Onder het motto: koop eens een patroontje

vrijdag 17 mei 2013
Tenzij je de afgelopen dag met je hoofd diep in het zand zat, zag je wellicht haar nieuwste boreling passeren... Los van het feit dat het alweer een schoon creatie is, hangt er deze keer ook een goed doel aan vast. Ik twijfelde dus niet en schafte me het patroontje aan. Maar niet om het in de kast op de stapel te leggen, ik zette me er onmiddellijk aan -  om na afloop te concluderen dat ik braafjes met de give-away ga meedoen om een schoon exemplaar te winnen.

Dat ik nog nooit een echte tas maakte, dat vergat ik voor 't gemak. Ik keek in de stoffenkast en diepte er twee schoon stofjes uit - dat de handleiding sprak van een dun katoentje, echt waar, dat had ik toen niet gezien. Ik tekende het patroon uit, knipte, streek en stikte - vloekte een paar keer - en tada:

68 - Stolpplooi schoudertas 01
Stof: gabardine van bij Samira - Triangles in blue (Kokka) van bij De stoffenkamer
Patroon: Schoudertas met stolpplooi van  Leven met Liv

De buitenstof is werkelijk een ongelooflijk schoon petrolkleur, foto's doen het geen recht aan. De combinatie van stoffen is niet helemaal ideaal, de tinten zijn te gelijkaardig om een mooi effect te bekomen. Toen ik een contrasterend kleurtje voor het stiksel moest kiezen, slikte ik toch even... groen was geen optie - dat verdronk in de petrol achtergrond -, wit moest het zijn. Slik. Zo fenomenaal zijn mijn stik-een-super-rechte-lijn kunsten nu ook weer niet. Maar ik ging ervoor ;)

68 - Stolpplooi schoudertas 03

Geïnspireerd door Riets voorbeeld, maakte ik binnenin een zakje voor de telefoon, de balpen die ik anders altijd loop te zoeken en een algemeen vakje. Ik had nog wilde plannen voor een schoon ritsvak, gelukkig dacht ik 'laat me eerst eens het patroontje volgen en dan gaan experimenteren'.

68 - Stolpplooi schoudertas 02

De truc met de sierband en de 'valse paspel' is wel gelukt, maar komt niet uit wegens te weinig contrast. De simpele ziel in mij overweegt de volgende keer trouwens gewoon een paspelke te gebruiken... En zie je dat boordje piepende driehoekjes bovenaan? Wel... dat hoort er niet te zijn. Kwestie van even verstrooid te zijn bij het uittekenen van het patroon. Maar dat heb je niet gezien, en ik heb het niet verteld ;). Ondanks alle scheve schaatsen en eerste keren kwam er een schoon tas uit, dus schiet in actie, koop dit schitterende patroontje en toon mij hoe het moet!12 opmerkingen:

 1. Ondanks alle eerste keren vind ik het een toffe tas. Heb 1x eerder een tas gemaakt ook flink gezucht, heb het patroon binnen dus zal ook snel een exemplaar maken!!! Succes met de opvolgers van de primeurtas!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. maar dat zijn volgens mij toch mooi rechte stiksels hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op de 2de en 3de foto zie je echt wel hoe mooi de stofjes zijn en de stiksels zijn goed gelukt hoor. Kortom, een tas waarmee je gezien mag worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kwil het ook lopen. Maar ik vrees een beetje voor het in elkaar steken. Maar dat zien we dan wel weer. Ik vind het mooi! Well done. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kopen die handel! Dan spreken we af om er samen eentje te maken...

   Verwijderen
 5. Mooie tas, kleuren zijn in het echt soms mooier dan op foto. Het patroontje heb ik ook liggen. Ik vind het een toffe actie en volgende week zal ik even tijd maken om ze ook te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hihi, het streepje driehoekjes bovenaan viel me meteen op en ik dacht meteen, zo'n leuk extra detailtje !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik vind het anders een schone tas en dat boordje bovenaan vind ik wel een mooi detail .

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.