Getest: Lotta van Compagnie-M

donderdag 1 mei 2014
O ja. Ze deed het nog maar eens een keertje. Een schoon patroontje ontwerpen bedoel ik... Mijn titel heeft me verraden, dus je weet al over wie ik het heb. Toen haar eerste testjurkjes verschenen was ik er al helemaal weg van, maar ik mocht het ook testen. Ik mocht opnieuw mijn schitterende naaikennis - ahum ahum - op haar nieuwste kindje loslaten. Hup, ga maar eens kijken wat ik uitgestoken heb!

09 10

Alsof een plezant jurkje -of twee- mogen maken niet voldoende is... ik mag er ook eentje weggeven. Wie graag dit patroontje zelf aan de slag wil, doe uw ding:
a Rafflecopter giveaway

En ja hoor, ik heb mijn best gedaan om opnieuw tester from hell te zijn - niet dat ik dat opzettellijk doe, maar toch. Na veel vallen en opstaan heb ik ondertussen geleerd om mijn kind op te meten, zodat je maaksel effectief past. Altijd handig als je er zoveel tijd in stopt. Met de maten van mijn khadetjes kon ik niet missen - dacht ik. Groot was mijn verbazing dat het jurkje ruim uitviel. Eigenlijk precies een maat te groot...

Waar ik nog nooit aan dacht, is dat khadetjes zichzelf laten opmeten niet zo goed is voor je machinerie. Blijkt dat mijn meetlinten niet zo juist meer meten... Murphy-op-mijn-schouder zorgde er uiteraard voor dat ik het 'slechtste' lint gebruikte bij het opmeten. Ik kreeg er een nieuwtje, maar ik heb mijn lesje geleerd; welkom onuitrekbaar staal!

13 opmerkingen:

 1. Whow! Dat is nu schoon zie! En je koos de perfecte stoffencombinaties... ik schrok even en dacht Khadetje heeft een tweeling? Nee toch hé? Waar haal je opeens een donker krullebol Khadetje? 't Zijn schattekes en ik vind de fotoshoot heel goed ... ook al hadden de dames volgens jou geen zin. Volgens mij heb jij wel nog veeeeeeeeeeeel meer stof dan ik!
  Fijne vrije dag vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bewaar me daarvan, een krullebolKhadetje in 't dubbel ;). Twee is mij genoeg, Maxine is een vriendinnetje. -en ja, ik vermoed wel dat ik net iets meer stof liggen heb ;)-

   Verwijderen
 2. Jouw 'moodboards zagen er al veelbelovend uit, de eindresultaten zijn nog mooier.
  Twee prachtige versies. En dat van die lintmeter moet ik onthouden. De boodschap: af en toe nameten die lintmeter ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ge zijt goe bezig gij :) nu nog eens een naaidate voor dat tasje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dat heb jij mooi getest. ik kreeg het patroontje in ruil voor de knopen van haar volgende testversie. dus moet het ook eens maken hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wablieft? Kan een lintmeter uitrekken? Dat je er zelfs maar op komt dat achteraf te gaan nazien! :) hoe dan ook, t zijn pareltjes, allebei! En beter dat dan krimpen want zo hebben jullie er langer plezier van. Had ook dat stofje klaarliggen voor een lotta trouwens. Goeie smaak jij, wederom ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig vooral de linkse (schitterend stofje).Schattig zo 2 vriendinnekes samen op de foto.

  Jouw blogberichtje (de Lotta van Marte) die kan ik niet openen ? Foutmelding ? Ligt waarschijnlijk aan mij of ....hebben andere volgers dat ook?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. uw moodboard zijn een voorbeeld voor mij... Orde en planning...mijn nieuw naaiwerkpunt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. idd, die moodboards hé, daar alleen val je bijna van omver ;) heel mooie jurkjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi! En ieder stofje past zo goed bij het koppeke! Uitrekkende meetlinten, je moet er maar aan denken...! Wat een produktie trouwens, you are on fire!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben lichtjes jaloers op jouw collages van stofjes en patroon. Ik vind die zo schitterend en aantrekkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.