Polo on my mind

dinsdag 30 mei 2017

Soms springen er dingen in mijn hoofd op de voorgrond waarvan ik niet goed snap waarom ze dat doen. Zo had ik een dikke twee maand geleden plots een niet-te-negeren-en-compleet-overweldigende-dwang om polo's te maken. Ik zeg het je, polo's! Echt! Geen enkel exemplaar te bespeuren in mijn huis, dus hoe ik erop kwam geen idee - wellicht zag ik dat bij iemand passeren, kreeg ik terstond een dat-wil-ik-ook-goestje. Dus, schuldige sta op, zou ik zo zeggen. In ieder geval, deze stof, dat GING een polo worden, geen discussie mogelijk.

479-03
479-02

Bij lapjes stof die hier zomaar in de brievenbus vallen, ben ik altijd wat voorzichtiger om de schaar erin te zetten. Als iets fout gaat, kun je niet snel nog wat bestellen, het 'moet' onmiddellijk goed - of te redden zijn - ... dus besloot ik eerst een proefpoloding te naaien. Toevallig zag ik een jurkje met desbetreffende sluiting passeren en twee is twee is vier, niet? Het patroon bleek dan ook nog in een quasi niet gebruikt patronenboek uit de kast te staan, ideaal als je het mij vraagt!

479-04
479-05

Ik peuterde alle patroondelen - het klinkt ingewikkelder dan het is, het gaat ochottekes over drie patroondelen en nog wat klein grut - uit een rest french terry en vertrok op gestikte wijven weekend. Ik besef dat ik niet de allergrootste reclame ben voor het boek, maar euh... de combinatie van ikzelf-met-een-moeilijke-verhouding-tot-het-boek (er loopt écht altijd iets fout bij mij), de dames die ik niet vaak zie, een aperitiefje in de hand en wat slaapgebrek leidden tot enkele foert momenten. Vooral dan als het gaat om die verdraaide polosluiting. Het tornmesje werd veelvuldig gebruikt - en geloof me, hier is dat eerder zeldzaam - en verdere poloplannen werden met klikken en klakken afgevoerd tot nooit meer.

479-06 479-07
479-08
479-09

Dossier gemaakt: Dochterlief is zes, op basis van haar afmetingen kwam ik uit op maat 8j (borst) - 6j (taille en heup). Ik hoorde dat het eerder wijd uitviel dus twijfelde ik serieus... uiteindelijk werd de maattabel gevolgd onder het motto 'foert, ze groeit er wel in'. Ik wijzigde niets aan het patroon - ook de lengte niet, deze maat gaat uit van een kind van 130cm, ze is groot maar dat haalt ze niet ;) - en maakte het eerste model, met een gewone kraag en korte mouwen. Bij zo'n jurken ben ik altijd wat bang voor een pj-effect, dus werden de kraag en het polopat in het zwart geknipt.

Ik vermoed dat ik langer foeterde op het kiezen van de maat - ik heb een hekel aan patronen die per 2 jaar verspringen, zeker als uw kind er middenin zit - dan ik tijd besteedde aan het naaien zelf. Het naaien is niet echt een uitdaging - behalve dan dat pat, waar ik echt wel wat op sukkelde om het naar mijn zin te krijgen - en het resultaat is comfortabel speel- en klimgerief.
De jurk sluit met drie knopen op dat duivelse pat. Met het hoofd vol donkere gedachten - dat foeteren, remember - was ik voorzien op het allerslechtste en haalde ik alle trucken van de foor boven om knoopsgaten te stikken. Mijn trouwe werkpaard gaf forfait en ik besloot er geen tijd of energie in te stoppen. Simpele drukknopen aan de ene kant en een sierknoopje erboven lossen het probleem elegant op, helemaal mijn dochter haar stijl #schaterlach

479-10
| Stof: Panda pale pink (Andrea Lauren) | Patroon: Marilou uit Zelfgemaakte Kleertjes 2 |


Stof in 201718 in  - 70 uit  (7 gekocht&verwerkt - 14 verkocht - 7 gekregen)  - #1in3uit

31 opmerkingen:

 1. Zo mooi. Dat boek ligt hier ook, tijd om er eens iets uit te naaien.
  Ik zal je voorbeeld volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doen! Het naaien op zich valt goed mee - en als hulp-bij-pologevallen kan ik de handleiding van Zonen09 alleen maar aanbevelen!

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Een hele reeks heb ik er, van die ;). Ik dacht, laat ons maar eens tonen dat dat kind écht geen engeltje is, ik zou jullie niet op verkeerde gedachten willen brengen #schaterlach

   Verwijderen
 3. Echt leuk. Nu wil ik ook polo's maken 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. #schaterlach
   Hier is het precies toch -nog steeds- uit het systeem ;)

   Verwijderen
 4. Ne polo begot ! Gelukkig met afgerond kraagje, want die typische tennispolo's met kraagje dat altijd omkrulde uit mijn jonge tijd ... daar gruwel ik nu nog van ;-) Ze komt er goed mee weg, dat grutteke van u staat echt met alles, vooral als ze snuiten trekt! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vermoed dat ik nooit (of toch zelden) polo's gedragen heb, die dingen geven me geen warm of koud gevoel. Tot we het hebben over een keurig afgewerkte sluiting natuurlijk, dàt is een heel ander verhaal #schaterlach x

   Verwijderen
 5. Kei leuk, die maten vielen gelukkig dat toch nog goed uit bij uw genetisch exemplaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ondertussen wat te lang geleden, maar ik vermoed dat ik het op 1cm stikte in plaats van rekening te houden met de inbegrepen naadwaarde van 7mm... Nu, voltooid verleden tijd, het kind heeft een speeljurkje erbij, dat is wat telt.

   Verwijderen
 6. Jammer dat er geen andere polo's meer volgen, want deze is super leuk gevonden! Ik ben zo fan van Theo polo's, misschien toch nog eens overwegen voor de zoon?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet het dat jij fan bent, misschien, heel erg misschien maak ik die wel nog eens - met die handleiding ben ik tenminste zeker dat ik niet zal foeteren ;). Of misschien eens voor meneer Khadetjes... Ik wacht vrolijk tot de volgende pologoesting opduikt!

   Verwijderen
 7. Een echte leuke polojurk! En ik hoop stiekem dat je je polovrees nu toch overwonnen hebt en er misschien toch nog gaan volgen, al dan niet in jurkvorm? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kzou wel eens een vlieg willen zijn tijdens uw tornwerk. (en dan hoop ik dat ge minstens even hard vloekt als ik). Voorlopig nog geen polo's gepland hier, eigenlijk vooral uit luiaardij, ken jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vermoed dat het zoiets is als stationair mopperen ;)
   Wees welkom bij een tornsessie #schaterlach

   Verwijderen
 9. pologoesting vrouw :D Ik heb niets met polo's, in mijn hoofd is dat voor snobs zonder smaak die de Lacoste binnen stappen omdat dat hoort bij hun standing en ne polo kopen met zo ne krokodil op :D Maar kom ik geef toe, deze jurk met dat zwarte pat en roze knoopjes vind ik wel tof! Zou hier ook geapprecieerd worden :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ewel, als ze te klein is weet ik waar ze naartoe kan #grijns

   Verwijderen
 10. Een POLO! Die verwacht je toch niet ineens in je hoofd.... Ik niet in het mijne in ieder geval ;) Maar ik snap daar moet je dan wat mee.... Hij is in elk geval heel leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben eerlijk waar gestopt met me af te vragen hoe mijn grijze cellen juist kronkelen, ik kan gewoon niet volgen #schaterlach. Maar het is eruit, ik kan weer verder ;)

   Verwijderen
 11. keitoffe 'polo'... al zou ik er ook niet meteen aan denken om er eentje te maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super mooie polo versie! Ik heb daar ook geen gevoel mee maar jammer genoeg is dat op een werkplaats een deel van ons uniform 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geen fan van polo's hier (het Knokke syndroom, weet je wel), maar wel zeer grote fan van jouw polokleedje! Wat een extra stukje stof al niet kan doen...
  Dit lijkt me een zalig kleedje om te dragen en in combinatie met die stof is het een echt topstuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dit is toch niet de gemiddelde rijke-tiesten polo. Het is gewoon een schoonkleedje geworden. Ik begrijp de door toonsessies opgewekte afkeer volkomen. Maar echt jong, zo moet je er nog maken. Dat is KEISCHOOOOOON!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Polo's! In nog geen 100 jaar durf ik mij daar aan wagen! En WOWS... dat stofke weeral! Jong ook al zo schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mijn eerste polo-ervaring eerder deze week (vaderdag op komst enzo) eindigde ook in zoiets als "wat een geklungel" ... tot ik besefte dat ik gewoon vergeten was om overal (waar nodig) extra naadwaarde toe te voegen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooi geworden! Ik heb al een tijdje een pologoestingsje, maar een chronisch te-weinig-naaien-probleem steekt er hier een stokje voor...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. dat ik deze nog niet had gezien is een echte schande!!
  zo'n mooi ding zeg. Wat zeg ik? Dat is het mooiste speelkleed dat ik ooit zag :)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest! Ik ben benieuwd te horen wat je van de maaksels denkt.

Zoeken in deze blog

Mogelijk gemaakt door Blogger.