Over roodkapje en de boze wolf...

woensdag 6 maart 2013
Een kwarteeuw later dan de rest van blogland wordt in onze thuisstad (halfvasten) carnaval gevierd. Het oudste khadetje was heel beslist dit jaar: een boze wolf moest het worden. Dat ontlokte mij eventjes een diepe zucht. Voor ik goed en wel uitgezucht was, flitsen al wat ideetjes door mijn hoofd en begon een 'actieplan' vorm te krijgen.

41 - Roodkapje en de wolf 02
Stof: recyclage van een oude fleece & babydekentje - Patroon bovenstukje:
vertrokken van de hoodie uit Stof voor durf-het-zelvers
Wolven moet je in de vlucht fotograferen, stilstaan en poseren, geen haar op de wolvenvacht die eraan dacht... Geen tijd, want hij was op jacht op het allerschattigste meisje in de wijde omtrek:
41 - Roodkapje en de wolf 03
Stof: 'Slunsekot' en de stipjesvoering van bij Sjiekebiele - Patroon: cape uit Stof voor durf-het-zelvers
Roodkapje!

Voor de boze wolf - aja, andere wolven bestaan niet hé mama - vertrok ik voor het bovenstukje van de kaptrui uit het gekende boek. Omdat ons khadetje blijkbaar een breder hoofdje heeft dan de standaardmaatjes, voorzag ik de kaptrui van een rits. Om er een wolfje van te maken, tekende ik uit de losse pols een wolvensnoet, knipte de kap wat in voor de oortjes en maakte alles vast. De snorharen zijn stukjes omwonden ijzerdraad die ik nog liggen had.De broek tekende ik af van een goed passende pyamabroek, met een stukje boordstof om de boel omhoog te houden.

41 - Roodkapje en de wolf 04 

Voor roodkapje vertrok ik van de cape uit datzelfde boek, maar in plaats van de voorziene kraag maakte ik een kap - anders zou het geen hookapje zijn hé...
41 - Roodkapje en de wolf 05

Om het wat meer in het thema te doen passen moest er nog een leuke roodkapje op de cape komen. Op haar pinterest bord vond ik super schattige tekening van roodkapje en de boze wolf, die ik schaamteloos kopieerde en op de cape maakte in vilt en fleece.
41 - Roodkapje en de wolf 01

De tenu's zijn goedgekeurd - blij toe zunne, ik hing ze aan een haakje anders - dus vrijdag mag de boze wolf in vol ornaat naar school. Om een vriendje te hebben, fabriceerde ik in de rapte nog een Jules-de-boze-wolf. Khadetje zag dat het goed was en besloot het kostuumpje in beslag te nemen voor de beer. Jules, ik vrees dat het een kostuumloos dagje zal worden voor jou!

41 - Roodkapje en de wolf 06 
Nu alleen nog de boze wolf overtuigen dat wolven alleen biggen lusten en geen zusjes of klasgenoten. Gelukkig heb ik nog een dagje te gaan! 

8 opmerkingen:

 1. In mijn thuisstad wordt dit weekend ook carnaval gevierd: ik heb zo'n vermoeden dat dit weleens dezelfde stad zou kunnen zijn! :-) Hele leuke kostuums trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zitten toch zo'n 100km van elkaar vrees ik... Ik had al visioenen van een mede-naaicerslaafde bij de achterdeur :(

   Verwijderen
  2. Het zou anders wel leuk geweest zijn. Al die leuke naaiclubjes liggen niet bij de deur, en eentje in t Pajottenland zou plezant zijn: ik dacht effe een eerste mede-lid gevonden te hebben :-)

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik had hier net een reactie gezet die mss wat te veel info over je mgl thuisstad bevatte... Mss hou je dat liever voor jezelf? hierbij een tweede poging :).
   uit je verhaal durf ik dus af te leiden wel degelijk in dezelfde streek te verblijven! Is het "sleunsekot" waarvan sprake toevallig ook genaamd naar een bepaalde historische koningin?
   Ik zou het zkr super vinden een naaifanaat in de nabije omgeving te weten!

   Verwijderen
  2. Helaba Janne, ik woon in Torhout. Als je van de streek bent, zou dat super zijn, je moet maar iets laten weten! Ik was al van plan om op school briefjes op te hangen om mede naaiverslaafden te vinden - ik loop met wilde plannen voor een clubje rond - maar hier kan ik er uiteraard ook vinden ;)

   Verwijderen
 3. Tof gedaan en heel plezante foto's …

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.