Belofte maakt schuld

zaterdag 29 juni 2013
Begin deze maand stond er een groot familiefeest op het programma, en tegelijk de verjaardag van twee tantes. Wij gingen in een nieuwe feesttenue en ik had iets handgemaakts voorzien voor beide feestvarkens.
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb zo een probleem met het inschatten van de waarde van handgemaakte spullen. Ik vond het wat weinig, zo'n klein zielig zakske... Dus stak ik in de tasjes een bon voor iets handgemaakts naar keuze in een stofje naar keuze. Al snel volgde een enthousiast mailtje met het verzoek een handtas te maken in hetzelfde stofje als de clutch. Slik. Ik kocht maar 1/2 yard, waaruit ik al een clutch maakte en nu nog een handtas. Ik liet de opkomende paniek even voor wat het was en concentreerde me eerst op 'welke' handtas.

87 - Cassablanca 01
Stof: Graphic Leaves brown (Kokka) van bij Fabricworm
Stof voering: Random Pencil Check (Michael Miller) van bij Stael
Patroon: Cassablanca clutch van Charlie's Aunt
Ik schuimde een aantal blogs en pinterestborden af maar vond niet echt iets naar mijn zin. O jawel, ik kwam heel wat mooie dingen tegen, maar het was me allemaal wat te 'tas'achtig (groot en functioneel) en te weinig handtas. Ik kwam in de verleiding om zelf iets te tekenen, maar net op dat moment vond ik wat ik zocht bij Charlie's Aunt.

87 - Cassablanca 02

Oorspronkelijk combineerde ik de Kokka stof met eentje van Lotta Jansdotter. Maar om beide te combineren naast elkaar vond ik ze uiteindelijk niet zo geschikt. En nee zunne, in mijn stoffenvoorraad was nu eens niets te vinden wat er wèl bij paste. Met de moed in mijn schoenen ging ik naar de stoffenwinkel - ik was overtuigd dat ik daar ook niet ging vinden wat ik zocht - maar ziet nen keer wat ik daar in het rek vond! Mijn probleem was opgelost: de geplooide stof vooraan werd in een contrasterend Miller stofje gemaakt.

87 - Cassablanca 03

Om er geen circus van te maken gebruikte ik diezelfde stof ook als voering, met langs de binnenkant één tasje - er is immers een bijhorende clutch, dan moet je geen zestig vakjes voorzien.
Versteviging vind ik altijd wat vervelend bij Engelstalige patronen. Wat moet je dan juist gebruiken? H640 vind ik niet stevig genoeg voor een handtasje, ik liet me adviseren en gebruikte deze keer fast2fuse. Had ik dat geweten bij mijn weekendtasjes! Dat ik het tasje nog moest keren, dat was ik even uit het oog verloren, ik heb ze nog serieus vervloekt, die stevige voering...

.

De tas zelf sluit met een magneetsluiting, die keurig verstopt zit tussen buitenstof en voering. Langs de voorzijde naaide ik nog twee gigantische knopen (om je een idee te geven van het formaat van de tas: een muntstuk van €2 is ongeveer even groot als het middenstuk van de knoop, dus de handtas is eigenlijk een serieus oversizede clutch, zeker als je er rekening mee houdt dat ik het patroon maar op 80% gemaakt heb).

87 - Cassablanca 05

Het patroon voorziet een draaglint in stof. Maar je herinnert je wellicht mijn 'stofprobleem'... Uit het lappeke dat ik overhad, kon ik echt niets deftigs meer fabriceren. Tassenband in een passende kleur vond ik niet, mijn hersenen gingen in overdrive. Online kwam ik schoon leren hengsels tegen, dus bestelde ik die, ze werden mij vriendelijk overhandigd door de postbode - wat zie ik die mens toch graag. Kortweg: ze pasten totaal niet.
Grmbl... in de stoffenwinkel konden ze me ook niet helpen, dus ben ik de schoenmakers gaan ambeteren. En ja zunne, ik zocht en vond. Het bevestigen, dat was een ander verhaal en daar had ik ook wat schrik voor. Zou mijn machientje dat aankunnen, zeker na mijn experiment met de versteviging? Ik speelde op veilig, spiekte bij mijn sjakosj en besloot knoopsgaten te maken en het leer daardoor te stoppen. Voor het vastzetten ging ik dan weer aankloppen bij de stoffenwinkel. Overbodig te zeggen dat ze me daar al kennen zeker?

87 - Cassablanca 07

Morgen krijgt de tas zijn definitieve eigenaar, duimen dat het is wat tante B in gedachten had ;). En anders hou ik ze. Nèh.

 
---Whoe... 200 volgers (de Bloggers & Bloglovin's samen), dat vind ik een ongelooflijke eer!
Ik kan het bij momenten niet
goed vatten dat jullie mijn maaksels en schrijfsels willen volgen.
Dank je wel aan ieder van jullie!---

27 opmerkingen:

 1. Waauw, ik vind ze pràchtig! Het is een heel mooi model, en wat jij daar allemaal voor over gehad hebt zeg ... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat valt wel mee zunne, het is door het allemaal op een rijtje te zetten dat het veel lijkt ;)

   Verwijderen
 2. Ik vat anders wel waarom ik jou graag lees. Je maakt de mooiste creaties (die handtas, mmmm), je weet daar interessante, grappige dingen over te vertellen, en die letters van jou, schitterend gewoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. lol ik denk dat deze handgemaakte tas ondertussen wel al zijn prijskaartje heeft met al het werk wat je hebt gehad om onderdelen te vinden :)
  Heel mooie tas!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amaai, wat 'n krachttoeren heb jij uitgehaald, zeg! Het is wel een heel originele tas geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, die is mooi! Goede stoffenkeuze! (Vaak het moeilijkste vind ik).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik ook... en meestal vind ik dingen zelfs 't mooist in slechts één stofje. Quilten zou niets voor mij zijn denk ik!

   Verwijderen
 6. Hoedje af voor je doorzettingsvermogen. Ik denk dat die tante deze handtas als eeuwig paradetasje zal houden! Zo mooi is ze!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ze ze zal gebruiken ;)

   Verwijderen
 7. Dat heb je weer mooi gedaan, maar we zijn niet anders gewoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. OMG dat is nog eens een prachtexemplaar!!
  En zoveel werk dat je ervan gemaakt heb met al die tripjes naar de stoffenwinkel en schoenmaker!!
  Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Moh zo schoon! De eigenaar zal content zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. waauw, zooo mooi! dar kan ze niet anders dan blij mee zijn hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je hebt jezelf weeral overtroffen , schitterend gedaan met de 2 stofjes zo samen , pracht resultaat

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die zul jij absoluut niet kunnen houden hoor ! Super !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Waaaaauw! Dat ik dat modelleke nog niet tegengekomen ben! Ik denk dat je trendsetter gaat worden hier in blogland... Ik ga het in elk geval eens maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh chat een geweldig schoon sjakos zeg! Echt knap! En wa een miserie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Als die tante dáár niet blij mee is?????...dan geeft ge ze maar een mep rond haar oren met uw prachtige sjakosh!!!! (grapje hè)
  Jij bent echt wel een kràk!!!! en dan vraag je je nog af waarom wij met zovelen jouw blog willen volgen??????????????? véééééél te bescheiden Sarah!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel mooi! Ben ik nu de enige die er een monstergezichtje in ziet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En als je tante ze niet wil, ik verjaar binnen een paar dagen ;)

   Verwijderen
  2. Lol, nu je het zegt zie ik er wel een snoetje in :)
   Te laat... de tante heeft de tas met veel plezier in ontvangst genomen!

   Verwijderen
 17. Die tas is prachtig!!!
  Ik kan het geloven dat de tante ze met plezier in ontvangst heeft genomen.
  Wat een goed idee ook om die tassenband door knoopsgaten te steken, daar was ik nooit opgekomen denk ik. ;-)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.