[Bloggers for Life] Moeders voor moeders

maandag 26 oktober 2015
Ons hart - en zeker dat van Annelies - is groot genoeg om twee goede doelen te omarmen. Over dat eerste doel kon je al lezen, een kindje verliezen is hartverscheurend hard.
Maar als moeder je kind niet kunnen geven wat je het graag zou geven, is dat ook vaak.

Als je elke cent die je hebt in duusd stukken moet bijten, als je nooit het favoriete yoghurtje van je kind kan kopen omdat het te duur is, als je kind na een vakantie steeds moet zeggen dat ze geen pretpark ofzo bezochten omdat dat nogal veel centjes kost, als je kind vaak wordt uitgelachen omdat het geen mooie kleren heeft, als je kind geen vriendjes durft uit te nodigen thuis omdat het er altijd immens koud is omdat je geen verwarming kan betalen, als je kind vaak ziek is door het vochtige en tochtige huis omdat je voor jouw budget nu eenmaal niets anders kan vinden, dan breekt een moederhart. Niet alleen dat van die moeder in kwestie, maar ook het mijne.

Elk kind zou zorgeloos moeten kunnen opgroeien en kansen krijgen. Maar dat is helaas niet het geval. Kansarmoede is gigantisch groot en een verraderlijke val.
Hoe oneerlijk is het dat in het ene gezin een geboorte zoiets vreugdevols is terwijl in een ander gezin de vreugde verdwijnt onder de financiële problemen. Elke moeder zou toch moeten kunnen genieten van haar baby en wat daarbij komt kijken.

Voor wie dat niet kan, is er Moeders voor moeders vzw.
Wat doen zij? Erg veel!

Ouders met kinderen tot en met 12 jaar kunnen bij hen terecht. In principe vragen zij aan de moeders om langs te komen, maar de VZW helpt ook alleenstaande vaders.
 • Moeders die net bevallen zijn, krijgen een gratis geboortepakket. Met dit pakket kunnen de jonge moeders de eerste maanden hun baby's verwennen. Aanstaande moeders die graag suikerbonen willen uitdelen na de bevalling, kunnen dit vooraf aanvragen.
 • Zwangere vrouwen kunnen zwangerschapskleding krijgen en nachtkleding met een kamerjas voor de ziekenhuisopname bij bevalling.
 • In 2000 werd op vraag van de moeders het zeephuisje opgericht, dat maandelijks een verzorgingspakket verdeeld aan alle ingeschreven gezinnen.
 • Enkele keren per jaar heeft elke familie ook recht op een pakket met bedlinnen en handdoeken. Hiervoor worden in alle maten lakens, bedovertrekken, dekens, donzen, bad- en keukenhanddoeken, slaapzakken, enz. verzameld.
 • Met het verzamelen van degelijk speelgoed trachten we de kinderen te verrassen bij speciale gelegenheden.
 • Voor elk kind mag de moeder een verjaardagsgeschenkje aanvragen. Daarnaast geven zij ook speelgoed mee bij opname in het ziekenhuis, ter gelegenheid van een eerste communie, ...
 • Eénmaal per jaar wil Moeders voor Moeders alle kinderen verrassen met speelgoed ter gelegenheid van het Sinterklaasfeest. De Sint komt persoonlijk op bezoek en bezorgt samen met zijn vele Pieten, de kinderen een prachtige dag. De voorbereidingen voor dit feest starten reeds in de zomer met de samenstelling van meer dan 800 speelgoedpakketten.
 • Elk gezin mag wekelijks een voedselpakket ophalen. De samenstelling van die pakketten is afhankelijk van de voeding die bij Moeders voor Moeders binnenkomt uit verschillende kanalen. Op die manier wordt iedere week aan meer dan 500 gezinnen een voedselpakket ter beschikking gesteld, waardoor meer dan 1600 volwassenen en kinderen een duwtje in de rug krijgen.
 • In 1995 werd de resto-bébé opgericht voor de opvang en verzorging van de baby's. Hier kunnen de mama's onder toezicht van vrijwilligers, hun baby een warm badje geven of een vers bereide, warme maaltijd geven aan hun kindje. Na de verzorging blijven de baby's en kinderen slapen of spelen in de resto terwijl de moeders intussen op hun voeding of materiaal wachten in de ontmoetingszaal of rustig iets kunnen eten of drinken.
 • Wekelijks komt er een huisarts op vrijwillige basis langs om de moeders en hun kinderen medisch advies te geven.
Als je bovenstaande boterham achter de kiezen hebt, zal het wel duidelijk zijn dat Moeders voor Moeders onze steun goed kan gebruiken.
Oorspronkelijk wou Annelies 22 mensen samenbrengen, maar door alle -blog-enthousiasme werd beslist om de centen over 2 goede doelen te verdelen. Over hoeveel centen het uiteindelijk zal draaien, dat hangt van jullie af. Wij hopen alvast op massale steun! Massaal veel verkochte lotjes! En massaal veel warme hartjes!

Stay tuned voor de regels die het spel gaan draaiende houden en hier en daar een glimp van het moois dat as we speak van onder die naaimachines rolt!

6 opmerkingen:

 1. Ik ben zo benieuwd en wat een fantastische goede doelen. Ik doe zeker mijn duit in het zakje (met de hoop ook dat ik iets van die prachtige dingen win ;-) ).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gebaar.Ik zal hier de kleerkasten nog eens uitmesten ,Beddengoed dat wist ik niet ,zal daar ook eens in sorteren.En het daar langsbrengen ipv het naar de kringloopwinkel te brengen.Allee ik weet weer wat te doen..Veel succes . :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.