[Kids on tour] Over grijze haren en loslaten

dinsdag 22 september 2015
353-01

Of ik mijn Khadetjes eens in de strijd wou gooien? Die vraag kreeg ik mijn mailbox binnengegooid en ik zag het onmiddellijk zitten - het concept; een aantal naaiende en bloggende madammen mét kinderen gooien die laatste in de groep, en we op basis van (verlang)lijstjes. Het plezantste deel van de het hele concept kregen jullie al te zien, maar het andere deel... wel, dat is er eentje over grijze haren en loslaten. Ik was vooral vol van "jeuj, iemand anders maakt iets voor mijn Khadetjes". Dat ik ook iets voor iemand anders moest maken, dat vergat ik. Dat het voor een naaiende medemens was, dat werd zelfs verdrongen en zo.

353-02
353-03

We mochten niet alleen kiezen welk kind we in de strijd gooiden, maar hier en daar werden wat hinten in het rond gegooid. Ik was vrij om te kiezen wat maar -schaterlach- ik kreeg behoorlijk specifieke maten doorgespeeld - denk aan beenlengte, lengte taille/knie, ... - die me een duwtje in de richting van 'broek' gaven. En toen begon het, de zoektocht naar een goed patroon. Enter de grijze haren. Voor mijn Khadetjes weet ik wel wat past, maar een lange smalle, dat heb ik niet in huis. Omdat ze zelf al enkele Zonen09-exemplaren maakte, vielen die patronen af en moest ik verder zoeken. Uiteindelijk maakte ik een patroon dat ik bij haar zag passeren, de Morocco pants.

Wat stof betreft, gingen mijn gedachten alle richtingen uit. Ik zocht maar vond mijn goesting niet en uiteindelijk landde ik terug op aarde. Een simpele, maar mooie lap jeans uit de voorraad werd aangeslegen en om het lijnenspel te benadrukken knipte ik dwars op de draadrichting en gebruikte beide zijden van de stof. Ik koos voor view C, met valse gulp aangezien de ontvanger nog van 'trek-de-broek-gewoon-naar-beneden doet. De maat kiezen was een flinke opdracht, maar uiteindelijk maakte ik de broek op de maat van de heupen, in combinatie met knopenelastiek in de taille. Om mezelf wat uit te dagen - en iets nieuws te leren - koos ik voor de dubbele paspelzakken. Enter nog meer grijze haren want vermeldde ik al dat deze broek richting een andere naaister ging? Niet zomaar eentje, nee nee, eentje die op de technische ladder heel wat treden hoger staat dan ondergetekende. En die verstand heeft van naaien. En kinderen heeft die anatomisch gezien compleet anders ineen zitten dan die van mij. En... naja, ik kan het rijtje quasi eindeloos aanvullen, want - die laatste week - waren er wel wat zenuwen #understatementoftheyear. Zeker toen er een aantal überijverige naaisters actief waren in de fbgroep en foto's van ingepakte kledingsstukken mijn scherm terroriseerden terwijl ondergetekende -uiteraard- nog moest beginnen knippen. Enter een kleurspoelingske.

353-04
353-05

Ik had kunnen weten dat dat niet zo goed ging aflopen, iets nieuws proberen bij iets dat de deur uitgaat. Er werden enkele krachttermen gebruikt, het tornmes kwam eraan te pas en toen ik klaar was zag ik twee zakken die niet volledig op één lijn stonden. Enter het loslaten - en nog meer grijze haren. Dat eerste werd wel wat in de hand gewerkt door het absolute tijdsgebrek om een nieuw exemplaar te maken. Om makkelijker 'foert' te kunnen zeggen, gooide ik er nog een Billie tegenaan - die Stan gelukkig heel wat beter staat dan dochterlief, ga maar eens kijken!

353-06

De hele tour ging gepaard met gemengde gevoelens... toen de eerste mail kwam was ik dolenthousiast, een week voor de uitwisseling was ik een inzinking nabij. De avond zelf kreeg alles een plek en genoot ik van hun plan. In the end ben ik blij dat ze me uit mijn comfortzone geduwd hebben, die twee-madammen-achter-de-schermen!

kids on tour button

Stashbusten in 2015: 30 in  - 166 uit  (25 gekocht&verwerkt - 4 hergebruikt - 39 verkocht)  - #1in5uit

50 opmerkingen:

 1. Haha, je eerste zinnen over vergeten. Zalig dat die bij mij ook voorkomen, maar omgekeerd! Een schot in de roos voor zoonlief! Al gedragen - gewassen - gedragen -... nogmaals duizend maal dank! Enne, je hebt gelogen in je blogpost! Dat van die technische ladder. Pure onzin maar het flatteert wel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Schitterend dat hij er blij mee is :).
   En liegen? Boneet, ik ben er van overtuigd!

   Verwijderen
 2. Wat een leuke broek. Zo speels met die details. Die komt bij op mijn lijstje. En echt, ik zou zo in mijn broek doen, moest ik in jouw plaats geweest zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat deed ik ook, daar mag je vanuit gaan!
   Maar de broek smaakt naar meer, ik vond er mijn dochter geweldig schattig in, dus er komt er eentje in haar maat.

   Verwijderen
 3. Ik weet niet of ik het zou durven, voor een andere naaister haar kinderen iets maken. Maar knap gedaan seg. Ge vindt het vast niet erg als ik zeg dat Stan er beter mee staat. En die zakken, tof, goed dat ge gedurfd hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig maar dat Stan er beter mee staat, de broek was Hade wat te klein - best wel grappig toen ik haar er probeerde in te hijsen :).

   Verwijderen
 4. Kijk, ge had zelfs nog tijd voor een fotoshoot. De volgende keer niet zo hard stressen ;-)

  (En ik vind dat dochterlief best wel staat met die Billie)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh gij, het was dolle stress, echt!
   Ik vond haar eigenlijk stinkin'cute in die broek, dat herhaal ik eens in haar maat - een Billie heeft ze al ;)

   Verwijderen
  2. Ok, ik geloof je :) (denkt terug aan de boekentasstress...)

   Verwijderen
 5. Heel erg geslaagd!! En grappig om lezen, ik denk idd dat je jezelf een beetje oneer aandoet, maar het siert je :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super die broek, je doet je zelf oneer aan! Topmadam ben jij!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die broek is prachtig. Heel subtiel zo met de stof in verschillende draadrichtingen. De paspelzak ik lichtgrijs is prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, vergeten te zeggen... dat lichtgrijs is de achterkant van de stof, ik vond dat ideaal voor een niet al te groot contrast.

   Verwijderen
 8. Waw, knap! Ik was oorspronkelijk niet zo fan van die Morocco pants, maar deze versie vind ik super!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hou ook niet zo van de versies met alle patroondelen in een ander kleur... maar zo "sober" kan ik die wel smaken!

   Verwijderen
 9. 't Is een pareltje deze broek! En zo'n grappige foto die laatste, dat verwacht je niet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond dat het grappigste van de tour, al die andere kinderen in een outfit geplooid die niet voor hen is ;). Ik heb nogal mijn best moeten doen om haar erin te krijgen!

   Verwijderen
 10. Geen gemakkelijk project, een passende broek maken, maar jij bent er 100% in geslaagd! Knap!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!
   Het patroon bevat trouwens ook een aansluitende broek, die zou ik héél graag ooit eens maken - maar dan moet ik dat kind wel in huis hebben ;)

   Verwijderen
 11. Dat is een knap staaltjes naaikunst! Wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Schoon jong! Maar echt! Enne, jij moet jezelf dringend wat hoger beginnen inschatten hoor, wat dat naaien betreft.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je hebt die lat wel een stuk hoger voor jezelf gelegd maar het resultaat mag er zijn en maar goed dat er kleurspoeling bestaat,hé! Echt tof gecombineerd en afgewerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wow! Ik durf me nog niet eens aan broeken te wagen... en jij maakt er één voor een andere naaister! Zeer geslaagd! En nu ga ik me afvragen welke nieuwe haarkleur er gaat komen om al dat grijs te verbergen....;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In mijn herinnering leken broeken ook altijd moeilijker dan ze eigenlijk zijn. Zeker als je er eentje zonder gulp kan/mag maken! Gewoon doen jong!

   Verwijderen
 15. Heb je dit echt op 1 avond geklaard?? Wat een vakmanschap!! De broek is super stijlvol en ziet er perfect afgewerkt uit. Echt top!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh nee, dat is echt het misverstand van de eeuw zunne; dit. kan. niet. op. één. avond. Echt niet. Tenzij je een nachtje doordoet of zo, wat ik niet zou aanraden met die paspelzakken ;)

   Verwijderen
 16. Gelukkig kreeg je ook iets in de plaats voor al die stress! Ik vind het onwaarschijnlijk dat je dit op zo'n korte tijd in elkaar stikte! Ik denk dat je je gerust kan meten aan al die andere supernaaiskills! En ik hou van jouw oog voor detail! (en ik praat hier precies alleen maar in uitroeptekens! ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Super broek! Eentje om te onthouden. Dat stressen, dat daar kan ik al helemaal inkomen. Maar stiekem denk ik toch, ooh ik wil ook wel eens een van mijn zonen uitbesteden. Dat klinkt echt zalig om te doen. Al vergeet ik misschien wel even mijn neiging tot uitstelgedrag en perfectionisme, zeker wanneer het voor een ander is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind die neiging tot perfectionisme eigenijk nog erger als het voor een ander is :). Helaas datzelfde gevoel geen gunstige invloed op dat uitstelgedrag van me.

   Verwijderen
 18. Die broek is geweldig! Ik zag ze eerder al op pinterest passeren en sloeg ze ook mentaal ergens op, maar dat was ik blijkbaar weer vergeten. Ik weet wat gemaakt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Zo schoon, jong! Ik heb ook zo'n lang en smal exemplaar rondlopen. En die zou maar al te graag ook zo'n mooie broek van zijn mama willen krijgen. Nu nog de moed en de tijd vinden om er eens aan te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Allé, gij kunt dat! Dit is echt een model dat die lange smalle exemplaren flateert. Je krijgt er drie versies bij én dat ook nog eens in korte broek ;)

   Verwijderen
 20. Geweldig setje! Maar steek uw dochter maar terug in meisjeskleren want dat staat haar beter! Stan draagt zijn nieuwe outfit in stijl ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bwo, die broek met een girly trui erover zie ik ook nog goedkomen. Het kind zelf prefereert jurken en zwier, dus je hoeft geen schrik te hebben ;)

   Verwijderen
 21. Zo'n coole broek! Die ga ik toevoegen op mijn lijst om ooit eens te maken. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Amaai gewaagd! Had ik zeker niet aangedurfd... Maar wat een prachtig resultaat! Die grijze haren zijn het meer dan waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Amaai, als ik je post lees krijg ik plaatsvervangende stress! Maar het resultaat mag gezien worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Een gewaagde uitdaging die je tot een goed eind hebt gebracht. Al die stress was voor niets nodig jong.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik kijk uit naar het moment waarop ik technisch de verschillende effecten van recht, scheef, schuindraad... vat en estetisch kan inzetten ;-). Jouw creaties zijn prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Voor scheef zou ik niet onmiddellijk gaan ;), maar al de rest kun je rustig met elkaar combineren. Dat komt vanzelf, voor je het weet.

   Verwijderen
 26. haha, enter kleurspoelingske! das een topbroek jom dat jij maakte!
  You Queen of deadlines :D

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Oeh wat is die broek mooi in jouw denimversie zeg! Eens kijken of ik mijn smallerds daar warm voor kan krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Zo schoon afgewerkt! Je hebt dat supergoed gedaan; ik zou gepast hebben voor een broek voor een ander :-s

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een zalige blogpost, ik heb echt zitten lachen. Lachen met de miserie van een ander, het is niet schoon ;-). Maar uiteraard is dat prima in de chaos gekomen, een pracht van een broek is de kroost van een ander nu rijker!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Waw, knap werk!
  En euh, laag op de technische ladder? Daar geloof ik niets van!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.