Grmmmmbl²

vrijdag 6 februari 2015
292-01

Geen idee of jij dat hebt, maar soms heb ik van die dagen dat ik me ver weg moet houden van alles wat met naaien van doen heeft. Doe ik dat niet, wel... mijn moeder zou zeggen "wie zijn gat verbrandt moet op de blaren zitten".

292-02
Stof: Twist Dark Blue (Atelier Brunette) - Patroon: Lotta skirt van Compagnie M
Om de kast wat extra vulling te geven, haalde ik opnieuw het Lotta patroon boven. Nu het seizoensgewijs nog kan - dit vind ik geen zomers motiefje - zette ik de schaar in een prachtige lap uit de voorraad. Alle patroondelen werden in dezelfde stof geknipt, geen contrasterende toestanden deze keer. Simpel en rechtdoor.

292-03

Een avondje doorwerken en de rok zat in elkaar. Content stapte ik op meneer Khadetjes toe met de rokspuit in de hand. -snertding-. Ik ben relatief tevreden met mijn lijf, maar door mijn proporties hangen rokken niet altijd schoon recht, wat mij -soms- stoort. Meneer Khadetjes kweet zich geduldig van zijn taak, ik draaide vrolijk in het rond en knipte de rok af op de aangeduidde lijn. Om dan te constateren dat de rok niet overal gelijk hing én dat de rok zo stilaan een mini rok aan het worden was. Oh boy.

292-04

Gezien het lijf hier ondertussen aan een serieuze reboot toe is -ziektekiemen, grmmbl²- besloot ik mijn kop in het zand te stoppen. Ik zoomde het rokje zo zuinig mogelijk om en het kreeg bestemming kleerkast opgeplakt. Als de mist uit het hoofd weg is, overweeg ik mijn opties - iemand suggesties naast het verwijderen van een 15tal cm beenlengte ;)?
Dossier "de aanpassingen" - Gezien mijn lengte (1m80) verlengde ik de rok met 6 cm. C'est tout.

292-05

Stand van het stashbusten:   5   in   -   19   uit   (waarvan 2 gekocht&verwerkt en 1 gerecycleerd)     

48 opmerkingen:

 1. En er een brede boord in contrasterende stof aanzetten onderaan, is dat een optie? In jouw xl-stoffenkast is zoiets zeker te vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, ik zou dat ook suggereren, of gewoon van dezelfde stof, met zo'n drukke print valt dat misschien niet zo hard op ... ?

   Verwijderen
  2. De kleur van de onderrok lijkt me uitermate geschikt!

   Verwijderen
  3. Dat was mijn eerste gedacht, maar eigenlijk vind ik dat niet schoon :).

   Verwijderen
 2. Gewoon heel hard hopen dat het rokje nog groeit, je weet maar nooit! Of wachten tot jij begint te krimpen, al wens ik je dat helemaal niet toe (Thias zegt altijd: "Mama, later als ik groot ben en jij terug klein ..."). ;-)
  En als dat niet lukt: een piepend onderrokje?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. -schaterlacht- Ik heb vanalles overwogen... als ik nu een kilo of vijftien zou afvallen, hangt de rok ook een serieus stuk lager - tenzij die dan van mijn poep valt ;)-, of als ik een ongelooflijke poep zou kweken, dan hangt 'm ook overal gelijk. Ge ziet, mogelijkheden genoeg ;)

   Verwijderen
 3. Ik dacht ook direct aan een iets langere onderrok, maar terwijl dat nog schoon zijn bij onze dochters, zou ik er toch aan durven twijfelen voor onszelf :-)
  Dan toch maar in minirok op pad?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmm, ik heb het daar zo niet voor. Kasthangen tot ik eruit ben dus!

   Verwijderen
 4. bwa, gewoon zo kort aandoen, met een felle panty onder is dat gewoon sexy ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met uw model komt dat in orde, met die benen van mij... helaas :)

   Verwijderen
 5. Ocharme.. Er zit maar één ding op, aandoen als mini rok! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. -schaterlach- Moest ik daar de benen voor hebben, direct!
   (Maar ik bedenk me juist dat mijn moeder wèl de geschikte lengte heeft ;))

   Verwijderen
  2. dan komt hij in de kast van je mama terecht? en kan jij met een nieuw gezuiverd hoofd aan het andere stuk van je lap beginnen?

   Verwijderen
  3. Mijn moeder wil 'm niet :(. Of "te kort voor mijne leeftijd" ;)

   Verwijderen
 6. Toch skone... iep iep kheb korterebeentjes hahaha:-D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lostornen en er eentje voor de dochter van maken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben daar te lui voor! Ik zoek mij een slachtoffer met ongeveer dezelfde maat en kortere benen denk ik ;)

   Verwijderen
 8. Ik zou voor een extra boord gaan in dezelfde stof van het rokje. Dan lijkt het net of er een brede zoom aan zit. Denk dat dat nog het minste opvalt. Laat ons weten wat het geworden is ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik google "rokspuit". Is dat raar dat ik dat niet ken?? (Please zeg 'nee'.)
  En dan: een boord in dezelfde stof, met zo'n valse omslag naar beneden, geen kat die dan opmerkt dat dat niet zo hoorde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Boneet, compleet normaal. De enige reden dat ik zo'n ding ken is omdat in de prehistorie een naaister vier huizen verder woonde, en die had zo'n ding (met de moeilijke/zwierige rokjes die mijn moeder maakte, stapten we naar daar om het te laten spuiten voor de zoom). Ik ga van je voorstel gebruik maken, een omslag ;)

   Verwijderen
 10. Zonde,Kan je niet langs boven een stukje rekstof aanzetten?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik amuseer me hier met het lezen van de reacties, al weet ik zelf geen gepaste oplossing. Geen hulp dus van mij. Jammer maar ge vindt wel iets. Wel een schoontje!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Iemand zoeken van 1m70 die dit toch wel een ongelooflijk mooie lotta vindt... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. dat is dan een heel sexy rokje hé .... je kan er altijd een legging onder aan trekken of gewoon voor in de tuin maar dan ben je echt wel very fancy dressed for gardening ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. -schaterlach- Mevrouw Khadetjes heeft een hékel aan de tuin, maar echt. Als je mij ooit betrapt op werken in de tuin, dan heb ik een uitermate moedige dag ;)

   Verwijderen
 14. Reacties
  1. Volledig akkoord - maar ik vind ook dat je daar het juiste onderstel moet voor hebben ;)

   Verwijderen
 15. Ik plooi tegenwoordig op zo n dagen......ik geef op.....

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zet eerst es een foto van jezelf met de mini aan op je blog, dat geeft een beter idee van de noodzaak tot aanpassing en de vorm van de aanpassing! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gij snoodaard ;). Ondertussen is de rok terug thuis, ik zocht mijn overschotjes samen en ga er een strook in dezelfde kleur aanzetten. 't Is te zeggen... als mijn hoofd terug wat helder is ;)

   Verwijderen
 17. Ik weet niet hoe kort hij nu komt bij jou, maar ik vind hem korter sowieso mooier. Ik had mijn test-versie ook een heel stuk korter gemaakt.. (maar ja, les goûts et les couleurs... ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die stond u geweldig schoon! Voor mezelf denk ik daar anders over ;)

   Verwijderen
 18. Nu maakte ik net dezelfde rok, in hetzelfde stofje en al...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't Is dan ook een schoontje ;)... de rok én het stofje!

   Verwijderen
 19. Ah, maar ik ben net 1m65, dusse.. 15cm minder beenlengte ;-) Komt dat effe goed uit :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik had ook gehoopt op een aan-foto ;) Ik sluit me aan bij Eva haar oplossing. Moet lukken! Schoon stofke. Ik wacht dus nog op een aan- foto van de definitieve versie voor ik met superlatieven begin te gooien ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik vind het nen hele schone rok en als ik u was, zou ik heel hard mijn ogen toenijpen, hopen, hopen en nog eens hopen dat ofwel de rok groeit of je benen krimpen (ik sta niet in voor de vorm die je dan hebt :-). je ogen open doen en zien wat het geworden is :-)
  Er nu een kousenbroek onder dragen of wachten totdat je een gelijksoortig stofje bij vindt???
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ge zou eens moeten weten hoe vaak ik dat gehoopt heb, dat ik toch maar wat kleiner zou zijn als ik wakker werd ;). Ondertussen kan me dat echt niets meer schelen. Ik ga hier precies toch eens voor een 'aan' foto moeten gaan hé ;)

   Verwijderen
 22. kind gij hebt wel schoon benen ze, alle toch als ik me mag baseren op de benen die ik hier al zag verschijnen en ik veronderstel toch dat gij uw eigen benenwerk nog doet en geen stand-in hebt?
  Mini aandoen :)
  En ik blijf net als Eva zeer geinteresseerd in die spuit zeg. Ik wil die wel es in actie zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een stand-in! Dat is het! ;)
   Over die benen heb ik -helaas en uiteraard- een ander gedacht, maar die rokspuit foto's die komen er aan. Nog even denken hoe ik dat praktisch ga arrangeren ;)

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.