Lente op de groei

zondag 16 maart 2014
Drukke agenda's op elkaar afstemmen kan bij momenten doorgaan voor het betere puzzelwerk. Na een dik jaar van puzzelen lukte het om - eindelijk - nog eens met mijn nichtje af te spreken. We mochten langsgaan in hun schitterend verbouwde huis en ik maakte in de rapte een vrolijk lentejurkje voor dochterlief.

171-00
Stof: Retro flowers Red (Dapper) - Patroon: Stof voor durf-het-zelvers
Op foto's kun je de grootte van een kind niet zo goed inschatten, dus werd het grootouderlijk front ingeschakeld om op slinkse wijze de maat van dochterlief te weten te komen. Hmm, het resultaat leverde niet de gehoopte eenduidigheid op - in de zin van "iets van een 110-116". Ik ging voor de zekerheid van een 116 - stel u voor, je maakt iets en dan kan het kind er niet in. Achteraf beschouwd blijkt dat het kind van een smallere soort is en ze er dus nog eventjes dubbel in kan ;).

171-02

Ik vertrok van het basismodelletje uit Stof voor durf-het-zelvers en paste een aantal kunstgrepen toe. Het lijfje werd een zestal cm van de stofvouw gelegd om plooitjes te kunnen maken. Deze stikte ik over de volledige lengte door en ik voorzag van een contrasterend stiksel. Niet super opvallend, gewoon een leuk accentje.
Voor het rokdeel koos ik voor een eenvoudig rimpelrokje in dubbele stofbreedte.

171-04

Aan de achterzijde gebruikte ik geen rits, maar voorzag - wat extra stof en - een rij kamsnaps in dezelfde kleur van het stiksel aan de voorzijde. Kwestie van niet altijd hetzelfde te maken ;). Uiteraard had zij haar schitterende plooi-tutorials nog niet gepubliceerd, de plooitjes gingen er ongetwijfeld anders uitgezien hebben. Gelukkig moeten er hier nog héél wat lente- en zomerjurkjes gemaakt worden!

15 opmerkingen:

 1. Je nichtje kan alvast genieten van dit mooi jurkje door het af en toe eens uit de kast te halen! Volgend jaar zal het dan wel perfect zijn hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. de accentjes vind ik super,
  een leuk idee om de plooitjes zo te accentueren,
  weer een mooie combinatie,
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toffe accentjes! En jouw naaitempo, dat vind ik toch echt straf! Vertel mij eens je geheim :-)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je het patroontje al liggen hebt: tijd gespaard, een rechthoek voor het rokje: niet nadenken ;). En bloggen met vertraging wil ook wel al eens helpen ;)
   Hier kruipt ook veel minder tijd in dan in madammenkleding...

   Verwijderen
 4. tof! Geweldig accentje geven die stiksels op de plooikes! En ik blijf elke keer met veel verbazing kijken naar je geflockte labels! Snij je dat met een speciaal mesje? of met een gewone schaar? zo fijn werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die contrasterende stiksels vind ik geweldig !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hoef er niks meer aan toe te voegen: Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtjurk!! Te groot is niet erg, daar past ze sneller in dan haar moeder wil waarschijnlijk. Die stikseltjes aan de voorkant zijn geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.