Het laatste rokje

dinsdag 2 juli 2013
Een feestje, wat zon en een paar meter schoon stof, meer heeft een mens toch niet nodig om een rokje ineen te flanzen... Toch?

88 - Pandenstolpplooi rokje 01
Stof: Osami Turquoise (Petit Pan) van bij Sjiekebiele - Patroon: aangepaste zsazsa pandenrok

Broedende op 'welk model voor mijn eigen' kwam ik de tip tegen dat een pandenrok mooier valt dan een a-lijntje - iets met een smallere taille ten opzichte van de heupen. Welnu, als iemand mij dat zegt, dan stel ik mij daar geen vragen bij en neem ik dat vrolijk aan. Ik nam er het boek van Mme bij en ging aan het tekenen. In plaats van de panden los te knippen, maakte ik ze aan elkaar vast.

88 - Pandenstolpplooi rokje 02

Een schoon plooi'ke is niet lelijk, dus toen ik een handleiding voor een dubbele stolpplooi zag passeren, pinde ik dat meteen. Om het rokje wat extra 'toer' te geven, maakte ik er zomaar 4 van die mini dubbele stolpplooi'tjes in. Probleemloos dankzij de duidelijke uitleg - om de een of andere reden maakte ik stolpplooien altijd anders tot nog toe.

88 - Pandenstolpplooi rokje 03

Voor wie zin heeft om de mini'kes een kans te geven; ik nam tien centimeter extra en stikte door op 2 en op 5 cm van de stofvouw om de dubbele stolpplooi te bekomen. In een poging toch een beetje mee te doen met de mode haalde ik opnieuw mijn fluo garen boven en stikte ik langs de schone kant van de stof nog eens door. Op de foto's is het niet te zien, maar ik gaf de zoom eenzelfde behandeling.

88 - Pandenstolpplooi rokje 04

En wat is dat nu met dat laatste rokje? Of ik stop met bloggen? Geen paniek.
Of ik stop met naaien? Geen sprake van.
Maar met het mooiere weer heb ik mijn kleerkast eens onder de loep genomen en nu blijkt dat ik maar in 2 rokjes meer kan. Dat zou een reden kunnen zijn om een nieuwe garderobe te kopen/naaien... maar de weegschaal toont me een bijzonder rond getalleke - lees hetzelfde als toen ik hoogzwanger was van mijn eerste khadetje. Dus las ik een naaistop voor mezelf in en ga ik eerst eens werken aan mijn suikerverslaving. Als je dus nieuwe naaisels voor mijnenzelve ziet verschijnen, dan weet je dat ik goed bezig ben ;)

18 opmerkingen:

 1. Die laatste alinea is voor mij geschreven precies ! Ik heb hetzelfde probleem en ben hetzelfde van plan ! Bij mij is het ook vooral de suikerverslaving, ik kan leven op cake en koek.....
  Gisteren is het al goed gelukt! Veel water tussendoor
  Succes !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben al even bezig... het komt wel goed, 't is gewoon die klik in mijn hoofd maken. En misschien ook een kwestie van mijn khadetjes wèl goede gewoontes aan te leren.

   Verwijderen
 2. Dit is een leuk rokje! Zat gisteren op een website ook te kijken naar het stofje maar wist niet goed wat ik me moest voorstellen. Nu ik het zie bij jou vind ik het supermooi!
  En dat laatste telt evengoed voor mij!
  Ik kan ook niet zonder zoetigheid, I love it! Maar inderdaad niet zo goed voor mijn lijn die ook wat kiloootjes zou kunnen missen!
  Succes!
  Groetjes en tot blogs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. succes met de suikerverslaving...ik ken er alles van ;) wel een schoon rokje (tussen haakjes op die voorlaatste foto is er weinig te zien van een suikerverslaving, hoor:) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. had ik daarentegen diezelfde foto langs de achterkant genomen ;)
   En nu serieus... ik kom overal op mijn lijf bij - met weliswaar wat accentjes -, dan valt het minder op hé.

   Verwijderen
 4. Zooo... mooi! En in één van mijn lievelingsstofjes. Dankjewel voor de vele tips. Het wordt hier hoog tijd om ook eens een kledingstuk voor mezelf te naaien. Succes met het 'verminderen'. Minder tarwe- en melkproducten eten kan ook helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Supermooi rokje!
  En die laatste alinea is ook voor mij van toepassing. Ik droom van mijn gewicht van voor de kinderen, al zijn zij niet schuldigen en ligt het puur aan mijn wilskracht. Hopelijk kan ik ook de klik maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super rokje! En die suikerverslaving... Join the club! Maar een vakantie is zo moeilijk om te vermageren :(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig rokje vind ik dat, de plooien vallen ook heel mooi en de fluodraad maakt het helemaal af!
  Aan je lijn zie ik helemaal niks verkeerd maar ik begrijp dat het ambetant is om niet meer in je kleren te kunnen en ronde getallen geven je soms de duw in de rug om er iets aan te doen, dus veel succes! heel benieuwd naar je nieuwe creaties!
  Martien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb ook zo'n kapotte weegschaal, maar geen zo'n schoon rokje !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi rokje. Hier sinds gisteren ook een snoep- en snackstop ingelast in de hoop de weegschaal naar een lager getalletje te krijgen. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi rokske!
  En succes met het lijnen! Ik heb ook zo'n snoepverslaving dus ik leef met je mee...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. join the lijn-club!
  alle vrouwen zijn toch hetzelfde he!
  LOL :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. super , stralend weer . Dus kon mij eerste plan toch doorgaan . Speeltuin en kubben in het park.Het knutselgerief houden we voor een ander keertje

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.