[Patroontest] Khadetjes ♥ Bethioua

zondag 29 november 2015
373-01

Dat ik in behoorlijk grote mate last heb van het "dat wil ik ook", dat is ondertussen geen nieuws meer. Toen ik haar nieuwste trui zag - ja, september, zoveel vertraging zit er hier op onmiddellijk' - werd het patroon in het mandje geklikt, het patroon geprint. En toen stopte de grootse actie, ik deed van uitstelgedrag en dit-staat-nu-even-niet-vanboven-op-mijn-prioriteitenlijstje.

373-02 373-03

Ronddwalend in een virtueel landschap, stootte ik even later op een testersoproep, voor een kinder- en tienerversie van diezelfde Bethioua. Sommige boodschappen van het universum kan ik moeilijk negeren, dus ik schreef me in. Ik mocht meedoen en de testversie werd hier gebruikt om de kast van zoonlief wat aan te vullen - blijkbaar kreeg dat kind een groeischeut van jewelste en een daarbij horende nood aan bedekking die overal lang genoeg is :). Het patroon hielp me in grote mate daar met een grote snelheid verandering in te brengen, eens overgenomen en geknipt, naait het als een trein!

373-04 373-05 373-06

Het patroon is eigenlijk een tshirt en géén trui. Wil je net zoals ondergetekende toch sweaterstof of aanverwanten gebruiken, dan raad ik je aan de handleiding zorgvuldig te lezen (of te ontcijferen, als je Duits niet is om over naar huis te schrijven #kuchkuch). Het is immers mogelijk om Bethouia in sweaterstof te maken, alleen gebruik je dan best een grotere maat dan de maattabel je aanwijst - wat ik dus uiteraard niet deed bij de eerste versie, wel bij deze die je hier ziet.  Het zal het kind trouwens worst wezen, hij wil 'm niet uitdoen, zijn trui die wat kleiner uitvalt dan eigenlijk de bedoeling is ;).

374-01 374-02 374-03

Om te tonen hoe het eigenlijk moet, maakte ik na mijn eerste testversie nog een wat exemplaren, een voor zoonlief in een combinatie van punta di roma en lichte sweaterstof, een voor dochterlief in een dikkere sweaterstof. Beiden zonder al te veel tralala; geen paspel, geen franje, ...
Belangrijk om vermelden is dat het patroon als halsboord een boordstof voorziet, je ziet wellicht dat ik me daar niet aan gehouden heb - en ja, dat had behoorlijk wat voeten in de aarde. Zoonlief is namelijk 'gezegend' met een eerder groot hoofd, wat zo'n dingen altijd spannend maakt. Ik testte de sweaterstof, meende dat die voldoende rek had om het te proberen. Dacht ik even verkeerd! Toen ik zoonlief drie pogingen later (met steeds langere halsboorden) liet passen liet hij me fijntjes weten "dat het probleem ein-de-lijk opgelost was, mama". Om maar te zeggen dat je wellicht beter voor  boordstof opteert - die eindelijk had ik trouwens te danken aan een halsboord in boordstof, volgens het patroon geknipt... dat werkt dus prima #schaterlach

374-04
374-05

Dossier gemaakt - Zoonlief zijn maten leidden me naar een 128. De eerste testversie maakte ik in die maat (in doorstikte sweaterstof) en die bevalt mij zeer goed omdat ik hou van aansluitende kleding. Het patroon 'valt' echter ruimer, dus koos ik voor de arend versie voor maat 134, opnieuw met heup- en armboorden maar met een armlengte van maat 128. Het patroon voorziet verschillende lengtes, waardoor je telkens opnieuw kunt variëren van zoom; gewoon omzomen, boord aanzetten of voor meisjes een afgeronde zoom - check dochterlief. Voor haar maakte ik een 122, terwijl ze volgens de maattabel op een 116 zit. Maak je een tshirt, dan raad ik aan om je aan de maattabel te houden, wil je eerder een trui, ga dan een maatje groter en pas de lengte wat aan.

373-07
373-08
Stof: Sweater Cats van bij Sjiekebiele - Stof: Blauwe Punta di roma van bij Stof op Zolder
gecombineerd met Arend sweaterstof - Patroon: Bethioua kids van Elle Puls

Stashbusten in 2015: 38 in  - 186 uit  (30 gekocht&verwerkt - 4 hergebruikt - 39 verkocht)  - #1in4uit


--ik kreeg het testpatroon van dit patroon om het te testen op pasvorm.
Wat je hier leest, zijn mijn ervaringen met het testpatroon en het maakproces--

59 opmerkingen:

 1. Knap werk! Die arendflock is ook prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! De arend is trouwens dezelfde als de stof, enkel zodanig uitvergroot dat ik hem nog net uit mijn velletje flock kon krijgen ;)

   Verwijderen
 2. zo cool...Dat zou hier ook in de smaak vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waar kan ik dat patroontje vinden?Lijkt mij leuk voor onder de kerstboom

   Verwijderen
  2. Doorklikken op de naam brengt je bij de winkel van Elle Puls. Vandaar raak je bij de andere versies (kinderen, tieners en dames. Er bestaat ook een mini versie, die is gratis).

   Verwijderen
  3. Ik heb het geprobeerd,maar ik loop vast bij de betaalkaart (ik heb geen Visa of Masterkaart ).

   Verwijderen
  4. Mail haar eens - Elke verstaat ook Nederlands trouwens. Ik kocht de damesversie, geen idee meer hoe (want ik heb ook geen master of VISA kaart, wel Paypal)

   Verwijderen
  5. Dat zal ik eens proberen Merci ,he.

   Verwijderen
  6. Bedankt voor de tip:lukte uiteindelijk toch niet,maar ik heb wel een S/M afgeprint en die ga ik nu wat verkleinen .Duim maar voor mij dat het lukt,he.

   Verwijderen
 3. Hoe je met een paar details echt een jongens en een meisjesversie gemaakt hebt, knap.
  En die laatste foto, de max!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lol, tussen die laatste en voorlaatste zaten er nog een tiental van mijn kinderen zoals ze zijn #levekhadetjes. Ik hou trouwens van patronen die ik voor allebei kan gebruiken ;)

   Verwijderen
 4. Wauw beiden mooi!Die jongensversie zou in verschillende maten groter ook wel in de zoon zijn kast mogen liggen of nog beter dat hij hem aan zou hebben ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik maakte de kinderversie, maar er is ook een tienerversie die tot maat 164 gaat. Misschien is dat een idee?

   Verwijderen
 5. Leuk toch, zo steeds nieuwe patroontjes kunnen testen! Maar het schitterende resultaat kan je volledig op jouw rekening schrijven! Schoon, alweer :-)
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel :)
   Ik was trouwens verrast dat ik mocht mee testen, ik rekende er niet op

   Verwijderen
 6. Oh wauw! Die meisjesversie gaat mijn dochter top vinden!! Alé, weer een patroontje dat -helaas- moet wachten onderaan in de to-sew-list...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Twee uur werk, erewoord!
   Ik maak er deze week eentje voor mezelf :)

   Verwijderen
 7. Vandaar dus jouw reactie op mijn foto op Instagram! ☺️ Ik paste uiteindelijk zelf de lengte van de halsboord aan, omdat een 116 nog steeds te smal was (het kind is 2!) 😃
  Dat weten we dan weer voor een volgende keer.
  Mooie sweaters, daar zou ik mijn kindjes ook enorm plezier mee doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij dochterlief (gemêleerde sweater) deed ik er drie cm bij, en dat was voldoende. Bij zoonlief was de boord bijna even lang als de omtrek en nog lukte het niet - hence de niet volledig bijpassende boordstof maar ik had er zooo genoeg van!

   Verwijderen
 8. Ha, jij zat dus ook bij de testers ;.) Leuk jouw ervaringen hier te lezen. Mooie, stoere truien zijn het geworden! Mijn exemplaar in sweaterstof paste zonder dat ik een maatje groter nam en de halsboord -ook uit sweaterstof- paste ook meteen. Maar ja, de dochter hier heeft dan ook eerder een klein hoofd...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het hangt echt van de stof af, blijkbaar was de combinatie van die arendstof en het hoofd van zoonlief niet echt de ideale match ;). Ik ben al benieuwd naar jouw versies!

   Verwijderen
 9. Hoe cool zijn die truien zeg! ik ben fan van die doorlopende rugpas... Voor het eerst valt mi ook kei hard op hoe hard jouw kinderen op elkaar lijken, hoe komt het dat ik dat nog nooit zag? Kleine Sarahtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik viel ook voor die rugpas!
   #schaterlach voor die Khadetjes ;). Meestal zet ik ze hier ook niet naast elkaar, dan valt het wellicht niet zo op?

   Verwijderen
 10. Twee toffe truien! Op twee toffe kinderen! Geslaagd, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gave truien, shirt en hoe ze dan ook mogen heten, ik ben weg van de arend trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geslaagde patroontest ! Jij hebt al vanalles uitgeprobeerd zodat de makers na jou al goed vooruit kunnen. Toffe stoffenkeuzes !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! En pas op, ik zag véél ander moois passeren in de testgroep :)

   Verwijderen
 13. Ik ben wel fan van dit patroontje! Top truitjes. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ben ook fan... maar maakte de kinderversie nog niet

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Waw die laatste foto zo graaf. En ook de truien nie te vergeten !!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die twee samen op een foto krijgen, dàt is pas werken ;)

   Verwijderen
 16. Haha, zalig. Ze zitten inderdaad supersnel in elkaar. Die grote arend is kei tof, joh. Ik ben ook fan van het patroon, maar dat had je al wel door waarschijnlijk :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wauw zeg, dat uitstel gedrag dat ken ik, ligt hier ook klaar om te knippen. Zo een trui zou ik nu wel kunnen gebruiken. En die kinderversie! De max! Die komt hier ook! Wanneer is het te koop?
  Super gedaan van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :). Het patroon is nu al te koop, als je doorklikt op de link kom je uit bij de kinderversie tot maat 134. Er is ook een tienerversie van 134-164 maar dat heb jij nog niet nodig zeker?

   Verwijderen
 18. De trui van Hade vind ik tof, maar die van Stan is echt suuuuper cool! De cameo deed overuren zekers?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh hemeltje wat zou ik graag eens jouw patronenkast bekijken, want naast de perfecte stofkeuzes, heb je daar blijkbaar ook een neus voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Tof tof tof, die foto's van broer en zus ! (en de truien natuurlijk, wat dacht je ?)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wow! Really sooo cool, both shirts!!! :-)

  Kind regards!
  Doro

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik vind die sweatshirts echt tof, hoor! Die arend zou hier ook iemand graag hebben. Bedankt voor het meedoen aan het patterntesting! Ik hoop dat het nu lukt met die rekband voor het hoofd.
  Beste groetjes,
  Elke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan, ik amuseerde me geweldig! Als je de richtlijnen volgt voor de halsboord (boordstof gebruiken dus), dan lukt het prima; het lag gewoon aan de stof :)

   Verwijderen
 23. Zo'n tienerversie zie ik hier ook wel compleet zitten !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik kwam nog eens kijken, want hij blijft gewoon in mijn hoofd hangen ;-)

   Verwijderen
  2. Altijd welkom Jo! Ik vind het eigenlijk plezante truien om te maken, zij dragen ze graag, meer moet dat niet zijn... laat u gaan ;)

   Verwijderen
 24. Echt schoon! Dat patroon trok ook al mijn aandacht, maar dat ontcijferen van het Duits schrikt mij toch af.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het valt wel mee, er zijn tekeningen én eigenlijk is het echt niet moeilijk. De damesversie is volgens mij in het Engels, dus wie weet volgt de kinder/jeugd versie ook?

   Verwijderen
 25. thaha dat boordstof verhaal :D mss es een idee om eerst te starten met het patroontje en de omschrijving en daarna te gaan experimenteren? lol en Stan is vast verzot van zijn trui!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Stoere truien, mooie fotos: een patroon om te onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wauw, echt mooie truien! Vooral die arend scoort hier goed....
  Ga er eens over denken om zo n cameo aan te schaffen....
  Supercool die arend!
  Dank voor je inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan!
   Ik vind een cameo wel een investering, als je die niet vaak gebruikt spreek je volgens mij beter af met iemand om die af en toe te gebruiken want anders is het maar duur speelgoed. Maar makkelijk, dat wel.

   Verwijderen
 28. Ik vind die jongens versie helemaal top! Die arend is de max. Knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Allemaal prachtexemplaren, ik ben fan!
  En ik vind het heerlijk dat jij zo origineel uit de hoek kan komen met je Cameo!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.