❤ die zoon

zondag 24 mei 2015
320-01
Stof bovenstuk: Geo Fox Head (Andrea Lauren) van bij Liesellove - Patroon: Charlie van Zonen09
Stof: broek: Boy in the wood (Max&Lola) van bij Mondepot - Patroon: Cisse van Zonen09
Naaien voor meisjes gaat me goed af, ik vul met veel plezier - en gemak, een jurkje is zo klaar in mijn hoofd - de kleerkast van dochterlief, en ieder naaisel wordt met veel oh's en ah's ontvangen. Een mens zou makkelijk vergeten dat er ook nog een zoon in huis rondloopt.

320-02 320-03

Het laat die Khadetjeszoon het grootste deel van de tijd Siberisch koud wat zijn moeder daar allemaal uitsteekt achter die ratelende machine. Hij fladdert door het leven, af en toe stoppend om een omkeerbaar verzoek te uiten. Aangezien het al lang geleden was dat hij nog eens in de prijzen viel, zette ik op mijn naailijst wat jongensgerief.

320-04 320-05

Geen betere patronen om zonen te verwennen dan die van Zonen09 - overkomt jullie dat ook, telkens ik die vastpak, sta ik weer versteld van hoe vlug ze eigenlijk in elkaar zitten en vraag ik me weer af waarom ik dat jongensgerief zo makkelijk aan de kant schuif. Tricot op de menu, in een stofje dat hij gekozen had. Ik combineerde het met het obligatoire okergeel - again #iknow - uit de kast voor de boorden en voering.

320-06

Ik waarschuw jullie alvast, er volgt een lichtelijke picture overload; nu ik die zoon van mij eens voor de lens had, heb ik me ietwat laten gaan en het selecteren van wat ik wou laten zien wilde niet lukken. Ik ga er maar vanuit dat jullie het me wel zullen vergeven... zonen mogen ook gezien worden.

320-07 320-08

Op de foto's prijkt nog de versie van voor de aanpassing. Op weekend vermoedde ik al dat de onderste boord wat te veel zou aansluiten - bleek ook zo te zijn bij het passen - en ondertussen maakte ik de boord los en zette een nieuwe versie aan op 95% van de omtrek. Niet helemaal volgens de regels van de kunst, maar zo past het hem veel beter - en kruipt het tshirt ook minder omhoog, dat vond ik de vorige keer ook al.

320-09

Om compleet te zijn, moest er onder dat tshirt nog een broek komen... het kind groeit eerder in de lengte dan in de breedte, maar ik vond niets naar mijn zin in zijn kast. In mijn stoffenvoorraad lag een mooie lap ruitjesstof die ik met jongensmaaksels in het achterhoofd gekocht had. Ideale match.
Na de wedstrijd kreeg ik zomaar het nieuwe patroon in mijn handen toen het nog warm van de persen was. Lange broeken worden ten Khadetjeshuize nauwelijks gemaakt - verloren moeite, echt - maar nu het kortebroekenseizoen lonkt, haalde ik het pareltje opnieuw boven - en wat een luxe, deze keer rolde een Cisse mèt handleiding vlotjes van onder de machine.

320-10 320-11

Uit alle mogelijkheden koos ik een broek met valse gulp - zippers are overrated ;) - makkelijk en snel. Ik was verstrooid bij het overnemen van het patroon, waardoor de overslag aan de pijpen iets kleiner is dan standaard, maar geen haai die daarnaar kraait. De broek werd op het weekend geknipt en thuis afgewerkt, met mijn hoofd nog bij het weekend want ik slaagde erin van -ahum- toch wel enkele flaters opeen te stapelen. Wat dacht je van het kopiëren van haar geniale ritspaspel maar dan aan de linkerkant van de broek? Laat het me zo zeggen... een asymmetrische broek met opvallende zakken aan de linkerkant, dat was van meet af aan mijn bedoeling ;). Ik voegde dan maar in de rapte nog wat 'gewone' exemplaren toe aan de rechterkant - niet dat zoonlief die ooit gebruikt, maar soit.

320-12 320-13

Dossier gemaakt - Na jaren 'voorlopen' op zijn maat, lopen confectiemaat en zelfmaakmaat nu gelijk. Ik maakte mijn bijna zesjarige dus een 128. Een gewone versie, smallekes heb ik niet in huis. Broeksgewijs komt hij normaliter een maat achter en hoewel de maattabel me ook die richting uitwees, maakte ik toch een 128 - wat extra ruimte kan geen kwaad en met de knoopsgatenelastiek zit die hem prima.

320-14
Soms krijgt een mens zowaar onbetaalbare cadeau'tjes...
--hierbij het derde en een half resultaat van mijn weekendwerk--

Stashbusten in 2015:  25  in  -  106  uit  (10 gekocht&verwerkt - 1 hergebruikt - 35 verkocht)  - #1in4uit

57 opmerkingen:

 1. Mooi gemaakt en prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heb hier ook net de zoon voor de lens gezet, hopelijk uit de 200 foto's 10 goeie voor de lentefeestkaartjes :)
  mooie foto's! en mooi gerief!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had er 150 ;). Maar nog heel wat mooi resultaat ook - een mens moet ook niet alles online zetten...

   Verwijderen
 3. Lief,die laatste foto en ik vind jouw kleren altijd mooi...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En ja, alles is mooi ... de charlie, de cisse, het stof, die mooie afwerking, de zoon (niet te vergeten), het decor, de foto's = toppertje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Uiteindelijk toch geen Cisse dan, in die stof? Wat mooi geworden allemaal!
  En die laatste foto, onbetaalbaar, inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch wel een Cisse :). Mits een paar foute schaatsen ;)

   Verwijderen
 6. Mooie kleren, heerlijke foto's! Met twee dochters komen de verzoekjes aan de lopende band binnen, zodra ik achter de naaimachine zit. Die koppies als ik zeg dat ik iets voor mezelf maak..... alsof ze niet genoeg kleren krijgen .... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ken het, die van mij plakte bijna tegen het plafond "zo oneerlijk dat Stan iets krijgt en ik niet".

   Verwijderen
 7. Heel geslaagd! Ik zal toch eens dringend werk moeten maken van die zonenpatronen. Ik heb ze al een hele tijd en durf er niet goed aan te beginnen. Maar als ik jouw pareltjes zie ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Tijd voor actie hoor! Ik heb er zo'n spijt van dat Stan al in de voorlaatste maat zit...

   Verwijderen
 8. "maar geen haai die daarnaar kraait" :)

  Fijn patroon is het hè? Ik heb al 6 Cisses gemaakt, en er gaan er zeker nog meer komen. De korte broeken versie heb ik nog niet gemaakt, moet binnenkort ook maar eens met dit mooie weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps, tikfoutje ;).
   Ik ben fan van Zonen09, denk dat er nog wel enkele stuks zullen volgen!

   Verwijderen
 9. Schoon schoon schoon. Er is gewoon geen reden om geen jongensgerief te naaien zene. Ik zie graag jongensgerief verschijnen op blogs. Heb je de mouwen van de charlie versmald? Bij mijn oudste flubberen die wat, maar die heeft dan ook wel dunnen armpjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niets versmald, die optie heb ik niet in huis ;). Stan heeft niet graag dat het te veel aansluit, dus daar hoef ik niets aan te passen.

   Verwijderen
 10. Geweldig, die foto van zoon en dochter samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie foto's. Hier ook een zoon die er niet wakker van ligt, maar als er iets zelfgemaakt in zijn kast beland, draagt hij het met veel plezier! Ik moet nodig nog eens een schop onder mijn kont krijgen, jouw berichtje is al een eerste tik :)
  Ik kijk wel al een tijdje uit naar de maten 140 en verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk dat je weer wat voor de zoon op je lijstje had gezet, mooi resultaat!
  P.s. 'Geen haai die daar naar kraait ..' Een Vlaams spreekwoord? Ha, ha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er volgt nog meer zonengerief.
   Ik wou heel graag een nieuw spreekwoord uitvinden, helaas is het gewoon een ordinaire tikfout :)

   Verwijderen
 13. Laatste foto is smelten. Alweer schoon gemaakt, gij maakwonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat is zo tof geworden. de stofkeuze vind ik helemaal top! En hier een brede in huis en een smalleke. Dus de brede zijn patroontjes en kleertjes passen nadien niet meer voor het smalleke.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!
   Hier van elk eentje, dus veel kleren doorgeven lukt hier helaas ook niet 😳

   Verwijderen
 15. Mooie outfit! Hier eisen de jongens toch ook hun maaksels, hoor, maar ze zijn dan ook in de meerderheid :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooie foto's! Mooie outfit! Fijn om je zoon hier ook eens uitgebreid te zien.
  En lol voor die 'een jurkje is zo klaar in mijn hoofd'.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik ben fan van de short zowiezo!! Miet hem alleen nog in elkaar stikken (hmm de jouwe bevat meer details:))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben al benieuwd! -doet eens wat rapper voort ;)-

   Verwijderen
  2. ik heb er wat andere dingen tussen genomen maar ik hoor dat het beter weer gaat worden... ga is moete voortdoen precies :))

   Verwijderen
 18. Ik had nog niet door dat je ook een zoon had haha. Die van mij wordt ook serieus verwaarloosd qua naaigerief ;-). Maar ik ben ook zo blij dat ik onlangs een Charlie naaide. Die van jou is echt super!! Zalig in dat stofje met okergele boorden X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik naai in volgorde van hoogdringendheid, moet zijn dat dochterlief iets sneller gegroeid is afgelopen winter :).

   Verwijderen
 19. Heerlijke outfit! Enorm fan van jouw Charlie!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Prachtige foto's, dat kan ook niet anders met zo'n prachtige zoon! Geweldige fotolocatie ook, waar is dat mooie stukje natuur te vinden? En ja, outfit is ook PRACHTIG!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ;).
   Ik nam de foto's op domein Kelchterhoef in Houthalen-Helchteren, waar we aan het kamperen waren.

   Verwijderen
 21. Prachtige foto's en leuk dat je zoon eens zoveel in beeld komt :-) helemaal fan van de outfit! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Heel mooi! Mijn zoon heeft wensen genoeg gelukkig, dus hij laat zich niet snel vergeten. Hij is dol op drukke stoffen, zo had hij gisteren een sneeuwwitje en de zeven dwergen stof vast die ook prima ging voor jongen vond hij. Ook zou hij graag een paar bloemen snaps op zijn kleren hebben de schat, toch kon ik me er vorige keer niet toezetten. Ik ben blij met al die bloemige Theo's op blogland, die wil ik ook nog voor hem maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook soms verrast door wat hij uit de kast haalt, maar een bloemenTheo, daar ben ik nog niet klaar voor ;)

   Verwijderen
 23. zo schoon! Ik krijg ineens zin om ook nog een paar Charlies te maken. Het zou mogen ook, want de lange mouwen beginnen hier serieus richting 3/4 te verschuiven...
  En wat een mooie plek voor een fotoshoot! Waar is dat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lange mouwen, daar begin ik niet meer aan ;)
   De foto's zijn genomen op het domein van Kelchterhoef (Houthalen-Helchteren in Limburg), langs een stuk van de Wijers - een fietsroute langs vijvers - een echte aanrader!

   Verwijderen
 24. die zoon van jou mag zeker gezien worden, en zeker in die mooie zelfgemaakte kleertjes! <3 de Charlie!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Zalige foto's van je knappe zoon!!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Knapperd!!! En wat e fantastisch resultaat weer :-D ben alweer benieuwd nr je volgend project!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Aaaah mooi gerief! Die combinatie Vosjes oker vind ik super! Ik verschiet er ook altij van hoe rap zo'n charlie wel in mekaar zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Tegenover uw kinderen heb ik echt smalle sprieten (niet dat die van u 'dik' zijn he). Dennis zit met zijn bijna 7 jaar in een 116-112 van confectie.
  Ik ben fan van de broek! En van dat oker. Da's zo'n mooie kleur. Prachtige foto's ook weeral.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind dat ook altijd onwerkelijk als ik dat hoor, zeven jaar en een 116 ;). Uw patroontjes zullen tenminste lang meegaan - hier daarentegen...

   Verwijderen
 29. Ha! Mila begin eindelijk oo kwat mee te lopen met confectiematen :D ze is 6 en draagt een 128 nu :) nena daarentegen, das ongelimiteerd da kind :D

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Die stof voor de Charlie, prachtig!
  Okergeel is altijd een winnaar bij mij, ik ben dus zeker fan. :-)
  En dat bestaat toch niet?! Een overdaad aan mooie foto's? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een heerlijke blogpost Sarah. Zo vlot om te lezen en vooral zo fijn om te lezen. Waarom wordt jongensgerief zo vaak aan de kant geschoven... ik weet dat ook niet! Je kereltje is om op te eten in moeders prachtig zelfgemaakt gerief dus ik stem voor meer, meer, meer! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.