[Geeft weg] Ja lap hé

zondag 1 oktober 2017
In ons land zijn we verwend met een aantal erg getalenteerde ontwerpers. Meestal kinderkleding, dat geef ik toe, maar we zijn nu eenmaal met een heleboel die ons kroost op de eerste plek zetten en voluit&vrolijk ervoor kiezen hun kasten tot stampens toe te vullen. Ik ben er een van, om allerlei redenen - ik hou niet lang eenzelfde maat aan, ik heb véél meer stof nodig en zo een snoezig meisjesjurkje, ochottekes, dat is in no time klaar.


- Ik speelde het warempel alweer klaar om in drie zinnen van het onderwerp af te wijken #zucht -
Een tijdje terug organiseerde Sharon een wedstrijd. Ik deed mee. Allé, ik wou niet meedoen, maar ik maakte toevallig in diezelfde mijn zoon zijn favoriete trui en stuurde die foto's dan maar door, 'altijd plezant als extra vulling in het lookbook' dacht ik. Dat werd als snel "ja lap" toen ik ontdekte dat ik samen met een aantal pracht creaties als winnaar uit de bus kwam. Niet de bedoeling dus.

Ik realiseer me dat ik als 's werelds meest ondankbare winnaar klink maar aangezien ik ooit al eens als (halve)winnaar uit de bus kwam én ik tot de vaste testgroep van Zonen09 behoor, vind ik dat ik al méér dan met mijn omvangrijke gat in de boter ben gevallen. Hoog tijd om jullie te laten delen in die boter #schaterlach.

Eerst dacht ik "ik geef een Ole en een Lars" weg, aangezien dat mijn winnaars waren. Maar misschien heb jij die patronen wel al, en wil je liever een ander? Ik wil gewoon (twee) iemand(en) blij maken met een patroon waar ik de volle honderd procent achter sta, iets wat met ongelooflijk veel liefde voor het vak gemaakt is en waar aandacht voor detail van elke naad en bladzijde straalt. Dus; laat hieronder weten  met welk patroon ik jou een plezier kan doen en of je dat graag digitaal of op papier hebt en dan laat ik op 5 oktober de Khadetjes elk een winnaar kiezen.

Hierboven 'mijn' collectie van de Zonen09 patronen... ik heb er veel maar nog niet allemaal,
haast je dus naar de winkel voor een volledig overzicht!

+++EDIT+++ Ik 'kreeg' deze patronen niet, ik won ze ook niet maar ik kocht ze zelf
in de loop van de jaren - nostalgie ten top, want bijvoorbeeld de Jacob is een van de allereerste
patronen die ik kocht ;). Je kunt het ook aan de patronen zien, want het zijn nog 'de oude' ;)
Ik geef geen van deze weg want ik ben er zelf nogal aan gehecht, ik koop voor de winnaar
zijn/haar patroon naar keuze.

Verder nog een mededeling zonder algemeen nut; ik ben zo'n antiquiteit die de blogs die ik volg via Blogger lees - prehistorisch, ik weet het, maar ik ben nu eenmaal een gewoontebeest. Op een bepaald moment kreeg ik daar ongelooflijk veel rommel cadeau; wat onderzoek leerde me dat een van de blogs die ik volgde met een virus zat. Enige oplossing; héél de boel ontvolgen. Resultaat: geen rommel meer maar een leeslijst die behoorlijk leeg is. Was ik vroeger een trouwe bezoeker van jouw blog en zie je me niet meer? Heb je een plek waar ik beter wat vaker op bezoek zou komen? Geef me een duwtje in de rug en ik vul mijn lijst met veel plezier aan x

153 opmerkingen:

 1. jajaaa ik doe mee madam khadetjes, ik moet nog aanvullen met wolf en de jack, digitaal vind ik niet zo echt, ik wel liever op papier... dus als ik win graag één van die twee !!! Briljant idee joh, als ik win zeker, whahaaahhaa...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Woohoo, leuk! Ik heb ook al een deel van de collectie, maar jack, die heb ik nog niet. Die zou ik graag eens voor mijn zoontje maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zotte vlaai :)
  awel he, die tienerversie van de Theo zou goed van pas komen, de oudste zoon is uit de andere gegroeid :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #ikkendat
   Hier doen we aan tieners... gelukkig wil dochterlief nog kindermaten dragen ;)

   Verwijderen
 4. De papieren Billie voor grote mensen duwt keihard in uwe rug liefje ;-)
  Verdiend gewonnen trouwens, ge moet daar fier op zijn !!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben daar ook wel blij mee :). Maar ik gun andere mensen het evengoed, vandaar mijn deelactie.

   Verwijderen
 5. Ik heb hier ook al een aantal zonen 09 patronen, maar nog geen Lars. Die zouden we graag verwelkomen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De Charlie of de Billie zouden hier welkom zijn. De andere patronen zijn ook al uitvoering gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een fijne weggeef!!! Aangezien ik een dochter heb, heb ik nog niet veel Zonen 09 patronen. Maar de Billie en de Ole kan ik ook best wel voor haar gebruiken, 2 toffe patronen voor mijn groter wordende meid. Ik hou wel van papieren patronen..... :-) x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ga meedoen, ook al heb ik al bijna alles op papier. Ik wil digitaal :D :) Billie graag. Ik zit te wachten tot die in bundelvorm uitkomt ;) (maar ik neem al genoegen met een versie voor kinders of volwassenen) :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk en lief van jou! Ik wil met mijn omvangrijk gat ook wel in de boter vallen! ;-) Mocht ik winnen (fingers crossed) dan kies ik voor een papieren versie van Ole (10-16j). Heel welkom voor mijn (ondertussen bijna 3!) tienerzonen. Kus!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk ! Graag doe ik mee voor de papieren ole . Met 8kleinzonen is dit zeker super welkom
  Groetjes
  Doortje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Joehoe hoe leuk. Tot nu toe alleen meisjespatronen gekocht voor de 2 kleindochters van 4 en 6. Ik sta eigenlijk op punt om het patroon billie te kopen. Dan zou ik misschien voor de ole gaan op papier, kan ook voor meisjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ah kom, ik doe mee 😀. Voor de megacoole patronen, voor het eeuwig respect voor het label en de maakster erachter en voor uw kunde, dat ook. Ik beloofde J zijn petekind een communieoutfit voor 2018 dus een Jacl digitaal zou perfect van pas komen. Voor Stan is die nog te groot.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Groot gelijk dat ge meedoet!
   Ohlala, grootse naaiplannen daar, in 2018 ;)

   Verwijderen
 13. Klop klop , mag ik binnen komen ?
  Ik doe graag mee voor de papieren versie Lars .De anderen heb ik al en ze zijn al veel gebruikt .

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuke give away. Ik ben ook grot fan van de zonen 09 patronen. De Theo en Billie werden al enkele keren gemaakt. De cisse en Theo voor mannen ligt hier klaar.
  Ik zou heel graag de Jack winnen, wat een mooi jasje en zoveel mogelijkheden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. P.S. Graag papieren versie, want plakken en knieën is echt een rotklus 😏

   Verwijderen
  2. Ik neem daar altijd de tafel voor in beslag ;)

   Verwijderen
 15. Oh heerlijk, ik wil wel delen met een halve bil in de boter. De Theo voor mannen op papier, die lijkt me wel een strak plan. Volgens mij ben je al een tijdje niet meer komen zien op mijn blog, Biezonder, ik maakte enkele van jouw vreetzoppers en de ontvangerswaren wreed content! Merci daarvoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan, fijn te zien dat de ontvangers er blij mee waren! Ik maak dat in orde, dat van dat piepen ;)

   Verwijderen
 16. Ik doe graag mee voor de Pim, op papier, omdat die al een hele tijd op mijn verlanglijstje staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Lees je nog bij mij? Stil daar vanwege moe en ziek :( Maar ik blijf soms wat posten ;)

  Een patroon hoef ik niet, ik kom er toch niet aan toe nu! Geef maar aan een ander.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Amaai, nu besef ik dat ik bijna alle patronen heb behalve de jack. Ik doe dus graag mee voor de papieren versie. Super leuk initiatief!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik ding met heel veel plezier mee voor de Billie (op papier). Aangezien ik hier een dochtertje van 2 jaar heb rondlopen, ben ik dus gewoon ben van meisjes-kleding te maken. Omdat we nu voor de tweede maal in blijde verwachtingen zijn en dit maal van een jongen, heb ik dringend meer jongens-patronen nodig. De Billie zou hier dus zeer wenselijk zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik heb Wolf en Billie, en heel erg tevreden van de patroontjes. Cisse zou ik nog graag toevoegen, en liefst op papier. Ik hou van de schone boekskes die er dan bijzitten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Zo tof zeg! Ik doe ook graag mee en mij zou een plezier doen met een wolf op papier of een Jack op papier. Karolien

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Zo tof joh! Ik waag graag mijn kans, want ik mis nog wel wat van die toppatronen. Ik haal blijkbaar meer meisjes- dan jongenspatronen in huis, en dat is omgekeerd evenredig met mijn
  nageslacht 😊 Jack voor tieners in digitale versie wil ik bvb nog graag, kan ik dat eens voor mezelf proberen 😂

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik ben al jaren aan t zegge dat im eens een jas moet maken voor mijn kroost. Dus toch een Lars in dat geval. Sowieso digitaal, ik heb een broertje dood aan het overnemen van patronen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik doe zeeeer graag mee!
  Als ik zou winnen, dan kies ik voor de Billie voor volwassenen (op papier).
  Het wordt tijd dat ik ook eens iets voor mijn man maak. Ocharme die duts, heeft niks meer om aan te doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik zou me graag aan een Theo wagen. Liefst voor opa, een grote dus. Maar heb anderzijds ook wel al een leuk paneel liggen voor een kleine Theo.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Zooo lief van jou!! Er valt inderdaad alleen maar heel veel goeds te vertellen over de patronen van de 'zonen 09' hé! Ik ben ondertussen opgeschoven naar het segment van de grotere maten. Wat ik al heb in die tienermaten, dat is de Billie en de Theo, wat op mijn wenslijstje staat is den Theo in herenmaten of een tienerpatroon nog niet in mijn bezit ...
  En ja, blijf maar bij mij op bezoek komen, altijd blij met jouw opmerkingen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ooooh de lars zou ik wel willen, met wat chance pas ik zelf nog in die grootste maat en anders heeft peter zij petekindje chance 😉 ge moogt altijd langskomen op mijn blog justdelphine.blogspot.be maar ik denk dat je mij al volgt

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Oh wat leuk! Een papieren Billie of Lars zou hier erg welkom zijn!
  Gr Vimke

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hoe leuk om jou blog te lezen, je slaagt er telkens weer in om mij te laten lachen ����
  Graag doe ik ook mee, je mag kiezen uit Ole of Lars en liefst op papier.
  Ale kadetjes doe dat goed he ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ze zaten te giechelen en te proesten, het was ongelooflijk fijn om ze bezig te zien ;)

   Verwijderen
 30. Enkel meisjes in huis, dus mijn zonen09-collectie is onbestaande, kweethet, shame on me! Tijd dus om daar verandering in te brengen. Ole, Jack of Lars lijken me wel te staan voor mijn dames, dus ik doe graag mee voor een papieren versie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar ja gij! Wat mij betreft kan het evengoed Dochters09 zijn, want zo een Cisse is ook super schoon rond een meisjeskont. Of zo'n Ole. Of die Wolfjes... naja, je ziet het, mij hoef je niet te overtuigen eigenlijk!

   Verwijderen
 31. Geen zonen hier, maar zoals je kon lezen op mijn blog (of niet/ nog niet/ niet meer 😄) wel een tienerdochter die geen prinses meer wil zijn. Een grote-maten-Lars, moet kunnen, hé, voor een stoere meid?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zal wel nog niet zijn!
   Stiekem vind ik het trouwens super, die stoere prinses van je -- keiveel inspiratie voor over een jaar of twee, als het hier van dat is #schaterlach

   Verwijderen
 32. Superpatronen die van zonen09! Bijna allemaal heb ik ze. Een ole voor tieners op papier is mijn volgende aankoop. Deze winnen zou superleuk zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ooh wat een leuke give away! Ik ben groot fan en heb bijna alle patronen al. Maar Jack heb ik nog niet.
  Ik zou dan Jack op papier willen.
  Groetjes Jessie van Stipjes en datjes

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Leuk! Ik doe graaaaag mee... de Wolf lijkt me wel wat, dus als je die wilt missen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, néé, ik wil die niet missen. Of beter, het zou niet in dank afgenomen worden mocht in mijn patronen weggeven (zoonlief doet me iets, al helemaal als het over Wolf gaat, dat is een van zijn favoriete patronen). Ik koop een spiksplinter nieuw patroon voor de winnaar(s), kun je helemaal zelf kiezen wat je wil.

   Verwijderen
 35. Zo tof dat wij mogen profiteren van jouw winst! De digitale Billie voor groot of klein is hier heel welkom!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Er zijn 3 patronen waaruit ik moeilijk kan kiezen, dus je mag de keuze voor mij maken! Ik wil me graag eens wagen aan een Theo, een Cisse of een Lars voor mijn zoontje van 4 jaar. Ik heb nog steeds een voorkeur voor papieren patronen, maar met digitale kan ik ook wel wat! En trouwens als je gewonnen hebt, zal het wel terecht zijn, gewoon genieten van je gloriemoment! Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geniet ook, het was trouwens een erg fijne namiddag waar we super verwend werken!

   Verwijderen
 37. Leuk! De papieren BILLIE voor mannen zou ik zeer weten te appreciëren!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ik heb ook al enkele patronen van Zonen09 in huis, maar Lars nog niet, en laat mijn zoontje nu net zo heten (en ook bijna in maat 92 gegroeid zijn, ook niet onbelangrijk!). Liefst digitaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Wat een lieve actie van je! Nee ik die niet mee, heb ook alle patronen in huis ��. En dat van de leeslijst is helaas herkenbaar.... Ik weet niet zeker of jij ook bij mij las, of dat ik alleen jou trouw volg. Maar voel je welkom op mijn blog (met juist gisteren een Billie post ��).

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Wat een sympathiek idee! Zelf zou je mij een plezier doen met een Billie of een Ole, zo veelzijdig!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Een blog heb ik niet dus je moet/kan me zo niet volgen, maar man (lees: vrouw) wat zou ik graag een Lars maken! Ik doe dus vrolijk mee voor deze, de papieren versie is wel het gemakkelijkst en past bij de rest :)

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Leuk! Ik heb alle patronen maar de Cisse voor tieners nog niet. Daar zou ik dis super blij mee zijn!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 43. M'n jongens worden groot, dus n cisse , Theo vr tieners of Billie vr volwassenen zou hier de collectie vervolledigen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Ja lap,die Ole en Lars heb ik dus nog niet hé! En dat in een huis met overwegend jongensgeweld ;-p Ik weet niet of je me volgde,.maar ik zou erg vereerd zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Oooh, je bent gewoon te goed!! Mijn jongens zijn uit de Ole gegroeid zonder dat ik die ooit gemaakt heb, shame on me :-(, dus de grote maat daarvan zou ik met open armen ontvangen... (misschien liefst de papieren versie, dan kan ik er direct aan beginnen :-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach
   Ik ken dat gevoel, patronen die voor je het weten te klein zijn... maak hem maar snel eens voor dochterlief!

   Verwijderen
 46. Je was een terechte winnaar hoor! Het was alweer prachtig!
  De digitale Billie voor mannen is eentje die nog in mijn collectie ontbreekt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Fijn dat we mogen delen in de winst! Een papieren Billie voor mannen zou ik nog kunnen gebruiken. Mijn 3 zoontjes zijn al voorzien van voldoende Zonen 09 materiaal, maar mijn man z'n kleerkast heeft nog ruimte genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Moh dat is nu eens een fijne actie si. De Billie voor mannen overweeg ik al een tijdje te kopen- op papier, dus dat zou heel fijn zijn :-)

  En altijd welkom op mijn blog natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Wat lief dat je dit doet! Ik zou mijn man weleens in het zonnetje willen zetten met de Billie. Ik trek liever over dan dat ik moet plakken...

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Een omkeerbare ole voor mijn metekindje lars. Dat zou mijn eerste zonenpatroon en tegelijk eerste jongensmaaksel zijn!
  Maar ook zonder prijzen, vind ik je blog super..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel fijn om lezen, dank je wel!
   --en doen hé, of je nu wint of niet, die Ole--

   Verwijderen
 51. Wat super! Ik doe graag mee voor een papieren charlie. Dat is een tof patroon dat ik graag nog een keer voor mijn dochter maak (dat mag toch ook he.,)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tuurlijk! Zonen09 patronen worden hier bij voorkeur voor zoonlief uit de kast gehaald - er bestaat immers al zoveel meisjesgerief - maar dochterlief, die loopt hier ook rond in Zonen09gerief!

   Verwijderen
 52. Proficiat met je prijs! Ik heb Billie en Theo in huis, allé de papieren patronen toch �� Ik gun andere een kansje want ik zie mezelf de andere patronen niet uit proberen. Altijd welkom op mijn blogje al is het er tegenwoordig stilletjes...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat komt wel weer terug als het moment er is.
   Ik koekeloer mee op IG, dat boegeert en verder heb ik tijd ♥

   Verwijderen
 53. Wat lief van je <3 !
  Ik speel graag mee voor de Wolf, misschien wel net te klein voor mijn nageslacht, maar dan kan ik wel voor de kleintjes van de familie een pyjamaatje maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er komt deze winter nog een versie voor tieners, heb ik mij laten influisteren ;)

   Verwijderen
 54. een papieren Jacob, ja graag. met twee smalle kontjes zal dat veel gezoek in de winkels voorkomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Mijn (digitale) patronenkast zit al vol met favoriete zonen Cisse, Jakob, Theo, Billie, Charlie en Ole. Ongetwijfeld maken deze fijne zonen graag een plaatsje vrij voor hun broertje Jack! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 56. eeeeeeej laat ons twee omvangrijke poepkes in 1 botervlootje zijn! Ik zie een Ole voor mijn meiden wel zitten 🤗 Graag digitaal, omwille van printen-op-maat en zo #luiwijf. Maar papier is ook goed ze, ik doe niet moeilijk 😂

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Twee dochters in huis en een massa patronen voor hen, al haal ik ooit ook nog wel een zonen 09 voor een meisjesachtige versie. Maar moest ik degene zijn die de boter van zijn billen mag vegen volgende week, zou ik geweldig blij zijn met een papieren Theo voor mannen. Ik zou graag eens voor manlief aan het naaien gaan, en dit lijkt me een patroon wat een schitterend resultaat zal geven. Fingers crossed ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 58. De Billie! Dan komt er misschien eindelijk iets voor de vent 😂

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Ik doe heel graag mee voor de Theo op papier :)

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Ik zoi willen overschakelen nr Wordpress maar ontzie me het hele gebeuren ... Zonen09 wordt hier gebruikt voor de Billies van mijn bollie ��, helaas is dat het enige patroon dat ik heb (foei voor mezelf), interesse gaat uit nr de Wolf (voor kids) en de Theo (voor mannen) ����

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Idemdito, Wordpress is zoveel 'makkelijker' maar na al die jaren schakel ik dus echt niet meer over - lol, tenzij iemand al het werk voor me doet, maar die kans zit er ook niet in.
   --hahaha, Billie voor bollie ;)--

   Verwijderen
 61. Ik doe heel graag mee, als beginnende naaister heb ik reeds de billie in mijn bezit. Laat ik graag een ervaren naaister beslissen. Aan welk patroon heb jij een voorkeur? 😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik zoonlief laat kiezen, gaat hij voor de Ole denk ik. Of nee... voor een Wolf in 1 deel. Aaaaarch, moeilijk dus ;)

   Verwijderen
 62. Olé ola... Ik ging eens naaien met een toffe madam ... olé ola. Daar zag ik haar een ole naaien ...olé ola en tot ging vooruit 😉 zalig goed vooruit 😀. Tuurlijk wil ook zo'n ole maken. Gelukkige zou me een heel groot plezier doen met dit papieren patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tuurlijk werd plots gelukkige. Stoute smartphone, mijn woorden zo maar veranderen.

   Verwijderen
  2. Ik heb dat ook altijd voor #schaterlach
   <3

   Verwijderen
 63. Al een aantal patronen in mijn 'bib', de Lars heb ik nog niet durven toevoegen...drempelvrees! Zo'n patroon dat mij van op tafel ligt aan te kijken is misschien net wat ik nodig heb om mijn zoon van zo'n ferme jas te voorzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 64. DE Charlie behoort nog niet in mijn patronenkast ... graag! Ik volg al menige tijd je blog, haal er inspiratie uit ... en durf nu ook al eens iets voor mezelf te maken ... stevige boezem is niet makkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoera!
   Hier niet zo stevig, maar wel een lijf dat uit proportie is, dat kan ook tellen. Niets beter dan zelfmaak, in dat geval!

   Verwijderen
 65. De papieren Billie mankeert hier nog! En mijn kinderen zijn ineens al zo groot geworden dat we kunnen gaan voor de volwassenmaat.
  Ik doe dus graag mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Ik ben ook zo'n Blogger-volger dus ik hoop stiekem dat dat virus nog lang uit mijn buurt blijft. En in geval van acute leesvergetelheid: bij mij blijf je welkom! ;-)

  Zo'n schone collectie zonen zeg! En dat driedubbel winnen, dat ligt enkel en volledig aan uw gedetailleerde testerskills en oog voor toffe stoffencombi's. Ofte: volledig verdiend! Ik bedacht me deze week dat kleine Billie nog in mijn papieren collectie ontbreekt, dus ja waarom niet, ik doe graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. <3

   Die collectie groeide door de jaren heen. Elke keer eentje erbij en ziet dat nu staan in de kast! Dat winnen, ik leg er mij bij neer. Zelf vind ik mezelf eerder saai en oer conservatief ;). Ik ben dankbaar en deel mijn vreugde, dat lijkt me ook wel fijn.

   Verwijderen
 67. vrouw, hilarisch hou jij er in slaagt af te wijken na 3 zinnen :D Maar ik doe graag mee, voor ene grote-mensen-theo of een kleine-mensen-billie :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag tot uw dienst en zo ;)
   Ik denk dan vooral 'wat moet ik eigenlijk een vermoeiende trees zijn om te lezen, met al dat gehak en getak' #schaterlach #maariktrekhetmijnietaan

   Verwijderen
 68. Terechte winnaar!
  Charlie (op papier) heb ik nog niet, dus dat zou heel fijn zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 69. woehoew, ik doe mee voor de kinderbillie of de lars!

  BeantwoordenVerwijderen
 70. De papieren Billie voor Kleine Broer, intussen ook Grote Broer, die door mama verwend mag worden tussen al dat vrouwengeweld!

  BeantwoordenVerwijderen
 71. oei, is er een hippere manier dan Blogger om te volgen? Met eender welke social media mis je toch posts...
  Als ik Sharon was geweest, ik had jou ook op mijn boot meegepakt, haja, zelfs zonder inzending ben jij al een winnaar :-) Ik zou nog heel veel verder kunnen gaan, maar omdat ik niet wil overkomen als een nodeloze slijmbal, ga ik gewoon zeggen welk patroontje ik wel wil winnen, dan staan we terug met beide voetjes op de grond ;-)
  Ik wil mij ooit toch echt wel eens wagen aan de mannentheo, maar ik heb er zo veel schrik voor, dat ik het patroon zelfs nog niet gekocht heb. Verder heb ik alles (behalve in de tienermaten, daar komen we ooit wel toe, maar daar weiger ik aan mee te doen nu mijn oudste nog maar vijfenhalf is) op papier, en dat staat zo mooi hé, die pakketjes.
  Toen er over de prijsverhoging gesproken werd, was ik even van plan om ook alles digitaal aan te kopen, 't heeft toch ook voordelen, maat per maat afdrukken, maar 'k heb er uiteindelijk van afgezien. Als ik wil aanpassen, heb je toch verschillende maten nodig hé.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er deed een hele tijd geleden de ronde dat Blogger ging stoppen, veel mensen zijn toen overgeschakeld naar Bloglovin' #ikdusniet Ik denk niet dat ik veel mis eigenlijk, toch niet door mijn lezer - soms wel omdat ik minder tijd heb om te lezen, maar dat is dan wat anders natuurlijk.

   ♥ voor je lieve woorden trouwens

   En wat mijn collectie betreft, ik heb er veel 'dubbel', net omdat ik soms zo lui ben dat ik inderdaad gewoon de maat print en die uitknip. Dat zou ik nooit of te nooit in mijn hoofd halen met een van die prachtige papieren patronen!

   Verwijderen
 72. Oh wat een leuke give away. Heb de meeste patronen al, maar de papieren olé voor tieners kan er nog wel bij. Alvast op de groei dan, maar is toch echt een tijdloos patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
 73. Leuke give-away!
  Ik ben ook fan van de Zonen09 patronen, de perfecte patronen voor mijn lange smalle ventjes.
  Ik heb er al een paar, maar de papieren Ole voor tieners zou hier nog wel in mijn verzameling passen :-)

  Ik krijg tegenwoordig ook veel spam binnen op mijn blog en via mail :-s, nooit aan gedacht dat het wel eens een virus zou kunnen zijn via 1 van de blogs die ik volg...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was niet via mail maar echt in mijn feed/reader. Kreeg ik plots vijftien spamberichten na elkaar, en dan weer een paar gewone er tussen. Het begon met 1 bericht maar werd erg snel erger en erger, vandaar dat ik begon zoeken hoe ik het kon oplossen. Virus bij 'iemand' dus. Bah!

   Verwijderen
 74. Het feit dat je wint is een bevestiging dat het mooi is, nah😉 Maar de actie is wel erg leuk! Ons prutske is nog maar een paar weken oud, dat is dus nog even wachten. Maar haar papa verdient een passend hemd, hij valt met zijn lange lijf en lange armen buiten de standaard maten... En hoewel het afschrikt, het maken van een hemd, durf ik het met de Theo voor mannen wel aan. Ik doe graag mee voor de papieren volwassen Theo versie.
  Hilde

  En nog proficiat met je winst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!

   En gewoon eens proberen, echt! Het staat super goed en duidelijk uitgelegd hoe je moet meten en aanpassen, het kan haast niet fout gaan.

   Verwijderen
 75. Leuk! Ik doe graag mee voor een papieren versie van Jack of Lars.

  BeantwoordenVerwijderen
 76. Als je toevallig een Mannentheo hebt liggen, wil ik dat wel winnen. Papier, indien beschikbaar. Digitaal kan ik ook wel mee leven, we gaan niet de moeilijke (potentiële) winnaar uithangen hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 77. over een luxeprobleem gesproken. Ik heb het meeste al, al ontbreekt de Billie (papieren versie) en eu over dat volgen enzo...ik stond ooit in jouw lijst ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog steeds vrouw ;)
   Er zijn zo van die mensen die je bijblijven ;)

   Verwijderen
 78. Ik ben dankbaar dat je ze met ons wil delen, hoor. De Lars zou nog net passen in mijn patronenkast, haha. Papier of digitaal maakt me niet zoveel uit, digitaal print ik wel op A0. Als je zin hebt, mag je mijn blog altijd vereren met een bezoekje. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 79. Ik volg je al lange tijd, en ik vind net als jij de Zonen09 patronen geweldig. Inmiddels heb ik er een paar liggen. Maar een Billy zou leuk zijn. Of de Jack, die lijkt me ook wel heel leuk. Dus ik doe graag mee.
  Het liefst digitaal. Aan jouw de keuze welke het word, verras me maar.
  Leontien

  BeantwoordenVerwijderen
 80. Ik heb ze allemaal buiten de Charlie... Snel gekozen toch! ;) Als ik mag kiezen dan kies ik papier.. dat staat zo mooi in de kast.

  BeantwoordenVerwijderen
 81. Wat zijn het toch heerlijke patronen! Een aantal heb ik al. Ole nog niet en deze staat al heeeeel lang op mijn lijstje. En het liefst op papier.
  Duimen maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 82. Graag doe ik mee voor de Jack (liefst op papier, maar digitaal is ook OK), alle andere heb ik al :-) en de Jack stond op m'n wishlist voor m'n verjaardag, dus...
  Trouwens, de trui waarmee je gewonnen hebt vind ik supermooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 83. Oh zo lief! Mijn absoluut favoriete patroon: de Theo voor mannen. Ook de Ole en de Billie staan hier nog op de verlangenlijst. Digitale versies hebben hier mijn voorkeur!

  BeantwoordenVerwijderen
 84. Ik wil hééél graag een digitale Lars winnen, ook al vind ik de papieren patronen zoveel mooier. Maar ik ken mezelf en heb altijd een backup van de digitale versies als ik er toch in slaag om er eentje kwijt te doen :D . En dan laat ik het afprinten op A0 trouwens, géén geknip en geplak hier :D !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van veel patronen maakt het mij niet uit, of ik ze digitaal of op papier heb. Maar voor Zonen09 maak ik een uitzondering, die wil ik 'op papier', omdat ik ze zo mooi en zo handig vind en vaak de handleidingen gebruik, ook voor andere patronen.

   Veel van de laatste patronen heb ik echter ook digitaal gekocht, en daar print ik dan de juiste maat - vind ik bijvoorbeeld bij raglan mouwen super handig, anders is het hier altijd zoeken welke lijn het nu juist is.

   Verwijderen
 85. Wat een leuk idee!
  Ik kies voor het patroon Lars, vooral de parkaversie wil ik wel eens maken voor één van mijn kleinkinderen.
  Papieren versie of digitaal, allebei goed, kies zelf maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 86. Leuk dat je ze weggeeft. Manlief is voorzien van zijn patronen en verder zit ik wat beperkter voor dochterlief. De lars heb ik al. Misschien dat wolf nog wel van pas kan komen. Met een pyjama kan je niet veel mis doen denk ik dan. Een selectie van wat ik maak vind je terug op wollebolbyeefje.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 87. Zo leuk! Mijn vriend waarvoor ik nog nooit iets zelf gemaakt heb (een broek inleggen telt niet mee) is maw nog nooit met zijn gat in de boter gevallen. Daarom kies ik voor de Theo voor mannen. Papieren versie is het leukst maar met een digitale versie geraak ik er ook wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 88. Ik schaterlach mee ;) Ongeloofelijk hoe je met je posts steeds weer meer dan alleen een inlevende glimlach kan losweken...Voor het patroon wil ik wel meedoen, maar ole en lars heb ik idd al. Met een charlie voor kinderen, of een theo voor mannen kan je me wel een plezier doen. De luierik in mezelf heeft deze liefst op papier. Dat bespaart me een hoop knip en plakwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 89. Zelfs een post zonder nieuwe creatie lees ik hier met even veel plezier en milde glimlach door. Gezegend met twee dochters heb ik de Zonen09 altijd links laten liggen. Maar na mijn tas-voor-de-man avontuur... dat doe ik dus niet nog een keer... Misschien dat ik dus beter iets als een Billie voor mijn lief kan maken... Of gewoon keihard weer een uitdaging aangaan en een Theo voor de man... Mocht ik winnen dan mag jij kiezen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, bij een Billie heb je een grotere kans dat het er boink op is -- en niet onbelangrijk, je bent er véél minder lang aan bezig dan aan een Theo. Dus ik zou daar van start gaan en als dat goed bevonden is overschakelen naar Theo ;)

   Verwijderen
 90. De dochters hier zijn de kindermaten reeds een tijdje ontgroeid. Gelukkig is Sharon daarop voorzien met tienermaten in haar aanbod. Billie en Theo liggen hier al in de kast maar de overige tienermaatpatronen zijn zeker welkom. Liefst op papier, ik hou niet zo van al dat plakwerk Oh, en ik ben ook zo een geval dat blogs leest via blogger. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 91. Zo lief van je om te delen! Een Wolf zou zo tof zijn om te winnen! Liefst papieren, maar digitaal is ook welkom. Hier geen blogster, ik volg jullie liever allemaal dan zelf te schrijven. En ik ging eens foto's op instagram gooien van die twee jurken die ik naaide voor de dochter. Ik wacht nog op toestemming van haar ... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ik klikte onlangs nog eens door voor die jurkjes ;)

   Verwijderen
 92. Leuk! De digitale Ole, fantastisch. Lief van je!

  BeantwoordenVerwijderen
 93. Ik heb tot nu toe alleen de kinder- en volwassenenbillie. Die zijn tof! Als ik mocht winnen, dan graag de Wolf. Daar heb ik de grootste kans dat ik die snel ga maken. een Lars is ook tof, maar of ik een winterjas zelf durf te maken? En de theo is ook een gaaf patroon, maar de zoon weigert pertinent om bloesjes te dragen en de man is wel erg kritisch over bloesen (en draagt die alleen als het echt moet....).
  wat een geluk trouwens om zoveel patronen te winnen, en echt lief dat je daar een paar mensen gelukkig mee wilt maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 94. La Montagna Incantata3 oktober 2017 om 11:00

  De kleerkasten van de kinderen zijn inderdaad goed gevuld, maar ik heb nog NOOIT iets voor de man genaaid, slechte punten voor mezelf :-( . Dus doe ik graag mee voor Billie voor volwassenen (op papier).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dacht bij de jaarwisseling 'dit wordt het jaar van de vent' maar euh... ik durf niet eens te tellen, het zal in ieder geval geen vetten zijn ;). Actie vrouw, voor ons allebei!

   Verwijderen
 95. Een weggeef-actie op mijn lijf geschreven... want ik ben de trotse mama van 2 lieve zonen! Daarnaast ben ik grote fan van Zonen09, want zij maakt toch echt de mooiste jongenspatronen. En met jurkjes ben ik nu eens niets ;) Ik heb al een paar patronen in mijn bezit, maar van degene die ik nog niet heb, zou ik het liefst van al een Wolf willen. Kan ik mooie pyjama's maken voor mijn twee ukkies. Misschien gaan ze dan eens wat beter slapen? ;) En ja, als je mag blijven vragen, liefst op papier natuurlijk, maar met een digitale versie zou ik ook al héél blij zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ze er al niet beter van gaan slapen, zou ik toch het patroon in huis halen, ik word zelf altijd supervrolijk van zelfgemaakte pj's - die dragen dat ook veel en vaak hé ;).

   Verwijderen
 96. Ik kom al bijna aan de tienermaten, dus een lars in tienermaten zou ik wel willen winnen

  BeantwoordenVerwijderen
 97. wolf en jack zitten nog niet in mijn collectie dus die zouden welkom zijn. :-) het liefst op papier.

  BeantwoordenVerwijderen
 98. Ik ben ook mega-fan van Zonen09 (hoe kan dat ook anders als zonen-mama...) en heb al heel wat patronen, maar Billie en Wolf ontbreken nog in mijn collectie.
  Ik waag dus graag mijn kans! Papier of pdf, dat maakt allemaal niet uit!
  Enne, ik ben even ouderwets, ik volg ook alles via Blogger. Maar hé, zelfs de Nokia 3310 werd terug hip, dus ooit zijn wij trendsetters! *schaterlach* ;-)
  Altijd welkom op mijn blog trouwens: 100procentelke.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmm, die Nokia hoeft nu niet per se voor mij ;)
   Maar ♥ Blogger hier #schaterlach

   Verwijderen
 99. Mah how zeg, zo vrijgevig! Jij had die prijs dubbel en dik verdiend! Mijn naampje moet niet mee in de pot, ik ben ook al gezegend met Zonen09-goodies ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 100. Oooh... doe ik het, of doe ik het niet?
  Van 't weekend hoor ik Sharon zeggen dat "Billie" haar best verkochte patroon is... wel, ik moet toegeven, ik heb het nog steeds niet :-( Ik leen steeds dat van Zus 3...
  Of de Lars... ik weet niet of Zus 3 die al heeft, kan ik hem haar uitlenen ;-)
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 101. Er zijn zo van die chansaars hé, daar ben jij er in dit geval eentje van :-))
  Er liep vanalles mis toen ik mijn geliefde Billie's wilde downloaden en ben bst wel wat van de bestanden kwijtgeraakt :-( Een Billie (ik heb zowel volwassen als kinder maten) is hier daarom altijd weer welkom... Al vind ik zo'n Olé toch ook wel heel tof... Ik laat de keuze aan jou!
  Oh, en bij ons ben je ook altijd welkom... sewblondes.blogspot.be ! X B.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh *** voor die downloadperikelen. Ik mag er eigenlijk ook niet aan denken dat er iets fout zou gaan met de digitale collectie hier!

   Verwijderen
 102. Heel graag ding ik mee naar een ole en een charlie, papier draagt mijn voorkeur, maar digitaal is zeker ook bruikbaar :-) Hier wordt volop genaaid voor kleine meisjes, een stoer patroontje met een fleurig stofje, always a winner. Super dat je deze wilt delen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is niet omdat het Zonen09 is dat je er met dochters niets mee bent... de meeste dingen zijn vlot bruikbaar voor dames ook, dus veel succes!
   --jouw pakje gaat trouwens mee richting Westmalle voor een overdracht ;)--

   Verwijderen
 103. Met die zonen die hun broek steeds vernielen is de cisse hier zeer welkom. Op papier graag, want met dat opschietend ras zal het vaak moeten uitgetekend worden.
  je raadde me ook Chicken Rythm aan voor die kapotte knieën. Nu ze gesloten zijn, heb je ook een B-plan?

  Trouwens, al ben je al eens met je gat in de boter gevallen; jouw naaikunsten verdienen een extra bloemetje. Proficiat!

  Steeds welkom, Mimaloki

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik heb nog een flinke voorraad knielappen in huis - ik denk dat Stof op Zolder er ook nog wel heeft, misschien daar eens rondneuzen? - dus ik heb nog géén plan B nodig. Nu, stilaan begint het wat te beteren, maar dat zijn echt dingen die ik beter niet hardop zeg!

   En <3 voor je lieve woorden!

   Verwijderen
 104. Oh!! Dan waag ik graag mijn kans voor de ole in tienermaten! Omdat mijn zoon dus net uit de grootste maat van het kinderpatroon gegroeid is... :)

  Naaisels

  BeantwoordenVerwijderen
 105. Amai, ferme collectie heb jij! Een groot deel van de Zonen09 zijn ook mijn bezit, maar de Jack staat nog op mijn verlanglijstje... dus kansje wagen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo op een hoop lijkt dat inderdaad veel, maar euh, ik deed daar vijf jaar over hé, om al die patronen te kopen :)

   Verwijderen
 106. Oeps, waarschijnlijk te laat voor de wedstrijd (indien niet, dan waag ik nog graag mijn kans voor de Billie voor mannen).
  En nu snap ik dat dalend aantal volgers via Bloglovin... 😉
  mamacreatief.com is the place to be...

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.