gOOOO tienergerief

woensdag 11 december 2019

Erewoord.
Het is niet omdat er een nieuwe collectie van SYAS aan komt dat ik de schaar in deze stof zette. Ik kocht de stof met een bomber in gedachten maar in volle zomerzon worden bombers hier nauwelijks gedragen... dus bleef de stof geduldig wachten tot er een naaiweekend aankwam om me er op mijn gemak aan te zetten.
Net op tijd trouwens, want het vorige exemplaar verbande ik vorige week definitief uit de kast - ik heb nochtans een flinke opruimpolitiek wat kleerkasten betreft, maar zoonlief wist dit exemplaar telkens op slinkse wijze terug in zijn kast te krijgen #schaterlach. Geen beter signaal om een nieuw exemplaar te maken.


Het patroon is de Ollie bomber, en werd hier in het verleden al verschillende keren boven gehaald. Ik hou van dezelfde patronen opnieuw gebruiken - eerst en vooral omdat die dingen wel wat centen kosten - omdat je wéét hoe het patroon valt en of je er iets aan moet veranderen of niet.
In dit geval mocht ik op basis van zoonlief zijn borstomtrek een maat kleiner maken, maar dan zou ik moeten verlengen en daar had ik niet veel zin in. Bij een volgende groeispurt zou het ding belachelijk staan, ik heb het niet voor oversized maar een mens moet nu ook niet belachelijk gaan doen. 
Wat bij mijn kinderen wèl steevast op de agenda staat, dat zijn mouwen die wat aan de korte kant uitvallen, daarom teken ik daar standaard wat cm bij.


Je kunt ervoor kiezen om de bomber te voeren. Uiteraard deed ik dat - had je nu anders verwacht - omdat ik de binnenkant op die manier véél mooier afgewerkt vind én omdat zoonlief dat extra laagje warmte wel fijn vindt. Hij heeft een leeftijd bereikt waar hij niet standaard zeurt om "omkeerbaar gerief" dus kocht ik een gewone deelbare rits - zonder het geloop om een omkeerbare trekker, die vind ik hier in de buurt niet zo makkelijk - en zocht ik in de kast een effen tricot.
Ik diepte twee mogelijkheden uit; een effen zwarte en een donkerblauwe met jeanseffect (bij de lokale stoffenwinkel verkopen ze dat als "jegging"; dun maar toch fijne kwaliteit om mee te werken) en hield beide onder het arendsoog van zoonlief. Hij maakte me erg blij met zijn keuze - ik had zelf ook het meest zin om met die jegging aan de slag te gaan ;).


M  A  A  T  |  Met herhaalkunstjes meet ik niet op. Als er iets in de kast ligt, dan weet je dat je een maat groter moet maken - of niet, maar dan moet je vaak wel verlengen, allé, je snapt me wel. Ik knipte dus maat 11/12j voor hem, het patroon doet van dubbele maten.

M  A  A  K  P  R  O  C  E  S  |  Het is ondertussen niet de eerste keer dat ik dit patroon maak. Ik was echter "niet in form" en deed er bijgevolg lang over om dit stuk af te werken. Het is wat het is, ik heb het afgeleerd om me daar druk in te maken.
Hoewel ik zelf wat van de luie aanpak ben als het gaat om zakken in truien - werkelijk jong, ik heb er een hèkel aan - knipte ik gehoorzaam de paspelzakken. Als je de paspelzakken correct knipt, dan loopt de print op dat moment niet meer door. Ik besloot het mezelf makkelijk te maken, de energie te sparen om de éxacte plek te vinden om die krengen te leggen, en knipte ze in de effen tricot. Klein contrast dat mij niet stoort, véél minder werk. Ik blijf het een top patroon vinden, ditte ♥

| Stof buitenkant: Go Bananas (See You at Six) van bij PiekeWieke | Stof binnenkant: tricot uit de voorraad |
| Patroon: 
Ollie Bomber van Sew a Little Sew | Banaan: applicatie die ik kreeg bij een bestelling :) |





Stof in 2019: 21 in  -  109 uit  (32 gekocht&verwerkt - 5 verkocht - 1 gekregen)  - #1in5uit

11 opmerkingen:

  1. wat een top exemplaar en ik kan geloven dat het tijd werd voor een nieuwe want ik zie zoonlief hier gewoon groeien op mijn scherm

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is ook zo; hij passeert hier ook minder dan dochterlief, dan valt dat ook meer op. Bij dat andere exemplaar was er sprake van flink wat water in de kelder, vooral aan de mouwen. Mannekeslief, dat die dat eigenlijk niet voelen hé ;).
      Merci Delphine x

      Verwijderen
  2. Mooi! Die stof werd een tijdje geleden een Rocco voor Ernest, die zoals zoveel andere dingen het scherm nog niet haalde. Enne, waarom krijgen we die ongetwijfeld mooie binnenkant niet te zien?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier haalt ook niet alles het scherm meer. Dat mag, maar dat 'moet' niet meer ;). Die binnenkant, dat krijg ik vandaar met dat schitterende licht niet meer voor elkaar, maar morgen vang ik de trui!

      Verwijderen
  3. Toppertje! En ik zit met dezelfde vraag als Piepow ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat gedragen wordt, dat zijn de toppertjes. Deze vest werd na het maken onmiddellijk gefotografeerd, gedragen, gewassen en gedragen. Een teken dat het goed zit ;).
      Haha, binnenkant, binnenkant, ik maar denken dat jullie de buitenkant willen zien #schaterlach #morgendus

      Verwijderen
  4. Schoon gerief,zowel de bomber,het stofje als de zoon! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. 't is confronterend eh, dat ze zo hard groeien! En ik sluit mee aan bij het rijtje van nieuwsgierigen. Als dat omkeerbaar is, moet ge dat bewijzen eh :p haha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh boy, ik loop vertraging op. Eens zien of hij in de middagpauze 'goesting' heeft ;). Of het zal zonder worden. Maar omkeerbaar, oh ja, ik hou van nette binnenkanten #schaterlach

      Verwijderen
  6. Helemaal perfect zo, met die effen paspelzakken. Dat hoort toch zo?

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.