Met de billen bloot #2

maandag 23 maart 2015
Oh ik weet dat ik niet de enige ben
...met tien miljoen projecten in het hoofd en slechts 24 beschikbare uren
...die honderden kledingstukken droomt maar er niet aan begint
...met een indrukwekkende stapel verstelwerk zonder zin die aan te pakken
...die vol enthousiasme aan projecten begint maar snel afgeleid wordt
...die projecten in allerhande stadia van afwerking heeft liggen

302

In mijn 'normale doen' start ik met een naaiproject en werk ik dat af... het proces word door niets onderbroken, tussen de lap stof en het afwerkte (kledings)stuk zit een rechte lijn. Zo heb ik het graag, het zorgt voor rust in mijn hoofd. De laatste tijd zat ik wat in een naaidipje... ik begon aan vanalles maar had al snel geen zin om verder te doen. Het resultaat? Oh boy. Chaos!!

303

Ik ben vanalles, maar geen chaosmadam, niets beter om dat aan te pakken dan een -ahum- masterplan maken. Ik verzamelde al wat rondslingert en ben -nu toch- vastbesloten om eerst die dingen af te werken. Vertel het mij eens, ben ik de enige chaoot? Hoe pakken jullie het aan?

91 opmerkingen:

 1. De enige chaoot? Woehaha, dan heb je het hier nog niet gezien. Don't worry, ik ben er ook zo een. Masterplan? Klinkt goed, ik zou er misschien beter ook eens aan begonnen - awel, eigenlijk, ik ben begonnen met oplijsten wat ik nog wil maken, in welke stof, enz, dat klinkt toch ook al een beetje als een masterplan, nee?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oooh ! da' ook niks voor mij zo ! Ik moet het ook in 1 trek kunnen afmaken. Ik word zeer ambetant van onafgewerkte dingen ;

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meestal werk ik ook stuk per stuk af, maar dat betekent niet dat de orde groter is :-) Mijn hersenen gaan regelmatig in overdrive van alle ideeen, met lijstjes probeer ik dit enigszins onder controle te houden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mij normaal wel :). Altijd veel plannen, maar slechts 1 lopend project werkt hier echt.

   Verwijderen
 4. Zo herkenbaar! Ik heb een bak met verstelwerk en die blijft zich vullen. Gisteravond ben ik met een Cisse begonnen die al zeker 7 weken geknipt klaar lag....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt, die tas ligt al een jaar geknipt en verstevigd...
   (En die bak vult zichzelf precies ;))

   Verwijderen
 5. Haha herkenbaar hoor, zeker nu, ik heb ineens tijd, maar ook bij vlagen, denk dat ik alles kan maar het is niet waar, pfff, ik heb ineens een stapel geknipte stukken die wacht op uitvoering. En de stapel verstelwerk negeer ik uberhaupt maar.

  Ik probeer wel eens domweg aan de gang te gaan. Als ik wel zin heb om even te naaien maar ik weet niet wat, dwing ik mijzelf een van die klaarliggende dingen te pakken en maar af te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zin hangt bij mij nogal vaak samen met nieuwe inspiratie en plezante ideeën - nooit goed, dat kan ik je wel vertellen :)

   Verwijderen
 6. onafgemaakte dingen komen hier vaak niet meer af....het moet in een keer af...en hoe erg mijn hulp zet de afgevallen knoopjes aan de overhemden van mijn lief....daar heb ik nl een hekel aan...Heb wel een lijstje liggen wat ik wil maken....tja een lijstjesfreak hier....word ik rustig van, zeker als ik mag strepen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan zelfs geen knopen aannaaien... hoe erg is dat ;). Ofwel doe ik dat met de machine ofwel offert meneer Khadetjes zich op, de lieverd.

   Verwijderen
  2. Oh, wat een geruststelling! Ik was al bang dat ik de enige was die geen knopen kan aannaaien! Nu, ik probeer het wel, maar ze vallen er even snel terug af! ;)

   Verwijderen
 7. Mijn liefste Sarah, Als jij al een chaoot bent, dan moeten ze voor mij nog een term uitvinden ;-) Momenteel ligt er in stof geknipt klaar : Een Theo voor Kamil, een June dress voor mij, Een Charlie voor Kamil, een SVDZ Jurkje voor Lorin. Op de planning staat ook nog een henley en een hemd voor Wouter, maar daarvoor moet ik hem eerste strikken om zijn maten te nemen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stond er daar ergens ook niet een broek van Named op de planning? ;)

   Verwijderen
 8. Liefst van al werk ik ook alles in één rechte lijn af... Vooral omdat bij mij het gevaar erin bestaat dat als ik iets laat liggen ik er nooit toe kom om het af te werken. En als ik het dan toch wil afwerken, ik het werkstuk precies zo leuk niet meer is ? Vreemd ...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. you are not alone... en ik krijg daar ook de kriebels van want ik ben allergisch aan chaos!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha! Dit is zooooooooo herkenbaar! Meestal doe ik het ook: beginnen aan iets en ook afwerken en dan pas iets nieuws. Maar bij dat beginnen, begint het al :-) patronen ik haat ze! Wie tekent dat nu graag over? En dan bij het naaien merken dat je ergens een markering vergeten bent... Ik zit steeds weer te kijken of er nieuwe blogposts bij komen en die geven dan weer inspiratie voor andere naaiselkes. Bij mijn naaitafel staat bijna altijd de laptop (of gsm) klaar om op blogs, pinterest, google enz rond te snuffelen. Samen met een mandje vol papiertjes om dingen op te schrijven en potjes vol stilo's en stiften... Wat vaak resulteert in een naaitafel vol lijstjes, dingen die ik zeker moet herlezen, codewoorden enzovoort. En dan raakt een mens snel afgeleid als het naaien even niet vlot. En dan word ik plots helemaal kriegelig dat alles vol ligt en surf ik naar de site van ikea (of pinterest!) ofzo om inspiratie op te doen van hoe je tafels/kasten/berghokjes e.d. netjes kan ordenen. Dan krijg ik meestal een opruimmanie en zo is de cirkel rond! Die natuurlijk al snel weer van voren af aan begint... En dat terwijl ik alles zo graag ordelijk heb!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Da's een probleem van het hoofd dat sneller kan verzinnen dan het lijf kan stikken... en dat is herkenbaar. Geen enkele tip, helaas, ik lees geïnteresseerd mee. Geen greintje zenboeddhist in mijn wezen, vrees ik... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan prijs ik me nog gelukkig dat mijn grijze cellen niet diezelfde mate van creativiteit hebben als die van jou :)

   Verwijderen
 12. Als ik iets begin te naaien dan doe ik ook graag door tot het af is. (Ik wil wel een keertje stoppen om te eten, een vraag van de kids,...). Is het een groter project dan gaat het over verschillende dagen maar werk ik het af voor ik aan iets nieuws begin. Anders wordt het niet meer te overzien...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volledig akkoord! Op die manier blijft mijn hoofd ook het gezondst ;)

   Verwijderen
 13. Honderden plannen zijn er altijd in het hoofd hier maar chaootsgewijs begin ik dan aan nog een nieuw plan (hetgeen waar ik het meeste zin in heb natuurlijk)... Maar moest ik nu zelf een planning opmaken ben ik daar toch weer van het afwijken na een paar dagen dus dat is ook niks voor mij...
  Van mij gaat ge geen masterplan te horen krijgen in ieder geval om u te redden van chaos. Soms blokkeert het ook in mijne kop zo van ik wil dat ik wil dat of zou ik nie beter dat... tot ge dat loslaat en hopla ik ben weer vertrokken .... tot de volgende blokkage :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga toch mijn best doen om eens een en ander buiten te krijgen, maar het gaat moeilijk worden, dat kan ik je nu al zeggen :)

   Verwijderen
 14. Ik vind dat al dan niet werkende mama's gewoon extra tijd in een dag moeten krijgen waarin ze enkel en alleen dingen voor zichzelf mogen doen. Uren waarop je ongestoord kan naaien zonder kroost die je opeist, ah ja want die hebben die extra uren niet ;)
  Hoe zalig zou dat niet zijn!?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En zie ik dat verkeerd of heeft de kast het echt begeven onder al je onafgewerkte projecten?

   Verwijderen
  2. Ik stem voor de extra uren! Wat een idee!
   De kast heeft het gelukkig niet begeven, ik bewaar mijn 'lopende projecten' op de deksels van de speelgoedbakken - zo hou ik alles per project makkelijk bij elkaar en dat stapelt goed.

   Verwijderen
  3. Dat stapel goed? Mij lijkt het eerder: zo krijg ik er geen 10 op elkaar en blijft de stapel toch enigszins beperkt ???

   Verwijderen
 15. Ik maak projecten ook het liefste eerst af, voor ik aan iets nieuws begin, ik ken mezelf, anders komt het nooit echt af. De jas die ik eergisteren postte moet nog een kam snap op de binnenkant en ook kreeg ik toch nog een idee voor een capuchon. Nu moet ik mezelf echt gaan forceren om dat eerst te doen voor ik iets nieuws begin. Die laatste loodjes wegen duidelijk het zwaarst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een schitterend plaatje maakte ja van je naaiprojecten touwens, zomaar zelf uit de losse pols getekend? Ik teken mijn projecten nooit, gewoon omdat het er niet uitziet.

   Verwijderen
  2. Het eerste project; een jurkje dat al een maand op een zoom ligt te wachten - moet ik nog meer zeggen?
   Sommige plaatjes zijn uit de losse pols getekend, bij andere gebruikte ik de technische tekening (kwestie van niet te veel tijd te verliezen he).

   Verwijderen
 16. Ik denk dat ik nu maar eerst eens de zomerrok waar ik vorig jaar aan begon afmaak, en daarna misschien de winterjurk... dan is die vast klaar tegen volgend jaar... en oh ja dat geboortecadeau ligt ook nog halfklaar...misschien dat dan toch maar eerst? En de vriendin was jarig... heb al wel een cadeau maar niks zelfgemaakt... en dat vind ze juist zo tof iets zelfgemaakt... dan toch even nog snel??? Chaoot? Wie? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. we zijn allemaal hetzelfde - obviously. Keuzestress, de ziekte van deze tijd. En anders zeker van mij! Maar komaan é, dat zijne mooie projecten die je daar hebt liggen! Ik kies voor u... de tilda!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci... daarvan zijn er zelfs al twee patroondelen geknipt ;). Nu nog de rest!

   Verwijderen
 18. Ik kan maar chaotisch werken precies...ik ben steeds met verschillende projectjes tegelijkertijd bezig. Maar in mijn hoofd is dat niet chaotisch, dus ja.. Maar zo eens alles in 1 keer afwerken, dat klinkt goed hé! Af en toe heb ik ook zo'n dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gelijk ons Ann het hier eerder uitgelegd heeft, zo gaat het bij mij ook, we zijn zusters voor iets he! Eigelijk zou het bij mij beter moeten gaan want ik werk minder uren, maar wat ik dan doe met die uren, kweet het zelf niet. Verder is ne vent die in ploegen werkt wel handig, maar dan alleen als hij met de late staat. En een eigen naaiplek, ik weet niet dat je die hebt, lijkt me ook wel plezant, moet je de chaoot in jezelf niet inhouden en elke avond je living weer fatsoeneren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naaiplek: check! Helaas is dat ook mijn kalligrafieplek, dus ik moet schipperen - en voortdurend opruimen. Maar.er is beterschap op komst... ik plan een grootse reorganisatie :)

   Verwijderen
 20. Had een lijstje gemaakt met wat ik wou maken op het naaiweekend en had daarbij opgesomd wat ik in huis had en welke fournituren ik nog moest kopen. Tuurlijk is niet alles afgeraakt tijdens het weekend, maar nu heb ik wel een handig overzicht om verder te doen. :) En zo kom ik hopelijk ook uit mijn naaidipje. De goesting is er alleszins!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik ben ook op mijn best in uw "normale doen", maar verstelwerk is daar wel een uitzondering op !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeer dat zeer subtiel in oma Khadetjes handen te stoppen - ik haat verstellen - maar ik vermoed dat ze me daar een lesje probeert te leren ;)

   Verwijderen
 22. dit lijstje ziet er voor mij al bijzonder georganiseerd uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik probeer stuk voor stuk te werken, maar dat lukt ook niet altijd... nu met de communiejurken op het programma (stand: 3 volledig af -op zoom na - 2 jurken geknipt en 1 jurk nog in embryonaal stadium) kan ik er niets tussen nemen, wat wel wat jammer is want er verschijnen elke maand of om de twee maanden nieuwe boekjes met veel moois erin, om nog maar te zwijgen van de nieuwe stoffen ... resultaat is wel minder onafgewerkte werkstukken, blijkbaar kan ik het ook zonder chaos :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow voor de communieproductie! Je gaat dat netjes op tijd doen, petje af!

   Verwijderen
 24. Dit blogje kon ook wel een beetje over mezelf gaan. Ik wil wel 1000 dingen tegelijk!!! Maar één per één en het komt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Mooie projecten en tekeningen! Ik hou ook van afwerken project per project en rust in het hoofd! Maar de praktijk toch regelmatig chaos!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. lieverd, soms moeten we gewoon eens ademen en zeggen foert (hoor wie het zegt) naar het schijnt is het iets met loslaten enzo... hoe dat nu precies werkt kan ik je niet echt vertellen, want zoals je wel weet is het hier ook vaak chaos troef, ik zou zeggen, kijk naar de stapel en kies dat uit wat je goesting en hart op dat moment zegt om te doen (en steek al de rest in de kast zodat het onafgewerkte u niet plagen kan, en oh ja ban dat dan ook ff uit je hoofd ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Strak plan ;)
   Ik kan best wel loslaten maar ik moet er tegelijk voor waken mezelf niet voorbij te galopperen - want ook dat kan ik goed. Als ik alles op de stapel laat liggen heeft het niet eens zin dat ik sommige dingen afwerk wegens simpelweg te klein ;). Evenwicht zeker?

   Verwijderen
 27. Ik werk meestal wel stuk per stuk, want ik ken mezelf. In een boekje schrijf ik op welke projectjes ik nog allemaal wil maken met welke stof. Dat helpt me om een overzicht over de stofvoorraad te houden. Momenteel ligt de Ole hier geknipt, maar ik zit precies efkes in een dip. De tussenvoering raakt er maar niet opgestreken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die zelfkennis, daar begint het toch allemaal mee hé ;).
   Ik had tienduizend goede plannen, dus ben overal maar een beetje aan begonnen...

   Verwijderen
 28. hier één voor één. Ik ben nooit aan twee dingen tegelijk bezig. Word ik beetje gek van. Maar ik heb wel 1000 plannen in mijn hoofd. Werken en kinderen gooien meermaals roet in de planning. De enige moment dat ik meerdere knipsels had om aan te werken wat op naaiweekend. Wat denkelijk het volgende naaiweekend ook zo zal zijn. Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is nogal eens een plan, ik spaar alles gewoon op tot het naaiweekend ;)

   Verwijderen
 29. Wat leuk om alle bovenstaande reacties te lezen en jouw verhaal: Zo herkenbaar!! En wat een heerlijk lijstje met de tekeningen. Ik maak sinds een tijdje ook lijstjes (niet zo'n mooi overzicht, gewoon een kladje ; ) Alleen plan ik niet verder dan vier projectjes vooruit, omdat ik merk dat ik toch steeds weer van plan verander.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt, het rondslingerend gerief moet hier eens af raken. Maar ik ben realistisch genoeg om in mijn planning ruimte voor onverwachte dingen in te plannen. Ken uzelf of zoiet ;)

   Verwijderen
 30. Bij mij is het chaotisme ook vaak verbonden aan een mindere naaitijd. Ik steek dan tijd in het maken van een planning, om die dan niet vol te houden :-p
  Hier dus geen tips voor u. Af en toe een grote opruimdag of afwerkingsdag inlassen helpt wel een beetje voor mij :-) succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ook, dat is bij deze achter de rug. En ik zit zelfs boordevol plannen om mijn naaiplek te (re)organiseren :)

   Verwijderen
 31. Hoe meer ik hier lees...hoe beter ik me voel!!!! Zo fijn te lezen dat ik blijkbaar heel normaal ben! zeer herkenbaar allemaal! HAHAHA

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha oooo Miekemoeche , je zit er ´boenk´ op :D !!
   Mme Khadetjes , ik ben ook héééééééééééél blij van dit allemaal te lezen : ik zit in hetzelfde schuitje ...
   En toch geeft dat ergens ook rust bij mij , al die chaos . Zonder een ietsiepietsie chaos zou ik ook na al die jaren geen zin meer hebben om te naaien wegens gebrek aan ideetjes , rondslingerende materialen etc . Hoe vaak ik in die chaos al niet de beste ingevingen heb gehad ? Twee aan de kant gegooide stukken stof ... heeeyy , die zijn een perfect duo ! Wacht eens ... en ge zijt weer vertrokken .
   Al moet ik toegeven dat ik soms ook helemaal gek word van alle ideeën in dat hoofdje . Lijstjes maken helpt inderdaad , maar eventjes wat minder blogs lezen / pinterest bezoeken ook nogal ;)
   Groetjes , Mimi

   Verwijderen
  2. Ik probeer pinterest te mijden als de pest, echt, dan zou ik niets meer doen.
   En oef... nogal een chance, we zijn allemaal 'normaal' ;)

   Verwijderen
 32. Herkenbaar! Alleen bij chaos in mijn hoofd gaat het mis. (Wat wil ik nu met welke stof? Weet ik dat nu wel zeker? Of zal ik toch? En moest de 'Nemo' knuffel nu niet dat vinnetje terug vastgenaaid krijgen?.....) En dan gebeurt er bij mij helemaal niks meer.... Desastreuze naaidip. Genezing bestaat uit toch maar herstelwerk oppakken, knopen aanzetten en knuffels opereren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Opruimen helpt meestal bij mij. Ge zult me nogal zien vliegen de komende tijd ;)

   Verwijderen
 33. Haha, de blogs over chaos en stress leveren deze dagen precies de meeste commentaren op... wat gaat het daar op de blogameetup een gekakel worden!!! Ik heb er al zin in!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zijn dat niet de dingen die bij iedereen wat leven? Haha, hier toch. Ik hou van mijn vrije-tijds-uitspattingen, maar soms vallen die écht onder de noemer kunst-en-vliegwerk ;)

   Verwijderen
 34. Ik geef u gewoon liefdevol een virtuele schop onder uw gat terug! En verder: doen waar je het meest zin in hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn derrière doet zeer ;). Maar het hielp, er werd een jurkje afgewerkt (alleen nog de zoom lag zo'n drie weken op mij te wachten - shame on me ;))

   Verwijderen
 35. Ik ben de koning der lijstjes, lijstjes die sneller groeien dan ik met mijn ogen kan knipperen. Lijstjes die ergens tussen de rest verzeild geraken, na een hele poos weer bovenkomen, en waarop nog steeds dingen staan die niet klaar geraakt zijn. Hopeloos dus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze lijstjeskoningin maakt lijstjes in een klein notaboekje - handiger dan alle losse exemplaren die ik onverbiddelijk terug kwijt raak ;)

   Verwijderen
 36. Ik vrees dat ik alles sla wat 'chaotisme' (bestaat dat woord???) aangaat... Wat jij hier vertelt, is bij mij doodnormaal en als ik dan iets heb afgewerkt, lukt het maar niet om er foto's van te trekken enz... Als er een prijs moet uitgereikt worden voor 'uitsteller eerste klas', gaat die ongetwijfeld naar mij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van mij krijgt ge die :)! Die foto's volgen hier ook niet altijd onmiddellijk, laat staan een schrijfsel...

   Verwijderen
 37. Super herkenbaar! Soms zeg ik dat ook, eerst afwerken wat er nog ligt… maar als ik daar dan geen zin in heb, dan blijft alles liggen en maak ik helemaal niks! Dus dan begin ik vaak toch aan iets nieuws en dan komt de goesting wel vanzelf om ook iets oafgewerkt teug ter hand te nemen. Da's dan een snel-klaar-project, win-win!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, ik heb nu al minstens drie projecten die er toch gaan tussenkomen -schaterlach-. Maar alle onaffe dingen zijn ook wel leuk om te maken - aaaargh ;)

   Verwijderen
 38. Ik vind dat dat er nog heel treffelijk uitziet!

  Heb ook eens de opsomming gemaakt en ziet er toch nog stukje erger uit... Confronterend ;-p!


  http://www.homemadebysarah.be/een-schaamtelozeschaamtelijke-inkijk-in-mijn-naaiplanning/

  Maar ja, chaos en naaien, het een kan niet zonder het andere waarschijnlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoopte op een schitterende oplossing, maar tot nog toe geen systeem dat mij ongelooflijk aanspreekt ;)

   Verwijderen
 39. Ik zet strikt mijn quotum op 3 projecten... eerst moet er één van deze af voor ik aan iets nieuws mag beginnen. Maar in mijn hoofd, oeioei, daar zitten al vaak weer 101 ideeën klaar... das eigenlijk wel een goeie test, het idee dat het op zijn minst drie weken weet uit te houden in mijn hoofd, overleeft en is meestal wel het maken waard ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's wel een goede... 3 lopende projecten en een broedkast :)

   Verwijderen
 40. Chaoot is my middle name :) Met het naaidipje van deze winter ben ik aan heel wat dingen begonnen, maar heb ik ze niet afgewerkt. En ik heb nog heel wat patroontjes en stofjes liggen, want ik wil eindelijk tijd maken om nog eens iets voor mezelf te naaien. Maar telkens ik bedenk dat ik iets wil naaien, krijg ik een paniekaanval omdat ik niet weet waar eerst te beginnen... Zo'n masterplan lijkt me wel een goed idee ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doen in dat geval! Mij helpt het te kiezen waar ik eerst aan ga beginnen.

   Verwijderen
 41. eens een chaoot, altijd een chaoot, die huppelt van het ene hoopje naar het andere hoopje werk, eventjes stress-t en dan weer zin heeft om van het ene hoopje naar het andere te huppelen en dat op een nog fijnere manier ....
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 42. OMG, ik herken het.... Allemaal! Inclusief de stapels herstelwerk.... Misschien ook eens tijd voor een masterplan :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Veel succes met je masterplan! Hier wordt project per project afgewerkt. Daar staat dan wel een lijst naast met projecten die nog aangevat moeten worden. Hopelijk krijg ik in de paasvakantie wat tijd om het grootste deel uit te voeren. En zeg, knopen aannaaien is niet zo moeilijk, hoor. Ik wil dat wel eens toelichten bij een babbel, een (redelijk gezonde) knabbel en een drankje.
  Tot zaterdag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel :). Voor mijn gemoed is project per project ook het gezondst, maar ik heb het wat te ver laten komen deze keer. Alle tips over knopen zijn welkom (maar ik ben een weerbarstige leerling, het is maar dat je het weet)!

   Verwijderen
 44. wow, ik heb zo bijna drie gelijkaardige dingen in dezelfde stoffen liggen op mijn to do lijst :)
  de nosh olifantjes in een andere kleur b(oranje) wordt hier pyjama en is bijna af, hetzelfde stofje voor een herenhemd met korte mouwen - nog steeds op de stapel, en dezelfde andrea lauren voor een olé met rits :) veel succes alvast met jouw planning!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je weet wat ze zeggen over grote geesten en zo ;) -schaterlach-

   Verwijderen
 45. ik trek het me niet meer aan, die chaos, het is de schuld van het universum! Het stond in de flair dus is het echt! Vissen zijn chaotische mensen. En wie ben ik om me daar tegen te verzetten eh :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas ben ik geene vis ;). En soms word ik ook wel wat tureluur. Ik ging gisteren een babyjasje naaien, de stof zat in mijn hoofd én lag in mijn kast. Ik kon 'm alleen even niet vinden #ahum #schaterlach #grrchaos ;)

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.