Khadetjes doet van dubbel #2

donderdag 27 november 2014
272-01

Achterstallige baby-aanschouwingen, daar hoef ik jullie ongetwijfeld niets over te vertellen - tenzij jullie er natuurlijk binnen redelijke termijn in slagen dat te kind gaan zien, wel hier lukt dat niet. Als er al iets handgemaakt wordt, ga ik dus niet voor maatje 62 ;)

272-02
Stof: Bowtie Boy (Rebekah Ginda voor Birch Fabrics) - Patroon: Zo Geknipt 2
Het hemdje was me tijdens het testen goed bevallen, dus ik herhaalde hetzelfde kunstje. Meer nog, de stof was zelfs zo voorzien dat ik twee keer hetzelfde ging maken. Bandwerk ten top. Tussen de regels door las ik echter over een milde vosjesverslaving én toevallig zat er nog een restje vosjes en een bijpassend stofje in de voorraad. De plannen werden omgegooid, twee verschillende hemdjes stonden op de menu.

272-03 272-04

De eerste keer dat je dit hemdje maakt, kan het wat zoeken zijn hoe het nu juist moet - traag en rustig lezen, niet te veel denken en stap voor stap doen wat er staat, het komt goed! - maar oefening baart kunst. Ik volgde braaf de handleiding, gebruikte zelfs flink een uni katoentje en reed slechts één scheve schaats bij het kraagje. Ik hou er wel van als het kraagje in verschillende stofjes is.

273-01
Stof: Fox in Grey (Ed Emberley voor Cloud 9) - Patroon: Zo Geknipt 2
273-02 273-03

Ik maakte het hemdje in maat 74, als ik het me goed herinner zou dat min of meer voorjaar 2015 moeten zijn. En anders kan er makkelijk een truitje over om het lekker warm te hebben. Voor zover ik weet zijn de mannelijke-te-bezoekens nu gecoverd. Tenzij er nog zijn met plannen in die richting... iemand?

37 opmerkingen:

 1. Knap gemaakt van je.Ik heb mijn versie aan de kant gelegd,volgens mij ben ik ergens in de mist gegaan en voorlopig geen energie om er aan te beginnen.Kan het dat het hemdje over het hoofd aan gedaan moet worden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!
   Nee, het hemdje gaat niet over het hoofd. Je kunt het volledig open doen. Je hebt de zichtbare knoopjes, en binnenin zitten nog knoopjes, maar dan aan de andere kant (een soort van wikkelhemdje dus). Je kunt het helemaal open doen, je legt het kind erop, armen erin en dan doe je de knoopjes opnieuw dicht.

   Verwijderen
  2. Riet en "gewoon over het hoofd", dat is een onbestaande combinatie :) Merci om mij te herinneren aan dit patroon, nu er deze week 2 jongenskaartjes in mijn bus vielen!

   Verwijderen
  3. Dat ruikt zelfs naar bandwerk ;)

   Verwijderen
 2. Mooi, mooi, mooi!
  Achterstallige baby-aanschouwingen, die term moet ik onthouden, ik ben heel erg in hetzelfde bedje ziek ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook nog een baby-te bezoeken-wachtlijst van hier tot in Tokio.. Ik beperk me daarom tot het kopen van kleertjes.. Ik hoop dat ze het mij gaan vergeven! :) Weeral zeer schoon in elkaar genaaid! De baby's en de mama's gaan content zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi!! Ik plan ook zo een tof hemdje te maken. Heb je een idee hoe het valt als maat? Groot, klein, of helemaal perfect?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb helaas geen 'test' materiaal in huis, over de maat kan ik dus niets zeggen...

   Verwijderen
 5. Klasse! Ik vind ze echt tof, die hemdjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Twee toffe hemdjes, die baby boys gaan er goed uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi, hoor! Een leuk idee voor die babybezoeken. Hier staan er ook nog een paar gepland en er zitten al nieuwe kapoentjes aan te komen. Ik weet wat doen komende weken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben fan van dat hemdje...helaas geen kleine kindjes meer in de familie ook nie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben ook fan van dit leuke modelletje! Volgens mij is er nog wat plaats in het kerstpakje van mijn metekindje 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super mooi! Ik ga me er volgende week ook eens aan wagen denk ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ze zijn prachtig die hemdjes! En hier kunnen we ook niet altijd volgen met de babybezoekjes en cadeautjes in spee ... Ooh met dat stofje van de vosjes maakte ik de slaapzak :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuke stoffencombinaties! Hier zijn de baby's ook niet bij te houden, voorlopig naai ik nog voor iedereen een dekentje maar nu de babyboom echt begonnen is ga ik binnenkort met gekocht kleertjes beginnen :).

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja, als ik aan de springbonen zit, dan jij aan de XTC. Wat een tempo! Tof gedaan! Ik denk dat ik er ook maar eens aan moet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ik zou niet eens weten wat dat zou geven mocht ik zelf aan de xtc vliegen ;). Die hemdjes zijn al 'oud', maar dat bloggen -euh- achterstand en zo?

   Verwijderen
 14. hier een vrij babyloos jaar jong. En zelf plan ik geen eigen kweek meer :D Wel toffe hemdjes die de kleine kereltjes gaan krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat het nu toch ook bijna gedaan is... En eigen kweek, geen haar op mijn hoofd dat daar nog aan denkt!

   Verwijderen
 15. lol, ik moet je al niet meer vertellen of de baby's die hier dringend kadootjes nodig hebben :) en dan nog 2 swaps tegen kerst en dan nog verder feestgerief dat af moet :s ik heb dringend een schop onder mijn kont nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gij zijt nog meer gesjareld dan ik ;). Hoewel, ik maakte net eens een lijstje van mijn feestgerief en ik denk dat ik nog een en ander moet schrappen ... ahum.

   Verwijderen
 16. Oh, ik red dat niet eens om voor iedere nieuwe baby iets te maken. Ik heb dat al lang geleden opgegeven... Maar mijn schoonzusje en een goede vriendin zijn allebei in februari uitgerekend, dus daar ga ik wel iets voor maken. Ik moest daar maar eens aan gaan beginnen eigenlijk. Wel makkelijk dat ik al weet dat het twee meisjes gaan worden. Misschien ook bandwerk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, je hebt nog een zee van tijd. En met gekochte cadeautjes is helemaal niets mis, het moet ook allemaal haalbaar en leuk blijven toch?

   Verwijderen
 17. Leuk die hemdjes! Je brengt mij op ideeën voor alle babybezoeken die we ook maar blijven uitstellen..

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Verliefd op de blauwe versie...Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Waaauww prachtig! Ik ben ongelooflijk niet meer mee met blogberichtjes lezen… gelukkig lukt wel om somswat te naaien! Ik moet echt ook datpatroontje in huis halen! Hier ook lichtjes vosjesverslaving en klein jongetje!! X

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dat is weer heel netjes gedaan, ze staan hier ook nog op het programma, ofwel nog voor eigen kweek ofwel voor andere kweek :-)
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hier ook zo een lange lijst bet wachtende baby's. Ik ga gewoon eens een weekje plannen met alleen maar babynaaiselsbandwerk denk ik. Deze twee zijn in ieder geval super inspiratie! Het valt me trouwens op dat ge het perfecte blauw groen gevonden hebt bij het strikjes stofje. Niet zo voor de hand liggend want het was een heel moeilijk te vinden kleurtje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms moet een mens het van toevalligheden hebben... ik stapte binnen in de Stoffenkamer, en daar lag het gewoon op mij te wachten, dé ideale match ;)

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.