Omkeerbaar durvertje

zondag 10 maart 2013
Hij stond al een hele tijd op het programma: een kaptrui voor ons khadettenmeisje. Het kind heeft rokjes en kleedjes genoeg, maar truien, daar is haar kast niet dik mee bezaaid. Ik deed al eens eerder een poging om een trui te maken, dus koos ik deze keer voor een ander modelletje uit mijn bijna versleten boek ;) - er zal alleszins niemand kunnen zeggen dat ik het niet gebruikt heb.

42 - Omkeerbaar durvertje 02
Stof: Blossom (Hamurger Liebe) van bij de Stoffenkamer
Patroon: kaptrui uit Stof voor durf-het-zelvers
Ik kocht de stof al een hele tijd geleden, maar ik had nog geen tricot die erbij paste om 'm omkeerbaar te maken. Oranje was geen optie - al te veel in huis -, ik twijfelde nog tussen rood of een blauwtint. Op het stoffenspektakel kwam ik vorige week een warme, donkerrode tint tegen en wist ik onmiddellijk dat ik niet meer moest zoeken.

Er werd getekend en geknipt, er werd een would be bloemetje geflockt op de effen zijde, het boek werd erbij gelegd en alle grijze hersencellen aangesproken om het ding omkeerbaar te maken. Twee truien werden gemaakt, en ik dacht dat dan eens rap aan elkaar te stikken, te keren en te sluiten door de boordstof er biais gewijs aan te zetten. Wist ik veel dat zij een perfecte handleiding gemaakt had voor dit truitje - dat heb ik uiteraard maar gezien nadat ik niet content was met mijn gesukkel.

.

Al bij al valt het resultaat goed mee, dochterlief is tevreden en staat olijk met haar handjes te zwaaien. Het kind laten poseren met de andere kant, naja, geen commentaar

42 - Omkeerbaar durvertje 03

8 opmerkingen:

 1. Dat ziet er toch netjes uit hoor!
  Goed gedaan....
  enne... omkeerbaar is ook altijd handig bij die jonge spruiten die wel eens durven morsen ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooie combinatie,knap gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo tof! Dat tricootje is prachtig, evenals het kind, de foto's en het resultaat. Blij dat het gelukt is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij haalt het wel niet bij jouw versie, maar oefening baart kunst. Ik twijfelde even over het 'drukte' gehalte van het tricotje, maar afgewerkt valt het goed mee!

   Verwijderen
 4. Heel mooi... welke maat is dit, staat die in het boek (in een klein maatje)?

  Leuke foto's van een lief meisje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik maakte dit truitje in maat 98, dat is de kleinste maat in het boek. Hij past haar goed (niet te groot, eerder aan de kleine kant), maar ik heb wel 'groot uitgevallen' kindjes. Je kunt het truitje natuurlijk ook zonder naadwaarde maken, dat zal het al wat verkleinen?

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.