Zoals de meesten die met naaien en al dat moois bezig zijn, heb ik bij het naaien een aantal nieuwe verslavingen cadeau gekregen. Zo kan ik moeilijk een fourniturenzaak buitenstappen zonder enkele nieuwe knopen mee te nemen. Of enkele mooie stofjes... -dan ga ik erg vrolijk voorbij dat ik veelal noch het een noch het ander 'nodig' heb.

In den beginne van mijn virtuele bestaan hield ik hier bij wat in de voorraad zat, vooral voor mezelf - om niet te vergeten wat in mijn stoffenkast ligt bij het binnenstappen of klikken van een van de vele (web)winkels - maar ook voor jullie. Want wie houdt niet van een beetje binnengluren bij een ander?
Ik geef het toe, ik kom van ver. Tijdens mijn eerste jaar naaien was het steeds terugkerende kenmerk 'veel'. In die mate dat ik op een jaar tijd ettelijke lopende meters stof verzamelde die ik mezelf niet verwerkt zag krijgen. Dus deed ik mee met haar stashbustingsuitdaging, om het hele gebeuren na amper drie maand te laten verwateren. De voorraad vrolijk verder, maar een jaar later ging ik vrijwillig met de billen bloot. Genoeg is genoeg. Achter de schermen werd een excell bestand het leven in geroepen, op jullie scherm kwam er een extra regeltje. Dat werkte in die mate, dat ik dit jaar hetzelfde systeem blijf volgen en vastbesloten ben het 'beter' te gaan doen dan vorig jaar.

De spelregels? Tijd verandert soms wat aan de details, maar in grote lijnen houd ik me hieraan;
 • Geen stof kopen werkt hier als een rode lap, dus 'mag' ik van mezelf een passerend pareltje kopen als ik tijd heb om het onmiddellijk te verwerken. Ik geef mezelf daarvoor een periode van twee weken na aankoop, lukt het niet binnen die tijd, dan komt het stofje op de teller bij 'in'. Deze regel helpt me ook om de juiste hoeveelheid te kopen, zodat ik niet met restjes blijf zitten. In mijn teller komt deze stof bij 'gekocht&verwerkt'
 • Ik tel de stoffen in lopende meter - vroeger telde ik ze in 'lappen stof', maar het is juister in lopende meter -; gebruik ik (katoenen) voering, dan tel ik die ook mee. Alle stoffen uit de voorraad komen op de teller bij 'uit'. Na de komma rond ik het hier af, voor mezelf hou ik het nauwkeurig bij.
 • Met een kritisch oog door de voorraad gaan en afscheid nemen van een aantal stoffen, is de snelste manier om 'uit' te laten doorslaan. Januari is opruimmaand, ook de restjeskoffer gaat voor een groot stuk naar de opvang, school, ...

1 2 201411 201411b DSCF3172 2014-01 Fabricworm 2014-01 Fabric b Meky shop  

19 opmerkingen:

 1. Wauw again!
  Mooie verzameling, er zitten echt geweldige stoffen tussen!
  Zit met hetzelfde probleem: véél meer stof dan tijd om er iets mee te doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goh, er bestaat ook zoveel mooie stof hé... dat kan ik moeilijk aan me laten voorbij gaan ;). Misschien toch eens een uwyh maand inlassen?

   Verwijderen
 2. Je hebt superleuke stofjes! stofjes die ik zelf nog ni eens gezien heb.. super! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. btw, ben je content van fabricworm?
   kheb daar ook al vanalle toffe dingen gezien, maar ik durf niet zo goed te bestellen..

   Verwijderen
  2. Het heeft even geduurd voor ik durfde, maar heb er geen spijt van. Ik bestel, binnen een week is het bij mij en nog geen extra kosten gehad! Ik bestelde telkens rond de acht, tien meter en betaalde €10/m, incl verzendkosten.

   Verwijderen
 3. Whoehaha.....gij bent al even stoffenverslaafd als ik.....goed geshopt de afgelopen maanden zou ik zo zeggen!
  En fabricworm moet ik duidelijk nog eens exploreren......;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lol, ik weet het - verschrikkelijk hé.
   Komiek, ik dacht net hetzelfde van Lolapink fabrics ;)

   Verwijderen
 4. Wat een stoppenkast, om jaloers op te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben jaloers!!! Heel veel mooie stofjes... ik wil altijd overkopen hoor als je er te veel hebt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Megajaloers!supermooie stofjes! ben nog maar een beginneling maar moet soms ook al op de rem duwen om aan de 'verleiding van het stoffenzoeken' te weerstaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hallo
  ik ben bezig aan een 50 meter vlaggenlijn en ben opzoek naar restjes van mensen die ik zou mogen gebruiken heb jij toevallig iets liggen vriendelijke groeten jolien d'haenens

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé Jolien, wat een werk zo'n lange vlaggenlijn!
   Jammer genoeg voor jou spaar ik al restjes voor twee andere projecten (de opvang van mijn kinderen en een quilt-project voor vroeggeboren kindjes). Veel succes met het zoekwerk!

   Verwijderen
 8. Fabricworm heeft zo te zien fantastische stofjes!
  Ik ga het zeker eens bezoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik wou eventjes snuisteren in jouw kast. wat een schatten heb jij hier! en aan de dikte van sommige stofjes vraag ik me af hoeveel metertjes jij van één stofje neemt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oja, schatten zitten er zeker tussen! Zoveel meters koop ik niet hoor... het hangt van het project dat ik er in zie af. Voor tassen ergens tussen een halve en 1 meter. Voor kleding van de kinderen 1 à 1,5 en voor mezelf moet dat wel iets meer zijn - je leest het goed, Meneer Khadetjes wordt schaamteloos genegeerd in het lijstje ;)

   Verwijderen
 10. Zo'n leuke blog zeg! Ik kom hier eens wat meer langs vanaf nu ;-). Superleuk gevonden, deze Stoffenkast. Zou je het erg vinden mocht ik dit wat na-doen op mijn blog ;-(?

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.