Helemaal verkocht

dinsdag 24 december 2013
143-02
Stof: Houses Brown (Kokka) van bij Stoffen van Leuven - Stof voering: Keep it sassy turkoois (Moda) van bij Sjiekebiele
Patroon: Dottie Vintage Bag van Swoon Patterns
Hélemaal verkocht ben ik aan dit schattige zakje... Maar zoals alle goede verhalen, begint het veel vroeger ;)

143-01

Het is op school de gewoonte dat Jules, de kindervriend van een aanzienlijk aantal kleuterklassen, mag komen logeren als er een kindje jarig is. Jeuj, wie zit daar nu niet op te wachten in de ochtendspits, nog een lijveke om aan te kleden. Uiteraard is Jules een zeer graag geziene gast. De voorbije maanden had ik hem al een aantal keer zien passeren met een plastieken zakje - en ik hoop echt dat je de rillingen van dat vieze woord over mijn rug voelt. Een plastieken zakske. Omdat elke reden goed is om te naaien - en ik helemaal geen overvolle verlanglijst heb - dacht ik vlug een valiesje in elkaar te flansen.

143-03

Het patroon is van Swoon Patterns en is eigenlijk een handtas. Ik zag er ook een 'koffertje' in peuterformaat in... Het model is ruim voor een handtas, dus vermoedelijk passeert die hier binnenkort nog eens de revue. Gezien mijn stevigheidsnormen was het weer wat zoeken, maar de combinatie van Decovil light en H630 (voor de zachtheid) viel hier goed in de smaak. Het is dan ook een groot voordeel dat je de tas niet moet keren; je maakt de tas in buitenstof en de voering apart en die bevestig je aan de ritsopening aan elkaar. Er komen dan nog enkele handsteekjes aan te pas om alles goed vast te naaien, maar gezien de schattigheid van dit tasje, nam ik dat er graag bij!

143-04

Zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant kwam er een label in flock, het gemak waarmee je die dingen kunt bevestigen en personaliseren is wat verslavend...

143-05

Om de huisjesstof wat te breken, koos ik voor paspel in een opvallend kleurtje. Het stofje hiervoor kocht ik op mijn eerste stoffenspektakel, maar bij het voorwassen ging er iets verkeerd en was de stof helemaal gevlekt. Mijn moeder zag dat en ging het eens oplossen... Als ik je nu vertel dat het stofje oorspronkelijk groen was, dan weet je genoeg zeker? Soit, het was de perfecte kleur voor dit projectje.
Als ik zelf paspel maak voor tassen - ik ben nogal gemakzuchtig, dus meestal koop ik dat eigenlijk - dan gebruik ik daar synthetisch metserskoord voor, geen kans op krimpen en dikker dan macramékoord. Het bevestigen van de paspel en de verschillende delen van de tas aan elkaar vaststikken ging goed - dankzij de Decovil; stoffen die verstevigd zijn met S520 zijn zo stevig dat ik ze niet goed kan manipuleren om rondingen mooi te maken.

143-06

Voor de handvatten gebruikte ik geen stof maar tassenband - net iets makkelijker proper te houden bij vele kinderhandjes. Om ze wat vrolijker te maken, doorstikte ik ze een aantal keer. Ik zag het trucje bij haar, maar koos zelf voor cordonnet om het stiksel wat opvallender te maken. Recht stikken lukt me ondertussen wel, maar ik hou zo van die gebogen lijnen dat ik het niet kan laten en daarvoor ging.

143-07

En zo ging Jules mét garderobe - nee, niet door mijzelf, daar heb ik even mijn bekomst van - naar school. Da's nogal wat anders dan een plastieken zakske... ook klaspoppen reizen graag in stijl ;)
Aan de zak hing nog een kaartje; een laatste dank je wel aan juf Martine voor alle goede zorgen. Het idee is compleet en to-taal gepikt van Meneertje Ot - ga zien wat een leuke labels die allemaal uit haar mouw schudt!

143-08

29 opmerkingen:

 1. supermooi!! die juf moet wel blij geweest zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is geweldig! Ik ben zelf juf bij een kleutergroep en bij ons gaat Flip de beer ieder weekend bij iemand logeren. De kinderen vinden het ontzettend leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zoveel meer stijl dan dat plastieken zakje!
  Fijn feesten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lucky Jules! En jouw zin voor detail (label en vormgeving) is om duimen en vingers bij af te likken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk idee om dat tasje te maken voor Jules ! Het is énig !
  Knap zeg, hoe fijn jij dat kan knippen uit die flock !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Moh zeg.....dat is gewoon geweldig!!
  Alle andere juffen gaan jaloers zijn op Juf Martine haar stijlvolle Klas-Jules....
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Supertof!
  Ik zie er al tegenop, tegen de Jules.
  Lelijk ventje he? Toch? :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij is niet de knapste, nee, en zijn maten zijn vreselijk ;). Maar de peuterliefde voor dat manneke is gigantisch, je zult het wel zien!

   Verwijderen
 8. Wat een toeval, heb net het patroon voor dit leuke tasje geknipt en ben dan ook heel blij met je adviezen voor de versteviging. Dat engels vind ik nog wel lastig en ik hoop dan ook dat ik wijs word uit de beschrijving en anders weet ik waar ik moet ik zijn voor raad en advies ;)
  Hier komt ook Flip de beer. Hij is net bij ons geweest met een lelijk geruite koffertje... Wie weet...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sprakeloos. Dit is gewoon PRACHTIG!!! Zwaar verliefd in dat zakske...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. past perfect bij de Jules, dat huizentasje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig leuke tas! De juf zal wel weer heel content zijn..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Echt heel mooi!! Jij kunt er wat van hoor! Van tasjes maken, maar eigenlijk van alles!
  Kun je merken dat ik een Khadetjes-fan ben? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. zo leuk!! hier moeten er dan ook fotos van kind met Jules (hier Percy en Mr. Mole) gemaakt worden, in een dagboekje geplakt, verhaaltje erbij, ze houden de ouders bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jules werd weer superverwend ! (en uw labels blijf ik fantastisch vinden, dat Jules-label ... schitterend gedaan !)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Verdorie toch, weer een schoon zakske! En ik ben zo zwaar verslaafd aan zakskes. Mooi, echt mooi. Je mag trots zijn!
  Liefs, Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Super goed idee. Ik hoop dat ik dit onthoud wanneer mijn kleine meid groot genoeg is om Jules mee naar huis te brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mag ik vragen in welke volgorde / op welke je stof je de H630 en de decovil bevestigde? Ik ben ook aan zo'n tasje begonnen en heb voor het eerst decovil besteld.
  Eerst de H630 op de buitenstof en dan de decovil erover of de decovil op de voeringstof?
  Je zou me enorm helpen, alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé Esther, als ik het goed voorheb bevestigde ik de decovil op de buitenstof en de H630 op de voeringsstof. Het maakt eigenlijk niet zo enorm veel uit wat je waar hangt, je moet er enkel rekening mee houden dat de H630 voor de zachtheid zorgt. Wil je dus dat de tas zelf zacht is, dan moet je die aan de buitenstof bevestigen. Ik ben benieuwd naar je resultaat!

   Verwijderen
 18. Bedankt voor je snelle reactie!
  Ik wacht nog steeds op pakketje van fournituren.nl met de decovil. Weet nog niet zo goed wat ik me erbij moet voorstellen :)
  Ik denk dat ik dan voor de H630 op de buitenstof ga en de decovil op de voering.
  Het wordt een cadeautje voor een vriendin dus duimen dat het lukt...
  Dan is hij binnenkort op mijn blog te bewonderen :)
  Nogmaals bedankt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Och hier ligt het patroon geknipt klaar. Wat een heerlijk tasje weer. I love Swoon (en Khadetjes). Bij mij dus binnenkort ook een Dottie op de blog sewingfenna.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Super mooi!! Hoe doe je dat om je Flock folie zo te knippen, zodat de letters 'eruit' gehaald worden? Das een super knap effect!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel :). Ik hou van dat negatief werken, maar met de hand is het wat moeilijker. Hoewel, als je goed met je hobbymes overweg kunt, en je enkel door de flock snijdt en niet door de transfer -voor de tegenvormen van je letters- dan zou het te doen moeten zijn. Maar dan moet je uiteraard wel je naam in spiegelbeeld printen.

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.