Orde moet er zijn... ;)

zondag 14 april 2013
Vandaag mochten we een groeiend buikbewonertje gaan bewonderen... Eerder maakte ik al een dekentje, maar er is een grens aan de hoeveelheid dekentjes die een mens kan gebruiken - getuige de stapel fleece/katoen die hier in huis rond slingert.
Toen ik bij haar een pampermandje zag passeren, vond ik het wel een handig iets en sloeg het ergens in het achterhoofd op.

54 - Pampermandje 01
Stof buitenkant Boho Sea (Free Spirit) van bij Sjiekebiele - Voering: Mixmasters yellow (R. Kaufman) van bij Koekepeertje
Patroon: Divided basket Pattern van Noodlehead

Met een kleintje in huis heb je al snel heel wat rondslingerend klein gerief, dus dacht ik van ook zo'n mandje te maken. Is het niet voor pampers & toestanden, je kunt er nog je sokken in kwijt.

.

Het mandje werd gemaakt in 2 vrolijke katoentjes uit de voorraad, met h640 ertussen. De volgende keer zoek ik nog wat stevigers, want het staat nog niet genoeg naar mijn zin. Ik doorstikte het zakje vooraan, zodat het in kleinere vakjes werd opgedeeld - handig voor klein gerief.

.

De handvaten werden gemaakt met tassenband, met een biaisboordje van de buitenstof. Toen het moment kwam om de voering en de buitenstof aan elkaar vast te maken, heb ik eens een heel goed gelachen (beetje naar binnen plooien en dan vast stikken aan elkaar en 150 clips gebruiken). Ik ben braaf, dus ik volgde het patroontje, maar de volgende keer doe ik vrolijk mijn eigen zin - het leverde me een stiksel op dat leek te dansen op de boord, dus mocht ik heel het boeltje opnieuw lostornen... De bovenstaande foto is een voor-foto ;)

6 opmerkingen:

 1. T is wel tof, schoon labelke trouwens

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mercikes, de labelke's maak ik zelf met transferpapier... kan moeilijk kiezen voor 1 label/kleur - en ze in 5 versies laten maken komt wat duur uit hé :(

   Verwijderen
 2. schitterend, vrolijke kleuren.
  groetjes sannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super mooi zakje. En inderdaad: mooie labeltjes. Het viel mij meteen op. Een mooi design met het kleur rond de e!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.