Oh boy... oftewel over Cisse!

vrijdag 27 juni 2014
Een primeur is het ondertussen niet meer, daarjuist kon je haar prachtige versie van Cisse bewonderen en nu presenteer ik jullie mijn inzending. Na de uitslag was het niet zo eenvoudig terug op begane grond te raken. Het was mijn bedoeling niet te winnen, erg veel naai tijd was er nu ook weer niet, dus moesten een aantal dingen hier herbekeken worden. En toen kwam de Zonen09 enveloppe... Wat kan ik daar van zeggen... sometimes life's a b***.

223-01

Geen winterjas of nieuwe pull, maar een broek. Effenaf een broek. All the way. Met prachtige details. Slik. En zonder de uitgebreide handleiding waar ik zo van hou. Slik. Oja... een broek, met ritsen en wel honderd zakken. Slik.

223-02 223-03

Moeilijk kind, die Cisse, maar ik was er onmiddellijk weg van. Onder andere omdat zoonlief mij al een hele tijd om een broek zeurde - uitstelgedrag, ik? Ik begon aan een testversie om te zien wat het patroontje ging geven en wachtte ondertussen op de 'klik'. Je weet wel, de klik tussen patroon, stof en een plezant idee. Dinsdag. Woensdag. Donderdag. De klik kwam niet.

223-04b  223-04

En toen viel het allemaal op zijn plaats - godzijdank, want het stressniveau schoot hier toch wel wat de hoogte in. Het patroon zit zo mooi in elkaar dat geen haar op mijn hoofd eraan dacht om er iets aan te wijzigen. Wild stikken kan ik, dus voor deze uitdaging wou ik iets anders. Eenvoud. Iets straks, met een streepje kleur.

223-05 223-06

De doubleface stof deed me spelen met lijnen. Gewapend met mijn geodriehoek - leve verschillende hobby's met elk hun benodigdheden - sneed ik voor de eerste keer stof in biais en brak me ondertussen het hoofd over hoe het patroon te laten doorlopen op de rugpas. Hetzelfde kunstje werd vooraan herhaald bij de dubbele zakjes. De tailleband werd in twee stukken geknipt zodat ik langs de buitenkant effen stof had en langs de binnenkant de streepjes.

223-07 223-08 223-09 223-10

Ik permitteerde me twee (kleine) scheve schaatsen - of ik liet enkele opties uit het patroon vallen, het is maar hoe je het bekijkt. Het patroon voorziet in een zijzak, die afgesloten wordt door een blinde rits. Schitterend idee... maar niets voor mijn khadetje dat ietwat ongeduldig is als het gaat over ritsen. De zijzak behield ik wel, want daarvan heb je er nooit genoeg ;)
Voor wie dat wil, zijn er massa's kansen om paspel te gebruiken. Ik koos ervoor dat niet te doen bij de dubbele zakjes, en vond het gek om het in de broekspijp wél te doen. In plaats daarvan werd de naad afgewerkt met een contrasterend stofje, zodat de broek onderaan een vrolijke omslag heeft.

223-11 223-12

Uiteindelijk valt Cisse goed mee om te maken. Het grote struikelblok was mijn vrees voor de combinatie broek & rits. Een klik op het label 'broek' zal veel duidelijk maken, grootste prestaties zijn er op dat front niet verricht... Ik had schrik. Zo simpel is het. Door stap voor stap - vooral niet nadenken - de handleiding van de Jacobbroek te volgen werd de angst overwonnen en voilà, toen was er een geboorte van een rits. Op dat moment was Cisse af voor mij.

223-13 223-13b 223-15 223-16 223-17 223-18

Ik had nooit verwacht in deze ronde te belanden - laat staan een onuitgegeven patroontje van Zonen09 in mijn handen te krijgen -, ik liep de voorbije week écht op wolken. De uitdaging van een nieuw, onbekend patroon zorgde ervoor dat ik naaisgewijs een stapje verder zette. Maar het echte winnaarsgevoel, dat werd me cadeau gegeven door zoonlief voor het passen van de broek. "Mama, ik moet dat toch niet aandoen, als jij dat gemaakt hebt, dan zal dat perfect zijn". Over dat perfect kan ik wel een en ander opmerken, maar dat laat ik even aan me voorbij gaan. Ik ga me warmen aan het gevoel dat zijn woorden me gaven. Kinderen en hun diepe vertrouwen... ♥

 223-20Kijk ook eens bij Van Jansen en KaatjeNaaisels

47 opmerkingen:

 1. Heel schoon, ze zijn alle drie zo verschillende die Cisses! Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh my! Ook een jeans! En ook piepende voering aan de pijpen? Geweldig!!! We deelden een denkwolkje afgelopen week geloof ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had hetzelfde gevoel toen ik bij jou kwam piepen ;). De paspel op de pijp skipte ik ook... Maar ik had wel meer geluk met mijn stof (allé, die is gewoon tweezijdig hé)

   Verwijderen
 3. Mooi gemaakt! Die ritsen, die lijken mij ook het lastigst (ik heb nog geen kledingstuk met rits gemaakt, alleen een slaapzak). Ik heb alle drie de finalisten bekeken. Moeilijk hoor! Die anderen zijn ook mooi. Maar mijn stem heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amaai! De schoonste versie die ik al zag passeren! Knap met die strependetaillekes!
  Ik ben fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook werken onder druk blijkt je vlot af te gaan! Goed werk met je geodriehoek, ik hou van het lijnenspel ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Cisse rocks, en jouw Cisse rockt een heel zomerfestival bij elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En de waarheid komt altijd uit een kindermond !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Cool!! En al even coole foto's!
  Ik zou vooral ook niet in de jury zijn schoenen willen staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Erg knappe Cisse ....de zoon heeft gelijk!
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een stoere broek, in een stoere setting!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hij is supermooi geworden, Sarah! Ik duim voor een toffe jury die dat ook inziet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi!
  Bestikken met een opvallende kleur,... super,... ben ik altijd al een fan van geweest!
  De kleine groene details versterken de groene stikkingen nog iets meer.
  Dit is iets waar je best trots mag op zijn!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hij is prachtig!! En nu weer even ademhalen...:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. I have said it before, but I do love your use of colour. Not only do these trousers fit perfectly but it is all the extra details, the green button, bias tape, zipper and pattern matching diagonal stripes that make these so special. And I'm so glad the person that matters, your son loves the fit.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Geniet maar... het allerbelangrijkste is dat wat een kind zegt :-) en kijk hem stralen...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Schoon gecombineerd, en petje af voor dat lijnenspel! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. wow! wat knap die broek. helemaal mijn smaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Super en bravo niets te zien van die broekenvrees .... Ken datgevoel

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Knappe Cisse en super coole foto's! Details maken het helemaal af! Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. supermooooooi, leuke details ! Moest ik in de jury zitten, ik zou twijfelen tussen jou en Vanjansen (sorry Kaatje) !

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Zalig stoer met dat tikje extra!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Heel mooi Sarah!! Well done. Je mag trots zijn op jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik zei het je al een super mooie versie! Maar we hadden eerlijk gezegd ook niets anders verwacht. Natuurlijk heeft de zoon gelijk. Een heel terechte opmerking. Alleen, kwam die voor of na het omkopen ;) ;) ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieve! Shhht! Daar gaat mijn goei imago ;)
   De khadetjeszoon is echt wel een lieverdje als het gaat om met complimenten strooien, dus de omkoping was niet van doen ;)

   Verwijderen
 24. Ik vind het echt wauw! De stoffenkeuze en wat je ermee gedaan hebt = scoooore!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. (had ik net gereageerd en dat is weg.. hopelijk geen 2 keer een bijna identieke reactie dus...) Alleszins heel mooi gedaan, echt een prachtbroek! Ik vind het een heel stijlvolle maar toch aparte en hippe broek, met heel leuke accenten! Super gedaan! Ik ben wel heel benieuwd wie gaat winnen, da andere exemplaren zijn ook supermooi! Alleszins al superdikke proficiat, ongeacht de uitslag! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Supermooi! Echt knap gedaan! Ik hoop dat de jury ziet dat er geen ingewikkelde frulletjes of extra'tjes nodig zijn, maar dat eenvoud absoluut siert bij Cisse. Ik ben fan van de strepenpoep en de fijne groene details. Jij bent mijn winnaar! (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Oh wat een mooie versie van de cisse! De lijntjes en hun samenkomen, geweldig! Groots in zijn ingewikkelde eenvoud...

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Jeetje, wat een schoon broekske zeg!!!! Love it!!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Schitterend,wat een mooie versie.met vlag en wimpel geslaagd.En ook je fotos zijn geweldig.Volgens mij heb je deze prijs ook binnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 30. O zo spannend, ik ben fan van je contrastkleuren en lijnenspel,....en gaat je deurbel al :)

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Een prachtig exemplaar. Mooi lijnenspel en dat frisse groen geeft de Cisse net dat beetje meer.
  De afwerking is zoals altijd MEER dan in orde. Je zoon heeft gelijk en voor mij ben jij de winnaar
  Proficiat met je prachtige Cisse, de versie van Kaatje vind ik ook leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. toch prachtig gemaakt jouw Cisse! Super hoe die lijnen zo mooi passen achteraan!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Jouw combinatie is leuk en je zoon heeft gelijk!Laat hem nu maar genieten van zijn Cisse!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Jammer dat je niet gewonnen bent. Mijn winnaar blijf je, zonder twijfel! (An)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.