In galop...

woensdag 29 oktober 2014
Toen zij haar najaarsstofjes online zette was ik verliefd, serieus verliefd. Mijn vingers jeukten en kriebelden, mijn gedachten galoppeerden alle kanten uit, een hele collectie jurkjes en hemdjes ontstond ter plekke...

261-01
Stof: Trophy Teal (Emily Herrick voor Michael Miller) - Stof voering: Granny's Tiles Orange
(Soft Cactus) - Patroon: Suzanne uit Zelfgemaakte Kleertjes 2
...om dan weer met de voeten op de grond te landen.
"Mevrouw Khadetjes" sprak ik mezelf toe, "u hebt werkelijk stof genoeg"
"Maar als ik nu eens plechtig beloof ze niet in de kast te leggen en ze onmiddellijk te verwerken?"
Karakter, daar loopt het af en toe wel eens verkeerd, ziet u ;).

261-02 261-04 261-03

Beloofd is beloofd, de stofjes haalden de kast niet - bijna, want 1 stofje werd gereserveerd voor het verjaardagskleed en een ander ligt in frieten gesneden voor zoonlief. Om het plaatje compleet te maken haalde ik een niet-vet-veel-gebruikt-boek van onder 't stof.
Het plezante aan Zelfgemaakte Kleertjes is dat je bij ieder model zoveel keuze hebt en dus naar hartelust kunt combineren. En twijfelen; of je nu dit of toch iets anders zult doen - mouwen of niet; uiteindelijk werd het mouwloos.

261-05

Wonder boven wonder ging het parcours relatief probleemloos - werkelijk, ik heb er schrik van, van die boeken. Ik ben er écht niet slim genoeg voor om die dingen zonder fouten te maken. Ik maakte voor dochterlief een 4 jaar - ze wordt vier eind december - en tekende uit voorzorg enkele mm bij aan de zijkant, maar het jurkje zit haar perfect.

261-07 261-06

Met dit maaksel -en nog anderhalf op de planning- begint de kast van dochterlief aardig te vullen... ik hou er niet van meer jurkjes te maken dan het kind kan dragen - hoe graag ik dat ook doe, want van dat kleine meisjes gerief, da's toch plezant. Zonen-tijd dus... Major, want ook dat kind is gegroeid.

261-08

35 opmerkingen:

 1. Een schoontje! En ik ken dat, van dat karakter ;-) Stel je toch maar eens voor dat je nooit nog zo'n schoon stofje zou tegenkomen ... :-) (An)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Om nog maar te zwijgen over nabestellen. Ze maken dat niet meer hé, als de rollen op zijn -schaterlach-

   Verwijderen
 2. Heel mooi! Ook ik bezwijk voor mooie stofjes, ondanks de gigantische voorraad in huis. ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! En wat een heerlijk stofje zeg..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sorry ;) Of neen toch niet, anders was dit jurkje er niet geweest. en zeg nu zelf, dat zou echt zonde geweest zijn! Alles klopt weet tot in de puntjes, zefs tot de knoopjes. Zo een schoon kleedje!
  En nu hup naar het jongensgerief, dan kan ik mee doen. En nog wat inspiratie of motivatie opdoen. Want de jongenskasten hebben hier ook nog op te vullen gaten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zal basic worden zunne ;). Een hemdje of twee, misschien wat broeken en een paar pulls. Geen tralala, daar houdt hij niet van.

   Verwijderen
  2. Ik ken u basic al :p daar zit altijd wel een mega schoon detail in waardoor basis mega massa's hip wordt ;-) deze is trouwens super :) wil jij niet wat naaien voor de kast van Axelle? :d

   Verwijderen
  3. Lap, nu krijg ik al stress ;)
   Zijde gij zelf al niet vollen bak bezig voor Axelle?

   Verwijderen
 5. Hoe kunt ge nu al die schoon stofkes laten liggen.....dan zoudt ge echt bovenaardse krachten moeten hebben hoor !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit vind is echt een heel mooi jurkje!! En ik heb het boek ook jeuj! Nouja, mijn collega heeft het al een half jaar, maar ik kan het eens gaan terugvragen hè...
  Heel leuk met die mooie knoopjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Karakter is toch ook, de aangekomen stofjes direct verwerken. Hier blijven de meesten veel te lang in de kast liggen.
  Knap kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci! Ik ga er maar niet bij vertellen hoe lang ze over de wasdraad gehangen hebben omdat ik ze per se niet in de kast wou leggen ;)

   Verwijderen
 8. mooi! En ter compensatie van het nieuwe stofje heb je toch een patroon dat je al in huis had gebruikt hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi. Je doet me twijfelen om dat boek nog eens uit de kast te nemen en nog eens een poging te wagen om er iets uit te maken

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit is één van de mooiste stofjes uit die reeks. Ik wou het Pol aansmeren voor zijn hemd maar hij koos anders. Een prachtige jurk er bij. Heel knap gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. -schaterlach- 'aansmeren', dat zegt het allemaal hé. Pol heeft trouwens een héél schoon hemd. En met dit stofje maak je toch gewoon iets anders? ;)

   Verwijderen
 11. ook hier herkenbaar hoor! Maar al weer een super kleedje heb je daar gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het lijkt er hier op dat de oudste zoon 2 cm ofzo gegroeid is ! Joehoe ! (maakt een klein vreugdesprongetje hier bij elke cm erbij op dat vlak) ... Maar al te graag maken we hem dan wat nieuwe broeken straks en wat nieuwe truien (die armen groeien altijd dubbel zo snel !).
  Los van dit alles ! Zal jij de nieuwe soft cactus al ? Daar zul jij ook wel van smullen hoor, als ik hier zo dit prachtige stofje zie ! (een verwittigd vrouw ...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lol... al broeken bij 2 centimeter, ik zou niet kunnen volgen zunne ;)
   Ik zag de nieuwe Soft Cactus nog niet (op dat van Debora na), ik ben super benieuwd... maar mijn geldbeugelke minder. Nog even zeker?

   Verwijderen
 13. Altijd blij eens ergens anders een suzanne te zien. Heb er al 10 in elkaar gezet maar dan met pofmouwtjes maar deze versie is ook heel mooi! Prachtig stofje overigens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jawadde, tien!
   Ik had de retromouwtjes uitgetekend (<3 die lijnen), maar ze had nog geen mouwloze dingen in de kast hangen, dus ging ik daar voor. Met een vestje erover is er toch geen kat die dat ziet ;)

   Verwijderen
 14. Schoontje! Gij hebt toch een karakter eh jong :D

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mijn stoffenvoorraad puilt uit mijn stoffenkamer, ondertussen heb ik ook al een kast in de living aangeslagen, maar toch bestelde ik net nog 2 pareltjes. Schoon kleedje! Hier ligt ook nog een geknipt exemplaar uit dat boek klaar, aan het wachten op een matching stofke voor het kraagje. Zal ik toch nog eens op stoffenjacht moeten...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed geprobeerd, maar ziet eens hoe saai ik gedaan heb met mijn kraagje in hetzelfde stofje ;). Ik ga toch sterk proberen te zijn; geen extra kast voor de stofjes.

   Verwijderen
 16. benieuwd naar de nieuwe collecties, smaakt naar meer iig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik ben dan niet de enige men zo'n stemmetje in mijn hoofd :-)
  weer een mooie creatie!
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De kast van de dochter voller en uw stoffenkast leger? :) Wel knap dat ge het helemaal opgebruikt hebt. Al die kleine stukjes nemen toch maar plaats in. Het is trouwens een heel mooi stofje!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.