Bandwerkje #1

zondag 2 maart 2014
De comfortabele werktafel werd eenmalig geruild... Het zit namelijk zo; op de Khadetjesschool werkten ze rond het thema 'gezond'. En wat past beter in dan thema dan de schattige appelzakjes van Hilde@home?

167-02

Ik sprak de juf aan en deed een voorstel om appelzakjes met de kleuters te maken - oké, ik weet het, het getuigt van een zeker mate van geschiftheid, maar ik denk dan "over tien jaar moet ik dit niet meer doen voor mijn khadetjes, want dan lachten ze me vierkant uit". De juf was onmiddellijk enthousiast. Eerlijk? Op dat moment was ik ook nog enthousiast. Dat minderde snel toen ik 44 stukjes wattine zat uit de knippen ;).

167-03
Stofjes uit de restjesbak - Patroon: appelzakje van Hilde@home
Op de afgesproken dag - alsof ik het zou kunnen vergeten, met een dolgedraaid Khadetje dat de dagen aftelde - ging de koffer met benodigdheden mee naar school. Alle kleuters zochten hun eigen stofjes uit, tekenden het patroontje over op de stof en gingen aan de slag met een stofschaar. Wat bij de een al betere resultaten opleverde dan de andere, maar plezant was het wel. Al die kleine lijfjes rond te tafel om te zien wat dat vreemde ding nu was, en die naald te zien die zo snel kon bewegen. Of al die knopjes om aan te draaien. En een ander wat opzij duwen om het toch maar beter te kunnen zien. Om toch maar een andere knoop te kiezen, want "deze is toch veel mooier hé". Worstelend om het grote ongeduld te bedwingen - "ben je nu al aan mijn zakje bezig?".

167-04

Ik slaagde er niet in om alle zakjes (22!) in de klas te maken, ik had er ook niet op gerekend. Voor mij was het belangrijker om de kleuters actief te betrekken in het hele gedoe. Het was een fijne namiddag en ongelooflijk ontroerend te zien hoe enthousiast mijn Khadetjeszoon was... "Dat is mijn mama, mijn mama" "Ik mag de hele tijd naast mijn mama zitten, hé juf" "En dan ga ik de knoopjes kiezen voor iedereen" "Mama, dit stofje vind ik ook mooi, maak jij nog een zakje voor mij" "Mama..." Nee, de tijd had ik er niet echt voor, maar ik ben content dat ik er tijd voor gemaakt heb.

167-05

42 opmerkingen:

 1. Geschift, dat vat het zowat samen hihi :p
  super foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ..én terwijl zien we nog eens een zeldzame foto met jou erbij ;)
  Appelzakjes maken is heel fijn, maar 44 stuks.. zot!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Snap precies wat je bedoeld!!! Zo zot was ik ook toen de kids die leeftijd hadden. En trouwens een bijzonder leuke foto, je zoon straalt van trots. Heerlijk he, daar doe je het allemaal voor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een superfoto met je zoon! Koesteren!!!! En wat een prachtinitiatief... ik zie zo die enthousiaste kleuterkopjes al voor me! Op naar al de appeltjes die nu in de mooie zakjes worden meegebracht naar school! Dat kunnen we alleen maar toejuichen.:D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kreeg van de juf héél mooie foto's, alle kleuters met 'hun' zakje. Goud waard!
   --die toon ik liever niet omdat het niet mijn kindjes zijn hé, maar ze stralen--

   Verwijderen
 5. Wat een content vent,
  daar maakt ge dan tijd voor natuurlijk. Speekmedaille :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, zo leuk! Dit vergeten de kindjes nooit meer hè! Zo'n mama met machine in de klas, al die stofjes en knoopjes en zelf mogen kiezen... Geweldig!!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat lijkt me inderdaad een super-namiddag. Met de nodige stress waarschijnlijk voor jou... Het is nu ook duidelijk waarvoor die koffer van je vorige bericht diende. Vroeg me al af...
  Ik zou als kleuter ook maar wat fier zijn met zo'n zelfgemaakt appelzakje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo'n zalige foto met dat stralende gezichtje van je zoontje ! Wat zullen die kleutertjes fier zijn met hun appelzakje ! Een unieke ervaring voor hen, maar ook voor jou als mama !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat ziet er echt een topdag uit.superleuk

  BeantwoordenVerwijderen
 10. "geschift" is daar inderdaad het ideale woord voor. "goe zot" zou ook nog van toepassing kunnen zijn :-)
  Maar zijn gezichtje is echt goud waard...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat tof dat je daar tijd voor maakte! Dat is zeer kostbare tijd die jouw zoontje z'n hele leven lang in z'n geheugen gegrift blijft! Dus dat was het echt wel waard hoor!!! Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik hoop dat ik dat ook kan doen over enkele jaartjes... Echt zo mooi om te zien, moeder-zoon... Ik ben ontroerd...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Fantastisch, geschift ook, maar sowieso fantastisch. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik sluit me aan bij al de voorgaande reacties....GESCHIFT!!!!
  ...meer wel kei lief en tof voor de zoon....:)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Amaaaaaai,geen haar op mijn hoofd zou eraan denken om dat met kleuters te doen, langs den andere kant, blij dat ze ook eens zien hoe er van stof iets gemaakt wordt, en hoe dat gebeurt !

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Och, wat een prachtig initiatief!!!
  Leuk hoe enthousiast je Khadetje was :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoezo pakt jouw hoofd niet op foto?! Ik vind het juist een erg sympathieke kop :) En je moet ook wel een erg sympathieke mama zijn om zoiets -uit-jezelf!- voor te stellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gij zij toch een brave moeder ze! Spijtig krijg ik hier niet alle foto's open, ik probeer morgen eens op mijn andere pc :)
  Echt lief van je! *en een beetje getikt, dat ook :p*

  BeantwoordenVerwijderen
 19. En die fierheid op dat gezichtje! Daar doe je het toch voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Zalige foto met je zoon, en ik kan het goed geloven dat hij fier is op zijn mama! Chapeau hoor, zoveel appelzakjes maken! Ik maakte er ooit 10 voor de zoon zijn verjaardagsfeestje en vond dat al meer dan genoeg ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Tijd is relatief, het is de indeling van tijd die zo moeilijk is.
  Je bent echt een zottedoos met een heel groot Hart.
  Prachtige foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Chique dat ge het aandurfde. Een toffe namiddag lijkt mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik begin al te zwete! Ik heb Inge al een hele tijd geleden belooft om voor de klas appelzakjes te maken om te trakteren als ze verjaart, dat is op 22 april. Ik heb een proefversie gemaakt, maar staat daar niet dat je de knoop er al moet aanzetten als het zakje nog niet helemaal af is, wa een gesukkel. Ik zal de knopen er wel als laatste aannaaien dat is dan wel lossendoor de stoffen maar dat is dan maar zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Geen paniek vriendje" ;). Je knipt alles de eerste avond, de volgende stik je de ene helft, de laatste dag de andere helft. Op drie avonden is dat écht goed te doen, erewoord. Je stikt de buitenkant en dan zet je die knoop daar aan (deed ik met de machine, ik kan dat zelf niet, knopen aannaaien). Dan steek je ze in elkaar en werk je ze af... Het helpt als je er echt een bandwerkje van maakt: goei glas wijn, muziekje op en verstand op nul!

   Verwijderen
 24. Zalig om te lezen!! Als kleuterjuf kan ik me helemaal voorstellen hoe dat het moet gegaan zijn die middag in de klas. De nieuwsgierige, ongeduldige kleuters en de overtrotse zoon, ik zie het zo voor me!!! Heerlijk! Te gek dat jij dat doet! En een leuk resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. hihi, een heel leuk initiatief! Ik ga ook eens zo een zakje maken denk ik! geen 22, das wa te zotjes :)
  En hé zeg, ik heb dezelfde trui!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wauw super!! Je zoon is terecht trots op zijn mama, ik doe het je niet na!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. ow, daar zou ik niet aan kunnen beginnen, hoedje af hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Mijn god. Waarom lees ik dit nu pas? Ik ben bezig met 60 appelzakjes. Seriously, wat dacht ik? Major moment of verstandsverbijstering! De knipfase zit er bijna op. Zucht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry zunnee, ik moest efkes bijkomen van het lachen... 60 stuks, respect!

   Verwijderen
  2. En hoe lang heb jij aan die 60 stukje gezeten? Had ook zoiets in gedachten als geboortetraktatie voor ons nummertje 3. Ahum?????

   Verwijderen
  3. Daar mail je Esther best eens voor, zij maakte er zoveel :). Ik wens je alvast veel succes met je plannen! En veel tijd en geduld, dat ook.

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.