Zomerjasje - de testversie

zondag 17 maart 2013
Ik zag al zoveel schoon jasjes passeren, dat ik me ook eens wou wagen aan een zomerjasje. Ik spotte het Shwin&Shwin patroon al een hele tijd geleden en vond het zo mooi dat ik het ook wel eens wou proberen. Op het Stoffenspektakel vond ik een leuk stofje, ik sloeg een voorraadje in en ging huiswaarts.

Controlefreakske als ik ben, worden alle nieuwe stofjes hier gewassen, gestreken en netjes geplooid in de stoffenkast opgeborgen. Toen het uit de wasmachine kwam 'zag' ik het plots niet meer. Het stofje dat zo mooi leek onder de lampen van Flanders Expo kon me niet meer betoveren. Zucht.

45 - Zomerjasje 04
Stof: Stoffenspektakel - Patroon: The Abbey Jacket van Shwin & Shwin
 Er kan veel van me gezegd worden, maar een opgever ben ik niet. Dik tegen mijn gedacht werd er gemeten zo zie je maar, ik leer toch wel iets bij, gesneden en gestikt - met in het achterhoofd dat Khadetje ook een 'speel'jasje nodig heeft. Ik lapte enkele regels aan mijn laars vooral het strijkgedeelte dan, maar hoe meer het vorm begon te krijgen, hoe meer het begon mee te vallen.

45 - Zomerjasje 01 

En toen kwam het vanonder de naaimachine... Mijn eerste jasje, ik ben er wel een beetje trots op. Ware het niet van de knopen, het zou omkeerbaar geweest zijn. De pasbeurten dwingen me echter tot een nieuwe versie van het jasje. Aan het tempo dat ons mevrouwtje groeit, zit het er dik in dat ze er deze zomer niet meer in kan. Er komt dus nog een jasje, waarvoor ik al een aantal aanpassingen in mijn achterhoofd heb zitten. Ik heb nog een lap van dezelfde stof in een andere kleur, fluo lime. En hier hoor ik graag eens jullie gedacht... ga ik voor dat stofje of kies ik toch voor gabardine? Ik geraak er zelf precies niet uit.

45 - Zomerjasje 05 

Ik maak de kraag ook wat minder hoog, zodat hij kan blijven opstaan - dat vind ik wel leuk, maar nu is het wel erg hoog voor de zomer. Verder ga ik ook met sierknopen werken en velcro of drukknopen, kwestie van de kleuterjuf te vriend te houden. En de mouwen en het jasje zelf moeten iets breder voor het dikke buikje... Wordt vervolgd!

Oja... de laatste foto doet me er aan denken: toen Khadetje het jasje voor de eerste keer moest passen, was haar eerste reactie 'O nee, Hade is écht niet mooi'. Ze zijn toch zo lief hé, die Khadetjes!

6 opmerkingen:

 1. Als dit je eerste jasje is dan denk ik dat je inderdaad wel trots mag zijn! Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zotteke! Hade is wél mooi! Al zou ik de volgende keer de voorpanden misschien iets verder laten overlappen, want zo open lijkt me nogal koud aan het buikje :) Ik ben alvast benieuwd naar het volgende exemplaar, maar wees eerst nog maar even trots op dit hier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk seg,als dit nog maar het oefenjasje is,dan ben ik heel benieuwd naar het vervolg

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind hem heel geslaagd.
  Gabardine zal iets lichter zijn, maar dit stofje heeft ook iets, zelfs na de was, droog en strijk beurt vind ik het nog altijd mooi.
  Van zodra je het patroon aanpast aan de maten van Hade zal het minder open vallen, maar helemaal dicht zal het nooit zijn, het patroon is immers zo gemaakt en dat is nu juist de charme van het jasje?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie kleur voor dit jasje zeer goed gemaakt komt precies uit de winkel.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.