Bandwerkje #2 - ingebonden

maandag 10 maart 2014
Een hele tijd geleden begon ik aan een bandwerkje, naast nog een aantal andere projecten. En zoals dat dan gaat ten huize Khadetjes: als er geen haast achter zit dan gaat het op het gemakske. In dit geval mag je dat zeer letterlijk nemen. De tijd tikte olijk verder, het stapeltje bleef onaangeroerd. En hup, daar bood een deadline zich aan.


170-01
Papier: Collectie Jackie & Alma van Bindewerk - Binding: Secret Belgian Binding
Ik gebruikte opnieuw mijn geliefde binding om een aantal boeken te maken. Ik ben en blijf fan, maar 4 gebroken naalden, 1 vermiste tang en 3 doorprikte vingertoppen later kan ik je zeggen dat leuker is om deze per stuk te maken. En zonder deadline als het kan.

170-02

De kaften werden bekleed met papier van Bindewerk. Hoe prachtig de kleuren en patronen zijn, ze dienen niet om écht mooie hoekjes te maken, daarvoor is het papier iets te stug - ik weet het, muggeziften in het kwadraad, ik hou er toch zo van. Het koste me heel wat moeite om de hoekjes deftig af te werken. Onder de mooie papiertjes zit karton van 3mm dik en het inbinden deed ik - zoals praktisch altijd - met gewaxte draad, die me die dikte geeft waar ik naar op zoek ben - en tegelijk ook de pijnlijke vingertoppen ;).

170-03

Ik zocht een aantal variaties op de originele binding, en maakte vier verschillende boeken. Kwestie van wat didactische voorbeelden bij de hand te hebben. Had ik de tijd gehad, ik presenteerde jullie er nog een aantal - in mijn hoofd zitten nog wat versies te springen om aandacht. Wie weet, ooit?

170-04

19 opmerkingen:

 1. Whow jong da's chique gedaan! Die zou ik in de winkel zo kopen! Mooimooimooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Man man, zucht! Hoe doe je dat toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi! Jij hebt ook een gigantische hobbykast zeker? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohh, hierdoor krijg ik ook enrom veel zin om nog eens te boekbinden. Wat een pareltjes! Leuk te zien hoe jij ook geen twee of meer exact dezelfde stuks kan maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook fan van dat papier en durf er niet aan te beginnen om er maar iets van te maken.
  Knap!
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jawadde! Wat een talent heb jij !!
  ZO mooi zeg!!
  gr
  an

  BeantwoordenVerwijderen
 7. moh ! jij hebt volgens mij engelen geduld :-) Prachtig !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig! Mijn handen jeuken om ook eens zoiets te doen.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.