel de Khadetjes enorme fans zijn van knuffelige toestanden, droeg ik nog niet veel bij tot die uitdijende verzameling... Knuffels genoeg, denk ik dan zo, als ik mijn ronde door het huis doe om al die rondslingerende beesten te verzamelen. Nochthans, het goede gerief om me daarop te storten staat geduldig op me te wachten op de boekenplank.

275-01

In afwachting van wat de dames deze keer uit hun creatieve vingers laten komen, neusde ik nog eens in hun huidige boek - use what you have, zo zeggen ze dat zo schoon - en bleef mijn oog hangen op de knuffelige schattenzakken. Vreemd genoeg kwam ik die nog niet zo vaak tegen in blogland, want ze zijn zo on-ge-loof-lijk schattig!

275-03 275-04 275-02

Zo schattig, dat ik ze prompt naar voren schoof op het te-naaien-verlanglijstje. Het patroont werd overgenomen, en voor de varianten bleef ik braaf bij de uitgewerkte exemplaren van het boek. Een mens hoeft het warm water niet telkens opnieuw uit te vinden, nietwaar?

275-05 275-06 275-08 275-07

Ik maakte een viertal exemplaren met véél plezier. Gezien mijn fobie voor naaien-met-de-hand werd alles tot in het belachelijke toe met de machine vastgezet, werd een vijftigtal keer van draad gewisseld, maar het stoorde me geen enkele seconde. Ik genoot ervan, van het 'zomaar' naaien. Geen kleding die moet passen, gewoon iets voor 't plezier van 't naaien...

275-09 275-10

31 opmerkingen:

 1. Ze staan ook al lang op mijn verlanglijstje en to sew lijstje! Echt prachtig! En ik zou ook denk ik tot in het belachelijke alles met het machine doen hoor ;)
  http://creatievevingers.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze zakjes zijn echt wel zeer schattig en komen uit een boek dat niet in mijn collectie zit. Je kan nu eenmaal niet alles kopen al zou ik dat soms wel willen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, en een boek dat daar maar staat 'te staan' is ook zo'n zonde!

   Verwijderen
 3. Heel leuke zakjes, vooral de uiltjes vind ik super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh die zijn zo leuk! Ik bedenk me net dat ik dus nog een groot hiaat heb op mijn boekenplank… misschien al een lijstje maken voor Kerst ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. super! je ziet gewoon dat je hier keihard van genoten hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oh zo schoon zakjes! Ik moet dat boek misschien toch maar eens gaan halen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. die zijn super hè! zou ik ook nog wel eens willen maken...maar jammer genoeg heb ik dat verlangen bij véél te véél ....en wordt mijn verlanglijstje veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel te lang (terwijl de dagen nèt zo kort zijn :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wst zijn ze mooi! En ook: wat een mooie (toepasselijke) stofjes heb je gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ze zijn keitof! En inderdaad, hier hoeft niet gepast te worden, kan wel eens iets minder stressy zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk! Soms verliezen we onszelf te veel in ons perfectionisme he? Het kan inderdaad heel fijn zijn om zomaar eens wat te naaien, zonder daar meteen een waardeoordeel aan te moeten hangen. Je maakt het omdat het leuk is om te doen. Heerlijk is dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. :), ze zijn zalig, nodigt uit om op schattenjacht te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. super!!! heel mooi gelukt! ik ben zelf ook niet zo'n fan van naaien met de hand eigenlijk. ik vind spoeltjes wisselen alleen nog minder leuk :D

  BeantwoordenVerwijderen
 13. die stoffenkeuze van u, altijd AF!!!
  Ik ervaar een klein beetje jaloezie bij al dat moois bij elkaar gekozen :-)
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Die uil!!!! <3 <3 <3
  Geweldige exemplaren heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.