Slik... kleine meisjes

vrijdag 20 december 2013


Veel tekst en uitleg moet ik er niet aan vuil maken. Na een moeizame zwangerschap werd drie jaar geleden onze kleine krullenbol geboren. Het stille, zeer rustige baby'tje wordt met de dag pittiger en pittiger... prachtig om zien! Haar geschenkje zagen jullie al passeren, maar er werd hier nog een en ander in elkaar gestoken.
Zij maak ongelooflijke leuke broches bij verjaardagen, ik pikte haar idee en start een nieuwe khadetjestraditie met deze eerste broche. Nota aan mezelf: zorg dat je maaksel niet te groot is voor het kind. De broche werd met veel trots gedragen op het feestje en ging mee naar school vandaag.


De verjaardagskroon was hier al de reden voor enkele veldslagen, dus werd het hoog tijd voor een tweede exemplaar. Dochterlief mocht zelf de stofjes kiezen, het zal wellicht niemand verbazen dat we de gele toer opgingen? Dat kiezen was trouwens een zware bevalling, eerder gekozen stofjes werden resoluut aan de kant gelegd wegens niet roze genoeg -ik liet haar maar doen, 't kind is tenslotte maar 1 keertje jarig...


Ik hou van dingen die samen passen, dus werd hetzelfde patroon gebruikt voor de nieuwe kroon. De rondjes zijn aanpasbaar, dit jaar zijn het allemaal poezen die de klok slaan. In plaats van kamsnaps voor de rondjes, gebruikte ik deze keer velcro maar echt tevreden ben ik er niet van - ik zal wat 'te zuinig' geweest zijn met mijn stukjes, zodat de hechting niet schitterend is. Langs de binnenkant werd de kroon van een strook stof voorzien - vilt kan kietelen, met de stof heb je dat probleem niet.

142-06

Een nieuw nummerke vraagt een nieuw jurkje. Het stofje werd deze zomer gekocht en bleef liggen voor een speciale gelegenheid. Ik combineerde het gekoesterde lapje met een patroontje dat ik kocht op de dag dat het uitkwam - kan iemand me vertellen waarom ik dat zalige patroontje in hemelsnaam zo lang heb laten liggen?

142-07 Patroon: Tinny jurk van StraightGrain
Stof: Kokka van bij Le Chien Vert, stof voering: Houndstooth (Free Spirit) van bij Sjiekebiele

Ik werd verliefd op het jurkje omwille van de details... dat asymmetrische kraagje, de mooie vorm van de mouwtjes... De stapel prints lag een hele tijd klaar, te wachten op actie - ik kan me er moeilijk toe zetten al dat knip- & plakwerk te doen van die internetpatroontjes, valt het op? Met een duidelijke deadline in het verschiet, nam ik mezelf bij de kraag en schoot in actie. Ik tekende voor Hade een 4 jaar uit en het jurkje zit haar als gegoten (voor wie naar de 'juiste' maat op zoek is: ik vind de maten redelijk op maat vallen, Hade is gewoon nogal groot voor haar leeftijd). Aangezien ze nog een schattig babybuikje heeft, is het altijd wat uitkijken of het niet bloest bij de hals, maar het patroontje klopt gewoon. Het staat haar prachtig.

142-08

Uit de vele keuzemogelijkheden (van mouwtjes, kraagjes en rokjes) ging ik voor datgene waar ik oorspronkelijk voor viel: het asymmetrische kraagje in dezelfde stof van de voering. Oorspronkelijk had ik een andere combinatie in gedachten, maar het geel geeft me zo'n warm en zonnig gevoel dat ik het hier ook vind passen.

142-09

De jongedame zelf had geen zin in poseren. Ze bleef maar draaien en zwieren, een momentje stilstaan zat er niet in. Ik interpreteer het als een 'goed gedaan mama' en doe vrolijk verder met het volgende project. Fijne verjaardag, mijn kleine krullenbol.

142-10

17 opmerkingen:

  1. gelukkige verjaardag voor de jongste!!!
    en supermooie creaties, vanzelfsprekend...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. op vandaag? dat kleine monster van me werd vandaag ook 3 :)
    prachtige naaisels! die kroon wil ze waarschijnlijk nog de hele week op :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk modelletje he die Tinny, al vind ik wel dat die vrij breedt valt. Ook een perfecte stofcombinatie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor smalle kindjes misschien, maar ik heb ze in uitvoering 'iets breder' ;)

      Verwijderen
  4. Gefeliciteerd!
    Het patroontje is inderdaad super.
    Die kroon en broche zijn ook erg leuk geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Proficiat aan de jarige! En aan de mama die weer zoveel moois tevoorschijn heeft getoverd met haar naaimachine!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gefeliciteerd aan de kleine grote meid! Prachtig het jurkje, en de kroon, en de broche...
    Supermama!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Supermooi jurkje zeg ... Dat patroon moet ik ook hebben ... Ken dat ik heb hier al drie print patronen liggen ... Nu nog knippen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gelukkige verjaardag, Hade!
    En wat een mooi kleedje!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Proficiat met je kleine grote meisje! Geniet ervan want ze worden heel rap echt heel groot! En ook een leuke jurk natuurlijk, maar dat is overbodig om te zeggen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Proficiat met de verjaardag! Mooie naaiseltjes maakte je!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. hieperdepiep voor je krullenbol! en een mooie combi! idd een geweldig kraagje!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Van harte!!! Wat zal je een stralende jarige hebben, alles even mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hier ook een fan van het patroontje! En de combinatie van kraag, mouw en plooikes was ook mijn voorkeur! :) Proficiat aan jouw krullebol!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Leuk om te zien dat je de kroon nog eens maakte! Deze keer wel groot genoeg?
    Happy birthday voor jouw dochter.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is dan ook een schoon kroon hé ;)
      En groot genoeg deze keer, mijn dochter heeft een smal koppeke in vergelijking met zoonlief.

      Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.